Forkæl en mor du har kær og støt samtidig brystkræftsagen.

Støt brysterne – Fordi ingen bryster skal have kræft

Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft. Det er knap 4.700 nye tilfælde om året. Men tæller du familie, kolleger og venner med, er der stort set ingen af os, der ikke bliver berørt af brystkræft.

Derfor er der brug for, at vi går sammen om at støtte brysterne. Støtte de små, de store, de lange og de flade. For selv om bryster er forskellige, er der ingen af dem der skal have kræft.

Tak fordi du er en af os!

Støt de små, de store, de lange og de flade. Støt Brysterne. Fordi ingen bryster skal have kræft.

Start din egen indsamling

Start din egen indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte brystkræftsagen.

Støt via MobilePay

Send valgfrit beløb til 96 64 68.

Støt via SMS

Send BRYST til 1422 – og støt med 50 kr.

Støt nu

Både de store, de små og de skæve beløb tæller.

Vores historier

 • Lise Sparrevohn på 56 år tog imod alle former for genoptræning efter sin brystkræft-operation sidste år. Og hun er ikke i tvivl om, at hun aldrig ville være kommet så hurtigt igennem det uden.

 • Da Vibeke Thorup fik beskeden, om at hun havde brystkræft, var det som at få en spand lort i hovedet. I dag er hendes vigtigste råd til andre, der kommer i samme situation, at de siger ja tak til genoptræning.

 • På trods af sit brystkræftforløb har Michelle formået at færdiggøre sin uddannelse, og kan nu kalde sig kræftfri. Det er fantastisk!

 • Nye rutiner har været en fast del af 49-årige Annette Fiskers hverdag, siden hun sidste år fik konstateret brystkræft.

 • Gør som Rikke Bille og arrangér en dejlig lyserød fest for veninder, kollegaer og familie – i den gode sags tjeneste.

 • Hvor der er vilje, er der en vej. Det lader til at være mottoet i Lyngby, hvor Vivian Steen Knudsen og May-Britt Dinesen sidste år arrangerede et brag af en Lyserød Lørdag i Lyngby og indsamlede hele 81.130 kr. til brystkræftsagen. Og det var første år, at de og byen for alvor var med.

 • Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

 • ”Da sygdommen ramte, var jeg ikke særlig åben om min situation. Hvis nogle spurgte, fortalte jeg om min diagnose, min operation og min behandling. Men jeg fortalte ikke, hvordan jeg egentlig havde det. At jeg faktisk døjede med angst og depression”.

 • I februar 2014 fik Mie konstateret brystkræft - 32 år gammel. Med ét blev hverdagen og livet væltet op og ned. Tiden derefter gik med operation, kemoterapi og stråling. Når behandlingerne og energien tillod det, tog Mie på arbejde. Selvom det ind imellem kun blev til en time, så var det et kærkomment pusterum fra sygdommen.

 • Da Gitte fik konstateret brystkræft for syv år siden besluttede hun sig for at være åben om sin sygdom. 10 år forinden havde hun mistet sin gode veninde til kræft, og dér havde Gitte mærket, hvor rart det var, at veninden var åben omkring hendes situation. Derfor besluttede Gitte sig hun sig for at gøre det samme.

Vis alle nyheder

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på brystkræftområdet.

 • 735 kvinder har fået en mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehus. Syv af kvinderne har efterfølgende fået konstateret kræft. - Et kæmpe svigt, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

 • De fleste ved, at alkohol i store mængder kan være sundhedsskadeligt. Men at alkohol øger risikoen for kræft, er ny viden for mange. Og kun 10 pct. af danskerne kender til sammenhængen mellem alkohol og brystkræft. Det viser en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

 • I årets tredje kvartal er hovedparten af alle brystkræftpatienter ikke blevet opereret til tiden i Region Sjælland. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. – Patienterne er blevet ladt i stikken, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

 • Pink Cup har eksisteret siden 2003 takket være den store opbakning, der er til turneringen. Vi vil derfor gerne sende en stor tak til alle frivillige, der har gjort det muligt at afholde Pink Cup for 16. gang i år.

 • Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder og ses især hos kvinder over 60 år. Undersøgelser har desuden vist, at der er en sammenhæng mellem overvægt og brystkræft. Kvinder med overvægt har derfor en øget risiko for at udvikle brystkræft efter overgangsalderen, hvis man sammenligner med normalvægtige kvinder.

 • Takket være screeningsprogrammer og nye behandlingsmetoder, er der i dag langt flere, som overlever en brystkræftdiagnose. Hvis man fik brystkræft i 1960’erne, var chancen for at overleve 5 år kun 55 pct. I dag er 5-års overlevelsen på over 85 pct. I Danmark betyder det, at næsten 65.000 kvinder lever med en brystkræftdiagnose i bagagen.

 • 28-årige Malene Bredahl Hansen er ph.d.-studerende kræftforsker i Kræftens Bekæmpelse. Her ser hun nærmere på nye potentielle behandlingsformer til den særligt aggressive brystkræft, kaldet HER2-positiv brystkræft. For Malene betyder det meget at forske i kræft, for hendes mor har haft både nyre- og brystkræft.

 • Ny forskning skal afdække, hvordan styrketræning kan hjælpe brystkræftpatienter, som plages af smerter og gener efter brystkræft. Et forskerhold fra Aalborg Universitet vil undersøge, hvilken type styrketræning der bedst afhjælper de mange forskellige typer smerter og senfølger efter brystkræft.

 • I et nyt forskningsprojekt skal kvinder med brystkræft støttes i, hvordan de selv kan tage godt hånd om netop deres symptomer. De første resultater af et pilot forskningsprojekt er lovende. Her er en gruppe kvinder blevet tilbudt støtte fra en sygeplejerskenavigator, og resultaterne tyder på, at støtten kan mindske kvindernes psykologiske belastning. Forskerne er derfor nu i gang med at afprøve sygeplejerskenavigation blandt en større gruppe kvinder med brystkræft.

 • Resultaterne fra en ny undersøgelse skaber disse dage tvivl om effekten af brystscreening. Men der er ingen grund til at fravælge tilbuddet, der nedsætter dødeligheden af brystkræft med 20 pct., mener Kræftens Bekæmpelse.

 • Ny forskning giver håb til brystkræftpatienter med fremskreden brystkræft. Behandlinger med immunterapi har tidligere vist sig ikke at virke så godt på netop brystkræftceller, men et forsøg skal nu vise om løsningen findes i et nyt stof.

 • Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort nye kræftpakkeforløb for brystkræft og lungekræft. Kræftens Bekæmpelse håber, de nye forløb vil give et øget fokus på senfølger og efterforløbet, der kan vare mange år efter afslutningen af behandling på sygehuset.

 • Jo mere viden lægerne har om en patients kræftsygdom, jo mere præcist kan man målrette behandlingen. Her kan biomarkører være en hjælp. Det er molekyler, der giver et indblik i kræftcellernes styrker og svagheder. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Dream Team peger nu på en ny gruppe af biomarkører som viser lovende resultater inden for brystkræft.

Vis alle nyheder

Det går pengene til

Hver 9. kvinde i Danmark rammes af brystkræft og rigtig mange andre bliver derfor pårørende. Det vil vi gerne lave om på. Færre skal få kræft og flere skal overleve.
I 2017 indsamlede vi sammen 17,6 mio. kr. og det betød at vi bl.a. kunne investere i forskning i individuel strålebehandling og kortlægning af behandling af brystkræftpatienter.

@stoet_brysterne på Instagram

Send en kærlig påskehilsen i kommentarfeltet til én du har kær. 👇❤️🐣 Vi ønsker alle, der er berørt af kræft en god påske med masser af nærvær, omsorg og kærlighed. 💕 #påske #kærlighilsen #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

17 kommentarer

Vi tager hul på påskeugen med en vigtig opfordring. 👇❤️ 46-årige Kristine er netop erklæret kræftfri efter 6 måneder med brystkræft. Hun har noget på hjerte, som hun gerne vil dele med jer alle. ”I november 2018 fik jeg konstateret brystkræft. Allerede dengang besluttede jeg, at jeg ikke ønskede at gå med paryk, når mit hår begyndte at falde af. Jeg ville ikke skjule min kræft eller mit udseende. Jeg har mødt kvinder, der føler sig tvunget eller presset til at gå med paryk for at skåne andre. Men det må og skal ikke blive den kræftsyges problem, at det er svært at konfronteres med kræft. For kræften er her – og det er ikke altid lige kønt. Heldigvis har jeg mødt flest mennesker, der har fortalt mig, at jeg var flot, sej og stærk. Det var min kamp og mine valg – ligeså vel som det er jeres kamp og jeres valg. Tabet af dit hår skal ikke forhindre dig i at komme ud og leve så normalt et liv som muligt – uanset om du vælger paryk, tørklæde eller ingenting. Gør det, der føles bedst for dig. ” Tusinde tak for opfordringen Kristine. Vi er meget enige i, at kræftpatienter skal gøre det, der føles rigtig for dem selv.💕 Del endelig jeres tips og tricks med hinanden i kommentarfeltet. 👇 #vigtigtbudskab #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

37 kommentarer

Har du været ude at gå en tur i de lyserøde forårsfarver? 🌸 Vidste du, at en gåtur på bare 30 min. hver dag kan være med til at minimere din risiko for at få kræft. Tag en du holder af under armen, og nyd de smukke træer, der blomstrer lige nu. 💕 #forår #sakura #kirsebærtræ #lyserød #gåtur #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

11 kommentarer

💕 PINK ONSDAG KONKURRENCE! Vi vil så gerne give jer lidt igen i denne skønne forårstid. Derfor udlodder vi et flot lyserødt @Iittala glassæt med 6 x glas (35 cl.) og 1 karaffel (100 cl.) til en heldig Støt Brysterne Instagram følger. Alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er: ✔ Følge os her på Instagram inden d. 24/04 2019, hvor vinderen findes. Vi trækker en vinder blandt vores Instagram følgere d. 24/04 2019. Vinderen får direkte besked. Vender vinderen ikke tilbage inden d. 26/04 2019, trækkes der en ny vinder. Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook eller Instagram. #konkurrence #vind #follow #pinkonsdag #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

360 kommentarer

I dag viser vi flaget til @kraeftensbekaempelse Landsindsamling. 🚩 Vi har alle en grund til at bakke op. Del din med os i kommentarfeltet. 👇💕 #visflaget #landsindsamling #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

7 kommentarer

Send high-fives til modige Maria-Therese, der tager os med på sin ’hårrejse’. 🙏🏼 (swipe igennem billedeserien 👉🏼). ”Billederne er en dokumentation af min rejse under kemoterapi. Det var helt utrolig skræmmende for mig at vide, at mit hår ville falde af. Det var en af de absolut mest nederen bivirkninger for mig. Derfor håber jeg, at jeg med mine billeder, kan lette frygten hos nogen af jer. At de kan vise jer, at man kan bevare værdigheden, det ikke er et tabu, at det gror ud igen og at alt ikke handler om det ydre.” Vi synes du er skøn – både med og uden hår. 😍 Tak for at dele din rejse med os. ❤ #modig #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

60 kommentarer

⭐ SIDSTE CHANCE ⭐ … hvis du skal nå, at have fat i vores fine guldhalskæde. 😍 Vi har ganske få tilbage, og den lange kæde kommer ikke igen. Shop via link i bio 👉 @stoet_brysterne Tusinde tak til alle, der har købt og støttet. Fordi ingen bryster skal have kræft.❤️ #købogstøt #smykker #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

5 kommentarer

Vi starter ugen med en dejlig nyhed.❤️ 28-årige Freia er netop erklæret kræftfri efter 3 måneder med brystkræft. "Jeg er blevet erklæret kræftfri. 💪 Kæmpe fucking HURRA for det. 🙏 Jeg fik samtidig at vide, at jeg skal have kemo hver uge de næste 3 måneder - i tilfælde af, at der skulle være kræftceller i kroppen, som ikke kan ses… Men det er okay, for hvem tager chancer, når livet er på spil? Og så kan jeg også med ro i sindet sige, at der er blevet gjort alt. I øvrigt - tjek lige mit fe-hår, der er begyndt at gro. 🧚 It may not be much, but it's there! Og med den kemotype jeg skal have nu, kan jeg være heldig med, at det forsætter med at gro. " Send kærlighed til Freia, der deler sin historie med os. Vi ønsker dig alt held og lykke fremover – også med dit flotte hår. ❤️ #brystkræft #kræftfri #kemo #støtbrysterne #fordiingenbrysterskalhavekræft @freiaheidtmann

25 kommentarer

Alle bryster er forskellige, men ingen af dem skal have kræft. ❤️ #ingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

21 kommentarer

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag.💪❤️ Det vil vi gerne fejre ved at hylde alle kvinder. Send en kærlig hilsen i kommentarfeltet til alle de seje kvinder, der er en del af dit liv. 👇❤️ #kvindernesinternationalekampdag #kærlighedtilsejekvinder #sendenkærlighilsen #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

8 kommentarer

I morgen fejrer vi Kvindernes Internationale Kampdag. Men tænk på, at der hver dag i gennemsnit er 13 kvinder, der får konstateret brystkræft. ❤️ Hjælp os med at kæmpe for de kvinder, der hver dag er berørt af brystkræft. SMS kvinder til 1422 og støt med 50 kr. (+ alm. SMS takst) eller Mobilepay et valgfrit beløb til 8880 Tak fordi du er en af os. 🙏❤️ #kvindernesinternationalekampdag #sms #mobilepay #støt #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

3 kommentarer

💕 Vi varmer op til Kvindernes Internationale Kampdag ved at hylde en række stærke mennesker, der er berørt af brystkræft. En af dem er 32-årige Camilla, der deler sine tanker omkring det at være alenemor til en lille pige, samtidig med at have fået en kræftdiagnose. Send Camilla en kærlig hilsen med på vejen. ❤️ ”Da jeg fik konstateret brystkræft, gik de fleste af mine tanker med, hvordan jeg kunne skåne min lille datter. Jeg fik øjeblikkeligt et kæmpe behov for at opruste! Jeg ville være bedre, mere til stede, mere taknemmelig, tyndere, en bedre mor – you name it – bare stærkere. At være alenemor til en lille pige på 2 år i alt det her er benhårdt – for os begge – men også så helvedes livsbekræftende. Hvordan forklarer man så lille et væsen, at mor er så syg, at hun ikke kan være der hele tiden, som hun plejer? Jeg har ikke svaret, men vi prøver os frem med ferier ved mormor og en nyindkøbt lægetaske, så vi kan snakke lidt om at have “av i brystet”. Heldigvis er hun lavet af det samme stof, som jeg er! Hun kan hverken ændre på min kvalme eller min træthed, men den kærlighed, hun viser mig hver eneste dag, er min drivkraft!” Du er så sej og modig, Camilla! Tak, fordi du deler din historie med os.❤️ @kemokaellingen #kvindernesinternationalekampdag #alenemor #brystkræft #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

23 kommentarer

Vi varmer op til Kvindernes Internationale Kampdag ved at hylde en række stærke mennesker der viser, at de støtter alle bryster – fordi ingen bryster skal have kræft. En af dem er Laura, der står bag Ladies Affairs og @copenhagencharityweek. I aften afholder Ladies Affairs en fantastisk gallamiddag, efterfulgt af en flot auktion til fordel for Støt Brysterne. Sådan et arrangement har Laura afholdt flere gange, derfor synes vi, at hun fortjener et kæmpe stort #mandagstak.🙏❤️ Photo by Chad T. Charlton CTC Photography #kvindernesinternationalekampdag #frivillig #mandagstak #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

0 kommentarer

💕 Vi varmer op til Kvindernes Internationale Kampdag ved at hylde en række stærke mennesker der viser, at de støtter alle bryster – fordi ingen bryster skal have kræft. En af dem er Tommy, der deler sine tanker som stærk pårørende til sin kommende hustru Mona, som har brystkræft.❤️ ”Vi giver fingeren til kræft. Vi forbander det langt væk. Men vi er 110 pct. sammen i det her og det giver os styrke. Da Mona mistede sit sidste hår, var det helt naturligt, at mit også skulle af. Hun fortjener kun det allerbedste, da hun altid har været min støtte. Til sommer skal vi giftes, og jeg kan ikke vente med, at jeg skal nyde synet af min smukke Mona, der kommer ned af kirkegulvet for endelig at blive min hustru og min livsledsager. Jeg støtter Mona med iver i håbet om, at vi kan leve lykkeligt sammen til vores dages ende i med- og modgang. Jeg kan på ingen måde forestille mig, at nogen pårørende ikke ville støtte deres kære med samme iver. Det håber jeg, at I alle gør derude.” Send kærlighed til Tommy og Mona og ønsk dem alt held og lykke med det videre forløb og deres kommende bryllup. ❤️ #kvindernesintertionalekampdag #pårørende #bryllup #kærlighed #fordiingenbrysterskalhavekræft #støtbrysterne

24 kommentarer

Tak til vores samarbejdspartnere

Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu