ARRRGGW ... PIRATER, NU SEJLER SKUDEN

I starter med at se en film om sol og skygge, og så er der ellers dømt skyggeskattejagt.

EN FILM OM SOL, SKYGGE OG ALT DET IND I MELLEM

Sæt jer godt til rette, for nu skal I se film – om sol, skygge og alt det ind i mellem.

Tryk start og følg godt med, for når filmen er slut, skal I quizze om filmens indhold.

SÅ, ER DET TID TIL SOLQUIZ!

Har I styr på solviden? Find sammen to og to og tryk start på quizzen.

Hvis I ikke har adgang til tablets eller computer, eller hvis det er svært at læse spørgsmålene selv, kan I tage quizzen i plenum på smartboard eller projektor. 

OHOI PIRAT, ER DU SOLSMART?

Test din viden om sol, skygge og alt det ind i mellem.

ARRRRR... LANDKRABBE

OHØJ PIRAT

SKYGGESKATTEJAGT

Skygge er guld værd, især når solen står højt på himlen. Derfor skal I lave jeres helt egen skyggeskatteø og markere, hvor skattene er gemt. Skatten er gode skyggesteder, og jeres ø er skolegården. ARGGG …

I kan bruge kortet fra materialepakken, printe et kort over jeres egen skolegård og bruge det, eller I kan tegne et stort fælleskort på tavlen.

Pirater gør, hvad de vil.. argh.

1. Lav din egen skyggeskatteø

Forestil dig, at du er en pirat, og at skolegården er en øde ø. Klip, klistr og tegn skolegården på skattekortet. Brug elementerne på klippearket, eller tegn dine egne. Slip fantasien løs, og lav den vildeste piratskatteø. 

2. Find skyggeskattene

Fang en tusch, og gå på opdagelse med dit skattekort i skolegården. Når du finder et sted i skolegården, hvor du kan lege i skyggen, når solen står højt på himlen, sætter du et kryds på skattekortet. Du må sætte så mange krydser, du har lyst til.

Splitte mine bramsejl! Er det gråvejr? Så luk øjnene, og tænk tilbage på en solskinsdag, hvor du legede i skolegården, inden du går på jagt efter skyggesteder.

3. Del gemmestederne

Gå tilbage i klasselokalet, og hæng dit skyggeskattekort op sammen med alle de andre piraters skattekort. Se, om I har fundet de samme skyggeskattesteder.

Når i er færdige med undervisningen, kan du tage dit skyggeskattekort ned og tage det med hjem, så dine forældre kan se, hvordan din skyggeskatteø ser ud. 

GODT GÅET PIRATER

Når I er klar, kan I starte lektion 2: SOLMONSTER.