Støt de små, de store, de lange og de flade. Støt Brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Støt brysterne – Fordi ingen bryster skal have kræft

Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft. Det er knap 4.700 nye tilfælde om året. Men tæller du familie, kolleger og venner med, er der stort set ingen af os, der ikke bliver berørt af brystkræft.

Derfor er der brug for, at vi går sammen om at støtte brysterne. Støtte de små, de store, de lange og de flade. For selv om bryster er forskellige, er der ingen af dem der skal have kræft.

Tak fordi du er en af os!

Start din egen indsamling

Start din egen indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte brystkræftsagen.

Støt via MobilePay

Send valgfrit beløb til 96 64 68.

Støt via SMS

Send BRYST til 1422 – og støt med 50 kr.

Støt nu

Både de store, de små og de skæve beløb tæller.

Vores historier

 • Lise Sparrevohn på 56 år tog imod alle former for genoptræning efter sin brystkræft-operation sidste år. Og hun er ikke i tvivl om, at hun aldrig ville være kommet så hurtigt igennem det uden.

 • Da Vibeke Thorup fik beskeden, om at hun havde brystkræft, var det som at få en spand lort i hovedet. I dag er hendes vigtigste råd til andre, der kommer i samme situation, at de siger ja tak til genoptræning.

 • På trods af sit brystkræftforløb har Michelle formået at færdiggøre sin uddannelse, og kan nu kalde sig kræftfri. Det er fantastisk!

 • Nye rutiner har været en fast del af 49-årige Annette Fiskers hverdag, siden hun sidste år fik konstateret brystkræft.

 • Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

 • ”Da sygdommen ramte, var jeg ikke særlig åben om min situation. Hvis nogle spurgte, fortalte jeg om min diagnose, min operation og min behandling. Men jeg fortalte ikke, hvordan jeg egentlig havde det. At jeg faktisk døjede med angst og depression”.

 • I februar 2014 fik Mie konstateret brystkræft - 32 år gammel. Med ét blev hverdagen og livet væltet op og ned. Tiden derefter gik med operation, kemoterapi og stråling. Når behandlingerne og energien tillod det, tog Mie på arbejde. Selvom det ind imellem kun blev til en time, så var det et kærkomment pusterum fra sygdommen.

 • Da Gitte fik konstateret brystkræft for syv år siden besluttede hun sig for at være åben om sin sygdom. 10 år forinden havde hun mistet sin gode veninde til kræft, og dér havde Gitte mærket, hvor rart det var, at veninden var åben omkring hendes situation. Derfor besluttede Gitte sig hun sig for at gøre det samme.

Vis alle nyheder

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på brystkræftområdet.

 • 735 kvinder har fået en mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehus. Syv af kvinderne har efterfølgende fået konstateret kræft. - Et kæmpe svigt, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

 • De fleste ved, at alkohol i store mængder kan være sundhedsskadeligt. Men at alkohol øger risikoen for kræft, er ny viden for mange. Og kun 10 pct. af danskerne kender til sammenhængen mellem alkohol og brystkræft. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

 • I årets tredje kvartal er hovedparten af alle brystkræftpatienter ikke blevet opereret til tiden i Region Sjælland. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. – Patienterne er blevet ladt i stikken, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

 • Pink Cup har eksisteret siden 2003 takket være den store opbakning, der er til turneringen. Vi vil derfor gerne sende en stor tak til alle frivillige, der har gjort det muligt at afholde Pink Cup for 16. gang i år.

 • Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder og ses især hos kvinder over 60 år. Undersøgelser har desuden vist, at der er en sammenhæng mellem overvægt og brystkræft. Kvinder med overvægt har derfor en øget risiko for at udvikle brystkræft efter overgangsalderen, hvis man sammenligner med normalvægtige kvinder.

 • Takket være screeningsprogrammer og nye behandlingsmetoder, er der i dag langt flere, som overlever en brystkræftdiagnose. Hvis man fik brystkræft i 1960’erne, var chancen for at overleve 5 år kun 55 pct. I dag er 5-års overlevelsen på over 85 pct. I Danmark betyder det, at næsten 65.000 kvinder lever med en brystkræftdiagnose i bagagen.

 • 28-årige Malene Bredahl Hansen er ph.d.-studerende kræftforsker i Kræftens Bekæmpelse. Her ser hun nærmere på nye potentielle behandlingsformer til den særligt aggressive brystkræft, kaldet HER2-positiv brystkræft. For Malene betyder det meget at forske i kræft, for hendes mor har haft både nyre- og brystkræft.

 • Ny forskning skal afdække, hvordan styrketræning kan hjælpe brystkræftpatienter, som plages af smerter og gener efter brystkræft. Et forskerhold fra Aalborg Universitet vil undersøge, hvilken type styrketræning der bedst afhjælper de mange forskellige typer smerter og senfølger efter brystkræft.

 • I et nyt forskningsprojekt skal kvinder med brystkræft støttes i, hvordan de selv kan tage godt hånd om netop deres symptomer. De første resultater af et pilot forskningsprojekt er lovende. Her er en gruppe kvinder blevet tilbudt støtte fra en sygeplejerskenavigator, og resultaterne tyder på, at støtten kan mindske kvindernes psykologiske belastning. Forskerne er derfor nu i gang med at afprøve sygeplejerskenavigation blandt en større gruppe kvinder med brystkræft.

 • Resultaterne fra en ny undersøgelse skaber disse dage tvivl om effekten af brystscreening. Men der er ingen grund til at fravælge tilbuddet, der nedsætter dødeligheden af brystkræft med 20 pct., mener Kræftens Bekæmpelse.

 • Ny forskning giver håb til brystkræftpatienter med fremskreden brystkræft. Behandlinger med immunterapi har tidligere vist sig ikke at virke så godt på netop brystkræftceller, men et forsøg skal nu vise om løsningen findes i et nyt stof.

 • Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort nye kræftpakkeforløb for brystkræft og lungekræft. Kræftens Bekæmpelse håber, de nye forløb vil give et øget fokus på senfølger og efterforløbet, der kan vare mange år efter afslutningen af behandling på sygehuset.

 • En gruppe danske forskere, med støtte fra Kræftens Bekæmpelse, har udviklet en ny metode, der skal gøre det muligt at blive endnu klogere på samspillet mellem kroppens naturlige hormoner og udviklingen af brystkræft. Håbet er, at det i fremtiden kan betyde, at man kan reducere risikoen betydeligt for, at kræften opstår.

Vis alle nyheder

Det går pengene til

Hver 9. kvinde i Danmark rammes af brystkræft og rigtig mange andre bliver derfor pårørende. Det vil vi gerne lave om på. Færre skal få kræft og flere skal overleve.
I 2017 indsamlede vi sammen 17,6 mio. kr. og det betød at vi bl.a. kunne investere i forskning i individuel strålebehandling og kortlægning af behandling af brystkræftpatienter.

@stoet_brysterne på Instagram

Giv en high five til super-seje Janne.❤️ Hun er en af de to kvinder der modigt har stillet op på Brystpartiets valgplakater. Janne har haft Brystkræft to gange. Første gang i 2005 og anden gang i 2016. I dag er hun kræftfri og gør alt hvad hun kan for at inspirere, støtte og hjælpe andre kvinder igennem deres forløb. Det er for sejt! Tusinde tak til dig Janne. Vi er glade for, at du støtter op om, at ingen bryster skal have kræft. ❤️ #tak #brystpartiet #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

25 kommentarer

Send kærlighed til Maria-Therese. ❤️ Hun var en af de modige kvinder, som var på Brystpartiets valgplakater. I november 2018 fik hun konstateret brystkræft og har siden da været igennem både kemo og strålebehandlinger. Heldigvis kunne hun i fredags fejrer aller sidste strålebehandling – så fantastisk. Tusinde tak til Maria-Therese for at hjælpe med at sætte fokus på, at ingen bryster skal have kræft. Vi ønsker alt det bedste for dig i det videre forløb. ❤️ #tak #brystpartiet #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

17 kommentarer

💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE 💕 Tusinde tak for at I har taget så godt imod Brystpartiet. Her på valgets sidste dag, har vi dog stadigvæk brug for alt den støtte, vi kan få. Derfor trækker vi lod om 6 unikke Brystpartiet T-shirts til 6 heldige vindere, alt du skal gøre er at tilmelde dig Brystpartiet nu via. link i bio. 🙏 Jeres store interesse for Brystpartiets hættetrøjer har været overvældene. Det er desværre ikke lykkedes os at skaffe flere hættetrøjer, men til gengæld har vi lavet disse unikke T-shirts med tryk for og bag. Der er kun 6 i alt - 2 i str. M, 2 i str. L og 2 i str. XL. Vi vil forsøge, at få vindernes ønsker for størrelse til at gå op i en højere enhed, men vi kan ikke garantere, at man får den størrelse man vil have. Vi trækker lod blandt alle, der har tilmeldt sig Brystpartiet fra d. 14.05.2019. Vinderen trækkes torsdag 06.06.19 og får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden fredag 07.06.19 trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. #konkurrence #støtbrysterne #brystpartiet

12 kommentarer

🚲 Vind en flot lyserød cykel, så du kan køre valgflæsket af. 💕 Om et par dage er der valgflæsk, så vi har denne flotte cykel på højkant, så du kan forbrænde det igen. 👉🏼 Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er at tilmelde dig Brystpartiet via link i bio. Vi trækker lod blandt alle, der har tilmeldt sig Brystpartiet fra d 14.05.2019 Vinderen trækkes torsdag 06.06.19 og får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden fredag 07.06.19 trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. #konkurrence #vindencykel #støtbrysterne #brystpartiet #fordiingenbrysterskalhavekræft

15 kommentarer

Tilmeld dig Brystpartiet nu via link i bio hvis du er enig. 🙏❤️ @stoet_brysterne #brystpartiet #støtbrysterne #alleskalhaveligechancer

4 kommentarer

💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE Snart kan 14 danske politikere pakke kufferten til Europa-Parlamentet. Måske går din sommerferie også til et sted i Europa? ☀️ Hvis du støtter Brystpartiet har du nu mulighed for at vinde 3 flotte EPIC kufferter fra Kuffertthomsen.dk - så er du godt på vej. Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er: ✔ Tilmeld dig Brystpartiet via link i bio. Vi trækker lod blandt alle, der har tilmeldt sig Brystpartiet fra d. 14.05.2019. Vinderen trækkes tirsdag 04.06.2019 og får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden 06.06.2019, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. #konkurrence #brystpartiet #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

44 kommentarer

🌸 ✍️ KONKURRENCE ✍️ 🌸 Brystpartiet siger nej tak til sofavælgere. Til gengæld trækker vi lod om et gavekort til en ny sofa fra Ilva blandt alle der støtter Brystpartiet. Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er at tilmelde dig Brystpartiet via link i bio Sofaen kan leveres i valgfri farve eller konverteres til et gavekort til Ilva på samme beløb. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Vi trækker lod blandt alle, der har tilmeldt sig Brystpartiet fra 14.05.2019. Vinderen trækkes mandag 03.06 2019 og får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden 06.06 2019, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Instagram og Facebook. #konkurrence #vind #brystpartiet #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

25 kommentarer

💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE Det er vildt så stor efterspørgsel, der har været på vores Brystpartiet hoodie – 1000 tak for jeres interesse. Der er kun lavet ganske få stk., og de er desværre ikke til salg, men vi har nu valgt at udlodde 1 (str. M/L) til en heldig vinder. 😍 Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er at tilmelde dig Brystpartiet via link i bio. 🙏🏼 Vi trækker lod blandt alle, der har tilmeldt sig Brystpartiet fra 14.05.2019. Vinderen trækkes mandag 27.05 2019 og får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden 28.05 2019, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Instagram og Facebook. #konkurrence #vind #brystpartiet #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

39 kommentarer

Brystpartiets seje frivillige har været på gaden for at hænge plakater op. 👏 Du kan også bakke op, ved at give os din e-mail via. link i bio. Jo flere vi er, jo mere kan vi gøre.💕 #brystpartiet #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

11 kommentarer

Danmark har fået et parti, der favner dem alle.💗 De lange, de skæve, de brune og de hvide. Vi arbejder for, at ingen bryster skal have kræft. Jo flere vi er, jo mere kan vi gøre. Meld dig til og støt Brystpartiet via linket i bio. 👉🏼 @stoet_brysterne #brystpartiet #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhakræft

30 kommentarer

💕 Kære Mor, jeg elsker dig, og tænker på dig i dag... - Send en kærlig hilsen til din mor i kommentarfeltet og vær med til at mindes, alle de mødre vi savner og støtte alle de mødre, vi ikke vil miste 💌 #morsdag #enkærlighilsen #elskerdig #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

27 kommentarer

💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE! I forbindelse med Mors dag på søndag udlodder vi en lækker Parfum Spray 50 ml. fra @esteelauder (værdi 1400 kr.) Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er: ✔ Følge os her på Instagram inden d. 15/05 2019, hvor vinderen findes. Vi trækker en vinder blandt vores Instagram følgere d. 15/05 2019. Vinderen får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden d. 16/05 2019, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram. #morsdag #konkurrence #vind #follow #pinkonsdag #esteelauderdk #parfum #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

287 kommentarer

Mors dag nærmer sig… ❤️🌸 Forkæl en mor du har kær med en af vores fine nye limited edition halskæder.😍 Køb den via link i bio 👉 @stoet_brysterne Smykket findes både i guld og sølv og er med et fint perlevedhæng. Når du køber i webshoppen, støtter du samtidig brystkræftsagen. Fordi ingen bryster skal have kræft. 💕 #morsdag #smykker #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

10 kommentarer

Send en kærlig påskehilsen i kommentarfeltet til én du har kær. 👇❤️🐣 Vi ønsker alle, der er berørt af kræft en god påske med masser af nærvær, omsorg og kærlighed. 💕 #påske #kærlighilsen #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

17 kommentarer

Tak til vores samarbejdspartnere

Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu