Pink Cup - 20 år for brystkræftsagen

Når vi står sammen, kan det mærkes

Hvert år får knap 5.000 kvinder i Danmark konstateret brystkræft. Det svarer til, at 1 ud af 9 danske kvinder får brystkræft i løbet af deres liv. Det er alt for mange. Derfor har Kræftens Bekæmpelse, Støt Brysterne siden 2003 arrangeret golfturneringen Pink Cup - en landsdækkende velgørenhedsturnering til fordel for brystkræftsagen.

Tusind TAK til alle, der har deltaget i Pink Cup gennem 20 år, og som har været med til at indsamle hele 48.854.478 kr. til brystkræftsagen.

I 2022 deltog 4.575 spillere fra 79 golfklubber som sammen indsamlede 2.706.334 kr.

Pink Cup er en 18-hullers stableford turnering for kvinder, der spilles fra april til august. Turneringen adskiller sig fra andre turneringer ved, at det ikke udelukkende er det spillemæssige resultat, der er afgørende for placeringen. Det er nemlig først og fremmest det indsamlede beløb til brystkræftsagen, der tæller.

I 2023 spilles turneringen fra 24. april til 17. august og du kan allerede nu tilmelde din golfklub.

Vindere af landsfinalen

Stort tillykke til Ina Høegh og Jytte Lehrmann fra Randers Golfklub, der med 47 point vandt landsfinalen 2022.

Billeder fra finaledagen

Afslutningen på 20-årsjubilæet blev fejret med landsfinale og jubilæumsturnering 16. september i Svendborg Golf Klub.

 • Flere holes-in-one

  Yderligere to dygtige spillere har lavet hole-in-one til Pink Cup. Stort tillykke til Jette Balle fra Mensalgård Golfklub og Anne Lise Kousgaard fra Give Golfklub, der lavede det 4. og 5. hole-in-one i årets Pink Cup-turnering.

  Begge holes-in-one udløser 25.000 kr. til klubbernes indsamlinger fra Pink Cups hovedsponsor HimmerLand samt en særlig præmie fra Christina Watches.

  Hole-in-one - 25.000 kr. i ét slag

  Laver du hole-on-one til Pink Cup udløser det 25.000 kr. fra turnerings hovedsponsor HimmerLand til din klubs indsamling til brystkræftsagen.

  I anledning af Pink Cups 20-årsjubilæum vinder du også en særlig præmie sponsoreret af Christina Watches, hvis du skyder bolden i hul i første slag.

  De 25.000 kr. udløses ved hole-in-one, der bliver lavet af både kvinder og mænd i Pink Cup-turneringer og støtteturneringer til fordel for Pink Cup.

 • Hole-in-one - 25.000 kr. i ét slag

  Pink Cups hovedsponsor HimmerLand donerer 25.000 kr. til brystkræftsagen for hvert hole-in-one, der laves til Pink Cup.

  Laver du hole-on-one, tæller pengene med i din klubs Pink Cup-indsamling.

  I anledning af Pink Cups 20-årsjubilæum vinder du også en særlig præmie sponsoreret af Christina Watches, hvis
  du skyder bolden i hul i første slag.

  Hole-in-one - 25.000 kr. i ét slag

  De 25.000 kr. udløses ved hole-in-one, der bliver lavet af både kvinder og mænd i Pink Cup-turneringer og støtteturneringer til fordel for Pink Cup. Pengene går til brystkræftsagen og tæller med i den pågældende klubs Pink Cup-indsamling.

  Bemærk:

  • Benyttet udstyr og konkurrence skal følge 'The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews'
  • Sædvanlig dokumentation for hole-in-one skal foreligge
  • Hole-in-one skal kunne bekræftes af minimum 1 markør og være opnået i forbindelse med en færdigspillet runde
  • Alle holes-in-one skal rapporteres til Kræftens Bekæmpelse med kopi af spillerkort senest én uge efter turneringen

  Dokumentation indsendes til pinkcup@cancer.dk 

 • Vind foredrag med Bente Klarlund Pedersen

  Der er spændende hovedpræmier til de to klubber, der samler mest ind til brystkræftsagen i 2022, henholdsvis totalt set og pr. kvindelig deltager.

  Den klub, der samler flest penge ind, vinder et foredrag med overlæge Bente Klarlund Pedersen - en af Danmarks førende eksperter indenfor sundhed.

  Hovedpræmier

  Foredrag med Bente Klarlund Pedersen
  'Sunde, slanke ikkerygere, der dyrker sport og kun drikker moderate mængder alkohol, kan blive ramt af brystkræft. Det er uretfærdigt, men det ændrer ikke ved, at sund livsstil kan være med til at nedsætte risikoen for alvorlig sygdom og øge sandsynligheden for et langt liv uden skranten.'

  I foredraget ’Yngre med Årene’ giver Bente Klarlund Pedersen på en underholdende og inspirerende måde den videnskabelige guide til et langt sundt liv.

