Gå til sygdomsliste

Samarbejdspartnere

Kræftens Bekæmpelse står bag kampagnen "Skru ned for solen". En række andre partnere er også med i samarbejdet. Læs om dem her.

Det faglige grundlag skabes i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Miljøstyrelsen, DMI, Danske Dermatologer og Kræftens Bekæmpelse.

MATAS donerer årligt til Kræftens Bekæmpelses arbejde for, at færre danskere rammes af kræft i huden. Siden 2005 har Matas og Kræftens Bekæmpelse samarbejdet om at sætte fokus på solbeskyttelse og kræft i huden. Kampagnens budskaber udbredes i alle Matas butikker og på Matas platforme. Desuden bidrager Matas til, at landets børneinstitutioner informeres om vigtigheden af at beskytte sig i solen.

DMI og Danske Dermatologer
DMI og Danske Dermatologer står sammen med Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen om udbredelse af Solkampagnens faglige budskaber - herunder viden om uv-indekset og dets indvirke på vores helbred.

Nationale og internationale samarbejder

På Solkampagnen samarbejder vi bredt både nationalt og internationalt med mål om, at mindske hudkræft. Vi deltager bl.a. i arbejdet omkring konferencen ”Uv and Skincancer Prevention”. Herudover er vi partnere med Euro Skin og medlem af NCU – Nordic Cancer Union, som er et fagligt netværk på tværs sikre vidensdeling og understøtter målet om at bekæmpe kræft.

 

Uv-armbånd tilbagetrækkes

Der er sket en fejl i produktionen af vores uv-armbånd, der er solgt via Matas.
Fejlen er ikke skadelig, men armbåndene virker ikke efter hensigten.
Matas har intet ansvar for fejlen, men du kan returnere købte armbånd hos Matas.

Læs mere om tilbagetrækningen

Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen