Ung Kræft i

VELKOMMEN TIL LANDSMØDET 2023

Hvert år samler vi unge mellem 18 og 39 år, som har eller har haft kræft. Weekenden byder på workshops, sjove aktiviteter, faglige oplæg og masser af erfaringsudveksling. Bliv klogere på, hvad der er på programmet i år, og meld dig til :)

FACTS

Hvornår
29. september - 1. oktober 2023

Hvor
Scandic Aarhus City
Østergade 10, 8000 Aarhus

Pris 
500 kr. Transporten får du refunderet. Der er også mulighed for at søge legat. 

TILMELDING ER LUKKET!

PROGRAM FOR WEEKENDEN

Vi samles i år i Aarhus til en weekend fyldt med gode aktiviteter og søde mennesker! I år har vi især fokus på krop, seksualitet og fertilitet, da vi ved, at det fylder en del hos jer unge. Det vil gennemsyre programmet. Men der er også tid til grin, sjov, gode snakke, kreative og fysiske aktiviteter. Alt det, vi plejer at samles om på landsmødet.

Vi glæder os til at se dig! ♥

Du kan se hele programmet her:

WORKSHOPS

Som en del af landsmødet kan du vælge mellem en række workshops. I år har vi syv forskellige workshops. Du kan ikke nå dem alle, desværre! Hver workshop varer 1,5 time. Der vil være luft i programmet både før og efter, hvis du har brug for et break eller en snak ♥

Du skal i tilmeldingen prioritere, hvilke workshops, du vil deltage i. Vi prøver at få det til at gå op, så alle får deres topprioriteter, men vi kan ikke love det 100 %. Vi gør vores bedste! 

Når du melder dig til en workshop, regner vi med, at du kommer. Vi har en håndfuld super dygtige og søde mennesker der glæder sig helt vildt til at se dig, og som har brugt tid og kræfter på at strikke en fed workshop sammen. Det ELSKER vi. Og det bakker vi naturligvis op om. Alle sammen ♥ 

Krop og seksualitet 
Hvordan genvinder man sin krop og selvværd igen efter kræft? Det oplever vi, at mange unge under og efter et kræftforløb spørger sig selv om. Kroppen kan føles fremmed og mange, både kvinder og mænd oplever ikke at føle sig så seksuelt attraktive længere. Derudover kan behandlingen også medføre en række gener, der nedsætter lysten eller evnen til seksuel aktivitet. På denne workshop tør vi tage snakken og også tale om, hvad man kan gøre for at booste sit selvværd og seksualitet igen.

Workshop om unge kvinder og fertilitet
Er du kvinde? Vil du gerne høre mere om fertilitet før, under og efter kræftbehandling? Så skal du melde dig til denne workshop. Her fortæller læge og forsker på Rigshospitalets afdeling for kræftbehandling, Line Bentsen, om sin forskning. Forskningen handler om unge kvinders mulighed for at få børn efter kræftbehandling og deres oplevelse af rådgivning om fertilitet i et kræftforløb. Line vil på workshoppen tage udgangspunkt i fortællinger fra kvinder med kræft og derefter er der fælles dialog.

Workshop for mænd – om fertilitet og seksualitet
Hvad hvis man ikke kan få rejsning længere? Eller at man måske ikke kan få børn, grundet kræftbehandlingen? Mange mænd har travlt med at lægge sygdommen bag sig, og komme hurtigt tilbage til hverdagen igen, men oplever måske at føle sig ramt på mandigheden.

I denne workshop vil Niels Jørgensen fra Afdeling for Vækst og Reproduktion på Rigshospitalet komme og snakke (med jer) om, hvad man kan gøre hvis man oplever disse situationer, og at der stadig er muligheder, selvom man ikke umiddelbart selv kan få øje på dem.

Tufting – kan man kombinere powertools med garn?
Julia fra Tuftestudio kommer og introducerer os til tufting, der kort fortalt handler om at skabe billeder med et powertool der skyder med garn i stedet for søm. Vi skal skabe noget sammen, og have det sjovt imens. Når der ikke tuftes, vil der være mulighed for at dem med kreative fingre kan lave perleplader, mens andre måske bare har lyst til at hygge. Glæd dig til et par timer hvor du bare kan få lov at fordybe dig i et kreativt univers

Lerdueskydning i laserformat
Er du til spænding, hurtighed og præcision? Så skal du melde dig til lerdueskydning med et virtuelt twist. I skal dyste mod hinanden og resultaterne kan I se med det samme på en pointtavle. Så lidt konkurrencegen skader nok ikke her, men har man det ikke i sig, bliver det også skidesjovt at deltage og prøve kræfter af med at skyde løs.

Bueskydning
På denne workshop får du lov til at prøve kræfter med Middelalderens foretrukne våben, nemlig bueskydning. Først introduceres du til teknikken bag. Derefter sætter vi en konkurrence i gang med at sætte flest pile så tæt på centrum af skiven, som muligt. Mød op med gejst og kampånd og have skudøjet klar!  

Aktivitetsløb i naturen 
Kom med ud i naturområdet, når I i hold følges rundt til en række poster med små øvelser, der udfordrer både samarbejds- og koordineringsevnen samt sætter de små grå i gang. Tempoet er gå-tempo, og det gælder ikke om at komme først, men om at løse opgaverne bedst, og ikke mindst at have det sjovt undervejs! Det er idrætsforeningen for unge med kræft, Proof of Life, der står for denne workshop.

TILMELDING

Der er 45 pladser til landsmødet og det er først til mølle-princip! 

Tilmeldingen er lukket, desværre.

Det bliver skidehyggeligt! 

Har du spørgsmål, så skriv eller ring til Christine på ungkraeft@cancer.dk eller 35257472. 

DET MED SMÅT

Betaling: Det koster 500 kr. at deltage i landsmødet. Det dækker overnatning, forplejning, workshops og aktiviteter. Transporten til landsmødet får du refunderet. 

Legat: 500 kr. kan være mange penge for nogen. Derfor kan du søge om et legat her.

Transport: Du kan få refunderet din billet med billigst offentlige transportmidler til og fra landsmødet. Hvis du er i bil, skal bilen være fyldt med andre deltagere for at få dækket benzin. Hotellet ligger i gåafstand fra Aarhus Banegård.

Overnatning: På landsmødet bliver du tildelt et værelse, hvor du skal sove sammen med en anden. Du kan ønske en sovemakker, hvis du kender en - og ellers lærer du en ny at kende :)

Andet praktisk: Kan du kun deltage noget af tiden, så skriv til Christine på ungkraeft@cancer.dk.