Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse

Regioner og praktiserende læger må tilbage til forhandlingsbordet

28-04-2017
Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen ærgrer sig over, at overenskomstforhandlingerne mellem de praktiserende læger og regionerne er brudt sammen. Nu må de bide sig fast i bordkanten og lave en aftale for patienternes skyld, siger han.

Populær restaurantfestival vender tilbage: Spis og støt kampen mod kræft

27-04-2017
Fra den 3.-11. juni kan du være med til at støtte kræftsagen, når over 100 toprestauranter landet over – i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og DinnerBooking.com – byder på en tre-retters menu til en skarp pris.

Kræftens Bekæmpelse inviterer unge forskere til sommerskole

26-04-2017
25 unge forskere fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige har nu mulighed for at melde sig til to ugers sommerskole, hvor de får mulighed for at lære mere om kræft-epidemiologi og for at styrke deres faglige netværk

Millioner til nyskabende forskning i hjernekræft

25-04-2017
Petra Hamerlik fra Kræftens Bekæmpelse har netop modtaget et Hallas-Møller stipendie på 11 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til sin banebrydende forskning i hjernekræft af typen glioblastom. Pengene skal hun bruge på et femårigt forskningsprojekt, som skal sikre ny viden og skabe grobund for nye behandlinger mod den livstruende sygdom.

Danmark dumper i rygeforebyggelse

21-04-2017
Danmark sakker bagud, når det gælder om at forebygge rygning. En ny opgørelse viser, at Danmark er rutsjet fra en 15. plads ned til en sølle placering som nummer 23 ud af 35 europæiske lande. Det er pinligt, og det koster liv, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

Nyt resultat: Malaria nedkæmper blærekræft i mus

20-04-2017
Danske forskere har netop offentliggjort et bemærkelsesværdigt resultat. Et særligt malariaprotein, kan være med til at bremse uhelbredelig blærekræft. Forskerne skal også undersøge effekten på andre kræftformer og regner med at kunne afprøve behandlingen på mennesker inden for de næste tre-fire år. Kræftens Bekæmpelse har støttet forskningen.

8 ud af 10 unge kvinder har afvist en fyr, fordi han var for fuld

19-04-2017
Når danske unge fester og mødes i sociale sammenhænge, er der ofte alkohol involveret. Men bliver promillen for høj, kan det have stor betydning for evnen til at charmere sig ind hos det modsatte køn. Det viser en ny undersøgelse blandt 20-25-årige.

Hård motion kan måske øge effekten af immunterapi

18-04-2017
Når pulsen kommer op, danner kroppen flere immunceller, og immunforsvaret kan dermed lettere bekæmpe kræftcellerne. Det viser nye resultater, som forskere fra Herlev Hospital vil dykke længere ned i. Samtidig undersøger forskerne, om de kan stimulere immuncellerne til at bekæmpe kræft med endnu større styrke. Målet er at øge effekten af immunterapi, der går ud på at styrke kroppens eget immunforsvar til at slå kræftceller ihjel.

Forskere slår fast: Svejsning er kræftfremkaldende

11-04-2017
Personer, der udsættes for svejserøg på jobbet, har en markant øget risiko for at udvikle lungekræft. Det slår verdens førende forskere fast, efter at de har vurderet den nyeste forskning på området. Konklusionen åbner op for, at man muligvis kan få anerkendt lungekræft som en erhvervssygdom og dermed få tilkendt erstatning.

Kræftpatienterne savner rådgivning om alternativ behandling

11-04-2017
Langt over halvdelen af de kræftpatienter, der anvender alternativ behandling i forbindelse med deres kræftsygdom, fortæller det ikke til sundhedspersonalet. Et projekt, som Kræftens Bekæmpelse er med i, skal forbedre dialogen om alternativ behandling mellem kræftpatienter og sundhedspersonale og formidle information om effekten af alternativ behandling til mennesker med kræft og deres pårørende.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 500

1 2 3 4 5