Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Det går pengene til fra Knæk Cancer 2019

17-10-2019
Når vi står sammen og indsamler penge til Knæk Cancer, er vi alle sammen med til at bekæmpe kræft. De penge, som bliver indsamlet i år, går til 10 temaer indenfor forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Ny teknik bruger gen-analyse og kunstig intelligens til at forudsige kræftoverlevelse

11-10-2019
En nyudviklet genetisk test kan måske i fremtiden hjælpe læger og patienter med at træffe afgørende valg om den bedste behandling. Testen, som er udviklet af et internationalt forskerhold ledet fra London, viser lovende resultater i forhold til at kunne forudsige om lungekræft er aggressiv eller mere fredelig, og til at kunne forudsige overlevelsen hos kræftpatienter. Resultaterne, der er støttet af Kræftens Bekæmpelse, er netop offentliggjort i et af verdens førende videnskabelige tidsskrifter Nature Medicine.

Nu går flere mænd end kvinder i solarium

11-10-2019
I mange år var det især kvinder, som tog kunstig sol. Men sådan er det ikke længere. Mændene har overtaget den ærgerlige førertrøje, viser ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Kom med ind i registerforskningens skjulte univers

09-10-2019
De færreste ved det, men i registre med mange års indsamlede data gemmer sig en verden af viden. Gennem årene er det kommet bl.a. kræftpatienter til gavn. I Norden har vi nogle af verdens bedste registre. De har vist retningen for mange indsatser indenfor forebyggelse og behandling.

Danmark blev malet lyserød

07-10-2019
Opbakningen var overvældende, da frivillige fra Kræftens Bekæmpelse landet over inviterede til Lyserød Lørdag. Der var næsten 400 aktiviteter rundt omkring i Danmark, hvor gågader, torve og butikker var svøbt i pink farver. Alt sammen til gavn for brystkræftsagen.

Birgitte har levet med kræft i 20 år: Jeg nyder hver en dag

07-10-2019
Birgitte Mertz Petersen har snydt statistikkerne. Det er over 20 år siden, hun fik konstateret brystkræft, og hun har været i næsten uafbrudt kræftbehandling lige siden. Hvor længe det fortsætter, ved hun ikke. Hun tager en dag ad gangen og har stadig en masse, hun gerne vil opleve.

Lyserød Lørdag: ’Vi løber til minde om vores mor’

03-10-2019
Lørdag er det Lyserød Lørdag. Landet over vil frivillige trække i lyserødt under budskabet ”Fordi ingen bryster skal have kræft”. To af dem er søstrene Nadja Striib og Cathrine Striib Sveegaard der for andet år i træk arrangerer et løb i Frederikssund. De løber for deres mor.

Kunstig intelligens står på spring for fremtidens kræftbehandling

02-10-2019
Kunstig intelligens var et af de emner, der var fokus på ved årets europæiske kræftkonference, ESMO. Forskere spår, at det er et område, vi kommer til at høre meget mere om i de kommende år, og som blandt andet kan styrke mulighederne for at bruge viden fra en patient til gavn for den næste.

Tobakspenge skal ikke finansiere sygeplejersker

02-10-2019
'Jeg troede, det var satire, da jeg hørte om regeringens planer om at finansiere sygeplejersker med indtægten fra tobaksafgiften,' skriver adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse i dette debatindlæg.

Ny forskning bekræfter dansk behandling af mænd med prostatakræft

01-10-2019
Patient og læge Mænd, der er opereret for prostatakræft, og som er i højrisikogruppen for tilbagefald, behøver ikke som standard at få strålebehandling umiddelbart efter deres operation. Ny forskning, præsenteret ved kræftkonferencen ESMO viser, at man kan vente, og kun give strålebehandling til de mænd, der rent faktisk får tilbagefald.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 405

1 2 3 4 5