Ung kræft i

Er du ung? Har du kræft?

Ung kræft i Kræftens Bekæmpelse støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft mellem 15-39 år. Du er ikke alene! Vi har grupper over hele landet, også i nærheden af dig! KOM OG VÆR MED ♥

VISION

Ingen unge kræftramte skal føle sig alene

MISSION

Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge kræftramte 15-39 år og øger kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. 

Vi vil give unge kræftramte og overlevere nem adgang til: 
♥ At møde hinanden og danne netværk 
♥ Viden om det at være ung og få kræft 
♥ Tilbud, aktiviteter og inspiration til livet
♥ Mulighed for at give det videre

VÆRDIGRUNDLAG

Vi er dynamiske, fleksible og udvikler os hele tiden. Vi er uhøjtidelige og ærlige. Vi tager de unge og deres behov alvorligt – vi hjælper omgivelserne til at gøre det samme. Du må spørge os om alt, bare du gør det med kærlighed. Hos os er der fokus på liv og de unges egne ressourcer og handlemuligheder med øget livskvalitet til følge.

HVAD GØR VI?
Vores frivillige gør hver dag en forskel for unge med kræft. De byder dem velkommen i vores lokalgrupper fordelt over hele landet og sørger for, at de kan mødes og dele erfaringer. 

Vi deler viden om det at være ung og få kræft. Vi giver unge kræftoverlevere mulighed for at gøre en forskel.

Ung kræft samarbejder med sundhedsprofessionelle for at øge kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. Ung kræft deler unge kræftramtes historier og nedbryder tabuer.

Vi er der for dig!

Som vi plejer at sige i Ung kræft - VELKOMMEN i klubben ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have♥

Ung kræft-familien rummer både nydiagnosticerede, raske, børnekræftoverlevere og uhelbredeligt syge. Diagnoserne spænder vidt – alt fra modermærkekræft til sjældne sarkomer er repræsenteret i Ung kræft. Det er fuldstændig underordnet, hvilken type kræft du har (eller har haft), hvilken form for behandling, du modtager/har modtaget, om du lige er blevet diagnosticeret, eller om din sygdom ligger mange år tilbage. Vi har alle sammen det tilfælles, at vi har eller har haft kræft.

Mød de seje frivillige der med deres store indsats, gør Ung kræfts lokalgrupper mulige: 'MØD OS'

Ung kræft kontoret

Hvem er vi?
På kontoret i København sidder Sofie og Christine. Rundt omkring i hele landet har vi vores super seje og inspirerende 50 frivillige, som er unge, der har eller har haft kræft.

Sofie, projektleder
Jeg er så imponeret over den energi og omsorg, som jeg oplever blandt Ung kræfts medlemmer og frivillige. De er så inspirerende!

Mine arbejdsopgaver spænder bredt og ikke to arbejdsdage er ens. Jeg er ansvarlig for, at Ung kræft hele tiden er relevant for vores medlemmer og frivillige og elsker at udvikle nye tiltag, som kan være med til at støtte unge kræftpatienter endnu mere. Jeg sætter i den forbindelse stor pris på sparringen med Ung kræfts frivillige, som er så vigtig for at sikre, at Ung kræft tilbyder det, som efterspørges og ønskes.

Inden jeg landede i Ung kræft, arbejdede jeg i et andet team i Kræftens Bekæmpelse. Det var i OmSorg, som støtter børn og unge, der har mistet eller har en livstruende syg forælder eller søskende.

Christine, projektmedarbejder
Ung kræft har været en stor del af mit liv de sidste seks år; Først som medlem og siden som frivillig i Ung kræfts lokalgruppe i København. Det har været en ære at være en del af dette fantastiske fællesskab, som kan så meget, og jeg er glad og stolt over, hvor gode medlemmerne er til at støtte og hjælpe hinanden.

Nu er jeg så heldig at sidde med på den anden side af skrivebordet, hvor jeg glæder mig til at viderebringe mine erfaringer og alt det jeg har lært af medlemmerne i arbejdet for, at unge kræftramte i Danmark fortsat har et trygt og godt sted at mødes.

Jeg arbejder med en bred vifte af forskellige arbejdsopgaver. Jeg glæder mig især til i samarbejde med frivillige og medlemmer at udvikle og løfte opgaven med at Ung kræft fællesskabet forbliver aktuelt og tidsvarende for de unge, som har behov.