Lyserødt jubilæum i Kano- og Kajakklubben Nord

Siden 2009 er Furesøen hvert år i starten af oktober – nærmere betegnet på Lyserød Lørdag – blevet badet i lyserød, når Kano- og Kajakklubben Nord har afholdt deres kvindekajakløb til fordel for brystkræftsagen. Det var dermed 10. år i træk og altså jubilæumsår da ca. 165 kvinder roede ud fra Furesø Marina den 6. oktober 2018 - klædt i lyserødt og med flot pyntede kajakker.

Da initiativet startede i 2009, gik man med tanker om at støtte op om brystkræftsagen samtidig med, at man gerne ville have flere kvinder til at deltage i kajakløb. 

-Vi ville gerne støtte brystkræftsagen og samtidig havde vi en udfordring med at få kvinder til at deltage i kajakløb. Derfor tog vi udgangspunkt i det, vi er gode til - nemlig kajakløb – og kombinerede det med indsamling til den gode sag, lyder det fra formand i Kano- og Kajakklubben Nord, Peter Engel. 

I løbet af de 10 år, hvor klubben har afholdt løbet, er det samlet set blevet til over 200.000 kr. [JWP1] til Støt Brysterne kampagnen gennem Lyserød Lørdag. Det store beløb er indsamlet sammen med søsterklubben i Randers; Kano- og Kajakklubben Gudenaa, som også afholder Lyserød Lørdag. Ud over overskud fra tilmeldingsgebyret, indsamles der også penge via t-shirtsalg og dagens overskud i klubbens café, går også til den gode sag.

Kun for kvinder

I jubilæumsåret 2018 var der endnu en gang deltagerrekord og folk kommer da også fra hele Sjælland for at deltage i det populære løb, som har åben tilmelding via Dansk Kano og Kajak Forbund. Det er et kajakløb på motionsplan, så man kan være med på alle niveauer. Dog er der ét krav for at få lov til at deltage. Løbet er nemlig kun for kvinder. 

-Kajakløbet på Lyserød Lørdag er kun for kvinder. Dog er mændene også med i en ikke helt uvæsentlig rolle. De er hjælpere på løbet – både på land og på vand, siger Peter Engel. 

Ud over de to hovedformål – brystkræftsagen og kvindelig deltagelse i kajakløb – er det også vigtigt for klubben, at alle har en rigtig god dag. Derfor er der udover selve løbet også en række andre aktiviteter på Lyserød Lørdag. I caféen sælges bl.a. den fantastiske Støt Brysterne kage, som klubben hvert år køber hos det lokale bageri og hvor al overskud fra salg går til Støt Brysterne. Der er også lodtrækning om lækre sponserede præmier på startnummeret, samt en flot præmie til den bedst udklædte roer.

 Det er altid en dag, som både deltagere og hjælpere glæder sig til og arrangementet er blevet så populært, at der er mange, der vender tilbage år efter år.

-Løbet binder sport og alvorlig sygdom sammen på en meget positiv måde. Som tidligere kræftpatient er det et fantastisk tilbud, som jeg har fundet naturligt at være en del af. Jeg har deltaget tre gange ud af mine seks år i klubben, siger Niels Jessen, medlem af KKKN og tidligere kræftpatient. 

Udover at samle ind til Støt Brysterne på Lyserød Lørdag, er klubben også engageret i kræftsagen på anden vis. I samarbejde med Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning i Lyngby tilbyder klubben nemlig gratis kajak for kræftramte og tidligere kræftpatienter. Hvis man vil vide mere om dette, kan man læse meget mere på Kano- og Kajakklubbens egen hjemmeside www.kkkn.dk 

Kontaktperson:
Formand Kano og kajakklubben Nord: Peter Engel peter@kkkn.dk