Ung kræft i

MØD OS

Vi har grupper i Aabenraa/Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Herning, København, Næstved, Odense, Roskilde, Skive, Vejle og Århus. Vi har bedt gruppelederne og ildsjælene om at fortælle lidt om dem selv, og hvorfor de brænder for at gøre en forskel i Ung kræft.

Har du lige fået beskeden "DU HAR KRÆFT"? Har du netop klaret de første fem år? Eller er det 10 år siden, du fik kræft? Er du uhelbredeligt syg? Du er ALTID velkommen i Ung kræft. Eller, som vi plejer at sige - VELKOMMEN i klubben, ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien!!! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have ♥

Vi spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Her er også plads til dig. DU ER IKKE ALENE! ♥ Kom og vær med!

Tjek vores kalender i menuen øverst på siden. Der finder du altid de kommende aktiviteter i Ung kræft og i vores lokalgrupper. 

AABENRAA/SØNDERBORG   ♥    AALBORG    ♥    ESBJERG  ♥    HERNING    ♥    KØBENHAVN    ♥       ODENSE    ♥    ROSKILDE    ♥    SKIVE    ♥    VEJLE    ♥    ÅRHUS
 

UNG KRÆFT AABENRAA/SØNDERBORG

Christina

CHRISTINA. GRUPPELEDER I AABENRAA/SØNDERBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Christina og er uddannet inden for kontor. Jeg bor i Vojens med min kæreste og vores to børn på tre og fem år.

Min verden ændrede sig pludselig en dag i september 2018, da jeg fik konstateret kræft i endetarmen. I løbet af kort tid skulle jeg gennemgå 28 strålebehandlinger i forbindelse med kemotabletter. For at afvente min krops reaktion på behandlingen skulle der gå 6-8 uger, inden jeg kunne gennemgå en operation. Jeg blev opereret i december 2018, hvor jeg fik fjernet hele endetarmen og fik permanent stomi. I januar 2020 ved 1 års kontrollen fandt de tilbagefald af kræften, som havde spredt sig til lungerne. Jeg blev derfor opereret i højre lunge og fik stråleterapi på Venstre lunge. Ved efterfølgende kontrol blev der igen fundet små forandringer på lungerne, og igen skulle jeg igang med behandling. Denne gang var det kemoterapi med beskeden om, at det var livsforlængende behandling og jeg aldrig ville blive rask igen. I dag lever jeg med kontrolforløb hver 3. måned, men også med den viden, at kræften vil højst sandsynlig komme igen på et tidspunkt.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg blev syg, brugte jeg meget tid på at lede efter andre unge med kræft i endetarmen eller unge med stomi. Jeg opdagede, at der heldigvis ikke findes så mange unge med min diagnose. Men det betød også, at jeg havde utrolig svært ved og finde nogen, der stod i samme situation som mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg havde lyst til og bruge min historie til noget, som måske kunne hjælpe andre unge med kræft.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at skabe et netværk for unge kræftramte. Gerne i form af gode arrangementer hvor der er plads til at være sig selv. Et sted hvor man har lyst til at komme, også selvom man måske ikke har så meget overskud.

Hvad kan man kontakte dig om?
Der er ingen begrænsninger. I må kontakte mig om alt. Jeg står gerne til rådighed, når I har behov – uanset om det er, fordi I har brug for en snak eller et sted, hvor I kan græde ud. Så hold jer ikke tilbage!


FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT AALBORG

Monica 

MONICA. ILDSJÆL I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Monica (f.1992), og jeg bor nord for Aalborg i en landejendom sammen med min kæreste.

Til daglig arbejder jeg som frugt og grønt ansvarlig i Dagrofa S-Engros Frederikshavn, og fritiden bruger jeg på jagt.

I 2011 fik jeg konstateret kræft i Skjoldbruskkirtlen og gennemgik to operationer og to radioaktive jod behandlinger. Jeg blev erklæret rask i 2012 (jubii), men jeg får livsvarig medicin.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg blev syg, blev jeg kastet ud i en verden som jeg ikke anede fandtes for unge mennesker. Jeg var en del af en gruppe, hvor gennemsnitsalderen var omkring 70 år, og hvor jeg aldrig helt følte mig hjemme.

Da jeg så fandt gruppen i Aalborg, gav det hele mening. Lige pludselig var der andre unge mennesker, der også havde oplevet nogle af de ting, som jeg havde. Og som også havde mistet en del af sin ungdom og som forstod, hvordan jeg havde det. Gruppen i Aalborg er det sted, hvor jeg hører til. Hører hjemme.

Hvad brænder du for?
Hvis bare jeg kan få én kræftramt til at smile, er jeg glad. Jeg kan selv huske tiden, da hver dag var en kamp. En kamp om at få et smil eller grin frem i en tid, hvor det hele virkede håbløst. Jeg brænder for at gøre unge mennesker glade og for at hjælpe dem med at få livet igen. Livet er jo herligt!

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt hvad man har lyst til! Jeg stod selv med en sygdom, som unge mennesker normalt ikke får, og derfor føler jeg, at jeg kan relatere til meget. Jeg har gået til stemmetræning og får daglig medicin, og jeg står til rådighed for spørgsmål om det også.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Altså hvis det tæller, at jeg er et kæmpe talent til at skyde forbi på snepper, når jeg er på jagt, så er det helt sikkert det. 

Derudover er jeg bare utrolig god til at være positiv og tage ja-hatten på – selv i utrygge situationer.

KONTAKT UNG KRÆFT AALBORG
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ESBJERG

Shannon

SHANNON. ILDSJÆL I ESBJERG.

Hvem er du?
Jeg hedder Shannon og kommer fra landet midt imellem Kolding og Esbjerg. Jeg er uddannet revisor og arbejder til daglig hos den lokale revisor i Bramming. Jeg bor i mit eget hus sammen med min hund Baloo. Derudover har jeg en hest og går til dans.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg har fået lavet en gentest for nogle år siden og i den forbindelse har jeg gået til kontrol årligt. Derigennem blev det i oktober 2017 opdaget, at jeg havde brystkræft, som resulterede i kemobehandling, operation og derefter strålebehandling. Jeg er i dag kræftfri og har det godt. Jeg har i mit forløb været forskånet for bivirkninger af behandlingen. Jeg vil rigtigt gerne hjælpe andre, og jeg havde selv stor glæde af at møde andre, da jeg var syg. Vi forstår hinanden og kan snakke om nogle ting, som venner og familie ikke kan sætte sig ind i.

Hvad brænder du for?
At vise andre sygdomsramte at de ikke er alene, og at der er plads til alle. Sammen er vi stærkere, og vi kan hjælpe hinanden.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig om alt, hvad man har på hjerte. Så vil jeg hjælpe så godt, jeg kan.

Har du et særligt talent?
Positivt syn på livet, min sygdom er en periode i mit liv, som har gjort mig stærkere og mere bevidst om de ting, der i virkeligheden er vigtige.

KONTAKT UNG KRÆFT ESBJERG

ungkraeftesbjerg@gmail.com  
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT HERNING

ANNE. ILDSJÆL I HERNING


Hvem er du?

Jeg hedder Anne (f.1989) og er uddannet salgsassistent. Jeg fik I 2016 konstateret livmorhalskræft i stadie 2B. Min behandling bestod af ind -og udvendige stråler kombineret med kemo. Jeg er i dag kræftfri, - yes!! og går selvfølgelig til mine planlagte kontrolbesøg.

