Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Debat: Robustheden i sundhedsvæsenet bør gælde hele væsenet

31-01-2023
Ærgerligt nok blev der ikke plads til repræsentanter for patienterne i Robusthedskommissionen. Men vi forventer, at patientperspektivet inddrages kontinuerligt, skriver Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, der har 10 anbefalinger til kommissionen.

Blomstrende vagina sætter fokus på livmoderhalskræftscreening

30-01-2023
Installation der forestiller en kæmpe vagina skal minde kvinder om screening for livmoderhalskræft En stor, blomstrende vagina pryder under modeugen Kongens Nytorv. Installationen skal minde kvinder om at blive screenet for livmoderhalskræft. Kun halvdelen af unge kvinder deltager i screening, og det er alt for få.

Nye tal: Flere end 370.000 lever med og efter kræft

27-01-2023
Antallet af danskere, der lever med eller efter kræft, er steget med 41 pct. siden 2012. Det er godt nyt, at flere overlever kræft, men det betyder samtidig, at flere har behov for hjælp til senfølger.

Godt nyt i kræfttal: Færre får livmoderhalskræft

27-01-2023
Færre danske kvinder får stillet diagnosen livmoderhalskræft. Det viser nye tal over udviklingen af kræft i Danmark. Forskning peger på, at faldet især skyldes HPV-vaccinen.

Nye tal: Fødevareindustrien skal være med til at forebygge overvægt

27-01-2023
Over halvdelen af danskerne lever i dag med overvægt, og fødevareindustrien har et medansvar for at forebygge, at den bekymrende stigning i overvægt ikke fortsætter. Det mener næsten syv ud af 10 danskere i en ny spørgeskemaundersøgelse.

Forskning giver ny viden om sjælden lymfekræft

27-01-2023
Der mangler viden om, hvordan vi bedst behandler sjældne former for lymfekræft. Ny forskning fra Aalborg Universitetshospital beskriver en sjælden form for aggressiv lymfekræft og er et skridt på vejen. Kræftens Bekæmpelse støtter forskning i sjældne kræftformer.

Ny behandling godkendt til brystkræftpatienter

26-01-2023
Enhertu emballage Kvinder med en særlig type brystkræft får nu mulighed for behandling med det nye lovende lægemiddel Enhertu. Medicinrådet har onsdag godkendt Enhertu til brug i Danmark, og det glæder Kræftens Bekæmpelse.

Ny måling: Et flertal af danskerne foretrækker røgfri udearealer

23-01-2023
I Mexico sætter en ny lov en stopper for rygning i det offentlige rum. Herhjemme bakker et flertal af danskere op om flere af de tiltag, som mexicanerne netop har gennemført.

Nyt håb for særlig gruppe kvinder med brystkræft

23-01-2023
Pæn gråhåret mand i jakkesæt Kvinder med en særlig form for brystkræft venter i spænding. 25. januar afgør Medicinrådet, om rådet godkender behandling med Enhertu, et lægemiddel, der øger chancen for at leve længere.

- Folk når at dø, fordi de ikke kan få den medicin, der måske kunne hjælpe

22-01-2023
kvinde og lille dreng ser på hinanden Camilla vil gøre alt for at få så meget tid med sin lille søn. Behandlingsmulighederne bliver færre og færre, men et nyt lægemiddel kan måske holde kræften nede og forlænge hendes liv. Det er bare ikke godkendt i Danmark.

Halvdelen af unge kvinder deltager ikke i screening for livmoderhalskræft

21-01-2023
To unge kvinder Kun hver anden kvinde mellem 23 og 29 år i Danmark bliver screenet for livmoderhalskræft inden for et år efter invitationen, og færre kvinder bliver screenet sammenlignet med tidligere. Det lave tal bekymrer Kræftens Bekæmpelse.

Pengene skal ende det rigtige sted

20-01-2023
Gerda på 84 er frivillig to gange om ugen i Kræftens Bekæmpelse Genbrug og har valgt at skrive kræftsagen ind i sit testamente Gerda Wennermo har oplevet meget i sit 84-årige liv. Hun har desværre begravet begge sine børn og lever med en kræftdiagnose og senfølger fra strålebehandling. Men det stopper ikke livsglade Gerda, som på trods af at sidde i kørestol, stadig er frivillig to gange om ugen i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør. Og så har hun valgt at betænke Kræftens Bekæmpelse i sit testamente.

