Gå til sygdomsliste

Kræftlinjen - telefon-, chat- og onlinerådgivning

Kræftpatienter og pårørende kan få gratis rådgivning af Kræftlinjens professionelle rådgivere. Ring på 80 30 10 30, skriv til os på chatten eller bestil en online-rådgivningssamtale.

Kræftlinjens åbningstider

Hverdage:                       9-21
Lørdag-søndag:            12-17
Helligdage:                    Lukket

Diætisten træffes på telefonen torsdage fra 9 - 13 (dog ferie i uge 7 d. 15. februar)

Juristen træffes næste gang på telefonen onsdag d. 14. marts kl. 16.30 - 18.30

Har du spørgsmål om kræft eller brug for rådgivning og støtte, så kontakt os på Kræftlinjen. Ugen igennem kan du få hjælp af vore rådgivere (læger, sygeplejersker, socialrådgivere og psykologer). Visse dage er der også mulighed for at få rådgivning fra diætist og jurist (se træffetider i boksen til højre).

Du kan få generel information om kræftsygdomme, behandlinger, bivirkninger, senfølger, alternativ behandling, rettigheder, kost og meget mere. Vi hjælper også med at få sat ord på de bekymringer, der kan være, når man har kræft tæt inde på livet.

Vi kan ikke rådgive dig om den specifikke behandling af din kræftsygdom. Det kan kun den ansvarlige læge. Men vi kan ofte hjælpe dig med at præcisere de spørgsmål, du ønsker at få svar på.


Kræftlinjen

Ring til Kræftlinjen: 80 30 10 30

Det er gratis at benytte Kræftlinjen, og alle berørt af kræft er velkomne til at ringe. Vi sidder klar ved telefonerne i hele åbningstiden, men vær opmærksom på, at der i travle perioder kan være ventetid.

Læs mere om Kræftlinjen:

Om Kræftlinjen


Kræftlinjen

Skriv til Kræftlinjen: Chatrådgivning

Hvis du foretrækker at skrive med rådgiveren eller det falder dig svært at benytte telefonen, er du velkommen til at bruge chatten. Chatten er tilgængelig i hele åbningstiden og er gratis. Læs mere her om chatten:

Til chatrådgivningen


Kræftlinjen

Tal med Kræftlinjen via Skype: Onlinerådgivning

Du kan bestille tid til en samtale online, hvor du og rådgiveren kan se hinanden på skærmen. Din pårørende eller en tolk kan evt. også deltage i samtalen. Samtalen foregår via Skype for Business. Læs mere og bestil tid:

Onlinerådgivning


Hvis der er ventetid

Du kan opleve ventetid, når du forsøger at komme igennem til Kræftlinjen på telefon eller chat. Hvis ventetiden er mere end 5 minutter, kan man på telefonen vælge at blive ringet op når der er en ledig rådgiver. 

I skemaet nedenfor kan du se, hvornår, der er størst risiko for ventetid – og på hvilke tidspunkter, du kan forvente at komme hurtigere igennem.  

Vær opmærksom på, at telefon og chat lukker automatisk for opkald efter lukketid. Igangværende samtaler vil blive færdiggjort, men hvis du ikke har fået kontakt til en rådgiver indenfor åbningstiden, må vi bede dig om at prøve igen på et andet tidspunkt.

Kræftlinjen
Læge på Kræftlinjen taler i telefon med en bruger.

Video om Kræftlinjen

Hvis du skriver skoleopgave om kræft, kan du få hjælp på cancer.dk

Kræftlinjens rådgivere må prioritere at tale med patienter og pårørende og har ikke mulighed for at hjælpe skoleelever med opgaver. Hvis du har spørgsmål om kræft, kan du finde nyttig viden på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside og på den særlige hjemmeside for skoleelever: 

cancer.dk/skole


Læs mere om rådgivningstilbud:

Rådgivning (forsiden)

 
Cancerforum.dk

Cancerforum.dk er et socialt forum på nettet, hvor du anonymt og sikkert kan skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte. Her kan du stille spørgsmål, dele følelser og tanker samt få førstehåndserfaringer fra andre der også har kræft inde på livet.

Tegnsprogstolket film om rådgivningstilbud

Filmen fortæller om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud. Filmen er henvendt til døve, og er tegnsprogstolket.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter