DOWNLOAD FERIESANGEN TIL SIDSTE SKOLEDAG

Ingen sidste skoledag uden feriesangen

Sidste skoledag har alle danske skoler én tradition tilfælles. De synger “Feriesangen”. En sang fyldt med godt humør, et catchy omkvæd og masser af nostalgi. Og ikke mindst: sol og sommerferie.

Solkampagnen er i feriestemning og har lavet en fed karaoke-video, gratis sangtekster og noder til print til alle jer engagerede skolelærere, der arrangerer fællessang sidste skoledag.

Se karaokefilmen med hele teksten til Feriesangen plus det nye vers her

DOWNLOAD SANGTEKST, NODER OG PRÆSENTATION

Hent teksten til Feriesangen

Download teksten til Ferie, ferie, ferie til print i farver 

Hent teksten til Feriesangen

Download teksten til Ferie, ferie, ferie til print uden farver

Hent noder og tekst til Feriesangen

Download noder og teksten til Ferie, ferie, ferie til print 

PowerPoint-præsentation med Feriesangen

Download PowerPoint-præsentation af Ferie, ferie, ferie

HØR FERIESANGENS NYE VERS

Et ekstra vers om solbeskyttelse

I år kommer Feriesangen dog til at lyde en smule anderledes, end den plejer, da Kræftens Bekæmpelses Solkampagne har fået lov til at tilføje et ekstra vers til sangen. Et lille vers, der handler om solbeskyttelse, så alle kan gå på ferie med en lille reminder i baghovedet, og vi sammen kan undgå solskoldninger. Resten af sangen er præcis som vi kender den.

Hør det nye vers på Youtube

Pas på de små solstråler

Solkampagnen arbejder for at mindske antallet af sol-relaterede kræfttilfælde i Danmark. 9 ud af 10 tilfælde af modermærkekræft kan nemlig forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de 3 solråd: Skygge, Solhat og Solcreme. Det er ekstra vigtigt at passe godt på børn, når uv-indekset er 3 eller derover. Det er, fordi celledelingen i overhudens pigmentceller er størst tidligt i livet, når hudens overflade vokser. Uv-stråling har derfor lettere ved at påvirke cellernes arvemateriale. Jo tidligere børn udsættes for skadelige uv-doser fra solen, jo længere tid har skaderne også til at udvikle sig til modermærkekræft senere i livet.