Ung Kræft i

VELKOMSTPAKKEN

'Et kram i en pose' så unge der får kræft ved at de ikke er alene.

Hvad er velkomstpakken?

Unge med kræft skal vide, de ikke er alene ♥

Velkomstpakken skal gøre en forskel for de unge, der får konstateret kræft. Ung Kræft har derfor lavet en pakke, der skal styrke de unge i deres sygdomsforløb.

Målet er, at alle unge mellem 18 og 39 år skal have en velkomstpakke i hånden, når de får stillet en kræftdiagnose. Vi ved, at mange unge med kræft føler sig ensomme og mangler information. Det er især information om alt det, der ikke handler specifikt om deres sygdom, men f.eks. de psykiske reaktioner, hospitalslivet, vennerne, kæresten og familien eller det praktiske i forhold til studie eller job. Velkomstpakken skal sikre, at de unge ikke føler sig alene, og give dem modet til at stille de spørgsmål, de har og kræve svar.

Alt det gode i velkomstpakken

Velkomstpakken er vores 'Du er ikke alene'-mulepose fyldt med en masse gode sager. Blandt andet ungeguiden ’Fuck. Jeg har kræft. Hvad nu?’, information om Ung Kræft, en drikkedunk til, når hospitalets røde saft bliver for meget, og vandbaserede tatoveringer med stærke Ung Kræft-budskaber. Du finder også små gaver - indholdet kan variere i poserne. I muleposen er der også et velkomstbrev pakket af en ung med kræft. Derudover finder man også en tjekliste, der kan hjælpe med at huske spørgsmålene til samtalen med lægen.

Velkomstpakken uddeles på din afdeling

De første velkomstpakker blev finansieret med støtte fra Knæk Cancer-midler. Fra december 2017 er velkomstpakken blevet uddelt på landets hospitaler. Både unge, læger og sygeplejersker er glade for projektet. Derfor fortsætter vi som minimum med at dele pakkerne ud til og med år 2023. 

Hvor er vi?

Velkomstpakkerne bliver delt ud af sygeplejersker ude på afdelingerne. Har du ikke fået en pakke på din afdeling, så spørg efter den eller fortæl din sygeplejerske om projektet. De kan altid bestille velkomstpakker ved at skrive til os på Ung Kræft-kontoret.

Du kan også altid henvende dig i en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger og bede om en pakke, hvis din afdeling ikke har nogen.

Vi håber, du bliver glad for velkomstpakken. Du er ikke alene!

Eksempel på indholdet i velkomstpakken:

→     Velkomstbrev

→     Tjekliste: En hjælp til lægesamtalerne

→     Ung kræfts informationsmateriale

→     Ungeguiden: ’Fuck. Jeg har kræft. Hvad nu?’

→     Vandbaserede tatoveringer med statements

→     Drikkedunk

→     Et par sokker, strikket af frivillige fra hele landet

→     Fuck kræft armbånd

→     Hue fra The Headwear Company

→     'Du er ikke alene'-mulepose

→     Et spil/quizboks

Indholdet kan variere!

Læs mere om ungeguiden

Man ved det bedst, når man har prøvet det selv. Derfor er guiden skrevet af Ung kræft, Kræftens Bekæmpelse, Rigshospitalet og en masse megaseje unge, der selv enten har eller har haft kræft. Guiden er fuld af viden, tips og personlige historier. Du kan også downloade guiden som pdf hvis du følger linket nedenfor.

Tjekliste til lægesamtalen

Det kan være svært at finde rundt i de mange informationer man får, eller bare svært at huske at spørge om alt det man gerne vil have svar på. Denne tjekliste har vi lavet til dig som en hjælp til, hvilke spørgsmål der kan være gode at stille din læge ved andet eller tredje besøg. Overvej hvilke af spørgsmålene der kan være relevante for dig, og stil kun de spørgsmål du er klar på at få svar på.

Er du sygeplejerske eller læge?

Vi er så glade for den store opbakning, der er til vores velkomstpakker. Lige nu bliver den delt ud på knap 70 hospitalsafdelinger. 

Hiv fat I os, hvis vi skal sende nogen til din afdeling:

E-mail: ungkraeft@cancer.dk

Telefon: 3525 7472