Skip navigation

Forebyg kræft

4 ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges. Der er ingen garanti for at leve et helt liv uden kræft, men de små ting, vi gør i hverdagen, betyder meget for vores sundhed og risikoen for at få kræft.

En familie på stranden

""

Søg støtte til nytænkende forebyggelse

Med initiativet Prevention Lab støtter Kræftens Bekæmpelse innovativ forebyggelse i krydsfeltet mellem forskning og praksis. Målet er at fremme borgernes sundhed, så færre vil få kræft, og livet for kræftpatienter forbedres. Læs mere om Prevention Lab og om, hvordan I søger støtte til jeres projekt:

Prevention Lab

Kender du de tre solråd?

Solkampagnen har i år hyret vampyren Igor fra Transsylvanien til at minde danskerne om solbeskyttelse. For hvert år konstateres der ca. 2.700 nye tilfælde af modermærkekræft i Danmark - og kun ca. 10 % skyldes arvelige forhold. Du kan altså gøre rigtig meget for at reducere din risiko og beskytte dig ved at benytte de tre solråd: skygge, solhat og solcreme.

Besøg Solkampagnen
""

Alkohol: Mentale mellemregninger

Når det kommer til alkohol, laver vi nogle gange nogle lidt skøre mellemregninger for at få ligningen til at gå op. Det er bare ikke helt sådan det fungerer. For en genstand er altid en genstand - uanset vores mentale mellemregninger.

Læs mere om mentale mellemregninger