Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Rådgiveren: - Folk bærer på meget alene

30-11-2023
Når raskmeldte kræftpatienter træder ind ad døren til Kræftrådgivningen, er de ikke altid klar over, at deres problemer er senfølger Når raskmeldte kræftpatienter træder ind ad døren til Kræftrådgivningen, er de ikke altid klar over, at deres problemer er senfølger. Men når først erkendelsen er sat ind, er der heldigvis hjælp at hente, fortæller Mette Harpsøe Engel, psykolog og rådgivningsleder i Kræftrådgivningen i København.

Nye kræfttal: Store regionale forskelle for brystkræft

30-11-2023
I årets 3. kvartal var regionerne gode til at få kræftpatienter i behandling til tiden. Men kvinder med brystkræft måtte i nogle regioner vente længere end andre steder.

Mange føler skyld over at have fået kræft

24-11-2023
Et kræftforløb er fyldt med modsatrettede tanker – og nogle af dem kan føles helt forkerte og forbudte. Her får du psykologens bud på, hvordan du kan håndtere dem.

”Det er ikke en falliterklæring at have brug for hjælp”

23-11-2023
mand med skæg, hue og klap for øjet foran Rigshospitalet Da Rasmus får kræft, bliver han plaget af misundelse, dårlig samvittighed og følelsen af ikke at slå til. Han er langt fra den bedste version af sig selv, og han har svært ved at acceptere, at han ikke kan det samme som før. Særligt i forhold til sine to piger.

Mads fik diabetes efter kræft

23-11-2023
Mads Rahbæk på 23 har diabetes på grund af den kræftbehandling, han fik som barn. Han er en af deltagerne i stort forskningsprojekt, der har fokus på senfølger efter børneleukæmi.

Nye tal: Flere end 385.000 lever med og efter kræft

22-11-2023
På 10 år er antallet af danskere, der lever med eller efter kræft, steget med knap 50 pct., viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Knap tre ud af 10 kender forbindelsen mellem kræft og overvægt

21-11-2023
Kun 28 pct. af danskerne kender til sammenhængen mellem overvægt og kræft, viser ny rapport.

Psykologen: Pårørende skammer sig over at have det svært

21-11-2023
Det kan være enormt hårdt for de pårørende, når en elsket bliver ramt af kræft. Mange skammer sig over deres følelser – for burde alt ikke handle om den syge? Læs psykologens bedste råd til at håndtere de forbudte følelser.

Anja skammede sig over sine tanker, da hendes far fik en hjernetumor

20-11-2023
Da Anjas far bliver dødeligt syg, ønsker hun ikke andet end at være ved hans side. Men det er så uendeligt hårdt, og følelserne slås indeni. I dag vil hun gerne være med til at sætte fokus på de tabubelagte følelser, som mange pårørende har svært ved at sige højt.

'Vennerne skal have mulighed for at mærke en kræftknude'

18-11-2023
Da Nikolai Linares fik testikelkræft, købte han øl og håndsæbe og samlede drengevennerne i et omklædningsrum, så de kunne mærke på hans højre testikel.

Forstå dine rettigheder som kræftpatient

17-11-2023
Den seneste tid har der i flere medier været debat om prioriteringer på kræftområdet. Bliv klogere på, hvad der er op og ned i debatten.

Forebyggelsesaftale skuffer Kræftens Bekæmpelse

14-11-2023
Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Sundheden i befolkningen bliver næppe bedre med den nye forebyggelsesplan mod børn og unges forbrug af tobak, nikotin og alkohol, vurderer Kræftens Bekæmpelse.

Glæde hos Kræftens Bekæmpelse: Ny kræftplan er patienternes kræftplan

14-11-2023
Den kommende Kræftplan V har fokus på det samlede patientforløb, viser kommissoriet, og det roser adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

Energiproduktion - en mulig sårbarhed hos kræftceller

14-11-2023
NAD+ er et vigtigt molekyle for cellers energiproduktion. Forskere hos Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning har i et nyt studie fået indsigt i, hvordan NAD+ regulerer delingen af celler og dets potentiale til at bremse aggressive kræftceller.

Forskning skal finde behandling mod nyopdaget sygdom

10-11-2023
Knæk Cancer: Et af de forskningsprojekter, der har modtaget støttet fra Knæk Cancer 2023, skal vise vej til behandlingen af blodsygdommen Vexas. Sygdommen, der kan føre til blodkræft, er foreløbigt konstateret hos cirka 40 mennesker i Danmark.

Debat: Vi skal mod nye mål og handle nu for at sikre kræftpatienterne i fremtiden

10-11-2023
Jesper Fisker, adm. direktør Kræftens Bekæmpelse En kommende Kræftplan V skal sikre en bedre fremtid for alle kræftpatienter, skriver formand for Danske Regioner, Anders Kühnau, og Kræftens Bekæmpelses direktør, Jesper Fisker. Debatindlægget er bragt første gang i Jyllands-Posten 10. november 2023.

Selvlysende farve kan spotte kræftceller i dvale

10-11-2023
Ny forskning fra bl.a. Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning gør det muligt at finde sovende kræftceller - celler, som er gået i dvale under kræftbehandlingen, og som kan være skyld i tilbagefald efter kræft.

Forskning om celler i dvale giver ny vigtig viden om kræft

08-11-2023
Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser, hvad der sker i hvilende celler i bl.a. modermærker. Det gør os klogere på, hvad der sker, når vi får kræft.

10 anbefalinger skal fremtidssikre kræftområdet

07-11-2023
Kræftens Bekæmpelse offentliggør 10 forslag til Sundhedsstruktur-
kommissionen. Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra foreningen.

Julefrokosterne kan øge overspisning og madspild

07-11-2023
Julen står for døren, og med sig følger højtidens festmåltider med overfyldte buffeter og rigeligt med våde varer. Det kan nemt føre til både overspisning og madspild, der øger risikoen for overvægt og belaster klimaet.

Knæk Cancer: Disse projekter får støtte

06-11-2023
reagensglas i grøn holder Takket være overvældende støtte til Knæk Cancer 2023 bliver 41 forskningsprojekter nu sat i gang. Projekterne skal bane vejen for bedre behandling, færre senfølger og et godt liv med og efter kræft.

Fire ud af ti forældre bekymrer sig om deres barns alkoholforbrug

31-10-2023
Nye tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden viser, at næsten halvdelen af forældre er bekymrede over deres teenagers alkoholforbrug. Løbende dialog og aftaler mellem forældre og teenager kan være med til, at barnet drikker mindre.

Kræftens Bekæmpelse gør opmærksom på vildledende markedsføring

31-10-2023
En udenlandsk webshop markedsfører sig på at donere penge til Kræftens Bekæmpelse ved salg af særlige bh’er, der angiveligt skulle mindske risikoen for brystkræft. Kræftens Bekæmpelse har intet samarbejde med shoppen, og man kan ikke forebygge brystkræft ved at bruge specielle bh'er.

Knæk Cancer: Danskerne støtter kræftsagen med over 113 mio. kr.

28-10-2023
Knæk Cancer show Befolkningens opbakning til Knæk Cancer har igen været overvældende. Der blev samlet mere end 113 millioner kroner ind i en uge, der viste et kæmpe engagement fra hele landet.

Hvordan lever man videre uden sit barn?

27-10-2023
Hvert år dør omkring 30 børn under 17 år af kræft i Danmark. Hver gang står der dybt kriseramte familier tilbage, som skal finde en måde at fortsætte igennem det ubærlige. For et år siden mistede Camilla sin datter, Lilje. Her fortæller hun ærligt, hvordan det overhovedet er muligt at leve videre.

Dansk Socialrådgiverforening: Sygedagpengeperioden bør forlænges

27-10-2023
Sygedagpengeperioden på 22 uger skaber utryghed blandt borgerne og forstyrrer samarbejdet med socialrådgiverne. Derfor bør perioden forlænges eller erstattes af en enklere model, mener Signe Færch, der er forkvinde i Dansk Socialrådgiverforening.

Når uafgjort er en sejr: Landsholdslegende har fået livet tilbage med immunterapi

26-10-2023
tidligere fodboldanfører rene henriksen For fem år siden får René Henriksen konstateret knoglemarvskræft. Sygdommen er uhelbredelig, og det bliver hans livs vigtigste kamp at holde den i skak. Nu samler han ind til Knæk Cancer - fordi han er et levende bevis på, at kræftforskning nytter.

Ny dansk forskning: Bekymrende mange plages af senfølger efter kræft

26-10-2023
Et studie blandt 28.000 kræftoverlevere viser, at mange er hårdt ramt af senfølger op til 12 år efter deres kræftbehandling. Kræftens Bekæmpelse foreslår senfølgecentre i alle landets regioner.

Unge viser bagsiden af alkohol i filmkonkurrence

26-10-2023
I den landsdækkende filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’ skal elever på 30 gymnasier lave film om, hvilken effekt alkohol kan have til fester og sociale arrangementer. Mange unge har nemlig oplevet, at alkohol kan ende med at forringe festen.

Simons sang til sin mor: På tre minutter får han sagt farvel

25-10-2023
ung mand i jakkesæt med mikrofon Hvordan tager man afsked med sin mor? Hende, der har fulgt en hele livet og trøstet, heppet og støttet? For Simon bliver en sang måden at fortælle sin mor, hvor meget hun betyder for ham.

Debat: Kræftens Bekæmpelse: Hver anden ryger dør af at ryge – så lad os svinge hammeren og hæve prisen

24-10-2023
Uden højere pris på tobak og øvrige nikotinprodukter kommer man på Christiansborg ikke til at indfri ambitionen om en røgfri generation. Og uden højere priser vil der fortsat være urimeligt mange, som dør af rygning, skriver Jesper Fisker.

Kræftlæge og rockstjerne: Én person var afgørende for Bjarkes livsvalg

21-10-2023
kvinde og mand med overskæg Uden sin bedste ven Charlotte havde Bjarke ikke været, hvor han er i dag. Hverken i stramt tøj på scenen til ’Knæk Cancer – et show for sagen’ eller i kittel på kræftafdelingen. Hun ville have været stolt, hvis hun havde opleve det.

Fra kørestol til stiletter: Derfor er Daniel drag for en aften

21-10-2023
ung mand i hospitalsseng Med glimmerkjole, lange øjenvipper og 15 centimeter stiletter kommer Daniel på scenen i ’Knæk Cancer – et show for sagen’ til dunkende diskorytmer. Det er ikke til at se, men for to år siden var han slået i gulvet af leukæmi. Helt bogstaveligt.

3D-printede knogler giver bedre sarkom-operationer

17-10-2023
Knæk Cancer: På Aarhus Universitetshospital bruger kirurger og ingeniører ny teknologi med 3D-printede modeller til at planlægge komplicerede kræftoperationer. Metoden er indført med støtte fra Knæk Cancer.

Kræftens Bekæmpelse: Dybt nedslående, at politikerne sætter indtjening over folkesundhed

13-10-2023
Uden højere priser på cigaretter kommer Christiansborg ikke til at indfri målet om en røgfri generation af børn og unge i 2030.

Knæk Cancer: Vær med i din lokale kræftrådgivning

12-10-2023
Foredrag, fællessang, teater, lysceremonier og håndarbejde. Arrangementerne er mange, og alle er velkomne, når kræftrådgivningerne slår dørene op i uge 43.

Kvinder skal hjælpes med senfølger efter livmoderhalskræft

12-10-2023
Knæk Cancer: Mange kvinder lever med senfølger efter livmoderhalskræft uden at vide, at der er hjælp at få. Et nyt forskningsprojekt vil indsamle viden blandt kvinderne hvilket kan føre til bedre tilbud til kommende patienter.

HPV-vaccine beskytter mod kræft i endetarmsåbningen

11-10-2023
Forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning viser nu, at HPV-vaccinen mindsker risikoen for analkræft og svære forstadier til sygdommen. Risikoen er mindsket med op til 70 pct. blandt kvinder, der er vaccineret, før de fyldte 17 år.

Åbent brev: Pårørende børn mangler rettigheder

11-10-2023
Der er et stort uforløst potentiale i at hjælpe børn, som er pårørende. Selvom problemet er anerkendt og veldokumenteret, får mange børn ikke den nødvendige støtte og hjælp, skriver Kræftens Bekæmpelse i et åbent brev sammen med Børns Vilkår, Det Nationale Sorgcenter og Danske Patienter.

Fire barndomsveninder svinger saksen for Knæk Cancer

10-10-2023
Lærke, Caroline, Frederikke og Caroline på 21 å samler ind til Knæk Cancer ved at klippe hår. Lærke, Caroline, Frederikke og Caroline på 21 år har fulgtes siden folkeskolen. De er alle fire blevet frisører. Og de har alle haft kræft inde på livet i større eller mindre grad. Derfor har de fire veninder oprettet en indsamling til fordel for dette års Knæk Cancer. De klipper hår i den gode sags tjeneste – og det går over alt forventning.

Pensioneret hjerneforsker kæmper for højere priser på tobak: - Jeg giver ikke op

09-10-2023
Eddi Meier har mærket tobakkens skadelige virkning på egen krop og kender afhængighedens afmagt. Men ud over at være eks-ryger har Eddi også en doktorgrad i neurokemi og en lang karriere som hjerne- og lægemiddelforsker bag sig. Og selvom han nu er gået p Eddi Meier knuser data, farer i blækhuset og opretter borgerforslag for at råbe politikerne op. Han vil have hævet prisen på cigaretter.

Familiefædre i læderveste samler ind til Knæk Cancer

09-10-2023
Søren Ulriksen i sin lædervest En gang om måneden trækker Søren i lædervest og sætter sig op på sin Puch Maxi med kurs mod klubhuset i Sønderborg. Det månedlige klubmøde er helligt for Søren og de 42 andre medlemmer af Æ Als Knejte. De 43 ’knejte’, der til dagligt er familiefædre, har alle det til fælles, at de ejer en knallert fra før 1995 og en lædervest. Sammen samler de ind til Knæk Cancer. Flere af mændene har som Søren haft kræft tæt inde på livet, og det er derfor en vigtig sag for dem at støtte.

Rekordmange byer holder Tænd Et Lys

09-10-2023
Lysposer står på jorden til Tænd Et Lys i København Hele 16 byer landet over holder Tænd Et Lys under Knæk Cancer i uge 43. Vær med, når vi tænder lys for dem, vi har mistet og dem, der er ramt af kræft.

Ann fik æggestokkræft: ”Forskning har givet mig en ekstra chance”

04-10-2023
Ann Kristina Bojsen Ann Kristina Bojsen fik æggestokkræft som 45-årig. I forbindelse med sin behandling kom hun med i et forsøg, som er støttet af Knæk Cancer. Håbet er, at skylning med varm kemoterapi kan være med til at forhindre tilbagefald.

Denne forskning redder hvert år tusindvis af kvinder

03-10-2023
Knæk Cancer: Det er en af de helt store succeser i kræftforskningens verden: I løbet af blot 30 år har man udpeget et virus som årsag til en type kræft og udviklet en vaccine, der effektivt forebygger sygdommen. En del af forskningen er sket med støtte fra Knæk Cancer.

Radioaktivt jodkorn spiller vigtig rolle ved brystkræftoperationer

28-09-2023
Knæk Cancer: Særlig metode til markering af brystkræft er taget i brug på baggrund af forskning, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse og Knæk Cancer. Nu viser undersøgelse, at det også er den bedste metode til at markere lymfeknuder hos brystkræftpatienter, der skal forbehandles med kemoterapi inden operation. Formålet er bedre operationer og færre senfølger.

Forskning førte til tilbud, der kan opdage kræft tidligt

26-09-2023
Knæk Cancer: Forskere har vist, at den arvelige sygdom Lynch syndrom øger dødeligheden for andre kræftformer, end man troede. Det har ført til, at man i dag tilbyder patienterne kontroller, som kan opdage urinvejskræft på et tidligt stadie – og dermed redde liv.

Hvad samler Knæk Cancer ind til i år?

25-09-2023
Hånd med Knæk Cancer logo på Knæk Cancer samler i år ind for 12. år i træk. Over årene er 466 projekter igangsat takket være danskernes opbakning og de indsamlede midler. Igen i år har Kræftens Bekæmpelse peget på en række relevante indsatsområder inden for forebyggelse, forskning og patientstøtte, som potentielt kan få støtte fra dette års Knæk Cancer indsamling.

Debat: Her er otte forslag til et nyt sygedagpengesystem

20-09-2023
Alt for ofte kommer almindelige mennesker i klemme i sygedagpengesystemet. Det skal ændres. Et styrket samarbejde med læger er blandt i alt otte forslag til en forbedring af sygedagpengesystemet, skriver 11 organisationer.

Debat: Nikotinbranchen klasker sig på lårene, hver gang endnu et menneske bliver afhængig

19-09-2023
Mette Lolk Hanak - forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse Man løser ikke ét folkesundhedsproblem ved at skabe et nyt. Snus og andre nikotinprodukter er langt fra harmløse, og de går allerhårdest ud over børn og unge, skriver Mette Lolk Hanak i et svar til Nikotinbranchen.

Aggressive brystkræftceller bruger kolesterol for at vokse og sprede sig

19-09-2023
Forskere viser nu, hvordan aggressive brystkræftceller bruger kolesterol for at vokse og sprede sig. Forskningen er udført ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og beskriver samtidig for første gang den særlige metode kræftcellerne bruger til at optage fedtstoffet.

Selv lægerne kalder ham ’et mirakel’

15-09-2023
Hasse Havgaard Mortensen For seks år siden opgav lægerne at give Hasse mere behandling for hans fremskredne bugspytkirtelkræft. Heldigvis insisterede hans hustru på, at han skulle med i et nyt forsøg.

Ulighed i patientsikkerhed: Disse kræftpatienter rammes af flere fejl

15-09-2023
Der sker flere fejl i kræftforløbet, hvis man har svært ved at forstå og overskue sundhedsvæsenet – eller hvis man mangler støtte fra pårørende. Det bekræftes af nyt studie fra Kræftens Bekæmpelse.

Kræftramte kommer i klemme i sygedagpengesystemet

14-09-2023
Sygedagpengesystemet kalder på forbedringer, mener Kræftens Bekæmpelse.

Debat: Har politikerne forstået alvoren?

14-09-2023
Vi skal sætte ind over for de store sygdomsfremkaldere: rygning, alkohol og alt det, der giver overvægt. Derfor skal der ske noget strukturelt både i forhold til alkohol, usunde fødevarer, vores aktivitetsniveau og ikke mindst rygning.

DSAM-formand: - Læger og sagsbehandlere taler forskellige sprog

14-09-2023
Kommunikationen mellem læger og sagsbehandlere går somme tider i hårdknude, når der skal indhentes sundhedsfaglige vurderinger om en borger. Ofte skyldes det, at kommunerne efterspørger svar, som er umulige for lægerne at give, siger læge Bolette Friderichsen.

Jurist kritiserer sygedagpengereglerne: - Hvorfor skal syge passe ned i en kasse?

14-09-2023
Sygedagpengereglerne bør forsimples, så syge borgere ikke behøver at passe ned i en kasse for at kunne få forlænget sygedagpengeperioden. Det mener jurist og rådgiver Louise Schelde Frederiksen.

Sanne var stadig i behandling, da jobcenteret indkaldte hende til bizart møde

13-09-2023
Kommunen ville flytte Sanne fra sygedagpengeordningen til et jobafklaringsforløb, inden hun var færdigbehandlet for brystkræft. Hun kalder forløbet ”bizart” og savner et sygedagpengesystem, der giver alvorligt syge borgere tid og lov til at blive raske.

Timing er alt: Forskning giver ny viden om sunde celler

13-09-2023
Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning kaster nu lys over cellernes nøje tilrettelagte deling.

Fuldkorn forebygger kræft: Får du nok?

11-09-2023
Havregryn til morgenmad Et fuldkornsrigt morgenmåltid er en sund og nem vej til den anbefalede mængde fuldkorn, der forebygger kræft. Ny undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danskerne nyder fuldkorn til morgenmad.

Kræftsyge Jeanette kunne ikke få fred fra jobcenteret: - Det lagde et stort psykisk pres

09-09-2023
Jobcenteret blev ved med at henvende sig under Jeanettes kræftbehandling og rehabilitering. Og da hun endelig vendte tilbage til sit arbejde, blev hun indkaldt til jobafklaringsmøde. I dag frygter hun, at kampen mod systemet har begrænset hendes rehabilitering.

Anja har planlagt sin egen begravelse

08-09-2023
Anja får som 37-årig konstateret brystkræft. Desværre viser det sig, at sygdommen er gået i knoglerne og er blevet kronisk. Som en del af sin proces har hun planlagt sin egen begravelse, valgt et gravsted og forudbetalt pleje for de næste 20 år. Det giver hende ro til at fokusere på det positive i livet, så hun kan nyde den dyrebare tid med sin sammenbragte familie.

Skakmat efter kræft: En tur til frisøren blev vendepunktet for Morten

07-09-2023
Morten Henriksen i skoven tæt på sit hjem, hvor han løber. Fysiske senfølger og voldsom angst satte en gevaldig bremse for Mortens normalt aktive liv som far, ægtemand og motionsløber. I det nye afsnit af podcasten ’Kræftfri, men ikke rask’ hører vi om hans vej tilbage og får gode råd fra en ekspert.

Forskere sætter tal på risiko for ny kræft efter behandling for lymfekræft

07-09-2023
Personer, der er blevet behandlet med højdosis kemoterapi og stamcelletransplantation, har en øget risiko for senere i livet at få leukæmi og hudkræft. Det viser en ny undersøgelse, som Kræftens Bekæmpelse har støttet, og som bidrager med vigtig ny viden om kræftbehandling og senfølger.

Senfølger skal være en vigtig del af Kræftplan V

05-09-2023
Der findes rigtig megen faglig viden om, hvordan senfølger efter kræft skal behandles. Og organiseringen af senfølge-indsatsen skal være en vigtig del af den kommende Kræftplan V. Det var det vigtige budskab fra debatten om senfølger på Danske Kræftforskningsdage.

Uhelbredeligt syge Pia blev tvunget i jobafklaring

05-09-2023
Pia Rosgaard Find modtager livsforlængende behandling for sin uhelbredelige kræftsygdom. Men kommunen var ikke enig i lægernes vurdering og mente, at der var væsentlige forbedringer i Pias helbred og behov for en afklaring af hendes arbejdsevne.

Debat: Kræftens Bekæmpelse kræver politisk handling

05-09-2023
Mette Lolk Hanak - forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse "Vi burde arbejde for en sund omstilling," skriver Mette Lolk Hanak, forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse, som led i artikelserien "Danskernes Levetid". Hun kræver en national vision og en plan med "klokkeklare mål".

”Jeg blev sendt hjem med en BH med vat i og tænkte: Hvad så nu?”

04-09-2023
Vi skal turde tale om, hvordan sygdom påvirker forholdet til kroppen og kærligheden, lyder opfordringen fra 36-årige Kristina Sutherland Strang.

- Der er jo ingen, der gider høre om lort

04-09-2023
kvinde med stomi i fitnesscenter For Dorte er det skamfuldt, da hun som 52-årig får konstateret kræft i endetarmen. Det er pinligt at skulle undersøges. Pinligt at stå med afføring i bukserne i supermarkedet. Pinligt ikke at kunne holde på prutterne. Men alt ændrer sig heldigvis, da hun får en pacemaker i numsen.

Kræftens Bekæmpelse lancerer nyt univers for dem mellem 20 og 40 år

01-09-2023
Sylvester er del af 'OKAY BRAVO'-universet. Den tidl. rocker har begået en million fejl i sit liv og deler ud af dem – nu er han blevet bedemand og har styr på sit liv. Foto: OKAY BRAVO, Kræftens Bekæmpelse Kræftens Bekæmpelse ønsker at knytte de yngre målgrupper tættere på kræftsagen. Med det nyt initiativ, 'OKAY BRAVO', der bliver lanceret 1. september, vil foreningen være i øjenhøjde med de 20-40 årige.

Nye tal: Brystkræftpatienter venter for længe i Region Hovedstaden

01-09-2023
Region Hovedstaden har stadig store problemer med at operere brystkræftpatienter til tiden, viser nye tal. Alarmklokkerne begynder for alvor at ringe, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Kræftens Bekæmpelse hædrer unge kræftforskere

31-08-2023
Kræftens Bekæmpelses to Juniorforskerpriser går i år til cand.med., ph.d. Troels Holz Borch, Nationalt Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, og gruppeleder og adjunkt, ph.d. Naiara Santana-Codina, Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet. De modtager hver 100.000 kroner for fremragende forskning.

Fire kendte i spidsen for anderledes Knæk Cancer-show

31-08-2023
Fire kendte værter i front for knæk cancer Knæk Cancer er tilbage i uge 43, hvor TV 2 og Kræftens Bekæmpelse igen sætter fokus på kræftsagen. Ugen handler, som den plejer, om oplysning og indsamling. Men selve indsamlingsshowet er i år et underholdningsshow i tre afsnit, hvor alle medvirkende har en helt særlig grund til at stille op.

Ung forsker vil finde nye behandlinger mod bugspytkirtelkræft

31-08-2023
Fremtidens behandling af bugspytkirtelkræft skal måske findes ved at bruge allerede godkendt medicin i behandlingen af den alvorlige sygdom. Det er i hvert fald målet for gruppeleder og adjunkt, ph.d. Naiara Santana-Codina fra Aarhus Universitet, og hendes forskning har allerede peget på flere interessante typer af medicin. Den 40-årige spanskfødte forsker modtager den ene af årets Juniorforskerpriser fra Kræftens Bekæmpelse.

Ung kræftforsker hædres for forskning i immunterapi

31-08-2023
39-årige Troels Holz Borch er den ene modtager af Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpriser 2023. Han får prisen for sin forskning i immunterapi, ikke mindst for sin andel i de banebrydende resultater, der har ført til en ny behandling med T-celleterapi i Danmark.

Nu er arbejdstiden røgfri på UCL

29-08-2023
studerende foran UCL professionshøjskole Fra august er det slut med røg, damp og snus i arbejdstiden for ansatte på UCL. Det gør UCL til den første professionshøjskole med røgfri arbejdstid.

Ny viden: Samtaler forbedrer sårbare kræftpatienters livskvalitet

29-08-2023
I et nyt forsøg blev brystkræftpatienter, der oplevede psykologiske symptomer, tilbudt samtaler med en særligt uddannet sygeplejerske. Det lindrede symptomer på depression og gav en bedre livskvalitet – især hos de socialt sårbare.

Maibrit nægtede at skamme sig over, at kræften sad i hendes kønsdele

28-08-2023
Da 36-årige Maibrit fik konstateret vulvacancer, tog hun et aktivt valg om at være fuldstændig åben om alt – også selv om det indebar at snakke om både klitoris og kønslæber.

Stafet For Livet i fængsel: - Vi er også bare mennesker

25-08-2023
løbere på løbebane Danmarks sikreste fængsel har afholdt Stafet For Livet inden for murene. Mange af de indsatte har selv haft kræft tæt inde på livet.

Ung kræftpatient: 'Sygeplejersken greb mig'

25-08-2023
Laura var 25 år, da hun fik lymfekræft, og ungdomslivet tog en drejning. Heldigvis mødte hun en erfaren sygeplejerske, der var vant til at tale med unge

Ny vaccine giver håb om ny behandling til patienter med særlig lungekræft

24-08-2023
Forskere fra blandt andet Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, har udviklet en vaccine, der gør immunterapi effektiv over for ALK-positiv ikke-småcellet lungekræft. Behandlingen har vist gode resultater i laboratoriet, og nu skal den testes på patienter i USA.

Flertal af unge: Vi oplever mindre, når vi drikker for meget

23-08-2023
Udskænkning af alkohol Over halvdelen af 18-24-årige siger selv, at de har oplevet at gå glip af noget, de gerne ville have været med til, fordi de havde drukket for meget alkohol. Det viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Micki åbner op: - Få døgn inden far dør af kræft, opfylder jeg hans brændende ønske

18-08-2023
Farens barske bugspytkirtelkræft er katalysatoren for Micki Chengs ønske om at gøre en forskel for kræftsagen. Han håber, han kan være med til at sikre, at endnu flere melder sig som frivillige.

20 år med genbrugsguld i Roskilde

17-08-2023
20 år med genbrugsguld i Roskilde  Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Roskilde fylder 20 år, og det har særligt Alice og Grethe god grund til at være stolte af. De har været frivillige lige siden butikkens spæde start.

Et trafikuheld ændrede Leifs liv

15-08-2023
Leif sammen med Pia og hendes søn Gustav Da Leif vælter på sin cykel for ni år siden, kommer Pia tilfældigvis kørende forbi i det samme. Hun stopper op for at hjælpe den ældre herre. Det møde skal vise sig at ændre begge deres liv. Det her er historien om, hvad der kan ske, når man åbner sit liv og sit hjerte op for en fremmed.

Ny kampagne skal tiltrække frivillige

15-08-2023
Micki Cheng serverer saft I en ny kampagne hjælper tv-vært Micki Cheng med at sætte fokus på den store indsats, som Kræftens Bekæmpelses frivillige gør. Formålet er at give flere lyst til at melde sig som frivillige for kræftsagen.

Lungekræft: Nyt forsøg blandt patienter skal sikre bedre behandling og overlevelse

26-07-2023
Foto af kræftpatient, som med hjælp fra en sundhedsperson træner med håndvægte Under halvdelen af de patienter, der bliver behandlet for lungekræft, får den mest optimale behandling. En vigtig årsag er, at de rammes af for mange bivirkninger. Løsningen kan være bedre viden om patienternes fysik samt målrettet tilbud om træning og kost. Det vil forskere nu afprøve i et nyt forsøg, støttet af Kræftens Bekæmpelse

Robotkirurgi baner vej for bedre proteser til patienter med knoglesarkomer

24-07-2023
knoglekirurgi Kræftens Bekæmpelse har bevilget støtte til et projekt, der skal udvikle en ny operationsteknik til patienter med knoglesarkomer, hvor man rekonstruerer det syge område, som er fjernet. Projektet bygger på ny avancerede operationsmetoder med robotkirurgi.

Hormonbehandling i overgangsalderen koblet til øget risiko for demens

23-07-2023
For nogle kvinder er hedeture og svedeture i overgangsalderen så generende, at de vælger at blive behandlet med kønshormonet østrogen. Men denne behandling kan muligvis øge risikoen for at få en demenssygdom. Det viser et nyt dansk forskningsprojekt udført af forskere fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, Nationalt Videnscenter for Demens på Rigshospitalet samt Nordsjællands Hospital.

Ny forskning i ’genbrugsmedicin’ skal skabe bedre kræftbehandling

06-07-2023
I et stort nyt forskningsprojekt vil forskere fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning undersøge, hvad der sker inde i kræftceller, når de bliver slået ihjel af en cocktail af allergimedicin og kemoterapi.

På cykel fra Hedensted til Hamborg for kræftsagen

29-06-2023
I dag den 29. juni cykler 11 mænd afsted fra Hedensted i det sydøstlige Jylland og sætter kursen mod Hamborg for at samle ind til kræftsagen.

Genbrugsbutikken er mit sociale fitnessrum

29-06-2023
Genbrugsbutikken er mit sociale fitnessrum For kræftoverlever Jeanette Clemmensen på 62 år er frivilligarbejdet i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Helsingør kravlet så meget ind under huden på hende, at hun er blevet afhængig af det.

Forskere vil udvikle nyt lægemiddel mod aggressive kræftformer

29-06-2023
Kræftens Bekæmpelse har bevilget 2,7 mio. kr. til ny forskning inden for såkaldt antistof konjugat-terapi, der er en form for målrettet behandling, der kan ramme bestemte mål i kræftcellerne. Håbet er at udvikle nye effektive kræftbehandlinger.

Ny forskning skal undersøge ulighed i kræft hos udviklingshandicappede

28-06-2023
Jesper Fisker er stolt af, at Kræftens Bekæmpelse hjælper forskere med at bidrage med ny viden på området for personer med udviklingshandicap Der er social ulighed i kræft, fastslår forskningen. Men hvordan slår uligheden igennem for personer med udviklingshandicap? Det skal nyt forskningsprojekt støttet af Kræftens Bekæmpelse undersøge.

Forbrugerne: Stop salg af tobak i butikker og kiosker

27-06-2023
Lidl supermarked Gør som Lidl, og stop med at sælge tobak i almindelige butikker. Det mener to ud af tre adspurgte i ny meningsmåling. Kræftens Bekæmpelse opfordrer Folketinget til at fjerne tobak og nikotin fra alle dagligvarebutikker og kiosker ved lov.

Ny forskning: Kan luftforurening give kræft i bryst og centralnervesystem?

27-06-2023
Udendørs luftforurening med partikler øger risikoen for lungekræft. Men forskning tyder på, at forureningen også kan øge risikoen for kræft i både bryst og centralnervesystem. Det vil et nyt forskningsprojekt fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning nu undersøge nærmere.

Hormonsygdom øger risikoen for æggestokkræft

26-06-2023
En ny undersøgelse viser for første gang, at kvinder, der er ramt af sygdommen polycystisk ovariesyndrom (PCOS), har øget risiko for at udvikle æggestokkræft efter overgangsalderen. Forskningen er udført ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning.

Patientsikkerhed: Vigtigt at kræftpatienter og pårørende rapporterer fejl

26-06-2023
Der kan ske menneskelige fejl, når man er kræftpatient i de ofte komplicerede kræftforløb. Ny kortlægning på kræftområdet kaster lys over 12.476 utilsigtede hændelser.

Vælgerne: 100 kr. for en pakke cigaretter

22-06-2023
100 kr seddel En pakke cigaretter skal koste 100 kr. Det mener seks ud af ti vælgere ifølge ny meningsmåling. Kræftens Bekæmpelse opfordrer til, at prisen på tobak kommer på dagsordenen, når sundhedsminister og sundhedsordførere i dag drøfter forebyggelse.

Druk sender hvert år 30.000 unge på skadestuen

21-06-2023
Tusindvis af unge mellem 15-24 år har været på skadestuen på grund af druk inden for det seneste år, viser ny undersøgelse. En 18-års aldersgrænse kan være med til at ændre det, mener Kræftens Bekæmpelse.

Resultater pr. side

Viser 1-100 af 495

1 2 3 4 5