Ung kræft i

ER DU UNG? HAR DU KRÆFT?

Ung kræft i Kræftens Bekæmpelse STØTTER, OPLYSER OG INSPIRERER UNGE med og efter kræft mellem 15-39 år. Du er ikke alene! Vi har grupper over hele landet, også i nærheden af dig! KOM OG VÆR MED ♥

VISION

Ingen unge kræftramte skal føle sig alene

MISSION

Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge kræftramte 15-39 år og øger kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. 

Vi vil give unge kræftramte og overlevere nem adgang til: 
♥ At møde hinanden og danne netværk 
♥ Viden om det at være ung og få kræft 
♥ Tilbud, aktiviteter og inspiration til livet
♥ Mulighed for at give det videre

VÆRDIGRUNDLAG

Vi er dynamiske, fleksible og udvikler os hele tiden. Vi er uhøjtidelige og ærlige. Vi tager de unge og deres behov alvorligt – vi hjælper omgivelserne til at gøre det samme. Du må spørge os om alt, bare du gør det med kærlighed. Hos os er der fokus på liv og de unges egne ressourcer og handlemuligheder med øget livskvalitet til følge.

VI ER DER FOR UNGE MED OG EFTER KRÆFT

Som vi plejer at sige i Ung kræft - VELKOMMEN i klubben, ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien!!! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have :) ♥

Ung kræft familien rummer både nydiagnosticerede, raskerklærede, børnekræftoverlevere og kroniske patienter, og diagnoserne spænder vidt – alt fra modermærkekræft til sjældne sarkomer er repræsenteret i Ung kræft. Det er fuldstændig underordnet, hvilken type kræft du har (eller har haft), hvilken form for behandling, du modtager/har modtaget, om du lige er blevet diagnosticeret, eller om din sygdom ligger mange år tilbage. Dét, som vi i Ung kræft har til fælles, er at have hørt ordene ”du har kræft” og alle de tanker, som den besked har medført.

Mød de seje frivillige der, med deres store indsats, gør Ung kræfts lokalgrupper mulige under 'MØD OS' i menuen.

Ung kræft kontoret

Hvem er vi?


Signe (f. 1989), projektleder
Jeg har det meste af mit liv været frivillig i en eller anden form. Både som hjælpetræner på den lokale danseskole, som kontaktperson for Operation dagsværk på mit gymnasium og som bestyrelsesmedlem i diverse politiske organisationer. Jeg startede som projektleder i Ung kræft i maj 2017 efter jeg fik min kandidat fra RUC. Det er fedt at få lov til at arbejde med frivillige – og jeg håber jeg kan være med til at skabe nogle rigtig gode rammer for Ung kræfts frivillige!

Iben, projektleder
Mine arbejdsopgaver spænder vidt lige fra idéudvikling og planlægning af events til sparring med Ung kræfts frivillige. Og så er jeg den, der står for Ung kræfts kommunikation på sociale medier og web. Her forsøger jeg (næsten) hver dag at give unge kræftpatienter en stemme. Sammen nedbryder vi tabuer. Jeg synes, det er så stærkt at være med til at vise, at Instagram er så meget mere end rejsebilleder og avokadomadder #ungkræft Og nå ja så elsker jeg bland selv slik og kaffe med en god sjat mælk. 

Sine, student
Jeg har fornøjelsen af at arbejde med Ung kræfts nye projekt: Fortællerkorpset. Her træner jeg de unge i at fortælle deres historier og i at tale foran et publikum. Det fedeste ved mit arbejde i Ung kræft er, når jeg kan se, at fortællerne er stolte af dem selv, når de har været på scenen. Og når de virkelig bliver lyttet til af det publikum, de taler til. Når jeg ikke laver fortællerkorps-opgaver, hjælper jeg Signe og Iben på Ung kræft-kontoret så godt, som jeg kan. Jeg er retorikstuderende, og jeg synes, at en god historie eller tale er noget af det fedeste. 

Hvorfor er det Ung kræft arbejder for?


Signe: I mine øjne er frivilligt arbejde en forudsætning for, at vi som samfund kan opleve fællesskab, forståelse og støtte. Kræftens Bekæmpelse – og selvfølgelig også Ung kræft – kan ikke fungere uden de mange stærke frivilligkræfter, vi har rundt i hele landet. Det er præcis sådan en organisation, jeg gerne vil arbejde i. Hovedformålet med mit arbejde er at støtte op om Ung kræfts frivillige og at lytte til vores medlemmer og bringe deres historier, erfaringer og gode ideer videre, hvor de kan gøre en forskel. Det er de frivillige og medlemmerne, der er eksperterne, de har så meget at give af, og jeg kan hjælpe dem med, at sætte unges behov på sundhedsdagsordenen. Der er ingen andre steder jeg hellere ville arbejde.

Hvad vil vi gerne med Ung kræft?


INVOLVERING: Der er allerede en høj grad af involvering i Ung kræft, fordi de unge, der er med i netværket har rigtig meget på hjerte. Vi får mange henvendelser fra unge, der gerne vil dele deres historier, og det er det vi, på kontoret, baserer vores arbejde på og udvikler Ung kræft på baggrund af. Men vi vil gerne involvere frivillige og medlemmer endnu mere i udviklingen af Ung kræfts aktiviteter. Vi synes, det kunne være fedt, hvis ideer til kampagner og aktiviteter kom mere direkte fra vores frivillige og medlemmer. VI vil gerne have, at man føler sig tryg ved at skrive eller ringe til kontoret med nye ideer, kritik eller inspiration.

PÅRØRENDE: Der er heldigvis ikke så mange unge, der får kræft, men det er stadig vigtigt at have fokus på at dem, der gør, kommer godt igennem deres forløb og hjælpes videre bagefter. Det er Ung kræft med til, og det er vi stolte af! Til gengæld oplever vi, at unge pårørende til unge med kræft kan føle sig oversete. Specielt dem der er kærester/koner/mænd/venner til dem, der bliver syge. Der er tilbud til børn og unge, der har forældre eller søskende, der er ramt af kræft. Og der er sorggrupper til unge, der har mistet en pårørende til kræft. Men der er ikke noget specifikt tilbud til kærester/koner/mænd/venner. Sådan et tilbud kunne vi godt tænke os, at Ung kræft var med til at udvikle.

POLITIK: Ung kræft har været med til at sætte unges behov på dagsordenen. Vi har bl.a. været med til at lave en guide til unge og kører pt. et projekt med velkomstpakker, der bliver delt ud til unge, der får konstateret kræft, på næsten alle landets hospitaler. Projektet er både en udstrakt hånd til de unge, men også i høj grad en hjælp til sundhedspersonalet, så de kan give unge patienter den hjælp, de har behov for. Vi vil dog gerne blive endnu mere synlige på den politiske scene ift. at sætte unge patienter på dagsordenen og forbedre vilkårene for denne gruppe.