Ung kræft i

MØD OS

Vi har grupper i Aabenraa/Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Herning, København, Næstved, Odense, Roskilde, Skive, Vejle og Århus. Vi har bedt gruppelederne og ildsjælene om at fortælle lidt om dem selv, og hvorfor de brænder for at gøre en forskel i Ung kræft.

Har du lige fået beskeden "DU HAR KRÆFT"? Har du netop klaret de første fem år? Eller er det 10 år siden, du fik kræft? Er du uhelbredeligt syg? Du er ALTID velkommen i Ung kræft. Eller, som vi plejer at sige - VELKOMMEN i klubben, ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien!!! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have ♥

Vi spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Her er også plads til dig. DU ER IKKE ALENE! ♥ Kom og vær med!

Tjek vores kalender i menuen øverst på siden. Der finder du altid de kommende aktiviteter i Ung kræft og i vores lokalgrupper. 

AABENRAA/SØNDERBORG   ♥    AALBORG    ♥    ESBJERG  ♥    HERNING    ♥    KØBENHAVN    ♥       ODENSE    ♥    ROSKILDE    ♥    SKIVE    ♥    VEJLE    ♥    ÅRHUS
 

UNG KRÆFT AABENRAA/SØNDERBORG

CHRISTINA. FRIVILLIG GRUPPELEDER I AABENRAA/SØNDERBORG

Hvem er du?

Jeg hedder Christina og er uddannet inden for kontor. Jeg bor i Vojens med min kæreste og vores to børn på tre og fem år.

Min verden ændrede sig pludselig en dag i september 2018, da jeg fik konstateret kræft i endetarmen. I løbet af kort tid skulle jeg gennemgå 28 strålebehandlinger samtidig med jeg fik kemotabletter. For at afvente min krops reaktion på behandlingen skulle der gå 6-8 uger, inden jeg kunne gennemgå en operation. Jeg blev opereret i december 2018, hvor jeg fik fjernet hele endetarmen og fik permanent stomi. Ved min 1 års kontrol i januar 2020 fandt de tilbagefald af kræften, som havde spredt sig til lungerne. Jeg blev derfor opereret i højre lunge og fik stråleterapi på den venstre. Ved efterfølgende kontrol blev der igen fundet små forandringer på lungerne, og igen skulle jeg i gang med behandling. Denne gang var det kemoterapi med beskeden om, at det var livsforlængende behandling og jeg aldrig ville blive rask igen. I dag lever jeg med kontrolforløb hver 3. måned, men også med den viden, at kræften vil højst sandsynlig komme igen på et tidspunkt.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg blev syg, brugte jeg meget tid på at lede efter andre unge med kræft i endetarmen eller unge med stomi. Jeg opdagede, at der heldigvis ikke findes så mange unge med min diagnose. Men det betød også, at jeg havde utrolig svært ved og finde nogen, der stod i samme situation som mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg havde lyst til at bruge min historie til noget, der måske kunne hjælpe andre unge med kræft.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at skabe et netværk for unge kræftramte. Gerne i form af gode arrangementer hvor der er plads til at være sig selv. Et sted hvor man har lyst til at komme, også selvom man måske ikke har så meget overskud.

Hvad kan man kontakte dig om?
Der er ingen begrænsninger. I må kontakte mig om alt. Jeg står gerne til rådighed, når I har behov – uanset om det er, fordi I har brug for en snak eller et sted, hvor I kan græde ud. Så hold jer ikke tilbage!
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT AALBORG

ALLAN. FRIVILLIG GRUPPELEDER I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Allan, (f. 1990) og bor i Sulsted lidt nord for Aalborg. Jeg er ansat ved GLS i Nørresundby, hvor jeg forsøger at sørge for at alle pakker kommer derhen, hvor de skal.
I 2017 fik jeg konstateret testikelkræft og fik opereret den ene væk.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg kan godt lide idéen om at have et frirum, hvor man kan mødes med ligesindede.
Et sted hvor man ikke nødvendigvis behøver at snakke om de svære ting, men at der er plads og forståelse til at gøre det.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at hjælpe, hvor jeg kan, og at dem omkring mig har det godt.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt og intet, jeg vil altid forsøge at hjælpe uanset hvad. Du må også godt spørge, hvor din pakke bliver af :)

Har du et særligt talent?
I Nordjylland er det godt nok ikke et særligt talent, men jeg kan bakke med en trailer.

KONTAKT UNG KRÆFT AALBORG
FIND OS PÅ FACEBOOK

RANDI. FRIVILLIG GRUPPELEDER I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Randi (f. 1991) og bor i Nordjylland med min mand. I 2019 var jeg igang med at færdiggøre min kandidat uddannelse, samtidig fandt jeg en kræftknude på halsen i min skjoldbruskkirtel.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg fik diagnosen følte jeg mig alene med den. Det er sjældent at få kræft i skjoldbruskkirtlen især som ung. Jeg følte et tomrum i alle månederne, mens jeg ventede på at radiojod-behandlingen havde virket, før jeg blev meldt færdigbehandlet.
I det tomrum, i ventetiden og under min sygemelding fra mit nye arbejde manglede jeg nogen at tale med. Jeg fandt et unikt fællesskab og en særlig forståelse, da jeg mødte de andre fra ung kræft.

Hvad brænder du for?
At unge med kræft bør vide, at uanset hvordan de er ramt, er de ikke alene.

Hvad kan man kontakte dig om?
Hvis du gerne vil snakke eller har spørgsmål, og du ikke lige har lyst til og mod på at deltage i et gruppearrangement endnu.

Har du et særligt talent?
Jeg elsker at synge, det var jeg meget god til før mine operationer. Jeg har håb for at det bliver ligesågodt igen.

KONTAKT UNG KRÆFT AALBORG
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ESBJERG

JANE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ESBJERG.

Hvem er du?
Jeg hedder Jane, født i 1981 og er uddannet pædagog. Jeg bor i Esbjerg med min mand og vores børn.
Jeg mærkede tilbage i 2014/2015 en knude i mit ene bryst, som bare voksede sig større og større. Det var først i 2019, der blev lavet en biopsi, hvor man kunne konstatere, at det var brystkræft. Jeg begyndte i kemoterapi d. 23.12.2019. Jeg havde mange bivirkninger af kemoen, men nød alligevel at være på et Krop og Kræfthold, som desværre blev lukket ned halvvejs pga Corona. Efter kemoterapien fik jeg fjernet knuden og efterfølgende lymferne under armen. Efter operationerne var jeg til 23 strålebehandlinger i Vejle. Jeg skal have forebyggende antihormoner i 10 år, jeg har desværre bare en del bivirkninger af dem.
Jeg har nydt godt af at bruge nogle af de tilbud der har været i og efter mit kræftforløb.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg mærkede under mit forløb, hvor vigtigt det var for mig at have andre der forstod hvad det var jeg stod i. Det var tydeligt hvilken en forskel det sociale samvær gjorde for mig, da Danmark lukkede ned pga Corona siturationen. Fra at have mange omkring mig at tale med og til at blive meget isoleret i hjemmet. For mig er det anderledes og mere givende at mødes, end at tale i telefon eller over andre sociale medier.

Jeg håber at kunne være med til at lave nogle aktiviteter, hvor man kan møde andre unge, der ved hvordan det er at have kræft. Et rum hvor man kan stille spørgsmål, hygge sig og drøfte forskellige ting.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig om lige det man har lyst til eller brug for. Jeg står gerne til rådighed for en snak. Kontakt mig endeligt hvis jeg kan være behjælpelig med noget i forhold til jeres sygdomssituration!
KONTAKT UNG KRÆFT ESBJERG

ungkraeftesbjerg@gmail.com  
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT HERNING

PERNILLE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I HERNING

Hvem er du?
Mit navn er Pernille og jeg er i de spæde 30’er. (F. 1989). Jeg er bosat i udkanten af Silkeborg med min kæreste og vores datter.
Jeg er uddannet grafisk designer, men har fået blandet min uddannelse med min fritidsinteresse, Så jeg nu til dagligt arbejder som portræt fotograf.

Hvorfor er du engageret i ung kræft?
I 2018 blev jeg diagnostiseret med brystkræft, da jeg blot havde været mor i små 6 uger.
Det var en hård og meget meningsløs periode i mit liv og noget jeg stadig arbejder på at komme over. Men jeg har nu en kæk børnehavepige og en hverdag hvor kræften ikke konstant fylder. Så det går den rigtige vej må man konstatere.
Ikke destomindre, så er det blevet mit livs mål, at få kræften til at have en mening. Skabe min egen mening med det jeg har været igennem. Både med mentale tanker omkring hvad det har rykket i mit sind, men også ved fysisk at hjælpe andre.
Så da jeg fik et virtuelt prik på skulderen, om jeg havde lyst til at være med i Ung Kræft Herning, så jeg det lidt som et kald. Og jeg glæder mig SÅ meget til at være med til at skabe fællesskab.

Hvad brænder du for?
I store grove træk drømmer jeg om at udfylde det tomrum man som kræftramt kan få. Følelsen af at være den absolut eneste selvom venteværelset ved onkologen er fyldt.

Hvad kan man kontakte dig om?
Helt kliché agtig, så er der ingen grænser. Er du skide sur over p-bøden du har fået, eller brug for vejledning i hele den vanvittige verden du er blevet en del af, så er jeg helt klar til at hjælpe ♥️

Har du et særligt talent?
Jeg har løst en rubriksterning på under 1 minut

SANNE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I HERNING

ANNE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I HERNING

Hvem er du?

Jeg hedder Anne (f.1989) og er uddannet salgsassistent. Jeg fik I 2016 konstateret livmorhalskræft i stadie 2B. Min behandling bestod af ind -og udvendige stråler kombineret med kemo. Jeg er i dag kræftfri, - yes!! og går selvfølgelig til mine planlagte kontrolbesøg.

Jeg elsker at være social og har fra min families side arvet/udviklet mig et godt omsorgsgen. Jeg er opvokset med en syg tvillingbror og har i en tidlig alder mistet både ham og min far. Det har gjort mig til en stærk person, og i familien forsøger vi altid at anskue livet fra den positive side. Jeg kan lide at skabe glæde, god stemning og holde fast i traditioner. Jeg elsker desuden at være vært for en hyggelig sammenkomst.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg har valgt at blive ildsjæl i Ung kræft Herning, fordi det giver mening! Det bliver en god udfordring for mig personligt. Jeg er klar på at udvikle mig. Samtidig er det jo et utrolig givende "arbejde", så for mig er det win win. 

Når nu man er blevet medlem af den "klub", ingen ønsker at være en del af, så kan man lige så godt få det bedste ud af det. Så hvis jeg på nogen måde kan hjælpe andre med et lyttende øre eller mødes til snak og hygge i et frirum, hvorfor så ik? Ingen skal føle sig alene.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at gøre en forskel, at hjælpe der hvor jeg kan og for at være den bedste udgave af mig selv. Jeg vil ikke lade sygdom slå mig ud.

Jeg blev gift i sommeren 2018, og drømmer nu om at starte min egen familie. (Hurra for at adoption er en mulighed, nu hvor min egen er sat ud). Jeg tror på, at gud deroppe er med mig, og at der er en mening med det hele, selvom det kan lyde lidt underligt. Jeg var stærk, men nu er jeg endnu stærkere!!

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt, intet er for stort eller for småt, rigtigt eller forkert. Jeg skal gøre, hvad jeg kan for at hjælpe, hvad end det er spørgsmål om Ung kræft, sygdom, livet eller andet, så skyd bare løs

UNG KRÆFT KØBENHAVN

ANNA. FRIVILLIG GRUPPELEDER I KØBENHAVN.

Hvem er du?
Jeg hedder Anna (f. 1982), og jeg har i mange år arbejdet med at lave kostumer på forskellige teatre. Jeg er uddannet skrædder, men jeg har også taget en uddannelse som smykkedesigner.
Lige nu er jeg i en udredning mhp. fleksjob, da mine senfølger desværre har halet ind på mig med årerne, og jeg ikke længere kan arbejde på fuld tid. Men humøret og livsglæden fejler ingenting.
Noget af min fritid bruger jeg på at være frivillig. Både her hos Ung kræft men også i Senfølgerforeningens bestyrelse og som tovholder for en gruppe for voksne børnekræftoverlevere.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg var selv barn, da jeg havde kræft. Jeg havde et Neuroblastom som 2-årig, så jeg husker ikke så meget fra mit forløb. Men jeg har alligevel en forståelse for, hvilke spor et kræftforløb kan sætte.

Jeg finder det vigtigt at have et netværk eller bare et sikkerhedsnet af andre, der kender til, hvad det vil sige at have haft kræft – andre, der er ”i samme båd”. Et sted med ligesindede, hvor der er forståelse og omfavnelse.
Et sted, hvor man ikke bare bliver set som ”den syge” men kan være sig selv, med det hele.
Det er lige præcis det, jeg selv har oplevet at Ung kræft kan. Og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og hjælpe andre unge.

Hvad brænder du for?
At skabe et rum for unge, hvor de kan komme uforpligtende, lige som de er, og dele deres historie. Et sted, hvor de ikke er patienter men ligesindede og bliver mødt i tryghed og med forståelse. Og et sted, hvor der er plads til både tårer men også masser af grin og gode stunder.
Jeg har et ønske om at hjælpe generelt, men jeg ønsker også at skabe mere fokus og forståelse omkring senfølger i det kommunale og i sundhedssystemet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Men intet er for stort eller for småt! På grund af mit arbejde i Senfølgerforeningen, ved jeg en masse om senfølger, men jeg vil gøre, hvad jeg kan for at finde svar på det, du søger. Har du brug for en snak med en ligesindet, så er jeg klar til at lytte.

Har du et særligt talent?
Jeg elsker mennesker og møder dem i øjenhøjde og ligeværdigt. Udover det ligger mit talent meget i det kreative og kunstneriske. At lave alt ud af ingenting.


KONTAKT UNG KRÆFT KØBENHAVN
ungkraeft.kbh@gmail.com  
FIND OS PÅ FACEBOOK

 

LOUISE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I KØBENHAVN.

Hvem er du?
Jeg hedder Louise, født i 1983 og er uddannet pædagog i 2009. Førtidspensionist grundet sygdom.
Jeg bor alene i en lejlighed i Korsør.
Jeg fandt i 2017 en knude på mig hals og fik ca. en måneds tid senere konstateret lungekræft med spredning (ALK lungekræft) I dag er jeg i behandling med biologisk medicin igennem piller og går til kontrol hver 3 måned. Pt. Kan man ikke se min kræft, men ved også at hvis jeg stopper min medicin vil den komme tilbage.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg startede i Ung Kræft i 2019 og har herigennem fået den støtte og viden omkring det at have kræft. Der er ikke mange som forstår hvad man går igennem, men da jeg trådte ind i ung kræft følte jeg mig set og høre. Gruppen har hjulpet mig igennem mange hårde tider, om det har været ang. Familie, forhold eller venner. Det er ikke nemt, at få stillet en diagnose som sætter tid på din tidstede værelse på denne jord. Men kan jeg hjælpe andre med, at se muligheder i stedet for begrænsninger i en sådan situation vil det være mig en ære.

Dette ønsker jeg bl.a. at give videre i ung kræft, så andre ligesom jeg kan få den støtte og rådgivning som jeg har fået.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for, at leve mit liv som jeg ønsker det selvom jeg har et ”timeglas” over hovedet.

At se muligheder og Ikke begrænsninger pga. sygdom. For i min optik, kan kroppen bekæmpe mere end man regner med. Man behøver ikke sætte sig tilbage og sige ”når det var det” – nyd livet og ikke dets begrænsninger.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig ang. hvad som helst, om det en samtale om livet, det at få kræft eller andet. Kan jeg ikke svare vil jeg meget gerne være behjælpelig med, at finde en der kan.
KONTAKT UNG KRÆFT KØBENHAVN
ungkraeft.kbh@gmail.com  
FIND OS PÅ FACEBOOK

 

UNG KRÆFT ODENSE

Billede af Philip

PHILIP. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ODENSE. 

Hvem er du?
Jeg hedder Philip (f. 1990) og læser til lærer. Jeg bor i Odense på et kollegium.

I oktober 2018 fik jeg konstateret lymfekræft og efter en del kemobehandlinger, blev jeg i juni 2018 erklæret rask. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Min oplevelse i mødet med Ung kræft var, at der var plads til mig. Og vigtigst af alt fik jeg her følelsen af ikke at være alene.

Derfor valgte jeg at engagere mig i Ung kræft. Jeg vil gerne hjælpe andre til at opleve det nærvær og den glæde, som jeg selv oplevede og stadig gør, når jeg møder mennesker derigennem.

Jeg ser Ung kræft som en livsgave. Her er der mulighed for at være en del af et netværk, hvor der er plads til alle, plads til grin, tårer og gode og trælse dage. Hvis du, ligesom jeg, har oplevet ensomheden komme snigende, selvom du har familie og venner omkring dig, kan dette ensomheds-tomrum måske blive udfyldt ved at være sammen med andre. Andre som kan nikke genkendende til alle de følelser og de problematikker eller livskriser man gennemgår, når man bliver ramt af en alvorlig sygdom.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at fortælle andre unge i min situation, at de ikke er alene.

Du kender måske det med, at dine pårørende kan have svært ved at vide, hvad de skal sige til dig, når du fortæller om dit kræftforløb. Måske synes de, det er vanskeligt at kapere din situation. De kan være bange for at såre dig, og derfor kommer nogen af dem ubevidst til at tage afstand til dig.

Måske har du oplevet en person, der uventet trådte til under dit kræftforløb, og måske har du også oplevet nogen, der ikke trådte til, da du troede de ville.

Måske føler du, at du har skulle skåne dine pårørende ved at virke stærk eller positiv. Det kræver energi – selvom du måske mest bare har lyst til at skrige eller smide dig i sengen og sove som Tornerose. Du har ret til at være gal og ked af det, for der er ikke noget som helst retfærdigt ved, at du har eller har haft kræft. 

Uanset om du har oplevet positive eller negative oplevelser med dine pårørende, er der mulighed for at være sammen med andre, der måske har oplevet det samme som dig. Jeg håber, du har mod på at komme til et arrangement eller tage kontakt. Det eneste du skal gøre, er at være dig selv og intet andet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alle spørgsmål og tanker er velkomne, og jeg vil forsøge bedst muligt at besvare dem. Det kan være alt mellem himmel og jord, og behøver slet ikke være sygdomsrelateret.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at lytte :)

KONTAKT UNG KRÆFT ODENSE
ungkraeftodense@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

Billede af Philip

ANDREAS. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ODENSE.

Hvem er du?

Jeg hedder Andreas og jeg er født i 1999. Jeg er uddannet tømrer og brænder for mit håndværk.

I maj 2018 ændrede mit liv sig med et brag. Der fik jeg konstateret lymfekræft, og lægerne sagde, at jeg skulle sygemelde mig det næste halve år. Det var få uger, før min 19-års fødselsdag, og jeg havde aldrig overvejet, at jeg kunne blive ramt af en så alvorlig sygdom.

Jeg valgte med det samme, at jeg ville have ”ja-hatten” på og forsøge at tænke positivt om hele behandlingsforløbet, og så ville jeg have en så normal hverdag som muligt, og derfor ville jeg også fortsætte med at arbejde.

I den sidste del af mit kemoforløb, blev jeg dog nødt til at sygemelde mig, for der blev behandlingen for hård, og det resulterede blandt andet i et par indlæggelser på hospitalet.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Under min sygdom savnede jeg at møde andre unge kræftpatienter på min egen alder. Nogen man kunne tale med om sine bekymringer, oplevelser af behandlingerne, bivirkningerne og alt muligt andet. Jeg følte mig lidt som det ”eneste unge menneske i verden” med en kræftdiagnose. Derfor var jeg glad for at blive en del af Ung kræft og Proof of life, for her fik jeg nogle gode venner, som havde gennemgået det samme som mig.

Hvad brænder du for?

Som frivillig vil jeg være med til, at man får skabt en tættere kontakt mellem unge kræftramte. Ingen skal føle, at de står helt alene med deres sygdom. Der skal ikke være noget tabu forbundet med at have kræft, tværtimod skal der være fokus på, at hvor der er liv, er der også håb, og heldigvis er der flere og flere, der overlever en kræftsygdom.

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om alt, hvad man har lyst til at tale om.

Har du et særligt talent?

Jeg er god til at lytte og god til at tale om alt. Derudover er jeg god til at arrangere fælles sammenkomster, hvor jeg også gerne står for en lækker tapasmenu.

KONTAKT UNG KRÆFT ODENSE
ungkraeftodense@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ROSKILDE

UNG KRÆFT SKIVEBETINNA. FRIVILLIG GRUPPELEDER I SKIVE

Hvem er du?
Jeg hedder Betinna, er 36 år, bor i Skive. I min hverdag, arbejder jeg i sports butik og er teambuilding instruktør. Jeg går meget op i sport og spiller en del fodbold.

Jeg fik i Februar 2019 konstateret brystkræft, gennem gik 2 operationer, kemo, trastuzemab, stråler og lidt forskelligt medicin. Kostede en del bivirkninger og yderligere en operation i september 2020, pga skader fra stråler.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Fordi jeg kunne se i mit forløb, at man manglede nogle at snakke med/læne mig op af. Nyder og se hvor meget en frivillig kan gøre, syns det er vigtig og vide, vi er mange der støtter hinanden. Så vil jeg så gerne vise at det ikke er en tabu at have kræft og at man aldrig står alene.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at kunne gøre en forskel, stå op for mennesker, som ikke selv har kræfterne. Hjælpe de steder hvor jeg kan. Så brænder jeg for at udvikle mennesker, for vi kan mere end vi selv tror. Slår også gerne et stort slag, for hvis jeg finder ting som eksistere, så må der kunne findes en vej til og få nye ting i produktion.

Hvad kan man kontakte dig om?
Jeg kan kontaktes om alt, hvad hjerte begærer. Vil altid lytte og så vil jeg prøve og finde løsninger/muligheder. Sammen er vi stærkere.

Har du et særligt talent?
Uhhh den er svær. Ved ikke om jeg har et særligt talent, men jeg elsker og bage. Så har jeg spillet fodbold på rimeligt højt plan. Udover det, så er jeg meget imødekommende.HEIDI. FRIVILLIG GRUPPELEDER I SKIVE.

Hvem er du?

Jeg hedder Heidi (f.1984) og bor i en lille landsby (Hem) lige uden for Skive. Jeg bor i hus med min mand, vores 2 fælles børn, en hund og til tider også min mands 2 børn fra et tidligere ægteskab. Jeg er opvokset i byen, men har gennem mit ungdomsliv været en tur ude i danske land og har været bosat i både Århus og København. Men da jeg er et stort familiemenneske vendte jeg efter endt uddannelse snuden hjem over og fandt også her min mand.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg fandt en knude i mit bryst i sommeren 2018, og kom hurtigt gennem systemet. Fik derfor fjernet hele mit højre bryst, samt alle lymfeknuder i armhulen. Efterfølgende var jeg gennem kemo og stråle forløb og er nu erklæret kræftfri. Frisøren hvor jeg fik min paryk dengang holdt et arrangement der her ”Smuk uden hår” hvor jeg tilmeldte mig, selvom det var dagen efter min første kemobehandling. Arrangementet var arrangeret af lokalforeningen i Skive, og de fortalte at der fandtes en gruppe for os unge, så der fik jeg mig meldt til. Og det gjorde en kæmpe forskel for mig. Jeg kendte ikke nogen, der som jeg var blevet ramt i en ung alder og næsten alle jeg mødte til behandling mm, var mindst på alder med min mor. Og den forskel vil jeg gerne være med til at føre videre.

Hvad brænder du for?

For at kunne gøre en forskel for andre, som gruppen gjorde for mig da jeg var sendt til tælling.

Sammen kan vi løfte i flok, og de svære ting bliver lettere når der er nogen at dele det med og de gode ting bliver bedre når andre glædes med dig.

Hvad kan man kontakte dig om?

Alt hvad man har på hjertet, stort som småt. Har man brug for en snak, en gåtur eller bare en kop kaffe og et par lytte øre er jeg klar.

Har du et særligt talent?

Jeg har haft hukommelse og klæbehjerne som få andre, men det har kemoen desværre taget en del af. Men vedholdende og loyal kan selv ikke kemoen tage fra mig. Arbejder hårdt på at få så normal en hverdag som mulig, både for min egen og familiens skyld.

KONTAKT UNG KRÆFT SKIVE
ungkraeftskive@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT VEJLE

 

ROSEANNA. FRIVILLIG GRUPPELEDER I VEJLE.

