Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Odense lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Odense

Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Er du medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Odense Kommune, er du velkommen til at kontakte formand.


Jesper Rotvig Jensen

Mobil: 25700672

E-mail: odensekb@gmail.com


Odense Lokalforening inviterede til debatmøde om Røgfri Fremtid den 6. november
Udgivet den 16-11-2017

Hvordan skal Odense nå målet om, at kun 2% af de voksne ryger i 2030? Dette var overskriften for debatmødet, som blev afholdt i Rådhushallen den 6. november.

Claus Houden (V), Cæcilie Crawley (S) og Byrådsmedlem Christel Gall (DF) ser gerne, at vi har den første røgfri generation i 2025, ligesom Anne Lybecker, vicedirektør for Syddansk Erhvervsskole, var meget opbakkende om en Røgfri Fremtid. Lokalforeningen havde håbet på et større fremmøde, men er stadig rigtig glade for at have taget en god og vigtig debat. Det er stærkt, at Odense Kommune går foran, når det gælder en røgfri fremtid!

Mødet er blevet omtalt af fyens.dk - se link.

BORGMESTERBESØG AFFØDTE IDÉ OM PÅRØRENDEPOLITIK
Udgivet den 12-10-2017

Mandag i uge 41 havde Odense Lokalforening glæden af, at kunne byde borgmester Peter Rahbæk Juel velkommen i Kræftrådgivningen i Odense. I mødet deltog også en pårørende til en kræftramt, som fortalte sin uheldige oplevelse med kommunens system. Den pårørende havde forsøgt at få orlov, så han kunne passe sin kræftsyge kone, men mødte megen modstand med den tildelte sagsbehandler. Historien resulterede i, at en pårørendepolitik kom på bordet og borgmesteren var meget opsat på at realisere idéen.

Lokalforeningen blev mødt af en meget lyttende borgmester, som selv har mistet sin mor til kræft. Han fortalte i denne sammenhæng om Karmarunner. En motionsapp, han har udviklet, hvor man kan støtte sin hjertesag (heriblandt Kræftens Bekæmpelse) ved én simpel opgave: at motionere.

Et rigtig dejligt eksempel på endnu et givtigt samarbejde mellem Lokalforeningen, Områdekontoret og Rådgivningen.