Støttet af

HVAD GØR VI?

Vi spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Her er også plads til dig. DU ER IKKE ALENE! ♥ Kom og vær med!

Har du lige fået beskeden "DU HAR KRÆFT"? Har du netop klaret de første fem år? Eller er det 10 år siden, du fik kræft? Er du uhelbredeligt syg? Du er ALTID velkommen i Ung kræft. Eller, som vi plejer at sige - VELKOMMEN i klubben, ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien!!! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have :) ♥

UNG KRÆFTS LANDSMØDE

Hvert år holder Ung kræft landsmøde for unge ml. 15-39 år, som har eller har haft kræft. I 2017 lå landsmødet fra d. 29. september - 1. oktober. Det bliver en fed weekend, hvor vi får tanket op, bliver inspireret, udfordret og får hængt ud med nye og gamle venner på tværs af hele landet ♥VORES LOKALGRUPPER

Vi er landsdækkende med 11 lokalgrupper, hvor unge frivillige tidligere kræftpatienter arrangerer aktiviteter for unge med kræft. Mød os i Roskilde, Herning, Skive, København, Vejle, Odense, Århus, Esbjerg, Næstved, Aabenraa og Aalborg. Grupperne mødes cirka en gang om måneden. Medlemmerne bestemmer aktiviteterne sammen med gruppeledere og ildsjæle - det kan være alt lige fra golf, caféhygge og stand-up til koncerter, sommerfest og grill. Eller foredrag om sex, angst, senfølger eller om at være mor eller far med kræft.

UNG KRÆFT HOSPITALSVENNER

Unge kræftpatienter føler sig tit ensomme – især hvis de er ramt af lange indlæggelser. DET GØR VI NOGET VED!

"Jeg er hospitalsven, fordi jeg ved, hvor vigtigt det er at snakke med andre unge, når man er indlagt. Unge som selv har haft kræft. Det er jo en kæmpe omvæltning at få kræft som ung. Jeg havde aldrig været syg før, og pludselig lå jeg i en hospitalsseng og var alvorligt syg. Vennerne gik i gymnasiet og levede livet. Selv var jeg blevet patient. Som hospitalsven kan jeg fortælle de indlagte unge, at de ikke er alene. Jeg kan forklare, hvordan det er at få strålebehandling - fordi jeg selv har prøvet det, og så kan jeg hjælpe med at holde deres humør oppe. Da jeg var syg, savnede jeg at snakke med nogen, som havde haft kræft. Nogen som viste, at man godt kan overleve kræft. Det er dejligt, at jeg nu kan give det, jeg selv manglede.”

Niklas. Hospitalsven

"AT VÆRE UNG OG FÅ KRÆFT"

- En spørgeskemaundersøgelse af de unges behov og oplevelser under og efter behandling og sygdom

Hvert år får omkring 500 unge i aldersgruppen 15-29 år at vide, at de har kræft.

At få en kræftsygdom er altid kritisk, men det er måske særligt kritisk for den unge, som samtidig står over for at skabe sin identitet og tage valg i forhold til uddannelse, karriere og familie. 

At være ung og få kræft’ er den første nationale undersøgelse, som systematisk afdækker unge kræftramtes aktuelle livssituation og deres behov og oplevelser under udredning, behandling og i efterforløbet. 

"TAK fordi I findes. I beriger mit liv med glæde. Gruppen ingen vil være medlem af - men som man alligevel holder så meget af."

Jeanne

LA SANTA: Mod nye ressourcer

Har du brug for at komme i form fysisk og psykisk efter din kræftsygdom? Vil du gerne træne sammen med andre kræftoverlevere? Tag med PACT, POL og Ung kræft på træningsuge til Club La Santa på Lanzarote.


Ung kræft og Proof of Life støttede i 2017 med 12 tilskudspladser til unge 15-39 år. Det vil sige, at 12 unge kræftramte kom af sted til halv pris. Vil du med næste år? Så følg med her på siden eller på Facebook.com/ungkraeft

PROOF OF LIFE

Træn sammen med vores bedste venner i Proof of Life (PoL) – en idrætsforening for unge kræftoverlevere 18-39 år. Proof of Life løbetræner, klatrer, sejler kajak og arrangerer vandreture og meget mere. Vi samarbejder med Proof of Life om lokale aktiviteter og nationale events og kampagner. Ung kræft og Proof of Life står sammen om at støtte og inspirere DIG i dit liv som UNG med eller efter kræft.

VORES KAMPAGNER

JEG ER UNG, JEG ER I LIVE!

Ung kræfts nyeste kampagne ’JEG ER I LIVE’ er en kærlighedserklæring til de dage, timer og minutter, livet består af! En kærlighed til livet - også når det viser sig fra sin værste side, og man bliver banket i knæ af en kræftdiagnose.

Kampagnen byder på otte hudløst ærlige videointerviews med unge, der alle har eller har haft kræft. Her fortæller de unge om, hvordan deres kræftsygdom har påvirket deres syn på det at leve, og hvad de har fået med sig fra deres forløb.

JEG ER I LIVE lukker os helt ind i de unges tanker om døden, livet, kærlighed, venner, kropsbillede og fremtid og giver et inspirerende indblik i, hvad der driver dem til at gribe livet og alt, hvad det byder på.

DEL DIT AR

Kampagnen #delditar blev Ung kræfts gennembrudshit. Sammen fik vi nedbrudt tabuer og fortalt unge med kræft DU ER IKKE ALENE!

Med hashtagget #delditar opfordrede vi i uge 42 unge med kræft – og alle andre – til at dele billeder af deres ar. Både de fysiske ar og dem, som bliver gemt dybt i hjertet. Alt sammen for at fortælle unge med kræft DU ER IKKE ALENE og nedbryde tabuer.