Jeg elsker at være social og har fra min families side arvet/udviklet mig et godt omsorgsgen. Jeg er opvokset med en syg tvillingbror og har i en tidlig alder mistet både ham og min far. Det har gjort mig til en stærk person, og i familien forsøger vi altid at anskue livet fra den positive side. Jeg kan lide at skabe glæde, god stemning og holde fast i traditioner. Jeg elsker desuden at være vært for en hyggelig sammenkomst. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg har valgt at blive ildsjæl i Ung kræft Herning, fordi det giver mening! Det bliver en god udfordring for mig personligt. Jeg er klar på at udvikle mig. Samtidig er det jo et utrolig givende "arbejde", så for mig er det win win.  

Når nu man er blevet medlem af den "klub", ingen ønsker at være en del af, så kan man lige så godt få det bedste ud af det. Så hvis jeg på nogen måde kan hjælpe andre med et lyttende øre eller mødes til snak og hygge i eT frirum, hvorfor så ik? Ingen skal føle sig alene.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at gøre en forskel, at hjælpe der hvor jeg kan og for at være den bedste udgave af mig selv. Jeg vil ikke lade sygdom slå mig ud. Jeg drømmer endnu om at blive gift og starte min egen familie. (Hurra for at adoption er en mulighed, nu hvor min egen er sat ud). Jeg tror på, at gud deroppe er med mig, og at der er en mening med det hele, selvom det kan lyde lidt underligt. Jeg var stærk, men nu er jeg endnu stærkere!! 

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt, intet er for stort eller for småt, rigtigt eller forkert. Jeg skal gøre, hvad jeg kan for at hjælpe, hvad end det er spørgsmål om Ung kræft, sygdom, livet eller andet, så skyd bare løs :-)

Har du et særligt talent?

Desværre har jeg endnu ikke opdaget, hvad mit særlige talent er. 
Det gemmer sig stadig i mig, men forhåbentlig kigger det frem i fremtiden.. 
Måske Ung kræft kan hjælpe mig med at fremme og udvikle dét, der nu bliver det særlige i mig :-)


KONTAKT UNG KRÆFT HERNING 
ungkraeftherning@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT KØBENHAVN

Sarah

SARAH. ILDSJÆL I KØBENHAVN.

Hvem er du?

Jeg hedder Sarah og er 32 år. Jeg bor sammen med min kæreste, bonussøn og to katte. Jeg er uddannet socialrådgiver, og har i de seneste år arbejdet med unge menneske,r som har udfordringer der gør, at de ikke kan starte uddannelse.

I min fritid kan jeg godt lide at gå ture, komme på fisketur og være sammen med min familie samt venner.

Hvorfor er du engageret i Ungkræft?

Jeg fik brystkræft i december 2018, som havde spredt sig til lymferne. Jeg kom i kemobehandling, som ikke virkede ordentligt på mig, så efter nogle måneder fik jeg fjernet mit ene bryst samt alle lymferne.

I den periode i mit liv, var jeg meget åben omkring mit kræftforløb for min familie og venner, så de bedre kunne forholde sig til, hvad jeg gik igennem. Men de kunne ikke sætte sig ind i kræftbehandlingen, og de tanker der fløj gennem mit hoved.

Der gik lid tid, før det gik op for mig, at jeg havde fået en pose med alle mulige papirer i, da jeg fik konstateret kræft. Jeg kiggede det igennem og så på en folder, at der var en Ung kræft-gruppe.

Jeg begyndte at deltage i arrangementer, og jeg fandt et fællesskab og nogle gode mennesker, som kunne forstå hvad jeg gik igennem på en anden måde. Man får en masse oplevelser og gode grin samtidig med, at man er syg, og det var lige det jeg havde brug for. Og ikke nogen som havde ondt af mig.

Der er heller ikke nogen, der dømmer en eller bliver skuffet, hvis man ikke lige kan deltage til et arrangement alligevel, fordi man har det skidt. Der er plads til alle. Jeg vil rigtig gerne give det videre, som jeg fik af Ung kræft da jeg var syg. Ung kræft konceptet er en gave på og en mulighed for at skabe et rum til unge som har/har haft kræft.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at få alle til at have det godt og give plads til at kunne være sig selv lige meget hvor, man er i sit liv. Til daglig møder jeg mange mennesker, som har det svært, og den erfaring vil jeg gerne bruge i Ung kræft på den måde, at der skal være plads til at lytte, grine og græde. Den kombination tiltaler mig rigtig meget, for det er sådan livet er. Der skal ikke lægges låg på noget.

Og så elsker jeg at lave arrangementer/begivenheder så man kan få nogle gode oplevelser.

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om lige, hvad man har lyst til. Jeg elsker at lytte, så hvis man har brug for at nogen bare lytter til en, så er jeg der også.

Jeg er som sagt socialrådgiver, så hvis man har nogle spørgsmål inden for det kommunale område, så er man også velkommen til dette.

Hvis jeg ikke ved det, så vil jeg undersøge det eller finde ud af, hvor man kan få svar henne.

Har du et særligt talent?

Mens jeg har været en del af Ung kræft har jeg fundet ud af at heldet følger de tossede. Jeg er en mester i at vinde i bingo. Jeg er også lidt af en nørd i min fritid, og er god til at spille på min Nintendo Switch. Så hvis nogen er frisk på et spil Mario Kart, så får I kamp til stregen.

Ellers så er mit talent at prøve at være glad hver dag og komme med nogle sjove bemærkninger for hver dag skal være en fest.

Anna

ANNA. ILDSJÆL I KØBENHAVN.

Hvem er du?
Jeg hedder Anna (f. 1982), og jeg har i mange år arbejdet med at lave kostumer på forskellige teatre. Jeg er uddannet skrædder, men jeg har også taget en uddannelse som smykkedesigner.

Lige nu er jeg i en udredning mhp. fleksjob, da mine senfølger desværre har halet ind på mig med årerne, og jeg ikke længere kan arbejde på fuld tid. Men humøret og livsglæden fejler ingenting.

Noget af min fritid bruger jeg på at være frivillig. Både her hos Ung kræft men også i Senfølgerforeningens bestyrelse og som tovholder for en gruppe for voksne børnekræftoverlevere.

Jeg elsker at bruge tid på det kreative i alle mulige sammenhænge og afskygninger. Og når det ikke lige er symaskinen og smykkerne, jeg kaster mig over, så elsker jeg at lave mad.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg var selv barn, da jeg havde kræft. Jeg havde et Neuroblastom som 2-årig, så jeg husker ikke så meget fra mit forløb. Men jeg har alligevel en forståelse for, hvilke spor et kræftforløb kan sætte.

Jeg finder det vigtigt at have et netværk eller bare et sikkerhedsnet af andre, der kender til, hvad det vil sige at have haft kræft – andre, der er ”i samme båd”. Et sted med ligesindede, hvor der er forståelse og omfavnelse.

Et sted, hvor man ikke bare bliver set som ”den syge” men kan være sig selv, med det hele.

Det er lige præcis det, jeg selv har oplevet at Ung kræft kan.

Og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og hjælpe andre unge.

Hvad brænder du for?
At skabe et rum for unge, hvor de kan komme uforpligtende, lige som de er, og dele deres historie. Et sted, hvor de ikke er patienter men ligesindede og bliver mødt i tryghed og med forståelse. Og et sted, hvor der er plads til både tårer men også masser af grin og gode stunder.

Jeg har et ønske om at hjælpe generelt, men jeg ønsker også at skabe mere fokus og forståelse omkring senfølger i det kommunale og i sundhedssystemet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Men intet er for stort eller for småt! På grund af mit arbejde i Senfølgerforeningen, ved jeg en masse om senfølger, men jeg vil gøre, hvad jeg kan for at finde svar på det, du søger. Har du brug for en snak med en ligesindet, så er jeg klar til at lytte.

Har du et særligt talent?
Jeg elsker mennesker og møder dem i øjenhøjde og ligeværdigt. Udover det ligger mit talent meget i det kreative og kunstneriske. At lave alt ud af ingenting.


KONTAKT UNG KRÆFT KØBENHAVN
ungkraeft.kbh@gmail.com  
FIND OS PÅ FACEBOOK

 

UNG KRÆFT ODENSE

Billede af Philip og Andreas

Philip og Andreas

PHILIP. GRUPPELEDER I ODENSE. 

Hvem er du?
Jeg hedder Philip (f. 1990) og læser til lærer. Jeg bor i Odense på et kollegium.

I oktober 2018 fik jeg konstateret lymfekræft og efter en del kemobehandlinger, blev jeg i juni 2018 erklæret rask. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Min oplevelse i mødet med Ung kræft var, at der var plads til mig. Og vigtigst af alt fik jeg her følelsen af ikke at være alene.

Derfor valgte jeg at engagere mig i Ung kræft. Jeg vil gerne hjælpe andre til at opleve det nærvær og den glæde, som jeg selv oplevede og stadig gør, når jeg møder mennesker derigennem.

Jeg ser Ung kræft som en livsgave. Her er der mulighed for at være en del af et netværk, hvor der er plads til alle, plads til grin, tårer og gode og trælse dage. Hvis du, ligesom jeg, har oplevet ensomheden komme snigende, selvom du har familie og venner omkring dig, kan dette ensomheds-tomrum måske blive udfyldt ved at være sammen med andre. Andre som kan nikke genkendende til alle de følelser og de problematikker eller livskriser man gennemgår, når man bliver ramt af en alvorlig sygdom.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at fortælle andre unge i min situation, at de ikke er alene.

Du kender måske det med, at dine pårørende kan have svært ved at vide, hvad de skal sige til dig, når du fortæller om dit kræftforløb. Måske synes de, det er vanskeligt at kapere din situation. De kan være bange for at såre dig, og derfor kommer nogen af dem ubevidst til at tage afstand til dig.

Måske har du oplevet en person, der uventet trådte til under dit kræftforløb, og måske har du også oplevet nogen, der ikke trådte til, da du troede de ville.

Måske føler du, at du har skulle skåne dine pårørende ved at virke stærk eller positiv. Det kræver energi – selvom du måske mest bare har lyst til at skrige eller smide dig i sengen og sove som Tornerose. Du har ret til at være gal og ked af det, for der er ikke noget som helst retfærdigt ved, at du har eller har haft kræft. 

Uanset om du har oplevet positive eller negative oplevelser med dine pårørende, er der mulighed for at være sammen med andre, der måske har oplevet det samme som dig. Jeg håber, du har mod på at komme til et arrangement eller tage kontakt. Det eneste du skal gøre, er at være dig selv og intet andet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alle spørgsmål og tanker er velkomne, og jeg vil forsøge bedst muligt at besvare dem. Det kan være alt mellem himmel og jord, og behøver slet ikke være sygdomsrelateret.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at lytte :)


ANDREAS. ILDSJÆL I ODENSE.

Hvem er du?

Jeg hedder Andreas og er 21år. (1999) Jeg er uddannet tømrer og brænder for mit håndværk.

I maj 2018 ændrede mit liv sig med et brag. Der fik jeg konstateret lymfekræft, og lægerne sagde, at jeg skulle sygemelde mig det næste halve år. Det var få uger, før min 19-års fødselsdag, og jeg havde aldrig overvejet, at jeg kunne blive ramt af en så alvorlig sygdom.

Jeg valgte med det samme, at jeg ville have ”ja-hatten” på og forsøge at tænke positivt om hele behandlingsforløbet, og så ville jeg have en så normal hverdag som muligt, og derfor ville jeg også fortsætte med at arbejde.

I den sidste del af mit kemoforløb, blev jeg dog nødt til at sygemelde mig, for der blev behandlingen for hård, og det resulterede blandt andet i et par indlæggelser på hospitalet.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Under min sygdom savnede jeg at møde andre unge kræftpatienter på min egen alder. Nogen man kunne tale med om sine bekymringer, oplevelser af behandlingerne, bivirkningerne og alt muligt andet. Jeg følte mig lidt som det ”eneste unge menneske i verden” med en kræftdiagnose. Derfor var jeg glad for at blive en del af Ung kræft og Proof of life, for her fik jeg nogle gode venner, som havde gennemgået det samme som mig.

Hvad brænder du for?

Som frivillig vil jeg være med til, at man får skabt en tættere kontakt mellem unge kræftramte. Ingen skal føle, at de står helt alene med deres sygdom. Der skal ikke være noget tabu forbundet med at have kræft, tværtimod skal der være fokus på, at hvor der er liv, er der også håb, og heldigvis er der flere og flere, der overlever en kræftsygdom.

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om alt, hvad man har lyst til at tale om.

Har du et særligt talent?

Jeg er god til at lytte og god til at tale om alt. Derudover er jeg god til at arrangere fælles sammenkomster, hvor jeg også gerne står for en lækker tapasmenu.

KONTAKT UNG KRÆFT ODENSE
ungkraeftodense@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ROSKILDE

Mette, Julie og Carina

METTE. ILDSJÆL I ROSKILDE.

Hvem er du?
Jeg hedder Mette (f.1981), har en søn på 12 år og bor sammen med min kæreste i et skønt hus i Taastrup. Jeg har flere uddannelser bag mig (skrædder, receptionist, konditor) Men efter livet tog en drejning arbejder jeg i dag med noget andet, som giver mening for mig. Jeg arbejder på et bosted i Taastrup. Der bor 12 beboere fra 20-43 år med bl.a. downs, autisme, hjerneskadet og CP. Jeg hjælper dem til at have den hverdag, de hver især har.  Når muligheden er der, går jeg i køkkenet og laver lækre kager sammen med dem.

Jeg fik i maj 2017 konstateret brystkræft med spredning til lymferne. Jeg har været igennem et forløb med kemo, herceptin, to operationer og strålebehandling.

Jeg er i dag kræftfri, og går stadig til et årligt tjek.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Da jeg fik kræft, var min kæreste, min familie og venner der for mig. Men det var alligevel svært, og jeg følte mig alene om mange tanker, som de ikke kunne sætte sig ind i. Jeg var så heldig, at en sød kvinde fra Taastrup skrev en besked til mig om, at hun var i ”samme båd” som mig, samme alder og en måned længere fremme i hendes brystkræft sygdom end jeg. Hun havde allerede været til et arrangement i Ung kræft Roskilde og spurgte, om jeg ville med til det næste arrangement. Det ændrede mit liv, at jeg tog med der. Jeg har mødt så mange andre i samme båd. Der er en forståelse, og tit behøver der ikke så mange ord, folk forstår hinanden. Følelsen er, at man ikke er alene. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at give den følelse og velkomst videre til andre kræftramte unge.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at gøre andre mennesker, min familie og venner glade. Ved at lave fyldte chokolader, kager, mad, hygge om dem og ved at smile, prøver jeg at gøre en forskel. Jeg brænder for at leve livet her og nu, at sige PYT til hverdagens små problemer og at flytte mine grænser. “Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert” - Citat: Pippi Langstrømpe

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om alt, hvad man har lyst til. Jeg kan ikke svare på alt, men jeg vil hjælpe med at finde et svar. Hvis du har brug for luft, en der lytter eller et godt råd, så står jeg klar til at høre fra dig.

Har du et særligt talent?

Jeg er rigtig god til at lytte og passe på mine kære og være en god ven for dem, jeg holder af. Og så er jeg god til at være kreativ i køkkenet både med mad, desserter, kager og fyldte chokolader.

