Støt de små, de store, de lange og de flade. Støt Brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Start din egen indsamling

Start din egen indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte brystkræftsagen.

Støt via MobilePay

Send valgfrit beløb til 8880.

Støt via SMS

Send BRYST til 1422 – og støt med 50 kr.

Støt nu

Både de store, de små og de skæve beløb tæller.

Støt mine, dine og alle de andres

Som ambassadør for Støt Brysterne har jeg startet min egen indsamling for at være med til at gøre en forskel. Støt min indsamling. Så er du med til at støtte brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Køb en T-shirt og støt brysterne

Årets Støt Brysterne T-shirt er designet af Customade og bærer budskabet ‘Never stop, never giving up’ – et stærkt budskab, som er med til at sætte fokus på det håb, der er så vigtigt at holde fast i.

Gør en forskel

Stine Jørgensen er en af os. Hun støtter brysterne. Det kan du også gøre! Opret din egen Fundraiser på Facebook – det er ganske nemt og ligetil.

Vælg et armbånd og støt brysterne

Alle bryster er forskellige, men ingen af dem skal have kræft. Vi har lavet fire forskellige armbånd. Køb et, støt dem alle.

Armbåndende forhandles hos:

 • Fakta
 • Kvickly
 • SuperBrugsen
 • Daglig Brugsen
 • Lidl
 • SPAR
 • Min Købmand
 • Aldi
 • Matas
 • Udvalgte Apoteker
 • Skoringen
 • Hennes & Mauritz
 • Hotel Vejlefjord
 • Trendsales.dk

Armbåndet koster 40 kr.

Brystkræft rammer 4.668 kvinder om året

Brystkræft rammer de store, de små, de flade og dem, der stritter i hver sin retning. Faktisk rammes hver 9. danske kvinde af brystkræft.

Opret din egen online indsamling i dag. Så er du med til at gøre en forskel.

Vores historier

 • Lise Sparrevohn på 56 år tog imod alle former for genoptræning efter sin brystkræft-operation sidste år. Og hun er ikke i tvivl om, at hun aldrig ville være kommet så hurtigt igennem det uden.

 • Da Vibeke Thorup fik beskeden, om at hun havde brystkræft, var det som at få en spand lort i hovedet. I dag er hendes vigtigste råd til andre, der kommer i samme situation, at de siger ja tak til genoptræning.

 • På trods af sit brystkræftforløb har Michelle formået at færdiggøre sin uddannelse, og kan nu kalde sig kræftfri. Det er fantastisk!

 • Nye rutiner har været en fast del af 49-årige Annette Fiskers hverdag, siden hun sidste år fik konstateret brystkræft.

 • Gør som Rikke Bille og arrangér en dejlig lyserød fest for veninder, kollegaer og familie – i den gode sags tjeneste.

 • Hvor der er vilje, er der en vej. Det lader til at være mottoet i Lyngby, hvor Vivian Steen Knudsen og May-Britt Dinesen sidste år arrangerede et brag af en Lyserød Lørdag i Lyngby og indsamlede hele 81.130 kr. til brystkræftsagen. Og det var første år, at de og byen for alvor var med.

 • Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

 • ”Da sygdommen ramte, var jeg ikke særlig åben om min situation. Hvis nogle spurgte, fortalte jeg om min diagnose, min operation og min behandling. Men jeg fortalte ikke, hvordan jeg egentlig havde det. At jeg faktisk døjede med angst og depression”.

 • I februar 2014 fik Mie konstateret brystkræft - 32 år gammel. Med ét blev hverdagen og livet væltet op og ned. Tiden derefter gik med operation, kemoterapi og stråling. Når behandlingerne og energien tillod det, tog Mie på arbejde. Selvom det ind imellem kun blev til en time, så var det et kærkomment pusterum fra sygdommen.

 • Da Gitte fik konstateret brystkræft for syv år siden besluttede hun sig for at være åben om sin sygdom. 10 år forinden havde hun mistet sin gode veninde til kræft, og dér havde Gitte mærket, hvor rart det var, at veninden var åben omkring hendes situation. Derfor besluttede Gitte sig hun sig for at gøre det samme.

Vis alle nyheder

Støt brysterne – Fordi ingen bryster skal have kræft

Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft. Det er knap 4.700 nye tilfælde om året. Men tæller du familie, kolleger og venner med, er der stort set ingen af os, der ikke bliver berørt af brystkræft.

Derfor er der brug for, at vi går sammen om at støtte brysterne. Støtte de små, de store, de lange og de flade. For selv om bryster er forskellige, er der ingen af dem der skal have kræft.

Du kan lige som Ellen Hillingsø, Stine Jørgensen og Simone Tajmer også blive en del af kampagnen ved at starte din egen online indsamling på vores website eller på støt brysternes Facebook side. Du kan også støtte de indsamlinger der allerede er sat i gang eller købe et af årets 4 armbånd og vores flotte T-shirts fra Custommade. Vil du støtte med det samme, så kan du sende din støtte via Mobilepay til 8880.

Tak fordi du er en af os!

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på brystkræftområdet.

 • De fleste ved, at alkohol i store mængder kan være sundhedsskadeligt. Men at alkohol øger risikoen for kræft, er ny viden for mange. Og kun 10 pct. af danskerne kender til sammenhængen mellem alkohol og brystkræft. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

 • Pink Cup har eksisteret siden 2003 takket være den store opbakning, der er til turneringen. Vi vil derfor gerne sende en stor tak til alle frivillige, der har gjort det muligt at afholde Pink Cup for 16. gang i år.

 • Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder og ses især hos kvinder over 60 år. Undersøgelser har desuden vist, at der er en sammenhæng mellem overvægt og brystkræft. Kvinder med overvægt har derfor en øget risiko for at udvikle brystkræft efter overgangsalderen, hvis man sammenligner med normalvægtige kvinder.

 • Takket være screeningsprogrammer og nye behandlingsmetoder, er der i dag langt flere, som overlever en brystkræftdiagnose. Hvis man fik brystkræft i 1960’erne, var chancen for at overleve 5 år kun 55 pct. I dag er 5-års overlevelsen på over 85 pct. I Danmark betyder det, at næsten 65.000 kvinder lever med en brystkræftdiagnose i bagagen.

 • 28-årige Malene Bredahl Hansen er ph.d.-studerende kræftforsker i Kræftens Bekæmpelse. Her ser hun nærmere på nye potentielle behandlingsformer til den særligt aggressive brystkræft, kaldet HER2-positiv brystkræft. For Malene betyder det meget at forske i kræft, for hendes mor har haft både nyre- og brystkræft.

 • Ny forskning skal afdække, hvordan styrketræning kan hjælpe brystkræftpatienter, som plages af smerter og gener efter brystkræft. Et forskerhold fra Aalborg Universitet vil undersøge, hvilken type styrketræning der bedst afhjælper de mange forskellige typer smerter og senfølger efter brystkræft.

 • I et nyt forskningsprojekt skal kvinder med brystkræft støttes i, hvordan de selv kan tage godt hånd om netop deres symptomer. De første resultater af et pilot forskningsprojekt er lovende. Her er en gruppe kvinder blevet tilbudt støtte fra en sygeplejerskenavigator, og resultaterne tyder på, at støtten kan mindske kvindernes psykologiske belastning. Forskerne er derfor nu i gang med at afprøve sygeplejerskenavigation blandt en større gruppe kvinder med brystkræft.

 • Resultaterne fra en ny undersøgelse skaber disse dage tvivl om effekten af brystscreening. Men der er ingen grund til at fravælge tilbuddet, der nedsætter dødeligheden af brystkræft med 20 pct., mener Kræftens Bekæmpelse.

 • Ny forskning giver håb til brystkræftpatienter med fremskreden brystkræft. Behandlinger med immunterapi har tidligere vist sig ikke at virke så godt på netop brystkræftceller, men et forsøg skal nu vise om løsningen findes i et nyt stof.

 • Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort nye kræftpakkeforløb for brystkræft og lungekræft. Kræftens Bekæmpelse håber, de nye forløb vil give et øget fokus på senfølger og efterforløbet, der kan vare mange år efter afslutningen af behandling på sygehuset.

 • En gruppe danske forskere, med støtte fra Kræftens Bekæmpelse, har udviklet en ny metode, der skal gøre det muligt at blive endnu klogere på samspillet mellem kroppens naturlige hormoner og udviklingen af brystkræft. Håbet er, at det i fremtiden kan betyde, at man kan reducere risikoen betydeligt for, at kræften opstår.

 • Jo mere viden lægerne har om en patients kræftsygdom, jo mere præcist kan man målrette behandlingen. Her kan biomarkører være en hjælp. Det er molekyler, der giver et indblik i kræftcellernes styrker og svagheder. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Dream Team peger nu på en ny gruppe af biomarkører som viser lovende resultater inden for brystkræft.

 • Ny amerikansk undersøgelse blandt flere end 10.000 brystkræftpatienter viser, at over halvdelen af kvinder med den mest almindelige type brystkræft kan undvære efterbehandling med kemoterapi.