  Vinder: Silkeborg Ry Golfklub

  Ekstra præmiepakke
  Den klub, der samler flest penge ind pr. kvindelig deltager, vinder en ekstra præmiepakke til næste års Pink Cup-turnering.

  Vinder: Mensalgård Golfklub

Ambassadører

Pink Cup bakkes op af et stærkt ambassadørteam. Læs mere om ambassadørerne.
 

Stor tak til sponsorerne

Pink Cup bakkes hvert år op af virksomheder, der bl.a. sponsorer præmier, medieomtale og hole-in-one forsikring.

Om Pink Cup

Pink Cup har fra 2003 til 2022 indsamlet godt 48,8 millioner til Kræftens Bekæmpelses arbejde inden for brystkræft.

Nyheder

Læs de seneste nyheder på brystkræftområdet.

 • For Lene Dahl Fuglesang vendte en ellers tilfældig dag i august i 2021 op og ned på hendes verden, da hun pludselig mærkede en stor knude i sit ene bryst. Herfra starter et års langt forløb med uendelige lægebesøg, kemoterapi, strålebehandling og flere operationer for Lene. Et forløb, hvor hun for første gang oplever kræften helt tæt på, men også lærer nye, vigtige sider af sig selv at kende.

 • Hanne Tolstrup fra Viborg har i år svunget golfkøllen iført lyserød T-shirt for 19. gang. Pink Cup, som samler ind til brystkræftsagen, kan i år fejre 20 års jubilæum, og Hanne har været med fra starten med kun et år på bænken. I de første mange år stod hun i spidsen for planlægningen af velgørenhedsturneringen sammen med hendes bedste veninde og trofaste golfmakker Bente. Desværre mistede Bente for et par år siden livet til brystkræft.

 • Jeanette har gode chancer for at blive kræftfri med den almindelige behandling for brystkræft, da hun bliver tilbudt at være med i et forsøg med ny medicin. Men skal hun sige ja til noget, der kan give bøvl og bivirkninger, men som måske kan beskytte mod tilbagefald?

 • Årets Pink Cup-turnering, som spilles til fordel for Støt Brysterne, er netop afsluttet med et flot resultat. 79 golfklubber fra hele landet deltog og samlede i alt 2,7 mio. kr. ind til brystkræftsagen. Det er det anden højeste indsamlede beløb pr. klub nogensinde og udgør dermed en flot afslutning på turneringen, som i år kan fejre 20-års jubilæum.

 • Hvert år i oktober trækker Bjæverskov i lyserøde klæder. Bag den populære byfest står Henriette Løve, 47 år gammel og mor til fire drenge på otte-17 år. Hun lever på ottende år med uhelbredelig brystkræft. Med kæmpe opbakning fra lokalsamfund, familie og venner er Henriette i gang med at planlægge sin syvende Lyserød Lørdag for at samle ind til brystkræftsagen.

 • Natja er 28 år og bor i Odense. Hun lever sit liv som så mange andre 28-årige, men da hun finder en knude i sit bryst i begyndelsen af december 2021, ændrer det sig fra den ene dag til den anden. Diagnosen er brystkræft, og så starter en hverdag med operationer, kemoterapi, hårtab og alt det andet rædselsfulde, der følger med en kræftdiagnose. Men hvis man tror, det slår Natja ud, må man tro om igen.

 • For nogle kvinder er strålebehandling af en mindre del af brystet lige så sikkert og giver færre bivirkninger end strålebehandling af hele brystet. Det viser en ny undersøgelse, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

 • Kvinder, der får sent tilbagefald af brystkræft, ser ud til at klare sig bedre end patienter som får tidligt tilbagefald. Det viser ny forskning støttet af Kræftens Bekæmpelse.

 • Da Anette får brystkræft har det store konsekvenser for familien. Mor er forandret, og angsten for at miste påvirker hendes to piger. Men ingen uden for familien træder til og tager de svære samtaler med børnene.

 • Da 67-årige Susanne Suhr Andersen fik tilbagefald af brystkræft satte det en stopper for hendes ellers så aktive liv. Det ramte Susanne hårdt, for hvordan finder man glæde i livet, når alt det, man elsker at lave, ikke længere kan lade sig gøre? I Kræftrådgivningen i Næstved har hun fundet hjælp til at finde livsglæden på ny.

 • Kvinder med handicap eller psykisk sygdom deltager markant mindre i screening for brystkræft, sammenlignet med andre kvinder, viser ny rapport. Bekymrende forskelsbehandling, mener Kræftens Bekæmpelse.

 • Regionerne er ikke lige gode til at få opereret brystkræftpatienter til tiden, viser nye tal. Kræftens Bekæmpelse håber, at den kommende sundhedsreform vil gøre op med de urimelige forskelle.

 • Lymfødem er en ubehagelig bivirkning af kræftbehandling. Men den kan forebygges for de fleste med systematisk opfølgning, viser forskning, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. Ny forskning skal vise, hvordan man gør det bedst.

Vis alle nyheder