Hvert år holder Ung Kræft landsmøde for unge ml. 18-39 år, som har eller har haft kræft. Det er en fed weekend, hvor vi får tanket op, bliver inspireret, udfordret og får hængt ud med nye og gamle venner på tværs af hele landet ♥
Ung Kræfts Fortællerkorps kan bookes til at holde oplæg på ungdomsuddannelser, arbejdspladser, sundhedshuse og hospitaler i hele landet. Med deres historier forsøger de at nedbryde tabuer og sætte gang i en dialog om kræft og ungdomsliv.
Vi ved at mange unge med kræft føler sig alene og har mange uopklarede spørgsmål. Velkomstpakken skal gives til alle unge mellem 18 og 39 år der får stillet en kræftdiagnose, så de ved at de ikke er alene. Velkomstpakken indeholder forskellige gode ting der skal give den unge styrke og mod gennem sygdomsforløbet.
Man ved det bedst, når man har prøvet det selv. Derfor er guiden skrevet af Ung kræft, Kræftens Bekæmpelse, Rigshospitalet og en masse megaseje unge, der selv enten har eller har haft kræft. Guiden er fuld af viden, tips og personlige historier.
Vi er landsdækkende med 11 lokalgrupper, hvor unge frivillige tidligere kræftpatienter arrangerer aktiviteter for unge med kræft. Mød os i Roskilde, Herning, København, Vejle, Odense, Århus og Aalborg. Grupperne mødes cirka en gang om måneden. Medlemmerne bestemmer aktiviteterne sammen med gruppeledere og ildsjæle - det kan være alt lige fra golf, caféhygge og stand-up til koncerter, sommerfest og grill. Eller foredrag om sex, angst, senfølger eller om at være mor eller far med kræft.
"TAK fordi I findes. I beriger mit liv med glæde. Gruppen ingen vil være medlem af - men som man alligevel holder så meget af."
Hvert år får omkring 1.500 unge i aldersgruppen 18-39 år at vide, at de har kræft.
At få en kræftsygdom er altid kritisk, men det er måske særligt kritisk for den unge, som samtidig står over for at skabe sin identitet og tage valg i forhold til uddannelse, karriere og familie.
At være ung og få kræft’ er den første nationale undersøgelse, som systematisk afdækker unge kræftramtes aktuelle livssituation og deres behov og oplevelser under udredning, behandling og i efterforløbet.
At være ung og få en kræftdiagnose kan være en kæmpe omvæltning hvor hverdagen vendes på hovedet. Fokus vil ofte være på selve sygdommen, og på hvordan behandlingen kan få én hurtigt tilbage til den hverdag man kender. I nogle tilfælde kan kræftsygdommen og behandlingen dog have konsekvenser for den hverdag man vender tilbage til efter at have afsluttet sin behandling. Derfor er det vigtigt også at have fokus på de emner der ligger udover sygdommen, og ikke mindst få talt om dem.