Jeg hedder Roseanna. Født i 1983. Jeg bor i Fredericia og er gift med Morten, som er skolelærer, og så er jeg mor til 3. Jeg er uddannet socialrådgiver og arbejder på et jobcenter med sygedagpenge.

Jeg fik konstateret brystkræft i august 2019. Jeg fik 2 slags kemo, brystbevarende operation og stråler, sideløbende med antistoffer. Jeg blev erklæret kræftfri i marts 2020. Jeg får antihormonbehandling som en del af min efterbehandling, og det skal jeg have de næste 10 år.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Fordi ingen skal føle sig alene, når de står i en så livsindgribende situation.

Efter jeg selv blev ramt af kræft, er min min lyst til at gøre en forskel blevet endnu større. Jeg manglede selv nogen at kunne spejle mig i, og derfor er mit engagement i Ung kræft blevet en hjertesag for mig.

Hvad brænder du for?

Mit motto er: "Livet er nu!" Jeg brænder for at gøre en forskel for andre, for at samle mennesker, for at skabe rum og frihed til at være lige den, man er og få det allerbedste ud af det liv, man lever - også når noget så livsindgribende som kræft rammer ens liv. De pårørende har også en særlig plads i mit hjerte.

Hvad kan man kontakte dig om?

Jeg kan både kontaktes om stort og småt. Gennem ærlighed og åbenhed om selv de mest følsomme emner, så tror jeg på, man kan skabe en tillid og tryghed, der fører til de bedste samtaler.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Jeg er kreativ og elsker at arrangere fester/sammenkomster, male, tegne, dekorere, indrette, sætte i stand, optimere og skabe noget. Jeg er meget struktureret, løsningsorienteret og god til at skabe et overblik.

 

BIRGITTE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I VEJLE.

Hvem er du?
Jeg hedder Birgitte og er 37 år. Jeg er mor til et hold tvillingepiger på 13 år og er gift med Lasse.

Vi bor i Vejle,med skoven som baghave, hvor vi nyder livet med vores to hunde.

Jeg er uddannet pædagog, men er fuldtidssygemeldt, da jeg i oktober 2019 fik diagnosen kronisk brystkræft. Det betyder, at jeg er i livslang kemobehandling.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg har engageret mig i Ung kræft, fordi jeg selv havde brug for at finde andre unge med kræft, da jeg fik min diagnose.

Jeg ønsker at skabe et fællesskab for unge i mit nærområde, så de har et sted at mødes med nogen, som kender den følelse, de står med, når de hører ordene: ”Du har kræft.”

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for arbejdet med mennesker. Jeg ønsker at inspirere andre og vise, at livet ikke går i stå, selv om man får kræft. Livet skal leves, og hver dag skal nydes!

Hvad kan man kontakte dig om?
Stort set alt. Jeg lytter gerne og får tit at vide, at jeg er nem at snakke med. Du vil helt sikkert møde mig i døren, når der er arrangementer i Ung kræft Vejle, hvor jeg vil gøre mit for, at alle føler sig velkomne.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Jeg er en glad, positiv, brætspillende ja-hats pædagog, som til tider kan være ret tosset og spontan. Så en sangleg, samarbejdsøvelse eller andet, der kan få os til at grine vil typisk være mit indslag.

 


KONTAKT UNG KRÆFT VEJLE 
ungkraeft.vejle@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ÅRHUSMALENE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ÅRHUS

Hvem er du?
Jeg hedder Malene. Født i 1993. Jeg arbejder pt. ved hjemmeplejen og starter forhåbentlig på sygeplejerskeuddannelsen til august. Jeg fik konstateret kræft i nyren i 1998 og fik den fjernet. I 2003 fik jeg et tilbagefald. Jeg har fået både kemo og stråler. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg havde kræft som barn og husker derfor ikke særlig meget fra den gang, men da jeg blev ældre og hørte om Ung kræft gennem en veninde, var der ting der pludselig gav mere mening. Der var mennesker, der forstod hvilken betydning, det havde haft trods det, at det var mange år siden. Ung kræft er stedet, hvor man kommer, som man er. Stedet hvor der er plads til grin og hygge, men også det alvorlige. Der er et sammenhold som ingen andre steder.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være den bedste udgave af mig selv, og det er jeg, når jeg ved, at dem omkring mig har det godt. Jeg brænder for at være der for andre og give dem et frirum, hvor der kan snakkes om stort og småt såvel som alvorlige ting.

Hvad kan man kontakte mig om?
Lige det, man har lyst til. Det behøver ikke være sygdoms relateret, og det kan være en snak om alting og ingenting.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at favne mange mennesker, og jeg er god til lytte til dem.

MICHELLE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ÅRHUS.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Michelle, jeg er født i 1990 og bor i en forstad til Århus med min kæreste Thomas og vores to børn på 1 og 3 år, og vores hund Asta.

Jeg har haft modermærkekræft flere gange, og går stadig til kontrol. Jeg var 24 år første gang jeg blev syg.

Hvorfor er jeg engageret i Ung Kræft?

Jeg elsker vores Ung Kræft gruppe og hvad den er med til at give mig. Og hvad den har givet mig da jeg blev syg. Jeg håber at kunne give noget af den gode energi jeg blev mødt af videre til vores medlemmer i gruppen. Det er det skønneste selskab, og det frirum som bliver skabt sammen er med til at jeg kan være i sygdommen sammen med andre.

Hvad brænder du for?

Jeg vil så gerne nyde livet, og hvad det kan udfolde sig til. Jeg håber at kunne gøre en forskel for andre i samme situation, så de kan komme gennem deres forløb en anelse nemmere. Udover det elsker jeg at være med til at planlægge aktiviteter og hyggelige sammenkomster.

Hvad kan man kontakte dig om?

Du er velkommen til at kontakte mig om alt, og jeg lover at gøre mit aller bedste for at hjælpe dig eller kunne sætte dig i kontakt med den du har brug for. Hvad enten det er en snak, et kram eller en viderformidling til en anden syg, en psykolog eller nogle i Kræftens Bekæmpelse.

KONTAKT UNG KRÆFT ÅRHUS
ungkraeftaarhus@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

Gruppe for unge pårørende og efterladte i Århus

Catrine

CATRINE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I PÅRØRENDEGRUPPE ÅRHUS.

Hvem er du?
Jeg hedder Catrine, jeg er født i 1986 og bor i Aarhus. Til daglig arbejder jeg med marketing ved Fjällräven.
I foråret 2019 braste hele min verden sammen, da jeg mistede min kæreste Mikael til bugspytkirtelkræft. Vi kæmpede alt, hvad vi kunne og troede lige til det sidste, at han nok skulle overvinde kræften. At han skulle dø var slet ikke en mulighed for os. Han blev 33 år. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg vil rigtig gerne gøre en forskel, for det er så vigtigt at vide, at man ikke er alene. Jeg var selv ulykkelig over ikke at kunne finde andre unge at snakke med. Nogen der kunne forstå min situation, og nogle jeg kunne spejle mig i. Jeg søgte alle steder, men løb hele tiden panden mod en mur. Med gruppen vil jeg gerne være med til at skabe det fællesskab, jeg selv savnede.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at opdage nye drømme, leve livet og ikke mindst, at gøre en forskel for unge pårørende og efterladte.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt mellem himmel og jord.
Intet er for småt/stort.  

KONTAKT
ungkraeftpaaroerendeaarhus@outlook.dk
FIND OS PÅ FACEBOOK

Gruppe for unge pårørende og efterladte i Århus

Catrine

THOMAS. FRIVILLIG GRUPPELEDER I PÅRØRENDEGRUPPE ÅRHUS.

Hvem er du?
Mit navn er Thomas, jeg bor i en forstad til Århus med min kæreste Michelle og vores to børn. Min kæreste har modermærkekræft.
Jeg arbejder på i en salgsvirksomhed, og er uddannet handelsøkonom.

Hvorfor er jeg engageret i Ung Kræft?
Fordi det er så vigtigt at de pårørende også føler sig set og hørt. Jeg føler selv at jeg kan bidrage med at møde folk som står i en svær tid, da det ofte er “den syge” som er mest i fokus. Det er vigtigt at man ikke føler sig alene.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for det gode liv, og at se mulighederne som det kan byde på. Jeg håber at gruppen kan hjælpe de pårørende gennem en svær tid, ved at være til stede, lytte og tale med andre i samme situation.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

KONTAKT
ungkraeftpaaroerendeaarhus@outlook.dk
FIND OS PÅ FACEBOOK