Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Solkampagnens protektor og ambassadører

HKH Kronprinsesse Mary er Solkampagnens protektor. Vi sætter stor pris på hende og den brede skare af danskere –- kendte som ukendte -– der er vores ambassadører. På denne side kan du læse om, hvem de er.

Protektor og ambassadører

"Som de fleste andre fra Australien har jeg lært at have respekt for solen. Da jeg kom til Danmark, var jeg derfor overrasket over at se, at danskerne havde en helt anden holdning til solen.

Som protektor for Solkampagnen er jeg glad for, at vi siden kampagnens start i 2007 har gjort store fremskridt. Både forældre, professionelle og frivillige tager i stigende grad ansvar for at lære danskerne sunde solvaner.

Når sommersolen står højt på himlen, skal vi undgå at få for meget sol. Derfor skal vi søge skygge - især mellem 12.00 og 15.00 - bruge hat, bluse med ærme og solcreme. Så kan vi blive ved med at være ven med solen hele livet."


Sebastian Klein

Tv-vært og børneunderholder

”"En rødhåret naturfreak som mig har faktisk større respekt for solen end for løverne.”"


Signe Wenneberg

Havebogsforfatter og foredragsholder

”"Solen i haven bider lige så meget som på stranden. Man tænker bare ikke over det.”"


Lotte Andersen

Skuespiller

"”Når solen begynder at varme, er min første tanke ikke længere –- ahh … solbadning, men –- så er det tid til solcreme."


Camilla Vest

Model

”"Jeg er normalt ikke fanatiker. Men jeg kunne ikke drømme om at gå i solarium.”"


Masha Vang

Radiovært og brevkasseskribent

"Folk skal være klar over, hvor farligt det er at gå i solarium, jeg har selv gjort det, men ikke de sidste par år. Hvid er den nye brun."


Frederik Fetterlein

Tennisspiller og reality-stjerne

"”Det er aldrig for sent at ændre sine vaner i solen. Jeg har ikke altid været lige fornuftig i solen, men alle kan jo heldigvis blive klogere.”"


Kato

DJ og producer

”Nu har jeg jo ikke så meget hår på hovedet, derfor ved jeg også, hvor vigtigt det er at beskytte mig mod solen - især når jeg spiller udendørs på festivalerne, hvor solen ofte bager lige ind på scenen.”


KNA connected

Hip-hop band

"Om at gå i solarium siger bandet: ”Det er simpelthen for dumt at spille russisk roulette med livet og så får man jo rynker og hængehud!”"


Steen Mohr

Professionel sejler

"Jeg har stor respekt for solens UV-stråler, som selv i overskyet vejr kan give skoldninger. Havet reflekterer de skadelige UV-stråler, der ælder huden og i værste fald kan give hudkræft. "


Oxygen Sailing Team

Verdensmestre 2011 i X-35-bådklassen

"”Kombinationen af at bidrage til en vigtig sag og kæmpe for at genvinde verdensmesterskabet tiltaler os. Som ambassadører kan vi deltage i dialogen og samtidig vise, hvor langt man i praksis kan gå med henblik på solbeskyttelse ved sejlads på højt niveau.”"


Øvrige ambassadører

  • Matas' medarbejdere
  • Kræftens Bekæmpelses frivillige solambassadører
  • Vores Facebook-venner

Nyttige links:

Læs om solbeskyttelse

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen