Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftpatienter får ikke den nødvendige opfølgning og støtte

12-02-2018
Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kræftpatienter med behov for psykosocial støtte i meget ringe grad får den hjælp, de har behov for efter behandling. Mere end 70 pct. af de patienter, som har behov, får ikke hjælp til at håndtere angst, tristhed og bekymringer.

Ny rapport: Fem afgørende skridt mod en røgfri fremtid

08-02-2018
Trods regeringens målsætning om en røgfri generation i 2030 ryger hver femte dansker stadig. Og de seneste seks år er andelen af rygere ikke faldet. Nu giver en ny rapport konkrete anbefalinger til, hvordan vi i fremtiden får færre rygere. Ikke mindst blandt børn og unge.

Kræftpatienter bringer vigtig viden ind i lægekonferencen

08-02-2018
Ganske få steder i Danmark er patienten inviteret med på den multidisciplinære teamkonference, hvor læger mødes for at beslutte hvilken kræftbehandling, der skal tilbydes. Nu viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse, at der er flere fordele forbundet med denne form for patientinddragelse. Det både øger lægernes faglige beslutningsgrundlag og sikrer, at behandlingen matcher patientens præferencer.

Lars Løkke Rasmussen og Bent Hansen får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

04-02-2018
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) er modtagere af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2018. De får prisen for at vise ekstraordinært politisk lederskab, da de i 2007 gjorde kræft til en akut sygdom og indførte kræftpakkerne, som skal sikre hurtig behandling til kræftpatienter. Hædersprisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen søndag den 4. februar på World Cancer Day.

De banede vej for en bedre kræftbehandling

04-02-2018
Det var to erfarne politikere, der søndag modtog Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2018. Alligevel betyder det noget særligt at få prisen for netop kræftpakkerne, siger Bent Hansen og Lars Løkke Rasmussen.

Da kræft blev en akut sygdom

04-02-2018
For ti år siden var kræftbehandlingen præget af kaos og lange ventetider. Det kom der styr på med kræftpakkerne, som sætter undersøgelser og behandling i system, og som sætter tidsfrister på, hvor lang tid der må gå, før en kræftpatient får sin behandling. Her får du historien om kræftpakkerne, der ifølge Kræftens Bekæmpelse er den største enkeltstående forbedring, der er sket for kræftpatienterne i nyere tid.

En knude på halsen

04-02-2018
Ole Jensen fik i 2015 konstateret hoved-halskræft, der havde spredt sig. Men han blev hurtigt undersøgt og behandlet, og i dag er han kræftfri på andet år.

Dansk kræftoverlevelse ligger i top på verdensplan

31-01-2018
Danmark er blandt de lande i verden, der har øget overlevelsen efter kræft mest de seneste 15 år. Det viser en ny international opgørelse over kræftoverlevelsen i 71 lande. Danmark ligger nu næsten på niveau med de øvrige nordiske lande, som vi ellers har haltet bagefter.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 452

1 2 3 4 5