Gå til sygdomsliste

Privatlivspolitik

Baggrund

Kræftens Bekæmpelse (herefter ”Kræftens Bekæmpelse”, ”vi”, ”vores”), CVR nr. 55629013, Strandboulevarden 49, 2100 København Ø, er i henhold til databeskyttelseslovgivningen forpligtede til at beskytte og respektere dit privatliv.

Denne privatlivspolitik redegør for vores indsamling af oplysninger, der identificerer eller kan identificere fysiske personer (herefter benævnt ”Personoplysninger”), og som indsamles af Kræftens Bekæmpelse i en række forskellige sammenhænge. Privatlivspolitikken er en hjælp til at forstå, hvilke personoplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvilke former for indsamlinger vi foretager. Privatlivspolitikken indeholder også en række andre oplysninger, som vi skal give dig.

Vi respekterer alle ønsker om hemmeligholdelse af personoplysninger i henhold til de til enhver tid gældende regler, og vi er opmærksomme på behovet for beskyttelse og forsvarlig behandling af alle Personoplysninger, vi modtager.

Oplysninger, som vi indsamler, formål, grundlag, videregivelse og sletteregler

Vi indsamler Personoplysninger om dig i en række forskellige situationer. Læs mere nedenfor ved at klikke dig ind på den kategori, som du er interesseret i:
 

  • Brugere af vores hjemmesider

    f.eks. www.cancer.dk, www.frivllig.dk, www.cancerforum.dk og www.stafetforlivet.dk

     
    Vi indsamler din ip-adresse, når du bruger vores hjemmeside.
     
    Ip-adresserne indsamler vi via cookies i din browser. Læs mere om vores anvendelse af cookies, hvordan du selv kan bestemme hvilke cookies, der bruges og om vores regler for sletning ved at klikke på ’Cookiepolitik’ knappen, som ligger i bunden af alle vores sider og vælge ’Vis detaljer’.
     
    Dette gør vi for at optimere vores hjemmeside og sikre os, at du bliver præsenteret for det indhold, som vi vurderer er mest relevant for dig.
     
    Vores grundlag for denne indsamling er en legitim interesse i at optimere og forbedre vores hjemmeside efter dine behov, og vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Vi anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Google kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på vores hjemmeside www.cancer.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html
     
    Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig ved anvendelse af vores hjemmeside
     
    Vi opbevarer informationerne i forskellige tidsrum. Du kan se hvor længe ved at klikke på ’Cookiepolitik’ knappen, som ligger i bunden af alle vores sider og vælge ’Vis detaljer’.

  • Modtagere af vores nyhedsbrev

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger, når du er modtager af vores nyhedsbreve:
     
    - Kontaktinformation
    - Adfærdsinformation (det vil bl.a. sige information om, hvorvidt du har åbnet nyhedsbrevet)
    - Interesser
     
    Dette gør vi for at kunne sende dig de ønskede nyhedsbreve. Vores grundlag for denne behandling er vores aftale med dig om at sende dig nyhedsbrevet og en legitim interesse i at behandle oplysninger om dine interesser og din adfærd, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet, sletter vi din e-mail adresse i kontaktlisten for modtagelse af nyhedsbrev. Vi gemmer din afgivelse af samtykke til at sende nyhedsbrevet i 2 år efter afmelding for efterfølgende at kunne dokumentere, at vi lovligt har udsendt nyhedsbrevet.
     
    Vi kan fra andre sammenhænge have dine personoplysninger. Disse berøres ikke af en afmelding fra nyhedsbreve og vi kan derfor fortsat behandle sådanne oplysninger efter det samtykke eller andet grundlag, som vi har.

  • Personer, som vi kontakter med henblik på indsamling

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om personer, som vi kontakter med henblik på indsamling:
     
    - Kontaktinformation
    - Interesser
     
    Disse oplysninger har vi indsamlet gennem databrokere og via træk i offentligt tilgængelige databaser.
     
    Vi indsamler disse oplysninger for at kunne henvende os til dig med henblik på at kunne indsamle midler til vores formål som organisation, som er at skabe opmærksomhed om kræftsagen. Vi arbejder for at færre får kræft, at flere overlever kræft samt får et bedre liv efter kræft.
     
    Vores grundlag for denne indsamling er en legitim interesse i at indsamle disse midler, og vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Vi opbevarer informationerne i 2 år efter vores henvendelse.

  • Kunder i vores webshop på webshop.cancer.dk

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger, når du har registreret dig som kunde i vores webshop på webshop.cancer.dk eller foretaget et køb:
     
    - Kontaktinformation
    - Interesser
    - Købshistorik
     
    Dette gør vi for at optimere vores webshop og sikre os, at du bliver præsenteret for det indhold, som vi vurderer er mest relevant for dig og for at kunne behandle din ordre. Vores grundlag for denne behandling er vores købsaftale med dig og en legitim interesse i at behandle oplysninger om dine interesser, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Vi deler dine informationer med vores samarbejdspartnere – du kan se en fuldstændig liste over disse her: https://www.cancer.dk/fordele/samarbejdspartnere/
     
    Vi sletter din købshistorik, dine kontaktoplysninger og dine interesse efter 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som oplysningerne vedrører.

  • Medlemmer af Kræftens Bekæmpelse

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig som medlem af Kræftens Bekæmpelse:
     
    - Kontaktinformation
    - Indmeldelsesdato
    - Medlemstype
    - Lokalafdeling
    - Betalingsinformationer
    - Medlemshistorik
    - Adfærdsinformation
    - Berigelse af kontaktinformation med husstandsstørrelse og andre variable
     
    Dette gør vi med henblik på at kunne håndtere dit medlemskab. Vores grundlag for denne behandling er vores aftale med dig om medlemskab og en legitim interesse i at behandle oplysninger, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Der vil i visse situationer blive videregivet kontaktinformation om dig til vores frivillige til brug for konkrete events, f.eks. i forbindelse med indsamlinger m.v.
     
    Vi anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Google kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på vores hjemmeside www.cancer.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html
     
    Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig ved anvendelse af vores hjemmeside.
     
    Vi beholder disse Personoplysninger så længe du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, og vi sletter dem efter 5 år fra udgangen af det regnskabsår, hvor du måtte melde dig ud af Kræftens Bekæmpelse.

  • Bidragydere

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig, hvis du tidligere har ydet bidrag til Kræftens Bekæmpelse:
     
    - Kontaktinformation
    - Bidragshistorik
    - Bidragstype 
    - CPR-nummer, såfremt dette oplyses med henblik på skattefradrag
    - Kampagnehistorik
    - Interesser
    - Adfærdsinformation
    - Berigelse af kontaktinformation med yderligere varibale
     
    Dette gør vi med henblik på at kunne håndtere dit bidrag og at kunne kontakte dig igen med henblik på at kunne indsamle midler til vores formål som organisation, som er at skabe opmærksomhed om kræftsagen. Vi registrerer også, hvis du har orienteret os om, at du ikke vil kontaktes på en specifik kontaktmulighed, fx email.
     
    Vores grundlag for denne indsamling er både vores aftale med dig om at du yder et bidrag til os og en legitim interesse i at indsamle disse midler, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Vi anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Google kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på vores hjemmeside www.cancer.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html

     
    Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig ved anvendelse af vores hjemmeside.
     
    Vi opbevarer oplysningerne i 5 år efter dit bidrag og i 3 år efter din seneste henvendelse. Det gør vi for at kunne leve op til reglerne om bl.a. bogføring og for at kunne dokumentere dit bidrag.

  • Personer, som opretter en indsamling igennem Kræftens Bekæmpelse

    Når du opretter en personlig indsamling igennem Kræftens Bekæmpelse, indsamler vi følgende kategorier af Personoplysninger om dig:
     

    • Kontaktinformationer
    • Oplysninger om indsamlingen (herunder din beskrivelse af indsamlingen, baggrunden for indsamlingen, indsamlingsmål, det indsamlede beløb mv.)
    • Billeder og video, som du uploader
    • Helbredsoplysninger og andre oplysninger om sociale eller private forhold, som du vælger at dele.
    • IP-adresse
       

    Vi indsamler oplysningerne med henblik på, at kunne oprette, administrere og orientere dig om indsamlingen.
     
    Vores grundlag for behandlingen af dine oplysninger er enten dit samtykke, vores aftale med dig om din personlige indsamling eller vores eller tredjemands legitim interesse.
     
    Oplysninger om din indsamling, tekst, billeder og videoer, vil blive offentliggjort på https://cancer.tv2.dk/ samt de sociale medier, som du vælger at dele indsamlingen på. Du skal derfor være opmærksom på, at indsamlingen – og dermed dine personlige oplysninger - vil blive delt med mange mennesker. Du bør derfor ikke beskrive forhold, eller dele billeder og/eller videoer, som du ikke ønsker offentliggjort.
     
    Hvis du har sagt ja til det, kan du få vist indsamlingsnavn og beløb, i forbindelse med særlige tv-udsendelser f.eks. Knæk Cancer showet. I sådanne tilfælde videregiver vi disse oplysninger til tredjemand som angivet i samtykket, med henblik på, at oplysningerne kan vises i tv-udsendelsen.
     
    Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig.
     
    Vi opbevarer oplysningerne i 3 år efter, at du har oprettet en indsamling. Det gør vi for at give dig mulighed for at kunne følge det akkumulerede resultat på din indsamling og for at kunne sikre os nødvendig dokumentation i tilfælde af at retskrav skal fastlægges, gøres gældende eller forsvares.
     
    Hvis du deler oplysninger om andre personer i forbindelse med din indsamling, skal du have deres samtykke, inden du deler oplysningerne.

  • Deltagere på vores events

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger, når du deltager på et af vores events:
     
    - Kontaktinformation
    - Eventtype
    - Deltagelseshistorik
    - Interesser
     
    Dette gør vi for at kunne håndtere din deltagelse på vores event. Vores grundlag for denne behandling er vores aftale med dig om denne deltagelse og en legitim interesse i at behandle oplysninger om dine interesser, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Vi opbevarer oplysningerne i 3 år efter din deltagelse i vores events.

  • Brugere af vores rådgivning

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig, hvis du er bruger af vores rådgivning:
     
    - Kontaktinformation
    - Helbredsoplysninger
     
    I forbindelse med at du får rådgivning, kan det være nødvendigt at notere dine kontaktoplysninger, så vi kan vende tilbage til dig. Nogle gange er det også nødvendigt, at vi får personlige oplysninger fra dig om dit helbred, dine sociale forhold og i nogle tilfælde også økonomiske forhold. Det er naturligvis dig selv, der bestemmer, hvilke oplysninger du deler med os, og du meddeler os et særskilt samtykke til dette.
     
    Du skal i den forbindelse give os lov til, at vi noterer og gemmer de oplysninger, du giver os. Vi noterer og gemmer kun oplysninger om dig for at kunne rådgive dig. Oplysningerne bruges ikke til andet. Oplysningerne deles ikke med andre end kræftrådgivningens rådgivere, med mindre det er aftalt med dig. Af lovgivningsmæssige grunde opbevarer vi oplysningerne i 5 år, herefter bliver de slettet.
     
    Vores grundlag for denne indsamling er både vores aftale med dig om at yde dig rådgivning samt det samtykke, du afgiver i den forbindelse.

  • Frivillige

    Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig, hvis du er frivillig hos Kræftens Bekæmpelse:
     
    - Kontaktinformation
    - Frivillighedstype
    - Aktivitetshistorik
     
    Dette gør vi med henblik på at kunne håndtere din bistand som frivillig, herunder kontakte dig i forskellige sammenhænge.
     
    Vores grundlag for denne indsamling er vores aftale med dig om at du er frivillig for Kræftens Bekæmpelse.
     
    Vi sletter oplysningerne 3 år efter, at du er ophørt med at være frivillig hos os.

  • Jobansøgere

    Når du ansøger om et job hos os, så behandler vi alene dine personlige informationer til brug for vores håndtering af din ansøgning.
     
    Vi behandler de personoplysninger om dig, som du giver os i forbindelse med fremsendelse af din jobansøgning eller på anden vis som led i rekrutteringsforløbet. De indsamlede personoplysninger vil typisk omfatte:
     
    - Identitets- og kontaktoplysninger; for- og efternavn, adresse, e-mailadresse, og telefonnummer,
    - Oplysninger om din uddannelsesmæssige baggrund
    - Oplysninger om dine tidligere- og eventuelt nuværende beskæftigelse.
    - Personlighedstest (når dette er relevant, vil du blive informeret herom i jobopslaget eller undervejs i rekrutteringsprocessen)
     
    Personoplysningerne bliver alene anvendt og opbevaret til brug for gennemførelse af en rekrutteringsproces, samt i forbindelse med en mulig ansættelse.
     
    Da vi har en berettiget interesse i at finde de bedst egnede kandidater til et job hos os, kan vi indhente referencer fra tidligere arbejdsgivere, uddannelsesinstitutioner eller andre relevante tredjeparter. Vi indhenter ikke referencer uden dit forudgående samtykke.
     
    Vi indhenter ikke følsomme personoplysninger, herunder helbredsoplysninger, uden dit udtrykkelige samtykke.
     
    I forbindelse med ansættelse til visse særligt betroede stillinger, kan det være aktuelt at indhente personoplysninger fra tredjepart om dine økonomiske forhold (f.eks. fra et kreditoplysningsbureau) og lave et udvidet baggrundstjek.
     
    Såfremt det er relevant for den stilling du søger, indhenter vi forinden dit samtykke til at indhente oplysninger og foretage et baggrundstjek.
     
    Vi kan dele dine personligoplysninger med tredjeparter, som bistår os i forbindelse med rekrutteringsprocessen, herunder rekrutteringsfirmaer, udbydere af personlighedstests etc.
     
    Videregivelsen vil alene ske i det omfang og til dem, det er nødvendigt for at gennemføre rekrutteringsprocessen.
     
    Herudover kan vi dele dine personlige oplysninger, hvis vi er forpligtede til at overdrage eller dele dine personlige oplysninger med offentlige- og retslige myndigheder, herunder hvis vi skal indberette oplysninger til det offentlige.
     
    Vi opbevarer din ansøgning og eventuelle andre oplysninger, som du har givet os, indtil rekrutteringsprocessen er gennemført og afsluttet.
     
    Hvis du får afslag på din ansøgning, opbevarer vi dine personoplysninger i maksimalt 6 måneder efter afslaget er sendt til dig.
     
    Såfremt vi ønsker at opbevare din ansøgning i en længere periode med henblik på eventuel senere ansættelse, vil vi indhente dit samtykke hertil.
     
    Hvis du bliver ansat, vil din ansøgning og eventuelle andre oplysninger, som du har givet os, blive opbevaret under hele dit ansættelsesforhold og i en periode efter.

  • Deltagere i vores undersøgelser

    Kræftens Bekæmpelse laver en lang række undersøgelser, der relaterer sig til kræft, kræftbehandling og forebyggelse af kræft. Nogle undersøgelser er anonyme, og andre ikke. Hvis du deltager i en af vores ikke-anonyme undersøgelser, indsamler vi følgende kategorier af Personoplysninger om dig:
     
    - Kontaktinformationer
    - Undersøgelsestype
     
    Personoplysningerne bliver alene anvendt og behandlet til brug for forskning relateret til den eller de undersøgelser, som du deltager i.
     
    Vores grundlag for denne indsamling og behandling vil oftest være et samtykke, men der vil også være situationer, hvor indsamlingen kan ske med en legitim interesse, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.
     
    Vi behandler ikke følsomme personoplysninger, herunder helbredsoplysninger, uden dit udtrykkelige samtykke eller anden hjemmel. 

Betalinger

Hvis du støtter os og giver et bidrag, melder dig ind i Kræftens Bekæmpelse, køber et produkt i vores webshop, eller foretager andre betalinger, sker betalingen via betalingsløsningen QuickPay som opbevarer dine betalingskortoplysninger. Betaling via QuickPay sker via en Nets-godkendt og PCI-certificeret betalingsløsning.

Cookies

Når du besøger og bruger vores Hjemmeside, skal du acceptere vores Cookiepolitik i vores cookie pop-up. Klik på ’Cookiepolitik’ knappen, som ligger i bunden af alle vores sider og vælge ’Vis detaljer’ for at se vores Cookiepolitik.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen på vores Hjemmeside, til at føre webstatistik og til at støtte markedsføringen af vores tjenester. Du kan altid afvise eller slette eksisterende cookies ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvordan du afviser kommer an på hvilken browser du bruger. Se vejledning her: http://mineCookies.org/cookiehandtering/

Du skal være opmærksom på, at hvis du afviser cookies, er der visse funktioner og services på vores hjemmeside, som du ikke kan bruge.

Vi gør opmærksom på, at andre, herunder sociale medier, kan tænkes at placere cookies eller anden dataindsamlingsteknologi på eller via vores hjemmeside. I vores cookie pop-up kan du under ”detaljer” få et klart overblik hvilke cookies vi anvender samt over den tracking, der finder sted.

Hvordan vi opbevarer de oplysninger, vi indsamler

Dine Personoplysninger indsamles og opbevares, og vi passer selvfølgelig godt på dem. Oplysningerne er begrænsede til betroede medarbejdere, og vi kontrollerer vores sikkerhedsforanstaltninger således, at de ikke hændeligt eller ulovligt slettes, forringes eller fortabes, ligesom de ikke kommer til uvedkommende tredjemands kendskab eller på anden måde misbruges eller bruges i uoverensstemmelse med lovgivningen.

Vi behandler kun personoplysninger om dig som er relevante og tilstrækkelige til opfyldelse af de formål, vi har med behandlingen.

Dine Personoplysninger opbevares hos en af os valgt ekstern virksomhed: Copenhost A/S 

Oplysningerne lagres på servere inden for EU, og dine personoplysninger vil derfor altid være omfattet af beskyttelsen i EU’s databeskyttelsesforordning.

Vi påser, at databehandleren har truffet de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger.

Vi er, over for dig, ansvarlige for opbevaringen af dine Personoplysninger hos databehandleren.

Hvornår vi sletter dine personoplysninger

Vi opbevarer dine Personoplysninger så længe det er nødvendigt til opfyldelse af Formålet eller til opfyldelse af lovkrav. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Vi har under de enkelte punkter ovenfor specificeret hvornår vi sletter de enkelte kategorier af Personoplysninger.

Deling af dine personoplysninger

Udover hvad der er anført ovenfor i pkt. 2, kan vi dele dine Personoplysninger i det omfang, vi er forpligtede hertil, fx som følge af krav om indrapportering til offentlige myndigheder, såsom SKAT.

Vi kan overdrage dine Personoplysninger, når vi i god tro mener, at dette er nødvendigt for:

  • at overholde lovkrav, herunder hvis vi er forpligtede til at overdrage eller dele dine Personoplysninger med retshåndhævende myndigheder.
  • at håndhæve eller anvende vores forretningsbetingelser.
  • at beskytte vores rettigheder, ejendom eller sikkerhed, vores medarbejdere eller andre.

Dine rettigheder

Du har til en enhver tid ret til at få oplyst, hvilke Personoplysninger vi har indsamlet, og som vi opbevarer og behandler om dig.

Du kan til en enhver tid kræve berigtigelse, gøre indsigelse eller få slettet eller begrænset behandlingen af dine Personoplysninger i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler.

Hvis behandlingen af dine Personoplysninger er baseret på et samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Du kan gøre brug af dine rettigheder, herunder gøre indsigelse mod vores behandling, ved at henvende dig til os. Vores kontaktoplysninger finder du under pkt. 9. Ved din henvendelse undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

Ønsker du at klage over vores behandling af dine Personoplysninger, kan det ske til Datatilsynet, Borgergade 28, 1300 København K, tlf.: 33 19 32 00 eller via e-mail: dt@datatilsynet.dk

Dataansvarlig

Den dataansvarlige for dine oplysninger er:

Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013

Du kan også kontakte vores databeskyttelsesrådgiver:

Hans H. Storm
dpo@cancer.dk.
Direkte telefonnummer 35257677

Ændringer og opdateringer

Vi forbeholder os ret til løbende at ændre denne Privatlivspolitik. Ved ændringer vil datoen øverst i Privatlivspolitikken blive ændret. Den til enhver tid gældende Privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores websted. Ved væsentlige ændringer vil du modtage meddelelse herom.

Generelle brugerbetingelser

Etiske regler

Senest opdateret: 4. juni 2018