Støt brysterne – Fordi ingen bryster skal have kræft

Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft. Det er knap 4.700 nye tilfælde om året. Men tæller du familie, kolleger og venner med, er der stort set ingen af os, der ikke bliver berørt af brystkræft.

Derfor er der brug for, at vi går sammen om at støtte brysterne. Støtte de små, de store, de lange og de flade. For selv om bryster er forskellige, er der ingen af dem der skal have kræft.

Tak fordi du er en af os!

Start din egen indsamling

Start din egen indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte brystkræftsagen.

Støt via MobilePay

Send valgfrit beløb til 8880.

Støt via SMS

Send BRYST til 1422 – og støt med 50 kr.

Støt nu

Både de store, de små og de skæve beløb tæller.

Vores historier

 • Lise Sparrevohn på 56 år tog imod alle former for genoptræning efter sin brystkræft-operation sidste år. Og hun er ikke i tvivl om, at hun aldrig ville være kommet så hurtigt igennem det uden.

 • Da Vibeke Thorup fik beskeden, om at hun havde brystkræft, var det som at få en spand lort i hovedet. I dag er hendes vigtigste råd til andre, der kommer i samme situation, at de siger ja tak til genoptræning.

 • På trods af sit brystkræftforløb har Michelle formået at færdiggøre sin uddannelse, og kan nu kalde sig kræftfri. Det er fantastisk!

 • Nye rutiner har været en fast del af 49-årige Annette Fiskers hverdag, siden hun sidste år fik konstateret brystkræft.

 • Gør som Rikke Bille og arrangér en dejlig lyserød fest for veninder, kollegaer og familie – i den gode sags tjeneste.

 • Hvor der er vilje, er der en vej. Det lader til at være mottoet i Lyngby, hvor Vivian Steen Knudsen og May-Britt Dinesen sidste år arrangerede et brag af en Lyserød Lørdag i Lyngby og indsamlede hele 81.130 kr. til brystkræftsagen. Og det var første år, at de og byen for alvor var med.

 • Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

 • ”Da sygdommen ramte, var jeg ikke særlig åben om min situation. Hvis nogle spurgte, fortalte jeg om min diagnose, min operation og min behandling. Men jeg fortalte ikke, hvordan jeg egentlig havde det. At jeg faktisk døjede med angst og depression”.

 • I februar 2014 fik Mie konstateret brystkræft - 32 år gammel. Med ét blev hverdagen og livet væltet op og ned. Tiden derefter gik med operation, kemoterapi og stråling. Når behandlingerne og energien tillod det, tog Mie på arbejde. Selvom det ind imellem kun blev til en time, så var det et kærkomment pusterum fra sygdommen.

 • Da Gitte fik konstateret brystkræft for syv år siden besluttede hun sig for at være åben om sin sygdom. 10 år forinden havde hun mistet sin gode veninde til kræft, og dér havde Gitte mærket, hvor rart det var, at veninden var åben omkring hendes situation. Derfor besluttede Gitte sig hun sig for at gøre det samme.

Vis alle nyheder

Støt de små, de store, de lange og de flade. Støt Brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på brystkræftområdet.

 • 735 kvinder har fået en mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehus. Syv af kvinderne har efterfølgende fået konstateret kræft. - Et kæmpe svigt, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

 • De fleste ved, at alkohol i store mængder kan være sundhedsskadeligt. Men at alkohol øger risikoen for kræft, er ny viden for mange. Og kun 10 pct. af danskerne kender til sammenhængen mellem alkohol og brystkræft. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

 • I årets tredje kvartal er hovedparten af alle brystkræftpatienter ikke blevet opereret til tiden i Region Sjælland. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. – Patienterne er blevet ladt i stikken, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

 • Pink Cup har eksisteret siden 2003 takket være den store opbakning, der er til turneringen. Vi vil derfor gerne sende en stor tak til alle frivillige, der har gjort det muligt at afholde Pink Cup for 16. gang i år.

 • Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder og ses især hos kvinder over 60 år. Undersøgelser har desuden vist, at der er en sammenhæng mellem overvægt og brystkræft. Kvinder med overvægt har derfor en øget risiko for at udvikle brystkræft efter overgangsalderen, hvis man sammenligner med normalvægtige kvinder.

