Ung kræft i

Er du ung? Har du kræft?

Ung kræft i Kræftens Bekæmpelse støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft mellem 15-39 år. Du er ikke alene! Vi har grupper over hele landet, også i nærheden af dig! KOM OG VÆR MED ♥

VISION

Ingen unge kræftramte skal føle sig alene

MISSION

Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge kræftramte 15-39 år og øger kendskabet til unge kræftramtes særlige situation og behov. 

Vi vil give unge kræftramte og overlevere nem adgang til: 
♥ At møde hinanden og danne netværk 
♥ Viden om det at være ung og få kræft 
♥ Tilbud, aktiviteter og inspiration til livet
♥ Mulighed for at give det videre

VÆRDIGRUNDLAG

Vi er dynamiske, fleksible og udvikler os hele tiden. Vi er uhøjtidelige og ærlige. Vi tager de unge og deres behov alvorligt – vi hjælper omgivelserne til at gøre det samme. Du må spørge os om alt, bare du gør det med kærlighed. Hos os er der fokus på liv og de unges egne ressourcer og handlemuligheder med øget livskvalitet til følge.

Vi er der for dig!

Som vi plejer at sige i Ung kræft - VELKOMMEN i klubben ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have♥

Ung kræft-familien rummer både nydiagnosticerede, raske, børnekræftoverlevere og uhelbredeligt syge. Diagnoserne spænder vidt – alt fra modermærkekræft til sjældne sarkomer er repræsenteret i Ung kræft. Det er fuldstændig underordnet, hvilken type kræft du har (eller har haft), hvilken form for behandling, du modtager/har modtaget, om du lige er blevet diagnosticeret, eller om din sygdom ligger mange år tilbage. Vi har alle sammen det tilfælles, at vi har eller har haft kræft.

Mød de seje frivillige der med deres store indsats, gør Ung kræfts lokalgrupper mulige: 'MØD OS'

Ung kræft kontoret

Hvem er vi?
På kontoret i København sidder Signe og Iben. Rundt omkring i hele landet har vi vores super seje og inspirerende 50 frivillige, som er unge, der enten har eller har haft kræft.

Signe, projektleder
Jeg har det meste af mit liv været frivillig i en eller anden form. Både som hjælpetræner på den lokale danseskole, som kontaktperson for Operation dagsværk på mit gymnasium og som bestyrelsesmedlem i diverse politiske organisationer. Jeg startede som projektleder i Ung kræft i maj 2017 efter jeg fik min kandidat fra RUC. Det er fedt at få lov til at arbejde med frivillige – og jeg håber jeg kan være med til at skabe nogle rigtig gode rammer for Ung kræfts frivillige!

Iben, projektleder
Mine arbejdsopgaver spænder vidt lige fra idéudvikling og planlægning af events til sparring med Ung kræfts frivillige. Og så er jeg den, der står for Ung kræfts kommunikation på sociale medier og web. Her forsøger jeg (næsten) hver dag at give unge kræftpatienter en stemme. Sammen nedbryder vi tabuer. Jeg synes, det er så stærkt at være med til at vise, at Instagram er så meget mere end rejsebilleder og avokadomadder #ungkræft Og nå ja så elsker jeg bland selv slik og kaffe med en god sjat mælk.