Ung kræft i

HVAD GØR VI?

Vi gør hver dag en forskel gennem konkrete og lokale aktiviteter for unge kræftramte og arbejder gennem vores fortalerarbejde for at fremme, at endnu flere deler vores vision.

Ung kræft giver unge kræftramte nem adgang til at møde hinanden og danne netværk. Vi deler viden om det at være ung og få kræft. Vi oplyser unge med kræft om deres rettigheder. Vi giver unge kræftoverlevere mulighed for at gøre en forskel.

Ung kræft samarbejder med sundhedsprofessionelle for at øge kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. Ung kræft sætter unge patienters vilkår i det danske sundhedsvæsen på den politiske dagsorden. Ung kræft deler unge kræftramtes historier og nedbryder tabuer.

Book Ung kræfts Fortællerkorps

10 modige unge kræftramte er uddannet til at fortælle deres historie. De er hudløst ærlige – også når det gør ondt. Hvordan er det at få kræft som ung? Hvordan holder man fast i sit ungdomsliv på trods af kemo, ar og bange tanker? Hvordan er man en god ven til en ung med kræft? Hvad siger man? Hvad gør man? Det er helt vildt svært. Men ingen skal stå alene med kræft♥

I 2019 kan fortællerne bookes til at holde oplæg på ungdomsuddannelser, arbejdspladser, sundhedshuse og hospitaler i Region Hovedstaden. Med deres historier forsøger de at nedbryde tabuer og sætte gang i en dialog for at klæde eleverne på til at være en god ven til en alvorligt syg.

Folkemøder i 2019

Vi ELSKER folkemøder og deltager både i det på Bornholm og det i Valbyparken i 2019. Stay tuned!

Vi er i fuld gang med at planlægge folkemøderne i 2019. Og jep vi ved godt, der er laaang tid til.

I 2017 og 2018 deltog vi med vores kampagne #såspørgmigdog. TAK til alle jer som turde stille os spørgsmål - også om det der er svært.

Nyhed:
Ung kræft brød tabuer på Folkemødet

VELKOMSTPAKKEN

Projektet er igangsat med støtte fra Knæk Cancer-midler. De første velkomstpakker blev delt ud i december 2017.

Vi ved at mange unge med kræft føler sig alene og har mange uopklarede spørgsmål. Velkomstpakken skal gives til alle unge mellem 15 og 39 år der får stillet en kræftdiagnose, så de ved at de ikke er alene. Velkomstpakken indeholder forskellige gode ting der skal give den unge styrke og mod gennem sygdomsforløbet. 

NY GUIDE TIL UNGE: 'FUCK. JEG HAR KRÆFT. HVAD NU?'

Danmark har fået sin første guide til unge mellem 15-39 år med kræft. Guiden tager fat i emner som venskab, kærlighed, sex, behandling, hospitalsliv, senfølger og psykiske reaktioner.

Man ved det bedst, når man har prøvet det selv. Derfor er guiden skrevet af Ung kræft, Kræftens Bekæmpelse, Rigshospitalet og en masse megaseje unge, der selv enten har eller har haft kræft. Guiden er fuld af viden, tips og personlige historier.

Download guiden her

VORES LOKALGRUPPER

Vi er landsdækkende med 11 lokalgrupper, hvor unge frivillige tidligere kræftpatienter arrangerer aktiviteter for unge med kræft. Mød os i Roskilde, Herning, Skive, København, Vejle, Odense, Århus, Esbjerg, Næstved, Aabenraa og Aalborg. Grupperne mødes cirka en gang om måneden. Medlemmerne bestemmer aktiviteterne sammen med gruppeledere og ildsjæle - det kan være alt lige fra golf, caféhygge og stand-up til koncerter, sommerfest og grill. Eller foredrag om sex, angst, senfølger eller om at være mor eller far med kræft.

UNG KRÆFTS LANDSMØDE

Hvert år holder Ung kræft landsmøde for unge ml. 15-39 år, som har eller har haft kræft. Det er en fed weekend, hvor vi får tanket op, bliver inspireret, udfordret og får hængt ud med nye og gamle venner på tværs af hele landet ♥ Hold øje med dato og tilmelding her på siden.

"AT VÆRE UNG OG FÅ KRÆFT"

- En spørgeskemaundersøgelse af de unges behov og oplevelser under og efter behandling og sygdom

Hvert år får omkring 500 unge i aldersgruppen 15-29 år at vide, at de har kræft.

At få en kræftsygdom er altid kritisk, men det er måske særligt kritisk for den unge, som samtidig står over for at skabe sin identitet og tage valg i forhold til uddannelse, karriere og familie. 

At være ung og få kræft’ er den første nationale undersøgelse, som systematisk afdækker unge kræftramtes aktuelle livssituation og deres behov og oplevelser under udredning, behandling og i efterforløbet. 

TEMAER

Fertilitet

Ung kræft sætter fokus på fertilitet. -Et emne der er så vigtigt at få talt om, men som ofte ikke bliver det. Unge deler deres erfaringer, og vi får gode råd fra professionelle.

At være ung og få en kræftdiagnose kan være en kæmpe omvæltning hvor hverdagen vendes på hovedet. Fokus vil ofte være på selve sygdommen, og på hvordan behandlingen kan få én hurtigt tilbage til den hverdag man kender. I nogle tilfælde kan kræftsygdommen og behandlingen dog have konsekvenser for den hverdag man vender tilbage til efter at have afsluttet sin behandling. Derfor er det vigtigt også at have fokus på de emner der ligger udover sygdommen, og ikke mindst få talt om dem.

"TAK fordi I findes. I beriger mit liv med glæde. Gruppen ingen vil være medlem af - men som man alligevel holder så meget af."

Jeanne

DEL DIT AR

Kampagnen #delditar blev Ung kræfts gennembrudshit. Sammen fik vi nedbrudt tabuer og fortalt unge med kræft DU ER IKKE ALENE!

Med hashtagget #delditar opfordrede vi i uge 42 unge med kræft – og alle andre – til at dele billeder af deres ar. Både de fysiske ar og dem, som bliver gemt dybt i hjertet. Alt sammen for at fortælle unge med kræft DU ER IKKE ALENE og nedbryde tabuer.