HVAD ER DEN LOKALE SOLUGE?

Den lokale soluge handler om at give børn i landets børnehaver en mere solsikker hverdag. Derfor inviterer Kræftens Bekæmpelses Solkampagne, frivillige til at besøge lokale institutioner for at opfordre dem til at vedtage en solpolitik. Som noget nyt, giver Solkampagnen også institutioner mulighed for selv at afholde et soltema.

Takket være en masse engagerede og dygtige frivillige og pædagoger landet over, har flere hundrede institutioner sat solbeskyttelse på dagsordenen, og mange tusinde børn har lært, at blive ven med solen. Mange børnehaver har allerede indført en solpolitik, og Solkampagnen arbejder for, at endnu flere børn rundt omkring i hele landet vil blive godt beskyttet i solen.


Uanset om du ønsker at være frivillig og tage på besøg i børnehaver, eller om du er institution, der vil afholde eller soltema, håber vi du vil være med i Den lokale soluge.

KAN ALLE DELTAGE I DEN LOKALE SOLUGE?

Ja, alle der har lyst til at gøre en forskel for børn i de danske institutioner kan deltage i den lokale soluge. Det eneste det kræver er:

Som frivillig:

At du vil være med til at forebygge kræft i huden, og give børn gode solvaner.

At du vil tage kontakt til lokale institutioner

At du kan afsætte en halv dag til at besøge en institution.

At du vil hjælpe institutioner med selv at afholde Soltema – f.eks. at bestille en Soltemapakke på vegne af dem, forklare dem, hvordan de selv kan bestille en pakke og generelt fortælle dem om vigtigheden af solbeskyttelse af børn og opfordre dem til at vedtage en solpolitik

At du opretter dig på frivillig.dk og melder dig ind i gruppen: Den lokale soluge.

At du evt. finder en anden person, der vil tage på institutionsbesøg sammen med dig.

At du bestiller vores gratis materialepakke, med alt hvad du behøver til besøget.

Læs mere om at være frivillig

Som Institution:

At du vil være med til at forebygge kræft i huden, og give børn gode solvaner.

Bestiller en soltema pakke eller downloader materialet.

Eller undersøger muligheden for, at få besøg af frivillige i dit lokalområde.

Læs mere om at afholde jeres eget soltema

MATAS STØTTER DEN LOKALE SOLUGE

Matas støtter Kræftens Bekæmpelses arbejde med forebyggelse af kræft i huden og tidlig opsporing af modermærkekræft. Matas-koncernen er et af Danmarks mest kendte og velrenommerede brands.

Matas har eksisteret siden 1949, og var oprindeligt ejet af et netværk af selvstændige materialister. I dag er koncernen børsnoteret med godt 2.500 ansatte, hvor hovedparten er ansat i en af koncernens ca. 270 Matas-butikker.

Matas støtter Den Lokale Soluge i år og bidrager dermed til at give børn i landets børnehaver en mere solsikker hverdag.