Fuldkorn nedsætter risikoen for tarmkræft: Spiser du nok?

20-01-2023
Hvis man spiser den anbefalede mængde fuldkorn på 75 g om dagen, nedsætter man sin risiko for tarmkræft med 17 pct. 20. januar sætter alle landets 98 kommuner fokus på fuldkornenes gavnlige effekter på årets Fuldkornsdag.

Social ulighed i mundsvælgkræft hænger stærkt sammen med patienternes rygevaner

20-01-2023
Kræft i mundsvælget er en af de kræftsygdomme med størst social ulighed i, hvem der overlever sygdommen. Ny forskning viser for første gang, at uligheden i høj grad drives af forskelle i rygevaner og helbred.

Alices screening blev udsat: Imens voksede kræftknuden

18-01-2023
Foto: Privat. Kræftknuden i Alice Andersens bryst kunne være blevet opdaget tidligere, hvis hun var blevet screenet til tiden, men hendes indkaldelse til en mammografi blev et halvt år forsinket.

Ny grundbog: Når mor eller far dør

18-01-2023
Det kan være rigtig svært at håndtere små børns komplekse sorg i daginstitutionerne. Det skal ny grundbog fra Kræftens Bekæmpelse og Pædagoguddannelsen UCN råde bod på.

Det er blevet billigere at drikke alkohol

17-01-2023
Stort set alt fra brusebade til busbilletter bliver dyrere, men prisen på alkohol følger ikke med. Alkoholsodavand er ligefrem blevet billigere. Udviklingen bekymrer Kræftens Bekæmpelse.

Kronprinsessen åbner Kræftens Bekæmpelses nye udforskningscenter

12-01-2023
Foto: Jonas Olufson H.K.H Kronprinsesse Mary var med, da Kræftens Bekæmpelse 12. januar slog dørene op for foreningens nye besøgscenter udForsk, der skal formidle forskning og stimulere unges interesse for videnskab.

Elever fra Nørre Gymnasium vinder filmkonkurrence om festkultur og drikkepres

09-01-2023
Lili, Lea, Niclas, Emma og Viktor fra Nørre Gymnasium løber med sejren i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’, der skal få unge til at reflektere over den danske alkoholkultur.

Da kræften svandt ind og lægerne jublede, følte Denise ingen glæde

28-12-2022
26-årige Denise Andersen blev som teenager diagnosticeret med knoglekræft og kun spået ringe chancer for helbredelse. Hun var ikke forberedt på, hvordan hun ville reagere, da hun alligevel kunne blive rask.

Debat: Hellere få store prisstigninger på tobak end mange små

19-12-2022
cigaretskod i sand Vi ved fra talrige undersøgelser, at færre unge begynder at ryge og flere stopper, hvis prisen på cigaretter sættes op, så det kan mærkes. Derfor bør den nye regering prioritere få store prisstigninger over mange små stigninger, skriver Niels Them Kjær.

13-årig pige fik en ny chance med banebrydende forsøgsbehandling

16-12-2022
I denne uge ryddede nyheden om en ny revolutionerende kræftbehandling avisernes forsider: En 13-årig britisk pige har modtaget en avanceret DNA-behandling mod uhelbredelig leukæmi. Behandlingen giver nyt håb for patienter, der ikke findes effektive behandlinger til i dag.

Kræftens Bekæmpelse til den nye regering: Vigtigt at tage patienterne med på råd

14-12-2022
Den nye regering vil på både den korte og lange bane gøre noget ved krisen i sundhedsvæsenet. Der nedsættes en strukturkommission, og der er lagt op til, at patienterne får en stemme i den, hvilket Kræftens Bekæmpelse roser.

Frivillig i kørestol: Jeg kan da sagtens passe en butik

14-12-2022
ældre dame viser genbrugssmykker frem Kan man være frivillig og samtidig sidde i kørestol? Spørger man Gerda fra Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Helsingør, lyder et klokkeklart JA!

Kræftramte til ny regering: Flere medarbejdere i sundhedsvæsenet nu!

14-12-2022
Foto: Colourbox Flere medarbejdere i sundhedsvæsenet står øverst på patienter og pårørendes ønskeliste til den nye regering, viser en rundspørge. – Sygeplejerskerne har brug for flere kollegaer, hvis de skal løse opgaverne til tiden, siger kræftsyge Rikke Petersen.

