Køb en T-shirt og støt brysterne

Årets Støt Brysterne T-shirt er designet af Customade og bærer budskabet ‘Never stop, never giving up’ – et stærkt budskab, som er med til at sætte fokus på det håb, der er så vigtigt at holde fast i.

Støt de små, de store, de lange og de flade. Støt Brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Vælg et armbånd og støt brysterne

Alle bryster er forskellige, men ingen af dem skal have kræft. Vi har lavet fire forskellige armbånd. Køb et, støt dem alle.

Brystkræft rammer 4.668 kvinder om året

Brystkræft rammer de store, de små, de flade og dem, der stritter i hver sin retning. Faktisk rammes hver 9. danske kvinde af brystkræft.

Opret din egen online indsamling i dag. Så er du med til at gøre en forskel.

Støt brysterne – Fordi ingen bryster skal have kræft

Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft. Det er knap 4.700 nye tilfælde om året. Men tæller du familie, kolleger og venner med, er der stort set ingen af os, der ikke bliver berørt af brystkræft.

Derfor er der brug for, at vi går sammen om at støtte brysterne. Støtte de små, de store, de lange og de flade. For selv om bryster er forskellige, er der ingen af dem der skal have kræft.

Du kan lige som Ellen Hillingsø, Stine Jørgensen og Simone Tajmer også blive en del af kampagnen ved at starte din egen online indsamling på vores website eller på støt brysternes Facebook side. Du kan også støtte de indsamlinger der allerede er sat i gang eller købe et af årets 4 armbånd. Vil du støtte med det samme, så kan du sende din støtte via Mobilepay til 8880.

Tak fordi du er en af os!

Start din egen indsamling

Start din egen indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte brystkræftsagen.

Støt via MobilePay

Send valgfrit beløb til 8880.

Støt via SMS

Send BRYST til 1422 – og støt med 50 kr.

Støt nu

Både de store, de små og de skæve beløb tæller.

Det går pengene til

Hver 9. kvinde i Danmark rammes af brystkræft og rigtig mange andre bliver derfor pårørende. Det vil vi gerne lave om på. Færre skal få kræft og flere skal overleve.
I 2017 indsamlede vi sammen 17,6 mio. kr. og det betød at vi bl.a. kunne investere i forskning i individuel strålebehandling og kortlægning af behandling af brystkræftpatienter.

Gør som Miriam

Mit navn er Miriam, og jeg er endnu én af dem, som er blevet ramt af brystkræft.

For at støtte brystkræftsagen har jeg lavet en fundraiser på Facebook.

Det er ganske nemt, og gennem mit netværk har jeg kunnet dele den og opfordre andre til også at støtte.

Vores historier

 • Lise Sparrevohn på 56 år tog imod alle former for genoptræning efter sin brystkræft-operation sidste år. Og hun er ikke i tvivl om, at hun aldrig ville være kommet så hurtigt igennem det uden.

 • Da Vibeke Thorup fik beskeden, om at hun havde brystkræft, var det som at få en spand lort i hovedet. I dag er hendes vigtigste råd til andre, der kommer i samme situation, at de siger ja tak til genoptræning.

 • På trods af sit brystkræftforløb har Michelle formået at færdiggøre sin uddannelse, og kan nu kalde sig kræftfri. Det er fantastisk!

 • Nye rutiner har været en fast del af 49-årige Annette Fiskers hverdag, siden hun sidste år fik konstateret brystkræft.

 • Gør som Rikke Bille og arrangér en dejlig lyserød fest for veninder, kollegaer og familie – i den gode sags tjeneste.

 • Hvor der er vilje, er der en vej. Det lader til at være mottoet i Lyngby, hvor Vivian Steen Knudsen og May-Britt Dinesen sidste år arrangerede et brag af en Lyserød Lørdag i Lyngby og indsamlede hele 81.130 kr. til brystkræftsagen. Og det var første år, at de og byen for alvor var med.

 • Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

 • ”Da sygdommen ramte, var jeg ikke særlig åben om min situation. Hvis nogle spurgte, fortalte jeg om min diagnose, min operation og min behandling. Men jeg fortalte ikke, hvordan jeg egentlig havde det. At jeg faktisk døjede med angst og depression”.

 • I februar 2014 fik Mie konstateret brystkræft - 32 år gammel. Med ét blev hverdagen og livet væltet op og ned. Tiden derefter gik med operation, kemoterapi og stråling. Når behandlingerne og energien tillod det, tog Mie på arbejde. Selvom det ind imellem kun blev til en time, så var det et kærkomment pusterum fra sygdommen.

 • Da Gitte fik konstateret brystkræft for syv år siden besluttede hun sig for at være åben om sin sygdom. 10 år forinden havde hun mistet sin gode veninde til kræft, og dér havde Gitte mærket, hvor rart det var, at veninden var åben omkring hendes situation. Derfor besluttede Gitte sig hun sig for at gøre det samme.

Vis alle nyheder

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på brystkræftområdet.

 • Ny forskning skal afdække, hvordan styrketræning kan hjælpe brystkræftpatienter, som plages af smerter og gener efter brystkræft. Et forskerhold fra Aalborg Universitet vil undersøge, hvilken type styrketræning der bedst afhjælper de mange forskellige typer smerter og senfølger efter brystkræft.

 • I et nyt forskningsprojekt skal kvinder med brystkræft støttes i, hvordan de selv kan tage godt hånd om netop deres symptomer. De første resultater af et pilot forskningsprojekt er lovende. Her er en gruppe kvinder blevet tilbudt støtte fra en sygeplejerskenavigator, og resultaterne tyder på, at støtten kan mindske kvindernes psykologiske belastning. Forskerne er derfor nu i gang med at afprøve sygeplejerskenavigation blandt en større gruppe kvinder med brystkræft.

 • Resultaterne fra en ny undersøgelse skaber disse dage tvivl om effekten af brystscreening. Men der er ingen grund til at fravælge tilbuddet, der nedsætter dødeligheden af brystkræft med 20 pct., mener Kræftens Bekæmpelse.

 • Ny forskning giver håb til brystkræftpatienter med fremskreden brystkræft. Behandlinger med immunterapi har tidligere vist sig ikke at virke så godt på netop brystkræftceller, men et forsøg skal nu vise om løsningen findes i et nyt stof.

 • Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort nye kræftpakkeforløb for brystkræft og lungekræft. Kræftens Bekæmpelse håber, de nye forløb vil give et øget fokus på senfølger og efterforløbet, der kan vare mange år efter afslutningen af behandling på sygehuset.

 • En gruppe danske forskere, med støtte fra Kræftens Bekæmpelse, har udviklet en ny metode, der skal gøre det muligt at blive endnu klogere på samspillet mellem kroppens naturlige hormoner og udviklingen af brystkræft. Håbet er, at det i fremtiden kan betyde, at man kan reducere risikoen betydeligt for, at kræften opstår.

 • Jo mere viden lægerne har om en patients kræftsygdom, jo mere præcist kan man målrette behandlingen. Her kan biomarkører være en hjælp. Det er molekyler, der giver et indblik i kræftcellernes styrker og svagheder. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Dream Team peger nu på en ny gruppe af biomarkører som viser lovende resultater inden for brystkræft.

 • Ny amerikansk undersøgelse blandt flere end 10.000 brystkræftpatienter viser, at over halvdelen af kvinder med den mest almindelige type brystkræft kan undvære efterbehandling med kemoterapi.

 • Cataloniens hovedstad dannede den 21.-23. marts rammen om den europæiske konference om brystkræft (EBCC), der afholdes hvert andet år. På konferencen blev det tydeligt, at det går fremad med behandlingen af brystkræft. Både i forhold til overlevelse og i forhold til at tilbyde mere skånsom behandling.

 • Over de seneste 20 år er dødeligheden blandt brystkræftpatienter reduceret betydeligt. Og det er rigtig gode nyheder. Særligt for de ca. 4.000 danske kvinder, der hvert år får stillet diagnosen. Forbedringen skyldes især, at flere kvinder får medicinsk behandling efter operationen, og at den medicinske behandling er blevet mere intensiv og dermed virker bedre.

 • Kinesiske forskere har fundet et svagt punkt hos en form for brystkræftceller, der er særligt aggressive og vanskelige at behandle. Resultaterne kan måske vise vej til en behandling, der er baseret på medicin som i dag bruges ved diabetes.

Vis alle nyheder

@stoet_brysterne på Instagram

Hjælp os med at sende en high-five til Lise, der modigt stiller op og fortæller sin historie 👏 Sidste år fik Lise konstateret brystkræft, og har efterfølgende fået lavet en brystbevarende operation. Hun har også fået fjernet lymfer i armhulen, som kræften havde spredt sig til. ”Mens jeg fik kemo, var der dage, hvor jeg næsten ikke kunne komme ud af sengen. Jeg blev så træt, så træt. Jeg har aldrig før været så fysisk langt nede, som jeg var i den periode. Efter min operation tog jeg imod alle former for genoptræning. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg aldrig ville være kommet så hurtigt igennem uden. Fysisk er det jo uvurderligt, at kroppen kommer i gang igen og bliver bygget op trin for trin. Og psykisk er det guld værd at komme afsted og have aftaler med nogen og møde andre, der har været gennem et lignende forløb. En af de ting, jeg er blevet bedre til efter kræftsygdommen, er at nyde tingene mere intenst. Jeg stresser ikke over, at hækken i min kolonihave skal klippes, eller at ukrudtet spreder sig. Jeg er her bare.” ❤ Læs hele historien på Støtbrysterne.dk Indhold er produceret af sundhed.dk, og billedet er taget af fotograf Jakob Carlsen. #ingenbrysterskalhavekræft #brystkræft #genoptræning #modigkvinde #støtbrysterne

16 kommentarer

💕 💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE Vi vil så gerne give jer lidt igen. Derfor udlodder vi i dag og de næste mange onsdage lækre lyserøde præmier på vores sociale medier. I dag kan du VINDE et smart @zonedenmark badeværelsesæt. For at være med i konkurrencen skal du følge os her på Instagram inden d. 25/9-18, hvor vinderen findes. Vi trækker en vinder blandt vores Instagram følgere d. 25/9 2018. Vinderen får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden d. 27/9 2018, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram. #konkurrence #vind #follow #pinkonsdag #støtbrysterne

140 kommentarer

I dag giver vi ordet til Sophia, der med humor og smil kommer igennem de svære tider som brystkræftpatient ❤ ”Hvad har du lavet i dag, Sophia? Tjo, jeg har såmænd bare været inde og få mig et erstatningsbryst 😉 Jeg er virkelig taknemmelig for, at kvinder efter et brystkræftforløb med efterfølgende mastektomi, bliver tilbudt en protese. Det gør, at jeg føler mig godt tilpas og kan se mere ”normal” ud, så tak for det 👏 Det eneste minus er, at den virkelig ligner en kalkunfilet – godt den bliver skjult af tøj 😅” Tak til Sophia, der hjælper os med at sætte fokus på, at alle bryster er forskellige, men ingen bryster skal have kræft ❤

12 kommentarer

Gør som Tina og start din egen indsamling via lin i bio 👉 @stoet_brysterne Det er nemt og hurtigt, og alle indsamlinger gør en kæmpe forskel ❤ ”Jeg har oprettet en indsamling, fordi brystkræft kan ramme alle – i alle størrelser og i alle aldre. Der er rigtig gode behandlingsmuligheder indenfor brystkræft, men tænk hvis det kunne blive ENDNU bedre. Jeg har været heldig at få en kemo, der er langt mildere, end den kemo man kunne tilbyde brystkræftpatienter for bare få år tilbage. Og jeg har fået en ny type efterbehandling, der betyder, at jeg kun skal have antihormoner i fem år, frem for 10 år. For udviklingens skyld, skal I støtte min indsamling”. Tak til Tina, der sætter fokus på, at det nytter at støtte ❤ #onlineindsamling #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

16 kommentarer

Har du set vores fine armbånd ude i forretningerne? 😍 Led efter det flotte display, køb armbåndet og vis din støtte. Armbåndet koster 40 kr. og kan fås i fire varianter. Alle bryster er forskellige, men ingen bryster skal have kræft ❤ Psst. du kan også købe armbåndet via. link i bio ➡ @stoet_brysterne #ingenbrysterskalhavekræft #sbarmbånd2018 #armbånd #støtbrysterne

11 kommentarer

Konkurrencen er slut. Vinderen er trukket om morgenen d. 14. sep. og får direkte besked. Vinderen bliver offentliggjort i @novafmdk samme dag. Vind den seje Toyota C-HR 1.8 Hybrid til en værdi af 291.480 kr. 🚗 Svar på spørgsmålet og send dit svar i en SMS til 1422. Det koster 150 kr. plus alm. SMS-takst at deltage. Hvad er årets Støt Brysterne slogan? 👉 ’Fordi ingen bryster skal have kræft’ SMS A1 til 1422 👉 ’Fordi det går nok’ SMS A2 til 1422. Læs konkurrencebetingelser på støtbrysterne.dk #vind #konkurrence #støtogvind #ingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

3 kommentarer

Brystkræft rammer 4.668 kvinder om året. Det er i gennemsnit 13 kvinder om dagen.... 13 KVINDER, der måske i dag har fået en frygtelig besked som de skal give videre til deres børn, familie og venner ❤ Du kan være med til at gøre en forskel lige nu. Opret en online indsamling på vores webside via. link i bio 👉 @stoet_brysterne #indsamling #støtbrysterne

8 kommentarer

Hjælp os med at sende kærlighed til Michelle ❤ På trods af sit brystkræftforløb har Michelle formået at færdiggøre sin uddannelse, og kan nu kalde sig kræftfri. Det er fantastisk! ”Det er 16 måneder siden jeg fik en besked der vendte op og ned på hele mit liv. ‘Du har brystkræft’. Brystkræft? Jeg er 23 år gammel, det får man da ikke i den alder? Men jo, det gør man! Og hvor finder man bare ud af, hvor skønt det er at være i live, og hvor meget man bare ikke ønsker at miste det her liv! Og det gør, at man får uanede kræfter, og man kæmper med alt, hvad man har inden i sig, også selvom man ikke har mere tilbage, og man klinger sig fast til det sidste lille håb, der er tilbage, om at alting nok skal gå. OG det gjorde det! For jeg står her i dag, 100% KRÆFTFRI. Jeg gjorde det! Jeg er endelig fri, og jeg har det fantastisk. Jeg er blevet opereret 3 gange. Og selvom alt var forfærdeligt og så ud til ingen ende at tage, så formåede jeg stadig at få færdiggjort min uddannelse som reservedelsrådgiver dagen før min anden kemo. I oktober sidste år midt i den værste tid, sagde jeg og min mand ja til hinanden foran vores familie, og vi er næsten lige flyttet ind i vores drømmehus 😍😍💍 Hvis jeg skulle give andre i min situation et råd, så skulle det være: at uanset hvor sort det hele ser ud, så find noget positivt og fokuser på det❤️❤️🌸” Tak til Michelle for at dele sin rørende historie med os. Vi ønsker dig alt fremover ❤ #brystkræft #kræftfri #detnytter #støtbrysterne

35 kommentarer

DET GÅR STØT BRYSTERNE PENGENE TIL 🙏 I 2017 indsamlede vi sammen 17,6 mio. kr. og det betød bl.a. at vi kunne investere i forskning i individuel strålebehandling og kortlægning af behandling af brystkræftpatienter ❤ 62 % går til forskning, 19% går til patientstøtte, 16 % til oplysning og de sidste 3% går til administration. #detgårpengenetil #støtbrysterne

2 kommentarer

Send kærlighed afsted til Annette ❤ I december 2017 fik hun besked om, at hun havde en aggressiv kræftknude i sit venstrebryst, og der var ingen tvivl om, at hun skulle opereres. ”Da jeg fik at vide, at jeg havde kræft og skulle opereres, var jeg fuldstændig chokeret. Jeg tror, at jeg gik i chok. Tanken om at kræftsygdommen og kemobehandling ville blive en stor del af min hverdag, fik mig til at tro, at hele mit liv ville gå i stykker. At alt ville falde fra hinanden…”Læs hele hendes historie via. link i bio 👉 @stoet_brysterne #støtbrysterne Indhold er produceret af @sundhed.dk_ og billedet er taget af fotograf Jakob Carlsen.

25 kommentarer

En dejlig mandagsnyhed, som fortjener et like 👍 Nye tal viser, at flere og flere overlever brystkræft og at overlevelsesprocenten er forbedret de seneste 15 år. Det er blandt andet gjort muligt ved hjælp af forskning, som I er med til at støtte. Tak ❤ #støtbrysterne

18 kommentarer

Har du set den her fine bus i de Københavnske gader? 🚌 Vi har fået en helt unik mulighed for at sende linie 6A på gaden lidt før resten af årets kampagne. Støt Brysterne kampagnen starter nemlig om en uge, og den kommer - lige som bussen her - til at sætte fokus på, at 'ingen bryster skal have kræft'. Vi håber, at I vil tage godt imod både bussen og kampagnen ❤ #ingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

10 kommentarer

I dag giver vi ordet til Rikke, som fortæller om sit Pink Party: ”I 2014 var jeg med til at arrangere Lyserød Lørdag i Rudersdal kommune. I den forbindelse fik jeg idéen og jeg inviterede nogle kvinder hjem til mig selv som en optakt til lørdagens program. Året efter kom der flere deltagere, og selvom vi sad som sild i en tønde, hyggede vi os med lotteri og auktion af præmier. Det var en kæmpe succes.🎀 I 2016 rykkede vi vores Pink Party over i den lokale sognegård, da der var endnu flere kvinder, som ønskede at deltage i det hyggelige arrangement. Jeg får altid hjælp af søde damer, som min veninde Camilla på billedet, til indsamling af præmier og praktisk hjælp på dagen. Det har været SÅ fantastisk at opleve opbakningen til dette arrangement! Lige fra damerne der kommer igen år efter år, til sognegårdens personale, der stiller op og gør rent, til den lokale bager som har bagt den mest fantastiske kage, til alle de mange butikker og personer som donerer præmier, ting til auktion, mad og drikkevarer. Årsagen til at jeg holder mit Pink Party er, at det er en utrolig sjov og hyggelig måde at indsamle penge, som kan være med til at gøre en forskel. Vi kender jo alle nogen, som har eller har haft kræft. Så ved at arrangere pink party føler jeg, at jeg hjælper lidt.” Tusind tak til Rikke for din store indsats med at arrangere Pink Parties! Vi sender masser af high-fives i din retning 💗

3 kommentarer

Gør som Miriam og opret en Facebook Fundraiser til fordel for brystkræftsagen 💗 ”Mit navn er Miriam, og jeg er endnu én af dem, som er blevet ramt af brystkræft. For at støtte brystkræftsagen har jeg lavet en fundraiser på Facebook. Det er ganske nemt, og gennem mit netværk har jeg kunne dele den og opfordre andre til også at støtte. Indsamlingen er gået over al forventning. Jeg nåede hurtigt mit mål, og jeg er overrasket over hvor mange penge, der er kommet ind. Sammen kan vi gøre en forskel ❤️ For 1 måned siden fik jeg lavet en brystbevarende operation. Jeg var overbevist om, at det var det, og jeg nu var kræftfri. Men jeg tog desværre fejl. Der var spredning til en lymfeknude, og derfor skal jeg igennem et 18 ugers forløb med 12 gange kemoterapi og efterfølgende strålebehandling. "Det er så hårdt og uoverskueligt, men jeg synes ikke, at det nytter noget at dvæle ved de negative tanker. Jeg forsøger med min positive tilgang og hjælp fra min mand og nærmeste omgangskreds at tage en dag ad gangen og tænke fremad.” Vi ønsker dig held og lykke i dit videre forløb og mange tak for at indsamle til Støt Brysterne ❤️

5 kommentarer

Tak til vores samarbejdspartnere

Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu