Skip navigation

Alkohol

Alkohol er kræftfremkaldende, og risikoen for kræft stiger, jo mere alkohol man drikker. Her finder du fakta om sammenhængen mellem alkohol og kræft og forskning på området.

To bekendte nyder en øl og en glas vin

Voksne og alkohol - mentale mellemregninger

Når det kommer til alkohol, laver vi nogle gange nogle lidt skøre mellemregninger for at få ligningen til at gå op. Det er bare ikke helt sådan det fungerer. For en genstand er altid en genstand - uanset vores mentale mellemregninger.

Læs mere om mentale mellemregninger her

Ny rapport om Alkohol og kræft

I rapporten kan du blandt andet læse, hvorfor alkohol øger risikoen for kræft, hvornår risikoen stiger og hvilke kræftformer, som alkohol øger risikoen for.

Læs rapporten her

""

Er du forælder?

Unge, som har aftaler med deres forældre om alkohol drikker mindre end unge, der ikke har. Men for mange forældre kan det være svært at tage snakken om alkohol, især når husets teenager bliver lidt større. Få gode råd og vejledning på vores side, Alkoholdning.

Besøg Alkoholdning

Ønsker du en sundere alkoholkultur?

Mange danske unge ønsker en ny og sundere alkoholkultur. ’Fuld af liv’ kampagnens ambition er at skabe en fest- og alkoholkultur, hvor man drikker mindre og oplever mere. Det kan du læse mere på vores side, Fuld af liv.

Læs mere om 'Fuld af liv'

Gymnasier kan ændre unges alkoholkultur

Danske unge oplever et uønsket drikkepres, og at det kan være svært at være en del af fællesskabet, hvis man ikke har lyst til at drikke alkohol. Gymnasierne kan bidrage til en sundere alkoholkultur blandt unge. Få råd og vejledning til, hvad du og dit gymnasie kan gøre på vores side, Gymnasier fuld af liv.

Besøg 'Gymnasier Fuld af liv' her