Vis alle nyheder

Det går pengene til

Hver 9. kvinde i Danmark rammes af brystkræft og rigtig mange andre bliver derfor pårørende. Det vil vi gerne lave om på. Færre skal få kræft og flere skal overleve.
I 2017 indsamlede vi sammen 17,6 mio. kr. og det betød at vi bl.a. kunne investere i forskning i individuel strålebehandling og kortlægning af behandling af brystkræftpatienter.

Gør som Miriam

Mit navn er Miriam, og jeg er endnu én af dem, som er blevet ramt af brystkræft.

For at støtte brystkræftsagen har jeg lavet en fundraiser på Facebook.

Det er ganske nemt, og gennem mit netværk har jeg kunnet dele den og opfordre andre til også at støtte.

@stoet_brysterne på Instagram

I dag skal vi hylde Bente med et kæmpe stort #mandagstak 👏👏 Hun har købt årets T-shirt og på den måde vist sin støtte til brystkræftsagen. Det er der en helt særlig grund til. ”Sidste år på denne tid lå jeg på hospitalet. Jeg fik fjernet begge mine bryster og rekonstrueret med kunstigt væv og proteser. Jeg mistede alt håret og var igennem 12 x kemo. Men jeg er taknemmelig. Alt den hjælp jeg fik betyder, at jeg stadig er her i dag. 💞 Overskuddet for salget af T-shirt går til vores arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte, så vi hver dag kan sørge for, at der sker fremskridt, der hjælper brystkræftpatienter og deres pårørende. Tusinde tak til Bente og alle jer andre, der støtter med køb af T-shirt ❤️ #tak #sbtshirt #brystkræft #neverstopnevergivingup #støtbrysterne

2 kommentarer

Tusinde tak til skønne @anneglad_officiel for at støtte brysterne - du kan gøre det samme. 💕 Køb årets T-shirt via link i bio - @stoet_brysterne og vær med til at gøre en forskel for brystkræftramte og deres pårørende. 🙏🏼 T-shirten er designet af @custommade_official, koster 249 kr. og fås i både lyserød og hvid. #sbtshirt #ingenbrysterskalhavekræft #medglimmerpå #neverstopnevergivingup #custommadeofficial #støtbrysterne

8 kommentarer

Send et kæmpe stort #mandagstak til alle medarbejdere hos Thomas Cook Airlines 👏👏 I oktober måned har de båret lyserøde pins, tørklæder, slips og skulderepauletter for at vise deres støtte til brystkræftsagen. På eget initiativ har de købt de forskellige accessories og har på den måde samlet ind til Støt Brysterne 💕 Samlet har de overrakt en check på 32.109,15 kr. Donationen er med til, at vi gennem forskning, forebyggelse og patientstøtte hver dag kan sørge for, at der sker fremskridt, der hjælper brystkræftpatienter og deres pårørende. Der er mange måder at støtte på, og vi er meget taknemmelige for dem alle ❤ Fordi ingen bryster skal have kræft. #tak #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

6 kommentarer

Lene og Winnie fortjener et like. 👍🏻 2016 blev Winnie ramt af brystkræft, hun kom igennem et barskt behandlingsforløb, og er nu erklæret rask. Sammen med sin mor Lene har hun for andet år i træk arrangeret et løb og samlet en masse penge ind til Støt Brysterne. Lene fortæller: ”Når alle er kommet i mål fra løbet, griller vi og sælger kaffe og kage – og ungerne løber rundt og leger. Det er så hyggeligt. I år var vi 120 personer, og rigtig mange har allerede sagt, at de kommer tilbage igen næste år”. Tak til Lene og Winnie og alle jer der bakker op om deres løb hvert år. En hyggelig måde at samle ind på. I gør en forskel for brystkræftpatienter og deres pårørende. ❤️

3 kommentarer

Orange bliver til Lyserød i topopgøret i aften når @odensehaandbold møder @team_esbjerg_official 🤾🏼‍♀️ Der er lyserøde T-shirts, lyserøde tørklæder, lyserøde klappepap, lyserøde flag og lyserød fest til fordel for @stoet_brysterne 💕 Kampen fløjtes igang kl 20.20 og vises på @tv2sportdk 📺 Vi håber at I vil se med 😍 #støtbrysterne #odensehaandbold #dameligaen #orangeblivertillyserød #fordiingenbrysterskalhavekræft

5 kommentarer

I gør en forskel for os 💗 Men hvem gør en forskel for dig? Tag de venner og veninder, der får dig til at smile – også selvom alting er svært 💗#pårørende #ingenskalståalene #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

