Ung Kræft i

HVAD GØR VI?

Vi gør hver dag en forskel gennem konkrete og lokale aktiviteter for unge kræftramte og arbejder gennem vores fortalerarbejde for at fremme, at endnu flere deler vores vision.

Ung Kræft giver unge kræftramte nem adgang til at møde hinanden og danne netværk. Vi deler viden om det at være ung og få kræft. Vi oplyser unge med kræft om deres rettigheder. Vi giver unge kræftoverlevere mulighed for at gøre en forskel.

Ung Kræft samarbejder med sundhedsprofessionelle for at øge kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. Ung Kræft sætter unge patienters vilkår i det danske sundhedsvæsen på den politiske dagsorden. Ung Kræft deler unge kræftramtes historier og nedbryder tabuer.

UNG KRÆFTS LANDSMØDE DEN 29. SEP. - 1. OKT. 2023

Hvert år holder Ung Kræft landsmøde for unge ml. 18-39 år, som har eller har haft kræft. Det er en fed weekend, hvor vi får tanket op, bliver inspireret, udfordret og får hængt ud med nye og gamle venner på tværs af hele landet ♥ 

LÆS MERE OM LANDSMØDET OG TILMELD DIG HER!  

UNG I TALE

Hvordan støtter du som sundhedsprofessionel unge med kræft under og efter et behandlingsforløb?

Ung Kræft tilbyder et materialekit til sundhedsprofessionelle, der møder unge med kræft på hospital. Materialerne giver dig baggrundsviden, anbefalinger, refleksionsøvelser, animationsfilm, konkrete råd, redskaber og sætningsforslag til brug i praksis. Materialerne bygger på erfaringer fra sundhedsprofessionelle og unge med kræft.

Ung i Tale er et brugerdrevet udviklingsprojekt med fokus på samarbejde, samtale og inddragelse.

Du finder alle UNG I TALE-materialer her

Book Ung Kræfts Fortællerkorps

Vi har uddannet unge, som har eller har haft kræft, til at fortælle deres historier. De er hudløst ærlige – også når det gør ondt. Hvordan er det at få kræft som ung? Hvordan holder man fast i sit ungdomsliv på trods af kemo, ar og bange tanker?

Ung Kræfts Fortællerkorps kan bookes til at holde oplæg på ungdomsuddannelser, arbejdspladser, sundhedshuse og hospitaler i hele landet. Med deres historier forsøger de at nedbryde tabuer og sætte gang i en dialog om kræft og ungdomsliv.

VELKOMSTPAKKEN

Projektet er igangsat med støtte fra Knæk Cancer-midler. De første velkomstpakker blev delt ud i december 2017.

Vi ved at mange unge med kræft føler sig alene og har mange uopklarede spørgsmål. Velkomstpakken skal gives til alle unge mellem 18 og 39 år der får stillet en kræftdiagnose, så de ved at de ikke er alene. Velkomstpakken indeholder forskellige gode ting der skal give den unge styrke og mod gennem sygdomsforløbet. 

GUIDE TIL UNGE: 'FUCK. JEG HAR KRÆFT. HVAD NU?'

Guiden tager fat i emner som venskab, kærlighed, sex, behandling, hospitalsliv, senfølger og psykiske reaktioner.

Man ved det bedst, når man har prøvet det selv. Derfor er guiden skrevet af Ung kræft, Kræftens Bekæmpelse, Rigshospitalet og en masse megaseje unge, der selv enten har eller har haft kræft. Guiden er fuld af viden, tips og personlige historier.

Download guiden her

VORES LOKALGRUPPER

Vi er landsdækkende med 7 lokalgrupper, hvor unge frivillige tidligere kræftpatienter arrangerer aktiviteter for andre unge. Mød os i Roskilde, Herning, København, Vejle, Odense, Århus og Aalborg. Grupperne mødes cirka en gang om måneden. Medlemmerne bestemmer aktiviteterne sammen med gruppeledere og ildsjæle - det kan være alt lige fra golf, caféhygge og stand-up til koncerter, sommerfest og grill. Eller foredrag om sex, angst, senfølger eller om at være mor eller far med kræft.

"AT VÆRE UNG OG FÅ KRÆFT"

- En spørgeskemaundersøgelse af de unges behov og oplevelser under og efter behandling og sygdom

Hvert år får omkring 1.500 unge i aldersgruppen 18-39 år at vide, at de har kræft.

At få en kræftsygdom er altid kritisk, men det er måske særligt kritisk for den unge, som samtidig står over for at skabe sin identitet og tage valg i forhold til uddannelse, karriere og familie. 

At være ung og få kræft’ er den første nationale undersøgelse, som systematisk afdækker unge kræftramtes aktuelle livssituation og deres behov og oplevelser under udredning, behandling og i efterforløbet. 

Tema: Fertilitet

Ung Kræft sætter fokus på fertilitet. -Et emne der er så vigtigt at få talt om, men som ofte ikke bliver det. Unge deler deres erfaringer, og vi får gode råd fra professionelle.

At være ung og få en kræftdiagnose kan være en kæmpe omvæltning hvor hverdagen vendes på hovedet. Fokus vil ofte være på selve sygdommen, og på hvordan behandlingen kan få én hurtigt tilbage til den hverdag man kender. I nogle tilfælde kan kræftsygdommen og behandlingen dog have konsekvenser for den hverdag man vender tilbage til efter at have afsluttet sin behandling. Derfor er det vigtigt også at have fokus på de emner der ligger udover sygdommen, og ikke mindst få talt om dem.