Robot bygger bro mellem børn med kræft og deres klassekammerater

13-12-2022
Robotprojekt Børn med kræft kan bevare tilknytningen til deres skoleklasse ved hjælp af en robot, som står i klassen, og som de kan logge på hjemmefra. Det viser de foreløbige resultater af et forskningsprojekt på Rigshospitalet, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 11-årige Tirsah er et af de børn, der er med i projektet.

Risiko for nerveskader efter kemo kan forudsiges i en blodprøve

13-12-2022
Forskere har opdaget en ny biomarkør, som kan vise, om en patient risikerer at få alvorlige bivirkninger på grund af nerveskader efter behandling med kemoterapi. Forskningen er udført af forskere fra Syddansk Universitet og Sygehus Lillebælt og er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Sådan har vi fået en langt bedre strålebehandling mod brystkræft

12-12-2022
Birgitte Vrou Offersen For fire årtier siden var strålebehandling efter brystkræft ofte lig med skamferede kroppe og voldsomme bivirkninger. Heldigvis har dygtige forskere med støtte fra Kræftens Bekæmpelse år for år forbedret området, så mange kvinder i dag næsten undgår bivirkninger.

Kræftens Bekæmpelse: Frivillighed kan redde velfærdssamfundet

12-12-2022
Fotografi af Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, og Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse Civilsamfundet skal tildeles en grundlæggende rolle i redningsplanen for velfærdssamfundet. De frivillige bør derfor i højere grad løse velfærdsopgaver i samspil med det offentlige, skriver Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen og adm. direktør Jesper Fisker.

’Jeg synes, jeg ser fantastisk ud’

09-12-2022
42-årige Trine Amazon lever med ét bryst, efter hun fik det fjernet i 2017. Lige fra starten var hun vild med, hvordan det føles og ser ud, og i dag føler hun et ansvar for at vise sin krop åbent og ærligt frem, så andre kan se, at kroppe kan se forskellige ud.

Cigaretter: Kun store prisstigninger har effekt

09-12-2022
cigaretter Flere kvitter smøgerne, når prisen på cigaretter ryger i vejret. Men kun, hvis prisen tager et ordentligt hop - ellers har det ingen effekt. Sådan lyder det fra Kræftens Bekæmpelse, der opfordrer en kommende regering til at gennemføre få, men store prisstigninger på tobak.

Otte ting du (måske) ikke vidste om kræft og sex

08-12-2022
Nærbillede af hænder der holder i hånd En kræftsygdom kan desværre sætte sexlivet på pause. Måske forsvinder lysten, eller fysiske forandringer gør det svært. Læs her om otte ting, der kan være gode at vide i den situation – og tal altid med lægen om det, du oplever, for meget af det kan der gøres noget ved.

Det at skulle sprøjte sig selv i lillemanden er jo forfærdeligt

07-12-2022
Lars Emil Hinrichsen mistede potensen, da han blev opereret for prostatakræft i ung alder. Sammen med sin hustru Laila måtte han finde en ny vej ind i det intime – med planlægning og hjælpemidler.

Thomas lovede Kristine én ting, inden hun døde. Og det løfte har han tænkt sig at holde

06-12-2022
Chok, sorg, ensomhed – men også kærlighed og øjeblikke med stor skønhed. Læs Thomas' beretning om de første dage og måneder uden sin hustru, Kristine.

Thomas og Kristines kærlighedshistorie sluttede alt for tidligt

06-12-2022
I juli 2022 døde Kristine Sommer kun 50 år gammel. Kræftens Bekæmpelse talte med hende og hendes mand, Thomas, 13 dage før hun gik bort – om deres kærlighed gennem et langt kræftforløb og i den sidste tid sammen.

Når kræft slår knuder på kærligheden

05-12-2022
Skab plads til kærestetid. Det behøver ikke være noget stort: Gå en tur og hold i hånd, oplev smukke øjeblikke sammen. Kom ud af huset og hverdagens trummerum. Et stærkt parforhold er en stor styrke, når kræften rammer. Men sygdommen kan også være en belastning for forholdet. Heldigvis er der hjælp at hente – her svarer Susanne Duus, rådgiver i Kræftens Bekæmpelse Århus, sygeplejerske og sexolog, på nogle af de hyppigste spørgsmål.

Nye tal: Brystkræftpatienter venter stadig for længe i flere regioner

05-12-2022
Foto af Jesper Fisker, som er utilfreds med, at brystkræftpatienter stadig venter for længe på at blive opereret i Region Sjælland og Region Hovedstaden Især Region Hovedstaden og Region Sjælland har store problemer med at operere brystkræftpatienter til tiden, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Bekymrende, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

Rygning: Danmark stryger frem på europæisk rangliste

02-12-2022
Fotograf af hånd, der skodder en cigaret i et askebæger Danmark har taget et stort hop opad på ranglisten over, hvor gode lande er til at forebygge rygning. Fra at være nummer 29 er Danmark nu nummer 13 ud af 37 europæiske lande, viser ny rapport. Men billig tobak og undtagelser i rygeloven står i vejen for en placering blandt de allerbedste.

Milepæl! 100 partnere i Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed

02-12-2022
Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed har rundet et skarpt hjørne. Vi er nu 100 stærke og engagerede partnere, der baner nye veje for at skabe større lighed i sundhed.

25-årige Isabella: Det er sygt hyggeligt at være her

02-12-2022
Fotografi af 25-årige Isabella, som er frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Vejle. 25-årige Isabella bruger ventetiden på en elevplads til at sortere og prissætte brugt tøj i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Århus. Selv om Isabella kun er tilknyttet butikken i en begrænset periode, får hun alligevel ekstra erfaring på CV'et samtidig med, at hun gør en forskel for kræftsagen.

Skuespiller Esben Dalgaard: De små øjeblikke betyder alt

30-11-2022
En uhelbredelig kræftdiagnose fylder uundgåeligt i bevidstheden og i familien – det ved Esben Dalgaard alt om. Men han har taget en bevidst beslutning om ikke at lade den fylde for meget.

Danskerne ved ikke, at alkohol øger risikoen for kræft

28-11-2022
Hvert år får mindst 1.100 danskere kræft som følge af alkohol. Alligevel viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse, at kun 21 pct. af danskerne er klar over, at alkohol øger risikoen for kræft.

Kritik af nej til livsforlængende lægemiddel

25-11-2022
Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse Et nyt lægemiddel kan forlænge livet for kvinder med en bestemt type brystkræft, men er afvist af Medicinrådet på grund af prisen. Kræftens Bekæmpelse og Danske Patienter kalder beslutningen for ’skuffende’ og ’uacceptabel’.

Uligheden i screening blev forstærket under pandemien

25-11-2022
Et stigende antal sårbare patienter blev væk fra screening for kræft under COVID-19 pandemien, viser nye studier, der er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

Ukrainske kræftsyge får vigtig hjælp af Kræftens Bekæmpelse

24-11-2022
I alt 20 projekter for ukrainske kræftpatienter har modtaget penge fra en fond, som Kræftens Bekæmpelse har støttet med 3 mio. kr. Pengene går bl.a. til vigtig medicin, udstyr og støtte til kræftpatienter fra det krigshærgede land.

Line er psykisk syg kræftpatient - det kunne systemet ikke håndtere

22-11-2022
Line Korreborg er diagnosticeret med depression, og en uge efter hun begyndte i udredning for ADHD, fik hun konstateret brystkræft. Hun blev fanget i et sundhedssystem, der har svært ved at rumme patienter, som både har psykisk og fysisk sygdom samtidig.

Træn smerterne væk: Ny forskning giver håb til brystkræftpatienter

21-11-2022
Lider du af senfølger efter brystkræft, kan styrketræningsøvelser som squats, bænkpres og dødløft være med til at linde smerterne, viser ny forskning, der er støttet af Kræftens Bekæmpelse.

A.P. Møller Fonden støtter Kræftpatienternes Hus i Nuuk

18-11-2022
grønlands by En kommende kræftrådgivning i Nuuk skal være centrum for indsatsen mod kræft i Grønland. A.P. Møller Fonden donerer 10 mio. kroner til opførelsen.

Flere overlever lungekræft

17-11-2022
læge kigger på røntgenbillede af lunge Overlevelsen efter lungekræft er steget markant. Kvinder i Danmark har nu den højeste 1-årsoverlevelse blandt kvinder i Norden. Også blandt mænd er der stor fremgang.

Fra studier af frøer og ’minikufferter’ til udvikling af kræftmedicin

16-11-2022
Forskere har fået støtte fra Knæk Cancer til et forskningsprojekt, der skal føre til bedre immunterapi med færre bivirkninger. Projektet bygger på ingeniørarbejde blandt kroppens allermindste byggesten.

Tarmkræft i Danmark: Fra bundskraber til Nordens højeste overlevelse

14-11-2022
Samling af specialer, tværfagligt samarbejde, efteruddannelse og forskning har medvirket til, at Danmark er gået fra at have den laveste til den højeste overlevelse efter tarmkræft i de nordiske lande. Men de store fremskridt må ikke blive en sovepude, siger professor Søren Laurberg.

Debat: Forebyggelse hører til i regeringsgrundlaget

14-11-2022
Det er af mange grunde vigtigt at forebygge de sygdomstilfælde, vi kan. Først og fremmest for patienternes skyld. Men også for at forebygge et endnu større pres på sundhedsvæsenet.

'Genbrugsbutikken er et fristed'

11-11-2022
mand med skæg i genbrugsbutik Frygten for et inaktivt pensionistliv fik Knud til at melde sig som frivillig i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Vejle. Butikken er blevet hans fristed, og nu opfordrer han flere mænd til at følge trop.

Ny forskning sætter fokus på hjertesygdom efter lymfekræft

11-11-2022
Kræftens Bekæmpelse har bevilget 550.000 kr. til kortlægning af lymfekræftpatienters senfølger og livskvalitet. Den ny viden skal blandt andet bruges til forbedret opfølgning af patienterne.

'Vi vil gerne give lidt tilbage'

10-11-2022
Birthe og Thorkild har valgt at testamentere til Kræftens Bekæmpelse Birthe og Thorkild Sønnichsen fra Sønderborg har valgt at betænke Kræftens Bekæmpelse i deres testamente. Det tog dem et par års tilløb til at få skrevet testamente, alt imens det altid lå og nagede i baghovedet. Det er en kæmpe lettelse nu at vide, at der er styr på det, og at der er helt klare linjer for, hvad der skal ske den dag, de ikke længere er her.

Når unge har aftaler om alkohol, drikker de mindre

10-11-2022
Som forælder bør du tage stilling, tale sammen og lave aftaler med din teenager om alkohol. Det er budskabet fra ’Fuld af liv’, Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholindsats. Et højt alkoholforbrug i ungdommen kan have alvorlige konsekvenser.

Brystkræftmedicin er nu godkendt i Norge – men ikke i Danmark

08-11-2022
Foto af adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker Både i Sverige og Norge er der åbnet op for, at en særlig gruppe brystkræftpatienter kan få et nyt lægemiddel. Herhjemme har Medicinrådet endnu ikke taget endelig stilling.

Knæk Cancer: Alle udvalgte projekter får støtte

07-11-2022
kvindelig forsker i laboratorie Takket være den overvældende støtte til Knæk Cancer bliver 57 forskningsprojekter nu sat i gang. Projekterne skal gøre os klogere på bl.a. behandling, bivirkninger og hurtig diagnose.

Hvordan forklarer jeg mine senfølger for mine børn?

04-11-2022
Efter et opslidende brystkræftforløb er Mette endelig kræftfri, men hun lider af voldsomme senfølger. Det er svært at forstå for hendes børn, og derfor spørger hun nu eksperterne til råds.

Filmkonkurrence sætter fokus på festkultur og drikkepres

04-11-2022
I den landsdækkende filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’ skal 1.g-elever lave små film med deres bud på, hvordan man skaber en festkultur, hvor høje promiller ikke er omdrejningspunktet. Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag konkurrencen.

Livstruende infektioner hos lymfekræftpatienter får kamp til stregen

01-11-2022
Lymfekræft i huden kan give patienterne alvorlige eller ligefrem dødelige infektioner. Ny forskning fra Københavns Universitet viser nu en ny mulig vej til at forhindre det. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen.

- Den lille prøve har reddet mit liv

31-10-2022
Karen-Anke glemte i første omgang at deltage i screeningen for tarmkræft. Det kunne have kostet hende livet, hvis ikke hun ved et lykketræf blev mindet om det. Et nyt Knæk Cancer-projekt vil få flere med i screeningsprogrammet.

Knæk Cancer: Flot resultat i en svær tid

29-10-2022
Endnu engang har danskerne bakket stærkt op om Knæk Cancer: I løbet af uge 43 er der samlet i alt 117.449.190 kr. ind. Et fantastisk resultat – ikke mindst når man tænker på, at mange mennesker er pressede økonomisk, lyder det fra TV 2 og Kræftens Bekæmpelse.

Donalds vals berører hele Danmark

29-10-2022
Donald La Verne Smiths rørende og inspirerende dansevideo har taget Danmark med storm. På lidt over et døgn har videoen fået tusindvis af likes, kommentarer og er nået ud til 1.4 mio. danskere.

Vild med dans indsamler tocifret millionbeløb

29-10-2022
Fredag aften samlede Vild med dans over 20 mio. kr. ind til Knæk Cancer. Især aftenens særlige dansere gjorde indtryk.

Psykisk syge med kræft overses oftere i almen praksis

28-10-2022
Færre kræftpatienter med psykiske lidelser får stillet kræftdiagnosen efter henvisning til kræftpakke af egen læge sammenlignet med andre kræftpatienter, viser ny forskning. Det kan være en af årsager til, at overlevelsen er lavere hos psykisk syge med kræft, siger forskeren.

Debat: Vælgerne vil mindre røg og druk – vil Christiansborg?

27-10-2022
Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse Fremtiden vil takke de politikere, der tør tage den visionære og fremadskuende vej og få forebyggelsen ind i sundhedspolitikken.

Alvorligt syge får tryghed med nyt digitalt værktøj

26-10-2022
Knæk Cancer: Et nyudviklet digitalt redskab, TelePal, skal øge livskvaliteten for palliative patienter og give bedre kommunikation med det palliative team og hjemmesygeplejen. Det er endnu på forsøgsstadiet, men er kommet godt fra start. Projektet er støttet af Knæk Cancer.

Kontakt via computeren giver tryghed og god kommunikation

26-10-2022
Carl Erik Lorenz Arnum og Lisbeth Dyrvig har været med til at afprøve den nye digitale platform TelePal, der er udviklet til palliative patienter. Platformen er endnu på forsøgsplanet, men sikrer en god kontakt mellem patienter, pårørende og det palliative team. Arbejdet er støttet af Knæk Cancer.

Endnu en genbrugsbutik fejrer 30års-jubilæum

25-10-2022
Endnu en genbrugsbutik fejrer 30 års jubilæum I Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Vejle har de frivillige god grund til at være både glade og stolte. På lørdag runder butikken nemlig et skarpt hjørne og fylder 30 år. Jubilæet bliver fejret hele ugen.

Lige der i hospitalssengen tog Stine en vild beslutning

25-10-2022
Efter i årevis at have været nærmeste pårørende til sin søster, der er ramt af uhelbredelig kræft, fik Stine selv konstateret brystkræft sidste forår. Midt i forløbet lovede hun sig selv noget stort – og det løfte fører hun ud i livet på fredag

Uddannelse og indtægt afgør om du får lindring i døden

24-10-2022
Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse og gennemført af ph.d. Mathilde Adsersen ved Palliativ Medicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital. Uligheden følger os ind i døden. Ny forskning viser stor ulighed i, hvem der modtager palliativ lindrende behandling i den sidste levetid. Uretfærdigt og uværdigt, mener forsker og Kræftens Bekæmpelse.

Casper var lige blevet gift med sit livs kærlighed, da lægens ord ændrede alt

21-10-2022
Det nygifte par var høje på livet og hinanden, og drømmen om bryllupsrejsen til New York skulle snart blive til virkelighed. Men alt blev vendt på hovedet, da Casper Frydenlund Tørnblad fik en uventet besked. Du har kræft!

Knæk Cancer: Vær med i din lokale kræftrådgivning

20-10-2022
Alle er velkomne, når vi inviterer til Knæk Cancer-arrangementer i uge 43 med foredrag, koncerter og mulighed for at se, hvad en kræftrådgivning tilbyder. Kig forbi – vi har kaffe på kanden.

Ny forskning: Kosttilskud til brystkræftpatienter – er det en god idé?

19-10-2022
Knæk Cancer: Kosttilskud er populært blandt danskerne og i særlig grad hos kræftpatienter, på trods af at der ikke er dokumentation for, at det gavner sundheden. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse vil se på, om kosttilskud har en betydning for kvinders muligheder for at overleve brystkræft. Forskningen er støttet af Knæk Cancer.

Tænd et lys for én, du holder af

17-10-2022
Tænd et lys Billund 2021 I forbindelse med Knæk Cancer afholder vi lysceremonier i 11 byer rundt om i landet. Vil du være med?

Vælgerne klar til 18-årsgrænse for køb af alkohol

17-10-2022
Unge under 18 år skal ikke kunne købe alkohol. Det mener knap to ud af tre vælgere ifølge ny meningsmåling. Kræftens Bekæmpelse opfordrer politikerne til at bruge valgkampen til en debat om unges høje alkoholforbrug.

Et flertal af unge voksne vil gøre værtshuse røgfri

13-10-2022
Størstedelen af de 18-34-årige svarer i en rundspørge, at det bør være ulovligt at ryge på de små værtshuse, der i dag er undtaget forbuddet i rygeloven fra 2007.

Varm kemo i bughulen kan blive ny behandling af æggestokkræft

12-10-2022
En gruppe kvinder med æggestokkræft har fået mulighed for at være med i et forsøg, hvor man tester, om skylning af bughulen med varm kemoterapi kan bekæmpe kræft. Forsøget er støttet af Knæk Cancer.

Vælgerne klar til dyrere cigaretter

10-10-2022
En pakke cigaretter skal koste 90 kr. Det mener seks ud af ti vælgere ifølge ny meningsmåling. I flere partier er opbakningen endnu højere. Kræftens Bekæmpelse opfordrer partierne til at bruge valgkampen til debat om tobakspriser.

Ny ungdomsserie stiller skarpt på rygestop og sorg

10-10-2022
På billedet ses unge mennesker fra serien Zusa Filminstruktør Jonas Risvig står bag en ny serie om ungdommens op- og nedture, sorg og nikotinafhængighed. Serien er blevet til i tæt samarbejde med de unge selv, for kun på den måde undgår man løftede pegefingre og moralprædikener, forklarer instruktøren.

Støt kræftsagen med en blomst

10-10-2022
Svømmepiger laver Knæk Cancer blomst i vand Lav en Knæk Cancer-blomst, og del den på Instagram eller via vores hjemmeside – så donerer Boozt.com 25 kroner til Knæk Cancer

'Jeg vil bare gerne have tid sammen med mine kære'

06-10-2022
Knæk Cancer: Vivian Christensen fik for halvandet år siden diagnosen akut myeloid leukæmi, som er en alvorlig form for kræft i blodet. Da den almindelige behandling med kemoterapi holdt op med at virke, kom hun med i et forsøg, som er støttet af Knæk Cancer.

Kræftens Bekæmpelse: Medicinrådet bør arbejde hurtigt i sag om ny brystkræft-medicin

06-10-2022
Foto af Kræftens Bekæmpelses bygning i København Medicinrådet opfordres af Kræftens Bekæmpelse til at sikre en hurtig proces i vurderingen af et nyt lægemiddel til en særlig gruppe brystkræftpatienter. Patienterne må ikke vente urimeligt længe på vurderingen.

I år samler Knæk Cancer ind til disse indsatser

06-10-2022
Knæk Cancer blomst af lys i Vordingborg I år er det 11. år, at Knæk Cancer indsamlingen løber af stablen. Over årene er 410 projekter igangsat takket være danskernes opbakning og de indsamlede midler. Igen i år har Kræftens Bekæmpelse peget på en række relevante indsatsområder inden for forebyggelse, forskning og patientstøtte, som potentielt kan få støtte fra dette års Knæk Cancer indsamling.

Debat: Nej, Philip Morris - I er ikke en del af løsningen

06-10-2022
mette lolk hanak , forebyggelseschef i kræftens bekæmpelse Når der diskuteres folkesundhed og tobaksforebyggelse, er tobaksindustrien bare ikke velkomne.

Kræftens Bekæmpelse: Sundhed og forebyggelse skal ind i valgkampen

05-10-2022
Folketingsvalget bør også være et valg om sundhed og bedre forebyggelse. Vælgerne ønsker det – og dele af sundhedsområdet er nødlidende, siger Kræftens Bekæmpelses adm. direktør Jesper Fisker.

Debat: Hvem skal vi stemme på for at få et sundere Danmark?

04-10-2022
Bedre folkesundhed kan ikke reduceres til et spørgsmål om, at vi bare skal tage os selv i nakken, lette måsen fra sofaen og stoppe med at spise kage. Det handler om at indrette samfundet anderledes, skriver Claus Richter, Anne Kaltoft og Jesper Fisker, direktører i hhv. Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse.

Når verdens bedste far dør

02-10-2022
Maja og Ida mistede deres far, da de var 10 og 13 år. Nu fortæller de deres historie og giver råd til andre i samme situation og til klassekammeraterne.

Lynch syndrom: 'Min oldemor og hendes søskende døde alle af kræft'

01-10-2022
Melissa Moser Knæk Cancer: Hundredvis af familier i Danmark har arvelig kræft i familien, og for de unge i familierne er det en helt særlig situation, at de tidligt skal forholde sig til gentest og risikoen for kræft. Knæk Cancer støtter forskning i Lynch syndrom.

Udvikling bekymrer: Flere unge går i solarium

30-09-2022
Flere unge lægger sig under de kunstigt fremstillede uv-stråler i solariet. Foto: Solkampagnen Andelen af unge solariebrugere er steget fra 10 pct. i 2019 til 16 pct. i 2021. Den nye udvikling er bekymrende, mener Kræftens Bekæmpelse, der efterlyser politisk handling.

Kræftens Bekæmpelse sætter sorg på skoleskemaet

30-09-2022
Syv børn på hver grundskole har oplevet dyb sorg, fordi mor eller far er død. Men hvordan er man en god klassekammerat for en ven i sorg? Det skal helt nyt undervisningsmateriale hjælpe med.

To regioner vil hjælpe børn med syge forældre

29-09-2022
Kvinde og dreng sidder ved bord og taler Årligt oplever op mod 35.000 børn, at deres mor eller far bliver indlagt med kritisk sygdom. Nu sætter to jyske regioner penge af til at hjælpe børn, der bliver pårørende.

Knæk Cancer: Hold sammen - tal sammen

29-09-2022
Tre ud af fire kræftpatienter har oplevet tavshed fra tætte venner og familie. Knæk Cancer er tilbage i uge 43, hvor TV 2 og Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på kræftsagen - i år med et budskab om at bryde tavsheden og holde sammen i en svær tid.

Debat: Syge borgere presses af urimelige sygdagpengeregler

23-09-2022
Masser af borgere, som i forvejen døjer med sygdom, bliver klemt af rigide regler i sygedagpengeloven. Nu peger 12 organisationer på otte nødvendige ændringer i loven.

Stort skridt nærmere ny kræftrådgivning ved det nye OUH

23-09-2022
Claus Pryds Arkitekter Aps og C. C. Contractor A/S er valgt til at opføre den nye kræftrådgivning til kræftpatienter og pårørende. Den forventes færdig i 2025, og hospitalets palliative enhed og den nye Klinik for Senfølger flytter med.

Det mest grænseoverskridende er at miste kontrollen

23-09-2022
Gitte sammen med sønnen Ruben på 13 år En knude i brystet vender op og ned på Gittes liv for halvandet år siden. Som projektleder er hun vant til at have styr på detaljerne og kunne planlægge sig til et resultat. Men man kan ikke projektlede sig ud af brystkræft. Gitte må i stedet lære at give slip og gribe både sig selv og sit barn midt i sit livs krise.

Kræftens Bekæmpelse åbner genbrugsbutik i Holbæk

22-09-2022
Nu åbner Kræftens Bekæmpelse genbrugsbutik i Holbæk Er man til godt og gedigent genbrug og samtidig typen, der godt kan lide at støtte en vigtig sag, så er der godt nyt til midtsjællænderne. Torsdag 29. september slår Kræftens Bekæmpelse nemlig dørene op til en stor genbrugsbutik i Holbæk.

Hvad skal der ske med den 14-årige, når mor dør?

21-09-2022
Hver dag ser Anne en vred og desperat teenagepige, når hun som sygeplejerske kommer i et hjem for at behandle en kræftsyg mor. Hun vil gerne hjælpe – men hvordan?

Mindre portioner er godt for både sundhed og madspild

19-09-2022
En lidt mindre pakke eller portion kan få os til at spise og drikke mindre og hjælpe os med at holde vægten. Det kan samtidig begrænse madspild og klimabelastningen og lette husholdningsbudgettet. Det er danskerne bevidste om.

Resultater pr. side

Viser 1-100 af 493

1 2 3 4 5