 • Takket være screeningsprogrammer og nye behandlingsmetoder, er der i dag langt flere, som overlever en brystkræftdiagnose. Hvis man fik brystkræft i 1960’erne, var chancen for at overleve 5 år kun 55 pct. I dag er 5-års overlevelsen på over 85 pct. I Danmark betyder det, at næsten 65.000 kvinder lever med en brystkræftdiagnose i bagagen.

 • 28-årige Malene Bredahl Hansen er ph.d.-studerende kræftforsker i Kræftens Bekæmpelse. Her ser hun nærmere på nye potentielle behandlingsformer til den særligt aggressive brystkræft, kaldet HER2-positiv brystkræft. For Malene betyder det meget at forske i kræft, for hendes mor har haft både nyre- og brystkræft.

 • Ny forskning skal afdække, hvordan styrketræning kan hjælpe brystkræftpatienter, som plages af smerter og gener efter brystkræft. Et forskerhold fra Aalborg Universitet vil undersøge, hvilken type styrketræning der bedst afhjælper de mange forskellige typer smerter og senfølger efter brystkræft.

 • I et nyt forskningsprojekt skal kvinder med brystkræft støttes i, hvordan de selv kan tage godt hånd om netop deres symptomer. De første resultater af et pilot forskningsprojekt er lovende. Her er en gruppe kvinder blevet tilbudt støtte fra en sygeplejerskenavigator, og resultaterne tyder på, at støtten kan mindske kvindernes psykologiske belastning. Forskerne er derfor nu i gang med at afprøve sygeplejerskenavigation blandt en større gruppe kvinder med brystkræft.

 • Resultaterne fra en ny undersøgelse skaber disse dage tvivl om effekten af brystscreening. Men der er ingen grund til at fravælge tilbuddet, der nedsætter dødeligheden af brystkræft med 20 pct., mener Kræftens Bekæmpelse.

 • Ny forskning giver håb til brystkræftpatienter med fremskreden brystkræft. Behandlinger med immunterapi har tidligere vist sig ikke at virke så godt på netop brystkræftceller, men et forsøg skal nu vise om løsningen findes i et nyt stof.

 • Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort nye kræftpakkeforløb for brystkræft og lungekræft. Kræftens Bekæmpelse håber, de nye forløb vil give et øget fokus på senfølger og efterforløbet, der kan vare mange år efter afslutningen af behandling på sygehuset.

 • En gruppe danske forskere, med støtte fra Kræftens Bekæmpelse, har udviklet en ny metode, der skal gøre det muligt at blive endnu klogere på samspillet mellem kroppens naturlige hormoner og udviklingen af brystkræft. Håbet er, at det i fremtiden kan betyde, at man kan reducere risikoen betydeligt for, at kræften opstår.

Vis alle nyheder

Det går pengene til

Hver 9. kvinde i Danmark rammes af brystkræft og rigtig mange andre bliver derfor pårørende. Det vil vi gerne lave om på. Færre skal få kræft og flere skal overleve.
I 2017 indsamlede vi sammen 17,6 mio. kr. og det betød at vi bl.a. kunne investere i forskning i individuel strålebehandling og kortlægning af behandling af brystkræftpatienter.

@stoet_brysterne på Instagram

💕💗 Vi varmer op til valentinsdag. Send en kærlig hilsen i kommentarfeltet til én du holder af. 💕💗 #loveisintheair #valentinesday #quoteoftheday #kærlighed #støtbrysterne

16 kommentarer

I dag er det World Cancer Day. En dag hvor hele verden går sammen om at kæmpe for en fremtid uden kræft. 🙏 Hjælp os med at sende en kærlig hilsen i kommentarfeltet til alle, der er eller har været berørt af kræft. 💕👇 #worldcancerday #ingenskalståalene #enfremtidudenkræft #støtbrysterne #kræftensbekæmpelse

37 kommentarer

Valentinsdag nærmer sig…💕 Forkæl én du holder af med vores flotte smykker. De findes både som halskæde og øreringe i guld eller sølv. Når du køber i webshoppen, støtter du samtidig brystkræftsagen. Det er dobbelt op på kærlighed.❤️ Køb smykkerne via link i bio @stoet_brysterne #valentinsdag #loveisintheair #købogstøt #smykker #støtbrysterne

2 kommentarer

UDSALG 😍🛒 Lige nu kan du shoppe flotte T-shirt, armbånd og halskæder til en stærk nedsat pris samtidig med at du støtter brystkræftsagen. Shop nu via link i bio 👉 @stoet_brysterne #udsalg #sale #tshirt #armbånd #halskæder #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

0 kommentarer

SPAR OP TIL 60% 😍😍 Lige nu er der udsalg i vores webshop. Køb f.eks. årets T-shirt til kun 99 kr. samtidig med at du gør en forskel for brystkræftpatienter og deres pårørende. 💕 Shop via. link i bio inden det er for sent. @stoetbrysterne @custommade_official #udsalg #sale #shopping #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

1 kommentarer

En kærlig tak skal lyde til alle jer, der har været en del af Støt Brysterne i 2018. ❤️ Vi ønsker alle et godt og lykkebringende nytår med gode ønsker for fremtiden. Vi glæder os til 2019. 🎆⭐ #nytår #2018 #2019 #newyear #happynewyear #godtnytår #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

5 kommentarer

Glædelig jul. 🎄 Vi sender de varmeste tanker og juleønsker til dig og alle berørte af kræft. ❤️ #jul2018 #merrychristmas #juleønsker #kærlighed #fordiingebrysterskalhavekræft #støtbrysterne

5 kommentarer

Vores allerstørste juleønske. 🎄❤️ #jul2018 #juleønske #kræft #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft

20 kommentarer

Da Julies mor fik konstateret brystkræft, fik Julie tatoveret et stort hjerte på sit håndled. 🖤 Nu er den tatovering blevet udvidet med et hjerte mere. ❤️ "I dag fik jeg tilføjet et hjerte mere til min tatovering, så nu er der to - Et for da min mor blev syg, et for da hun blev rask igen. Min mor har det heldigvis godt i dag og har få eftervirkninger, men oveni hatten fandt vi også ud af, at jeg desværre er bærer af BRCA 1-genet. Man får nogle slag i ny og næ, men så længe vi holder sammen, så skal man nok klare sig igennem det." Vi sender en masse kærlighed og varme tanker til Julie og hende mor. ❤️ #støtbrysterne #kræft #brystkræft #kræftfri #minde #hjerte #mor #tattoo #tatovering #fordiingenbrysterskalhavekræft

8 kommentarer

Mangler du stadig at købe de sidste julegaver? 🎁🎄 Forkæl en du har kær med et af vores fine nye smykker. De findes både som halskæde og øreringe i guld eller sølv. Find link i bio 👉🏼 @stoet_brysterne Når du køber i webshoppen, støtter du samtidig brystkræftsagen.❤️ #smykker #design #fashion #godjul #jul2018 #sterlingsilver #gold #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

9 kommentarer

Mangler du en julegave, der giver mening? 🎁🎁❤️❤️ Støt Brysterne har lige lanceret fine nye smykker med vores sløjfe. De findes både som halskæde og øreringe i guld eller i sølv. Kampagne pris kr. 299,- Smykkerne findes i guld og sølv og kan købes til en kampagnepris på 299 kr. Find dem via. link i bio 👉@stoet_brysterne Når du køber i webshoppen, støtter du samtidig brystkræftsagen med forskning, forebyggelse og patientstøtte. ❤️ #smykker #design #fashion #godjul #jul2018 #steelingsilver #gold #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

27 kommentarer

Der er ikke noget bedre end julehygge med dem man holder af måske over et spil pakkeleg. 🎁🎲 Om pakkerne er store, små, runde eller skæve, bestemmer du selv. Men vi håber, at du vil støtte brystkræftsagen med køb af disse pins. Du finder dem via link i bio. Fordi ingen bryster skal have kræft. ❤️ #pakkeleg #jul2018 #fordiingenbrysterskalhavekræft #pins #støtbrysterne

6 kommentarer

I dag skal vi have en solskinshistorie. 🌞 Sara og Johan har begge haft brystkræft. De mødte hinanden gennem @ungkraeft og blev senere kærester. Nu er de kræftfrie og til februar skal de være forældre. 👪💕 Lad os sende en masse kærlighed deres vej. 😍 #støtbrysterne #ingenbrysterskalhavekræft

18 kommentarer

Du kan stadig nå det 🎉 Køb årets T-shirt så er du med til at gøre en forskel for brystkræftpatienter og deres pårørende. Fordi ingen bryster skal have kræft ❤️ #blackfriday #pinksale #udsalg #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

2 kommentarer

Tak til vores samarbejdspartnere

Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu