Ung kræft i

Er du ung? Har du kræft?

Ung kræft i Kræftens Bekæmpelse støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft mellem 15-39 år. Du er ikke alene! Vi har grupper over hele landet, også i nærheden af dig! KOM OG VÆR MED ♥

VISION

Ingen unge kræftramte skal føle sig alene

MISSION

Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge kræftramte 15-39 år og øger kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. 

Vi vil give unge kræftramte og overlevere nem adgang til: 
♥ At møde hinanden og danne netværk 
♥ Viden om det at være ung og få kræft 
♥ Tilbud, aktiviteter og inspiration til livet
♥ Mulighed for at give det videre

VÆRDIGRUNDLAG

Vi er dynamiske, fleksible og udvikler os hele tiden. Vi er uhøjtidelige og ærlige. Vi tager de unge og deres behov alvorligt – vi hjælper omgivelserne til at gøre det samme. Du må spørge os om alt, bare du gør det med kærlighed. Hos os er der fokus på liv og de unges egne ressourcer og handlemuligheder med øget livskvalitet til følge.

HVAD GØR VI?
Vores frivillige gør hver dag en forskel for unge med kræft. De byder dem velkommen i vores lokalgrupper fordelt over hele landet og sørger for, at de kan mødes og dele erfaringer. 

Vi deler viden om det at være ung og få kræft. Vi giver unge kræftoverlevere mulighed for at gøre en forskel.

Ung kræft samarbejder med sundhedsprofessionelle for at øge kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. Ung kræft deler unge kræftramtes historier og nedbryder tabuer.

Vi er der for dig!

Som vi plejer at sige i Ung kræft - VELKOMMEN i klubben ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have♥

Ung kræft-familien rummer både nydiagnosticerede, raske, børnekræftoverlevere og uhelbredeligt syge. Diagnoserne spænder vidt – alt fra modermærkekræft til sjældne sarkomer er repræsenteret i Ung kræft. Det er fuldstændig underordnet, hvilken type kræft du har (eller har haft), hvilken form for behandling, du modtager/har modtaget, om du lige er blevet diagnosticeret, eller om din sygdom ligger mange år tilbage. Vi har alle sammen det tilfælles, at vi har eller har haft kræft.

Mød de seje frivillige der med deres store indsats, gør Ung kræfts lokalgrupper mulige: 'MØD OS'

Ung kræft kontoret

Hvem er vi?
På kontoret i København sidder Minna og Iben. Rundt omkring i hele landet har vi vores super seje og inspirerende 50 frivillige, som er unge, der har eller har haft kræft.

Minna, projektmedarbejder
Jeg hedder Minna, og jeg er antropolog. Før jeg startede i Ung kræft har jeg både arbejdet med udsatte kræftpatienter og med børn og unge, som har mistet en forælder eller søskende. Alt sammen i Kræftens Bekæmpelse. Jeg er meget optaget af, hvordan man kan gøre livet bedre for kræftpatienter og deres pårørende – nu har jeg fuldt fokus på de unge! Jeg synes, det er vildt at opleve den energi, som vores medlemmer og frivillige har. De har så meget vigtigt på hjerte og deler og hjælper hinanden på fineste vis. Her på Strandboulevarden i København deler jeg til daglig kontor med Iben, og jeg synes, at det er møg sjovt at lave kontorfis med hende. Jeg elsker et godt grin!

Iben, projektleder
Mine arbejdsopgaver spænder vidt lige fra strategi,  idéudvikling og planlægning af events til sparring med Ung kræfts frivillige. Og så er jeg den, der står for Ung kræfts kommunikation - presse, sociale medier, web og materialer. Jeg bliver ofte spurgt, om det ikke er ufatteligt hårdt at arbejde med unge, som er syge. Det kan det være, men i Ung kræft møder jeg de modigste, sejeste og skønneste mennesker, som har lært mig så meget: Lev i nuet og husk at sige pyt. De er så hamrende inspirerende, og jeg går altid fra vores møder med gejst og energi!

Og nå ja så elsker jeg bland selv slik og kaffe med en god sjat mælk. Ligesom Minna elsker jeg også et godt grin.