Frivillige på Folkemøde
Kræftens Bekæmpelses frivillige var som altid repræsenteret på årets Folkemøde på Bornholm, hvor de så debatter, samlede input og skabte nye kontakter, som de kan gøre brug af i deres politiske arbejde for kræftsagen.
Til cancer.dk
Kræftens Bekæmpelses frivillige var som altid repræsenteret på årets Folkemøde på Bornholm, hvor de så debatter, samlede input og skabte nye kontakter, som de kan gøre brug af i deres politiske arbejde for kræftsagen.
Find svar på en række spørgsmål om hjemmesiden samt video-guides og vejledninger, der hjælper dig med at bruge frivillig.dk.
Som frivillig i Kræftens Bekæmpelse har du løbende mulighed for at deltage i vores gratis kurser.
Se kommende kurserFind vejledninger, skabeloner og nyttig viden, der kan hjælpe dig i dit frivillige arbejde.
Se alle redskaberNyhedsbrevet er til dig der vil inspireres, motiveres og klædes på til dit frivillige arbejde.
Danmark har fået en ny kræftplan – Kræftplan V. Den indeholder 36 initiativer, der styrker kræftområdet markant – fra forebyggelse og tidlig opsporing til bedre palliation og behandling af senfølger. Få det hurtige overblik over kræftplanen i videoen – eller gå i dybden og læs mere her:
Læs mere
"Jeg har selv prøvet, hvor svært det er at stå alene med de tanker og følelser, man har efter et kræftforløb. Derfor besluttede jeg mig for at starte et netværk for kvinder med kræft." Gør som Betinna og bliv frivillig for kræftsagen i din by – på den måde, der passer til dig. Se mere om hvordan:
Bliv frivilligDer er mange måder at være frivillig på i Kræftens bekæmpelse. Se hvilke muligheder du har for at hjælpe kræftsagen og blive en del af fællesskabet.
Bliv kontaktet om at blive frivilligDu kan gøre en stor forskel for personer berørt af kræft - patienter såvel som pårørende - ved at blive frivillig under en af vores patientstøtte-indsatser. Du kan bl.a. hjælpe kræftramte i dit lokalområde ved f.eks. at tilbyde netværk, nærvær, støtte eller aktiviteter.
Fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Som frivillig kan du derfor gøre en stor forskel ved at oplyse om kræft og udbrede konkrete råd, der nedsætter risikoen for at få kræft. Du kan f.eks. lave events på skoler eller dele materialer ud til byfester.
Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at færre får kræft, flere overlever kræft samt at flere får et bedre liv med og efter kræft. Som politisk frivillig i enten en lokalforening, et regionsudvalg eller i hovedbestyrelsen kan du arbejde for dette.
Når du samler ind til kræftsagen, støtter du forskning i kræft, forebyggelse af kræft og støtte til patienter og pårørende. Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige. Vi er derfor dybt afhængige af støtte fra private og virksomheder - og her spiller frivillige ildsjæle en nøglerolle.
Du kan gøre en stor forskel som frivillig i dit lokalområde - og på mange forskellige måder. Du kan lave alt fra politisk arbejde til lokale events og indsamling. Du kan sætte fokus på at forebygge kræft, og du kan give støtte til kræftpatienter og pårørende.
Se hvordan du kan blive frivillig lokalt
Du kan også blive frivillig i en af Kræftens Bekæmpelses 17 genbrugsbutikker. Butikkerne er fordelt over hele landet og henvender sig til folk i alle aldre - fra unge studerende til ældre pensionister.
Som frivillig kan du opleve at blive kontaktet af personer, der er berørt af kræft og har brug for hjælp. Du kan hjælpe dem videre til Kræftens Bekæmpelses forskellige tilbud.
Har du spørgsmål vedrørende frivillig.dk eller dit frivillige arbejde? Så kan du få hjælp hos vores FRIVILLIGSUPPORT mandag-fredag kl. 9-15 på 35 25 75 03. Du er også velkommen til at kontakte os på mail: frivillig@cancer.dk