Pink Cup - 20 år for brystkræftsagen

Når vi står samme, kan det mærkes

Hvert år får knap 5.000 kvinder i Danmark konstateret brystkræft. Det svarer til, at 1 ud af 9 danske kvinder får brystkræft i løbet af deres liv. Det er alt for mange. Derfor har Kræftens Bekæmpelse, Støt Brysterne siden 2003 arrangeret golfturneringen Pink Cup - en landsdækkende velgørenhedsturnering til fordel for brystkræftsagen.

Pink Cup er en 18-hullers stableford turnering for kvinder, der spilles fra april til august. Turneringen adskiller sig fra andre turneringer ved, at det ikke udelukkende er det spillemæssige resultat, der er afgørende for placeringen. Det er nemlig først og fremmest det indsamlede beløb til brystkræftsagen, der tæller.

I anledningen af Pink Cups 20-årsjubilæum afsluttes turneringen i 2022 med en kæmpe landsfinale og jubilæumsturnering 16. september 2022 i Svendborg Golfklub - for hele 70 golfklubber.

Vær med til at fejre Pink Cups 20-årsjubilæum

I 2022 fejrer Pink Cup 20-årsjubilæum - og jeres golfklub er naturligvis inviteret til at spille med igen.

Siden 2003 har mere end 90% af Danmarks golfklubber bakket op om brystkræftsagen, og sammen indsamlet over 46 millioner kroner til forskning, patientstøtte og forebyggelse. Penge der har været med til at skabe store fremskridt på brystkræftområdet.

I kan være med til den store fejring, hvor der kommer til at være flotte præmier, spændende konkurrencer og særlige jubilæumsaktiviteter, som I løbende kan læse mere om her på siden.

Kontakt pinkcup@cancer.dk, hvis I ikke har modtaget invitationen til den store jubilæumsturnering.

Kæmpe landsfinale og jubilæumsturnering i Svendborg Golfklub

Hele 70 golfklubber inviteres med til den store landsfinale og jubilæumsturnering.

For at så mange klubber som muligt kan være med til at fejre jubilæet til landsfinalen, bliver hele 70 golfklubber inviteret med til en forrygende afslutning 16. september 2022 i Svendborg Golfklub. 48 klubber inviteres til at dyste i landsfinalen samtidig med, at 22 klubber spiller en sjov og hyggelig jubilæumsturnering. Det bliver en dag fuld af konkurrencer og oplevelser på banen og som afsluttet med en festlig frokost.

Tilmeldte klubber 2022

Pink Cup kan spilles på en valgfri dag fra 25. april til 18. august 2022. Se hvornår der spilles Pink Cup i din klub.

Klubresultater

Pink Cup afholdes i golfklubber over hele landet. Se vindere og resultater fra de lokale Pink Cup turneringer her.

Landsfinale

16. september afsluttes Pink Cup 2022 med en kæmpe landsfinale og jubilæumsturnering i Svendborg Golfklub. 

Turneringsbetingelser

Pink Cup er en landsdækkende golfturnering for kvinder til fordel for kampen mod brystkræft. Læs mere i turneringsbetingelserne.

 • Hole-in-one - 25.000 kr. i ét slag

  Pink Cups hovedsponsor HimmerLand donerer 25.000 kr. til brystkræftsagen for hvert hole-in-one, der laves til Pink Cup.

  De 25.000 kr. udløses ved hole-in-one, der bliver lavet af både kvinder og mænd i Pink Cup-turneringer og støtteturneringer til fordel for Pink Cup. Pengene går til brystkræftsagen og tæller med i den pågældende klubs Pink Cup-indsamling.

  Hole-in-one - 25.000 kr. i ét slag

  Bemærk:

  • Benyttet udstyr og konkurrence skal følge 'The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews'
  • Sædvanlig dokumentation for hole-in-one skal foreligge
  • Hole-in-one skal kunne bekræftes af minimum 1 markør og være opnået i forbindelse med en færdigspillet runde
  • Alle holes-in-one skal rapporteres til Kræftens Bekæmpelse med kopi af spillerkort senest én uge efter turneringen

  Dokumentation indsendes til pinkcup@cancer.dk 

Ambassadører

Pink Cup bakkes op af et stærkt ambassadørteam. Læs mere om abassadørerne.
 

Stor tak til sponsorerne

Pink Cup bakkes hvert år op af virksomheder, der bl.a. sponsorer præmier, medieomtale og hole-in-one forsikring.

Om Pink Cup

Pink Cup har fra 2003 til 2021 indsamlet godt 46 millioner til Kræftens Bekæmpelses arbejde inden for brystkræft.

Det går pengene til

Kræftens Bekæmpelses cheflæge Nils Kroman fortæller om hvad pengene fra Pink Cup og Støt Brysterne går til.

Nyheder

Læs de seneste nyheder på brystkræftområdet.

 • Mange kræftpatienter oplever seksuelle problemer efter deres sygdom. Samtidig er det et emne, som både patienter og sundhedsprofessionelle har svært ved at tale om, og det gør det svært at løse problemerne. I et nyt projekt ”TÆTTERE PÅ - Seksualitet og intimitet efter kræft” støttet af Kræftens Bekæmpelse, vil forskere skabe mere viden om de udfordringer, kræftpatienterne oplever, og udvikle et undervisningsprogram, som skal klæde de sundhedsprofessionelle på til at tage snakken med patienterne.

 • Ny forskning viser, at brystkræftpatienter ikke længere skal være så bekymrede for hjertesygdom efter strålebehandling for brystkræft. Moderne strålebehandling er nemlig langt mere præcis og skånsom end tidligere, hvor hjertesygdom kunne være en komplikation til stråleterapi særligt på venstre bryst, viser forskning støttet af Kræftens Bekæmpelse.

 • Årets lyserøde Pink Cup, som er en golfturnering under Støt Brysterne, er netop afsluttet. Over 4.000 golfspillere fra 72 klubber spillede med og har i alt indsamlet 2,3 mio. kr. til brystkræftsagen. En af de mange spillere er 69-årige Jonna Nielsen fra Harekær Golfklub, der indsamlede det højeste beløb ved personlige sponsorater.

 • Da 49-årige Charlotte Lindskrone Sørensen blev erklæret rask efter et intenst brystkræftforløb tilbage i 2014, var hun lykkelig. Men hun var også bange. For hvordan vender man lige tilbage til sit gamle liv - og bliver man overhovedet den samme igen? Det fik hun svar på i Kræftrådgivningen i Herlev, hvor hun fandt et fællesskab og fik hjælp til at navigere den svære tid. Siden har hun været igennem endnu et forløb, men er i dag rask.

 • De røde lamper blinker for især brystkræftpatienterne og især i Region Sjælland, som har mere end svært ved at få kvinder med brystkræft opereret inden for den lægeligt begrundede maksimale forløbstid på 27 dage. Og det ser ikke meget bedre ud for lungekræftpatienterne. Det er bare ikke godt nok. Det er en bunden opgave at sørge for, at patienterne bliver behandlet til tiden, lyder det fra Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker, der opfordrer sundhedsministeren til at tage sagen op med regionerne.

Vis alle nyheder