30 kommentarer

Støt Brysterne støtter #knækcancer ♥️ Det kan du også. Se med i aften kl. 19.45 på TV 2. Lav din egen #knækcancerblomst på Instagram og vis din støtte. ♥️ #støtbrysterne #kræftensbekæmpelse

3 kommentarer

Støt Brysterne støtter @knaekcancer 💕 Du kan gøre det samme. Lav din egen #knækcancerblomst på Instagram og se med i aften kl. 19.45 når @tv2danmark viser det store Knæk Cancer Live show ❤️ #knækcancer #detnytter #støtbrysterne #kræftensbekæmpelse #tv2

3 kommentarer

@linarafn er en af os ❤️ Hun stråler i årets T-shirt og du kan gøre det samme. T-shirten er designet i samarbejde med @custommade_official og fås i både lyserød og hvid. Overskuddet går direkte til brystkræftsagen. Køb T-shirten via link i bio 👉🏼 @stoet_brysterne Tusinde tak til Lina 💕#sbtshirt #ingenbrysterskalhavekræft #medglimmerpå #støtbrysterne #custommadeofficial

4 kommentarer

Lad os dele en dejlig nyhed. 🤸‍♀️ Julie kan nu kalde sig brystkræftfri – og hvor er det fantastisk. Vi giver ordet til Julie. 💗 ”HER ER JEG! Stærkere end nogensinde før. Færdig med kemobehandling og stråleterapi. Brystkræft overlevende og sygdomsfri efter 7 måneders mareridt! 🤸‍♀️ ...Faktisk er der gået intet mindre end 230 dage, hvor jeg har prøvet at leve så normalt som muligt, men det har godt nok været en udfordring. Dog synes jeg selv, at jeg har klaret de 16 lægesamtaler, 1 operation, 2 ugers hormonbehandling, 12 kemobehandlinger, 6 ultralyd skanninger, 2 biopsier, 25 strålebehandlinger, 6 herceptin indsprøjtninger, utallige blodprøver og tonsvis af bekymringer, rimelig godt. Jeg ville ikke have klaret det uden støtte fra min dejlige kæreste, datter, familie og veninder. 💗 Så farvel cancer og kom ALDRIG tilbage igen!”

21 kommentarer

Smukke @sillehenning er en af os. ❤️ Hun har givet inspiration til, hvordan du kan style din Støt Brysterne T-shirt. Køb Støt Brysterne x @custommade_official T-shirten via bio linket og vær med til at gøre en forskel. Overskuddet går direkte til brystkraftsagen 🌸 #sbtshirt #custommade #brystkræft #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

3 kommentarer

Malene er brystkræftforsker og pårørende – og så er hun en af os ❤ Hun har købt årets Støt Brysterne armbånd og viser sin støtte. Du skal skynde dig, hvis du vil gøre det samme. Armbåndene er allerede udsolgt i vores webshop, men du kan forsat nå at få fingrene i dem i en butik nær dig ❤️ Armbåndene forhandles hos Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Daglig Brugsen, Lidl, SPAR, Min Købmand, Aldi, Matas, Udvalgte Apoteker, Skoringen, Hennes & Mauritz, Hotel Vejlefjord og Trendsales.dk #armbånd #købogstøt #støtbrysterne

4 kommentarer

Vind et gavekort på 6000 kr. til det smukke @hotelvejlefjord 😍 Uanset om du er til kur og spabehandlinger, en lækker middag eller måske et romantisk ophold, så er Hotel Vejlefjord noget for dig. Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er at sende en SMS med teksten LEV til 1422 ❤ Det koster kun almindelig SMS-takst at deltage og alle over 18 år har mulighed for at være med. Vinderen trækkes d. 14/12-2018 og offentliggøres på Støt Brysternes webside. Læs konkurrencebetingelser her: www.cancer.dk/sb/konkurrencebetingelser #konkurrence #hotelvejlefjord #sms #støtbrysterne

11 kommentarer

💕 💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE Vi vil så gerne give jer lidt igen. Derfor udlodder vi i dag og de næste mange onsdage lækre lyserøde præmier på vores sociale medier. I dag kan du VINDE årets flotte Støt Brysterne T-shirt, der er lavet i samarbejde med @custommade_official For at være med i konkurrencen skal du følge os her på Instagram inden d 16/10-18, hvor vinderen findes. Vi trækker en vinder blandt vores Instagram følgere og vinderen får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden d. 18/10 2018, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram. #konkurrence #vind #follow #pinkonsdag #sbtshirt #støtbrysterne

119 kommentarer

Tak til vores samarbejdspartnere

Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu