Gå til sygdomsliste

Topbanner - solkampagnen

Samarbejdspartnere

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag kampagnen "Skru ned for solen mellem 12 & 15". En række andre partnere er også med i samarbejdet. Læs om dem her.

Det faglige grundlag skabes i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Miljøstyrelsen, DMI, Danske Dermatologer og Kræftens Bekæmpelse.

TrygFonden smba (TryghedsGruppen smba) og Kræftens Bekæmpelse har siden 2007 samarbejdet om Solkampagnen. Trygfonden har årligt doneret penge til at støtte arbejdet med at solsikre danskerne. Trygfonden har i Solkampagnens første 10 år doneret op til 10 millioner kroner årligt.

MATAS donerer årligt til Kræftens Bekæmpelses arbejde for, at færre danskere rammes af kræft i huden. Siden 2005 har Matas og Kræftens Bekæmpelse samarbejdet om at sætte fokus på solbeskyttelse og kræft i huden. Kampagnens budskaber udbredes i alle Matas butikker og på Matas platforme. Desuden bidrager Matas til, at landets børneinstitutioner informeres om vigtigheden af at beskytte sig i solen.

DMI og Danske Dermatologer
DMI og Danske Dermatologer står sammen med Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen om udbredelse af Solkampagnens faglige budskaber - herunder viden om uv-indekset og dets indvirke på vores helbred.

Nationale og internationale samarbejder

På Solkampagnen samarbejder vi bredt både nationalt og internationalt med mål om, at mindske hudkræft. Vi deltager bl.a. i arbejdet omkring konferencen ”Uv and Skincancer Prevention”. Herudover er vi partnere med Euro Skin og medlem af NCU – Nordic Cancer Union, som er et fagligt netværk på tværs sikre vidensdeling og understøtter målet om at bekæmpe kræft.

 

Få nyt fra Solkampagnen

Få Solkampagnens nyhedsmails med gode ideer og de seneste nyheder om solbeskyttelse. Nyhedsbrevene udsendes ca. 4 gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevene her


Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen