Støt de små, de store, de lange og de flade. Støt Brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Start din egen indsamling

Start din egen indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte brystkræftsagen.

Støt via MobilePay

Send valgfrit beløb til 8880.

Støt via SMS

Send BRYST til 1422 – og støt med 50 kr.

Støt nu

Både de store, de små og de skæve beløb tæller.

Støt mine, dine og alle de andres

Som ambassadør for Støt Brysterne har jeg startet min egen indsamling for at være med til at gøre en forskel. Støt min indsamling. Så er du med til at støtte brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Køb en T-shirt og støt brysterne

Årets Støt Brysterne T-shirt er designet af Customade og bærer budskabet ‘Never stop, never giving up’ – et stærkt budskab, som er med til at sætte fokus på det håb, der er så vigtigt at holde fast i.

Vælg et armbånd og støt brysterne

Alle bryster er forskellige, men ingen af dem skal have kræft. Vi har lavet fire forskellige armbånd. Køb et, støt dem alle.

Armbåndende forhandles hos:

 • Fakta
 • Kvickly
 • SuperBrugsen
 • Daglig Brugsen
 • Lidl
 • SPAR
 • Min Købmand
 • Aldi
 • Matas
 • Udvalgte Apoteker
 • Skoringen
 • Hennes & Mauritz
 • Hotel Vejlefjord
 • Trendsales.dk

Armbåndet koster 40 kr.

Brystkræft rammer 4.668 kvinder om året

Brystkræft rammer de store, de små, de flade og dem, der stritter i hver sin retning. Faktisk rammes hver 9. danske kvinde af brystkræft.

Opret din egen online indsamling i dag. Så er du med til at gøre en forskel.

Vores historier

 • Lise Sparrevohn på 56 år tog imod alle former for genoptræning efter sin brystkræft-operation sidste år. Og hun er ikke i tvivl om, at hun aldrig ville være kommet så hurtigt igennem det uden.

 • Da Vibeke Thorup fik beskeden, om at hun havde brystkræft, var det som at få en spand lort i hovedet. I dag er hendes vigtigste råd til andre, der kommer i samme situation, at de siger ja tak til genoptræning.

 • På trods af sit brystkræftforløb har Michelle formået at færdiggøre sin uddannelse, og kan nu kalde sig kræftfri. Det er fantastisk!

 • Nye rutiner har været en fast del af 49-årige Annette Fiskers hverdag, siden hun sidste år fik konstateret brystkræft.

 • Gør som Rikke Bille og arrangér en dejlig lyserød fest for veninder, kollegaer og familie – i den gode sags tjeneste.

 • Hvor der er vilje, er der en vej. Det lader til at være mottoet i Lyngby, hvor Vivian Steen Knudsen og May-Britt Dinesen sidste år arrangerede et brag af en Lyserød Lørdag i Lyngby og indsamlede hele 81.130 kr. til brystkræftsagen. Og det var første år, at de og byen for alvor var med.

 • Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

 • ”Da sygdommen ramte, var jeg ikke særlig åben om min situation. Hvis nogle spurgte, fortalte jeg om min diagnose, min operation og min behandling. Men jeg fortalte ikke, hvordan jeg egentlig havde det. At jeg faktisk døjede med angst og depression”.

 • I februar 2014 fik Mie konstateret brystkræft - 32 år gammel. Med ét blev hverdagen og livet væltet op og ned. Tiden derefter gik med operation, kemoterapi og stråling. Når behandlingerne og energien tillod det, tog Mie på arbejde. Selvom det ind imellem kun blev til en time, så var det et kærkomment pusterum fra sygdommen.

 • Da Gitte fik konstateret brystkræft for syv år siden besluttede hun sig for at være åben om sin sygdom. 10 år forinden havde hun mistet sin gode veninde til kræft, og dér havde Gitte mærket, hvor rart det var, at veninden var åben omkring hendes situation. Derfor besluttede Gitte sig hun sig for at gøre det samme.

Vis alle nyheder

Støt brysterne – Fordi ingen bryster skal have kræft

Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft. Det er knap 4.700 nye tilfælde om året. Men tæller du familie, kolleger og venner med, er der stort set ingen af os, der ikke bliver berørt af brystkræft.

Derfor er der brug for, at vi går sammen om at støtte brysterne. Støtte de små, de store, de lange og de flade. For selv om bryster er forskellige, er der ingen af dem der skal have kræft.

Du kan lige som Ellen Hillingsø, Stine Jørgensen og Simone Tajmer også blive en del af kampagnen ved at starte din egen online indsamling på vores website eller på støt brysternes Facebook side. Du kan også støtte de indsamlinger der allerede er sat i gang eller købe et af årets 4 armbånd og vores flotte T-shirts fra Custommade. Vil du støtte med det samme, så kan du sende din støtte via Mobilepay til 8880.

Tak fordi du er en af os!

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på brystkræftområdet.

 • Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder og ses især hos kvinder over 60 år. Undersøgelser har desuden vist, at der er en sammenhæng mellem overvægt og brystkræft. Kvinder med overvægt har derfor en øget risiko for at udvikle brystkræft efter overgangsalderen, hvis man sammenligner med normalvægtige kvinder.

 • Takket være screeningsprogrammer og nye behandlingsmetoder, er der i dag langt flere, som overlever en brystkræftdiagnose. Hvis man fik brystkræft i 1960’erne, var chancen for at overleve 5 år kun 55 pct. I dag er 5-års overlevelsen på over 85 pct. I Danmark betyder det, at næsten 65.000 kvinder lever med en brystkræftdiagnose i bagagen.

 • 28-årige Malene Bredahl Hansen er ph.d.-studerende kræftforsker i Kræftens Bekæmpelse. Her ser hun nærmere på nye potentielle behandlingsformer til den særligt aggressive brystkræft, kaldet HER2-positiv brystkræft. For Malene betyder det meget at forske i kræft, for hendes mor har haft både nyre- og brystkræft.

 • Ny forskning skal afdække, hvordan styrketræning kan hjælpe brystkræftpatienter, som plages af smerter og gener efter brystkræft. Et forskerhold fra Aalborg Universitet vil undersøge, hvilken type styrketræning der bedst afhjælper de mange forskellige typer smerter og senfølger efter brystkræft.

 • I et nyt forskningsprojekt skal kvinder med brystkræft støttes i, hvordan de selv kan tage godt hånd om netop deres symptomer. De første resultater af et pilot forskningsprojekt er lovende. Her er en gruppe kvinder blevet tilbudt støtte fra en sygeplejerskenavigator, og resultaterne tyder på, at støtten kan mindske kvindernes psykologiske belastning. Forskerne er derfor nu i gang med at afprøve sygeplejerskenavigation blandt en større gruppe kvinder med brystkræft.

 • Resultaterne fra en ny undersøgelse skaber disse dage tvivl om effekten af brystscreening. Men der er ingen grund til at fravælge tilbuddet, der nedsætter dødeligheden af brystkræft med 20 pct., mener Kræftens Bekæmpelse.

 • Ny forskning giver håb til brystkræftpatienter med fremskreden brystkræft. Behandlinger med immunterapi har tidligere vist sig ikke at virke så godt på netop brystkræftceller, men et forsøg skal nu vise om løsningen findes i et nyt stof.

 • Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort nye kræftpakkeforløb for brystkræft og lungekræft. Kræftens Bekæmpelse håber, de nye forløb vil give et øget fokus på senfølger og efterforløbet, der kan vare mange år efter afslutningen af behandling på sygehuset.

 • En gruppe danske forskere, med støtte fra Kræftens Bekæmpelse, har udviklet en ny metode, der skal gøre det muligt at blive endnu klogere på samspillet mellem kroppens naturlige hormoner og udviklingen af brystkræft. Håbet er, at det i fremtiden kan betyde, at man kan reducere risikoen betydeligt for, at kræften opstår.

 • Jo mere viden lægerne har om en patients kræftsygdom, jo mere præcist kan man målrette behandlingen. Her kan biomarkører være en hjælp. Det er molekyler, der giver et indblik i kræftcellernes styrker og svagheder. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Dream Team peger nu på en ny gruppe af biomarkører som viser lovende resultater inden for brystkræft.

 • Ny amerikansk undersøgelse blandt flere end 10.000 brystkræftpatienter viser, at over halvdelen af kvinder med den mest almindelige type brystkræft kan undvære efterbehandling med kemoterapi.

 • Cataloniens hovedstad dannede den 21.-23. marts rammen om den europæiske konference om brystkræft (EBCC), der afholdes hvert andet år. På konferencen blev det tydeligt, at det går fremad med behandlingen af brystkræft. Både i forhold til overlevelse og i forhold til at tilbyde mere skånsom behandling.

Vis alle nyheder

Det går pengene til

Hver 9. kvinde i Danmark rammes af brystkræft og rigtig mange andre bliver derfor pårørende. Det vil vi gerne lave om på. Færre skal få kræft og flere skal overleve.
I 2017 indsamlede vi sammen 17,6 mio. kr. og det betød at vi bl.a. kunne investere i forskning i individuel strålebehandling og kortlægning af behandling af brystkræftpatienter.

Gør som Miriam

Mit navn er Miriam, og jeg er endnu én af dem, som er blevet ramt af brystkræft.

For at støtte brystkræftsagen har jeg lavet en fundraiser på Facebook.

Det er ganske nemt, og gennem mit netværk har jeg kunnet dele den og opfordre andre til også at støtte.

@stoet_brysterne på Instagram

Smukke @sillehenning er en af os. ❤️ Hun har givet inspiration til, hvordan du kan style din Støt Brysterne T-shirt. Køb Støt Brysterne x @custommade_official T-shirten via bio linket og vær med til at gøre en forskel. Overskuddet går direkte til brystkraftsagen 🌸 #sbtshirt #custommade #brystkræft #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

3 kommentarer

Malene er brystkræftforsker og pårørende – og så er hun en af os ❤ Hun har købt årets Støt Brysterne armbånd og viser sin støtte. Du skal skynde dig, hvis du vil gøre det samme. Armbåndene er allerede udsolgt i vores webshop, men du kan forsat nå at få fingrene i dem i en butik nær dig ❤️ Armbåndene forhandles hos Fakta, Kvickly, SuperBrugsen, Daglig Brugsen, Lidl, SPAR, Min Købmand, Aldi, Matas, Udvalgte Apoteker, Skoringen, Hennes & Mauritz, Hotel Vejlefjord og Trendsales.dk #armbånd #købogstøt #støtbrysterne

3 kommentarer

Vind et gavekort på 6000 kr. til det smukke @hotelvejlefjord 😍 Uanset om du er til kur og spabehandlinger, en lækker middag eller måske et romantisk ophold, så er Hotel Vejlefjord noget for dig. Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er at sende en SMS med teksten LEV til 1422 ❤ Det koster kun almindelig SMS-takst at deltage og alle over 18 år har mulighed for at være med. Vinderen trækkes d. 14/12-2018 og offentliggøres på Støt Brysternes webside. Læs konkurrencebetingelser her: www.cancer.dk/sb/konkurrencebetingelser #konkurrence #hotelvejlefjord #sms #støtbrysterne

11 kommentarer

💕 💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE Vi vil så gerne give jer lidt igen. Derfor udlodder vi i dag og de næste mange onsdage lækre lyserøde præmier på vores sociale medier. I dag kan du VINDE årets flotte Støt Brysterne T-shirt, der er lavet i samarbejde med @custommade_official For at være med i konkurrencen skal du følge os her på Instagram inden d 16/10-18, hvor vinderen findes. Vi trækker en vinder blandt vores Instagram følgere og vinderen får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden d. 18/10 2018, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram. #konkurrence #vind #follow #pinkonsdag #sbtshirt #støtbrysterne

119 kommentarer

Det her fortjener et like 👍💓⠀ ⠀ ”Behandlingen af brystkræft er over de sidste 40 år væsentligt forbedret, hvilket betyder at 75% af de kvinder, der behandles i dag, aldrig oplever tilbagefald af sygdommen. Det skyldes blandt andet den forbedrede diagnostik og efterbehandling med stråler og medicin” fortæller Niels Kroman, Cheflæge i Kræftens Bekæmpelse. #goderesultater #fremskridt #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

47 kommentarer

Tusinde tak til alle, der har deltaget i Lyserød Lørdag ❤⠀ ⠀ Hele dagen er det strømmet ind med fantastiske billeder fra aktiviter og arrangementer i hele landet. Bliv endelig ved med at dele med #lyserødlørdag 💕#fordiingenbrysterskalhavekræft #fantastiskefrivillige #takforopbakningen #støtbrysterne

5 kommentarer

Der er masser af lyserøde aktiviter igang i hele landet 🎀 Husk du stadig kan nå at være med. Find et arrangement nær dig via link i bio @stoet_brysterne Tak til alle der er med til at gøre dagen til noget særligt 💕 #lyserødlørdag #aktiviteter #frivillige #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

0 kommentarer

Så blev det LYSERØD LØRDAG og vi ønsker jer alle en fantastisk dag! ❤⠀ ⠀ Hvor spreder du lyserød energi? 💕 🌸⠀ ⠀ Hele Danmark bobler af lyserøde aktiviteter, og du kan stadig nå at være med. Find en aktivitet nær dig via link i bio @stoet_brysterne⠀ ⠀ #lyserødlørdag #fantastiskefrivillige #støtbrysterne⠀ ⠀

4 kommentarer

Hjælp os med at sende kærlighed og high-fives til Malene og hendes mor ♥⠀ ⠀ ”At forsvare mit speciale om aggressiv brystkræft samtidig med, at jeg kunne kigge ned på min mor, som jeg vidste sad med en knude i det venstre bryst, gav et ekstra skub til mit ønske om at arbejde med denne sygdom og en dag hjælpe til, at flere overlever en kræftdiagnose. ”⠀ ⠀ 28-årige Malene er ph.d.-studerende forsker i brystkræft og ser bl.a. nærmere på nye potentielle behandlingsformer til en særligt aggressiv brystkræft. For Malene betyder det meget at forske i kræft, for hendes mor har haft både nyre-og brystkræft. Du kan læse mere om Malene, hendes forskning og hendes inspiration fra sine forældre på www.støtbrysterne.dk⠀ #ungforsker #brystkræft #pårørende #morogdatter #forskning #støtbrysterne

5 kommentarer

Nanna og hendes mor er en af os ❤️ De har nemlig købt årets Støt Brysterne armbånd. Du kan gøre det samme. Køb armbåndet i en butik nær dig og vis din støtte. Fordi ingen bryster skal have kræft ❤️ #sbarmbånd #sbarmbånd2018 #smykker #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

8 kommentarer

Ny forskning giver håb 🙏 Nogle af @stoet_brysterne pengene er gået til forskning, der giver håb til brystkræftpatienter med fremskreden brystkræft ❤ Behandlinger med immunterapi har tidligere vist sig ikke at virke så godt på netop brystkræftceller, men et forsøg skal nu vise, om løsningen findes i et nyt stof. Du kan læse mere om forskningen under 'Nyheder' på støtbrysterne.dk #nyforskning #håb #detgårpengenetil #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

7 kommentarer

Lørdag d. 6 oktober er det Lyserød Lørdag. Der vil være aktiviteter i hele landet, og du kan være med. Se hvad der sker nær dig på lyserødlørdag.dk ❤ Gør dit bedste lyserøde tøj klar - og hvis du ikke har noget, dur hvidt vasketøj og en rød sok heldigvis også 😃 Vi glæder os til at se jer derude ❤ #lyserødlørdag #sejefrivillige #takfordiduerenafos #støtbrysterne

2 kommentarer

Hjælp os med at sende en high-five til Lise, der modigt stiller op og fortæller sin historie 👏 Sidste år fik Lise konstateret brystkræft, og har efterfølgende fået lavet en brystbevarende operation. Hun har også fået fjernet lymfer i armhulen, som kræften havde spredt sig til. ”Mens jeg fik kemo, var der dage, hvor jeg næsten ikke kunne komme ud af sengen. Jeg blev så træt, så træt. Jeg har aldrig før været så fysisk langt nede, som jeg var i den periode. Efter min operation tog jeg imod alle former for genoptræning. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg aldrig ville være kommet så hurtigt igennem uden. Fysisk er det jo uvurderligt, at kroppen kommer i gang igen og bliver bygget op trin for trin. Og psykisk er det guld værd at komme afsted og have aftaler med nogen og møde andre, der har været gennem et lignende forløb. En af de ting, jeg er blevet bedre til efter kræftsygdommen, er at nyde tingene mere intenst. Jeg stresser ikke over, at hækken i min kolonihave skal klippes, eller at ukrudtet spreder sig. Jeg er her bare.” ❤ Læs hele historien på Støtbrysterne.dk Indhold er produceret af sundhed.dk, og billedet er taget af fotograf Jakob Carlsen. #ingenbrysterskalhavekræft #brystkræft #genoptræning #modigkvinde #støtbrysterne

17 kommentarer

💕 💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE Vi vil så gerne give jer lidt igen. Derfor udlodder vi i dag og de næste mange onsdage lækre lyserøde præmier på vores sociale medier. I dag kan du VINDE et smart @zonedenmark badeværelsesæt. For at være med i konkurrencen skal du følge os her på Instagram inden d. 25/9-18, hvor vinderen findes. Vi trækker en vinder blandt vores Instagram følgere d. 25/9 2018. Vinderen får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden d. 27/9 2018, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram. #konkurrence #vind #follow #pinkonsdag #støtbrysterne

147 kommentarer

Tak til vores samarbejdspartnere

Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu