Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

Kun højtuddannede leukæmipatienter har gavn af behandlingsfremskridt

21-09-2017
Siden år 2000 er overlevelsen markant forbedret for patienter med akut leukæmi. Men desværre kun for patienter med høj uddannelse. Blandt andet får højtuddannede patienter dobbelt så ofte en stamcelletransplantation som patienter med lavere uddannelsesniveau, viser ny forskning.

Anitta blev klogere på HPV-vaccinen – nu skal min datter vaccineres

20-09-2017
Skal jeg lade min datter vaccinere med HPV-vaccinen? Og er vaccinen sikker? Det var nogle af de spørgsmål, som de omkring 200 deltagere i et HPV- informationsmøde i Kræftens Bekæmpelse fik svar på. Anitta Lebeck var med. Hun fik styr på sin tvivl, og vil nu bestille tid til at få sin datter vaccineret.

Ny forskning kan bedre udpege risikopatienter

19-09-2017
Man kan på forhånd udpege de patienter, der har risiko for at få hjertesvigt efter behandling af lymfekræft med kemoterapi. Det viser en ny undersøgelse fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse. Forskningen kan hjælpe lægerne til bedre at udpege de patienter, der er i risikogruppen og være særligt opmærksomme på dem.

Gode resultater med immunterapi mod ikke-småcellet lungekræft

19-09-2017
Immunterapi ser ud til at kunne få sygdommen til at holde sig i ro i længere tid hos patienter med ikke-småcellet lungekræft. Samtidig giver behandlingen ikke patienterne flere alvorlige bivirkninger. Det viser resultaterne af et nyt forsøg, der for nylig blev præsenteret på den europæiske kræftkonference ESMO 2017.

Hver anden brystkræftramt har svært ved at tale om det, der gør ondt

19-09-2017
Det er lettest at tale om praktiske ting, som for eksempel behandlingsforløb og ændret økonomi, og sværest at få sat ord på følelser og tanker om døden. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt brystkræftpatienter, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Derfor sætter Støt Brysterne kampagnen i år fokus på samtale om brystkræft.

Nytænkende aftale, der gavner alle patienter

14-09-2017
Det er et glædeligt resultat, der er kommet ud af forhandlingerne om en overenskomst mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioner, mener Kræftens Bekæmpelse. Aftalen styrker samarbejdet mellem hospitalerne og patienternes egen læge, og det er til stor gavn for patienterne.

Ny guide skal hjælpe unge kræftpatienter i en svær tid

14-09-2017
Helene fik kræft, da hun var 28 år. I stedet for at leve sit ungdomsliv skulle hun pludselig finde overskud til en alvorlig kræftdiagnose. Det var svært, og sådan har mange andre unge kræftramte det også. Derfor lancerer Rigshospitalet, Kræftens Bekæmpelse og Ung kræft i dag en omfattende guide til unge kræftpatienter, der skal hjælpe dem i en svær tid. Projektet er støttet af Børnecancerfonden.

Nye tal: Flere piger bliver HPV-vaccineret

11-09-2017
Der er sket en positiv udvikling i antallet af danske piger, der bliver HPV-vaccineret – det viser en ny opgørelse fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort i dag. På landsplan er 55 pct. af alle piger født i 2002 og 32 pct. af alle piger født i 2003 nu færdigvaccinerede. Dermed er der tale om en klar stigning i løbet af de sidste fire måneder.

Marianne har lært at tyde signaler på kræft

11-09-2017
Marianne Monk har som en af de første afprøvet et nyt opfølgningsprogram ’MitHelbred’, som er målrettet til kvinder med brystkræft.

Zikavirus kan måske vise vej til ny behandling af kræft i hjernen

08-09-2017
Amerikanske forskere har for første gang i laboratorieforsøg vist, at Zikavirus måske kan bekæmpe hjernekræft af typen glioblastom.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 485

1 2 3 4 5