 

KONTAKT UNG KRÆFT ROSKILDE
ungkraeftroskilde@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT SKIVE


Betinna

BETINNA. GRUPPELEDER I SKIVE

Hvem er du?
Jeg hedder Betinna, er 36 år, bor i Skive. I min hverdag, arbejder jeg i sports butik og er teambuilding instruktør. Jeg går meget op i sport og spiller en del fodbold.

Jeg fik i Februar 2019 konstateret brystkræft, gennem gik 2 operationer, kemo, trastuzemab, stråler og lidt forskelligt medicin. Kostede en del bivirkninger og yderligere en operation i september 2020, pga skader fra stråler.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Fordi jeg kunne se i mit forløb, at man manglede nogle at snakke med/læne mig op af. Nyder og se hvor meget en frivillig kan gøre, syns det er vigtig og vide, vi er mange der støtter hinanden. Så vil jeg så gerne vise at det ikke er en tabu at have kræft og at man aldrig står alene.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at kunne gøre en forskel, stå op for mennesker, som ikke selv har kræfterne. Hjælpe de steder hvor jeg kan. Så brænder jeg for at udvikle mennesker, for vi kan mere end vi selv tror. Slår også gerne et stort slag, for hvis jeg finder ting som eksistere, så må der kunne findes en vej til og få nye ting i produktion.

Hvad kan man kontakte dig om?
Jeg kan kontaktes om alt, hvad hjerte begærer. Vil altid lytte og så vil jeg prøve og finde løsninger/muligheder. Sammen er vi stærkere.

Har du et særligt talent?
Uhhh den er svær. Ved ikke om jeg har et særligt talent, men jeg elsker og bage. Så har jeg spillet fodbold på rimeligt højt plan. Udover det, så er jeg meget imødekommende.


Heidi

HEIDI. ILDSJÆL I SKIVE.

Hvem er du?

Jeg hedder Heidi (f.1984) og bor i en lille landsby (Hem) lige uden for Skive. Jeg bor i hus med min mand, vores 2 fælles børn, en hund og til tider også min mands 2 børn fra et tidligere ægteskab. Jeg er opvokset i byen, men har gennem mit ungdomsliv været en tur ude i danske land og har været bosat i både Århus og København. Men da jeg er et stort familiemenneske vendte jeg efter endt uddannelse snuden hjem over og fandt også her min mand.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg fandt en knude i mit bryst i sommeren 2018, og kom hurtigt gennem systemet. Fik derfor fjernet hele mit højre bryst, samt alle lymfeknuder i armhulen. Efterfølgende var jeg gennem kemo og stråle forløb og er nu erklæret kræftfri. Frisøren hvor jeg fik min paryk dengang holdt et arrangement der her ”Smuk uden hår” hvor jeg tilmeldte mig, selvom det var dagen efter min første kemobehandling. Arrangementet var arrangeret af lokalforeningen i Skive, og de fortalte at der fandtes en gruppe for os unge, så der fik jeg mig meldt til. Og det gjorde en kæmpe forskel for mig. Jeg kendte ikke nogen, der som jeg var blevet ramt i en ung alder og næsten alle jeg mødte til behandling mm, var mindst på alder med min mor. Og den forskel vil jeg gerne være med til at føre videre.

Hvad brænder du for?

For at kunne gøre en forskel for andre, som gruppen gjorde for mig da jeg var sendt til tælling.

Sammen kan vi løfte i flok, og de svære ting bliver lettere når der er nogen at dele det med og de gode ting bliver bedre når andre glædes med dig.

Hvad kan man kontakte dig om?

Alt hvad man har på hjertet, stort som småt. Har man brug for en snak, en gåtur eller bare en kop kaffe og et par lytte øre er jeg klar.

Har du et særligt talent?

Jeg har haft hukommelse og klæbehjerne som få andre, men det har kemoen desværre taget en del af. Men vedholdende og loyal kan selv ikke kemoen tage fra mig. Arbejder hårdt på at få så normal en hverdag som mulig, både for min egen og familiens skyld.

KONTAKT UNG KRÆFT SKIVE
ungkraeftskive@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT VEJLE

 

ROSEANNA. GRUPPELEDER I VEJLE.

Hvem er du?
Jeg hedder Roseanna og er 37 år. Jeg bor i Fredericia og er gift med Morten, som er skolelærer, og så er jeg mor til 3 børn i alderen 14-7 år. Jeg er uddannet SSA og har arbejdet med mennesker i mange år. Pt. læser jeg videre og er snart uddannet socialrådgiver.

Jeg fik konstateret brystkræft i august 2019 og blev erklæret kræftfri i marts 2020. Jeg får stadig antistof - og antihormonbehandling som en del af min efterbehandling, og sidstnævnte skal jeg have de næste 10 år.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Fordi ingen skal føle sig alene, når de står i en så livsindgribende situation. Jeg har igennem flere år været aktiv i Kræftens Bekæmpelse og vist flaget, når der var indsamlinger, og i år gik jeg min første fighterrunde i Stafet For Livet. Det var stort.

Efter jeg selv blev ramt af kræft, er min min lyst til at gøre en forskel blevet endnu større. Jeg manglede selv nogen at kunne spejle mig i, og derfor er mit engagement i Ung kræft blevet en hjertesag for mig. 

Hvad brænder du for?
Mit motto er: "Livet er nu!" Jeg brænder for at gøre en forskel for andre, for at samle mennesker, for at skabe rum og frihed til at være lige den, man er og få det allerbedste ud af det liv, man lever - også når noget så livsindgribende som kræft rammer ens liv. De pårørende har også en særlig plads i mit hjerte.

Hvad kan man kontakte dig om?

Jeg kan både kontaktes om stort og småt. Gennem ærlighed og åbenhed om selv de mest følsomme emner, så tror jeg på, man kan skabe en tillid og tryghed, der fører til de bedste samtaler. 

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Jeg er kreativ og elsker at arrangere fester/sammenkomster, male, tegne, dekorere, indrette, sætte i stand, optimere og skabe noget. Jeg er meget struktureret, løsningsorienteret og god til at skabe et overblik. 

 

BIRGITTE. ILDSJÆL I VEJLE.

Hvem er du?
Jeg hedder Birgitte og er 37 år. Jeg er mor til et hold tvillingepiger på 13 år og er gift med Lasse.

Vi bor i Vejle,med skoven som baghave, hvor vi nyder livet med vores to hunde.

Jeg er uddannet pædagog, men er fuldtidssygemeldt, da jeg i oktober 2019 fik diagnosen kronisk brystkræft. Det betyder, at jeg er i livslang kemobehandling.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg har engageret mig i Ung kræft, fordi jeg selv havde brug for at finde andre unge med kræft, da jeg fik min diagnose.

Jeg ønsker at skabe et fællesskab for unge i mit nærområde, så de har et sted at mødes med nogen, som kender den følelse, de står med, når de hører ordene: ”Du har kræft.”

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for arbejdet med mennesker. Jeg ønsker at inspirere andre og vise, at livet ikke går i stå, selv om man får kræft. Livet skal leves, og hver dag skal nydes!

Hvad kan man kontakte dig om?
Stort set alt. Jeg lytter gerne og får tit at vide, at jeg er nem at snakke med. Du vil helt sikkert møde mig i døren, når der er arrangementer i Ung kræft Vejle, hvor jeg vil gøre mit for, at alle føler sig velkomne.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Jeg er en glad, positiv, brætspillende ja-hats pædagog, som til tider kan være ret tosset og spontan. Så en sangleg, samarbejdsøvelse eller andet, der kan få os til at grine vil typisk være mit indslag.

 


KONTAKT UNG KRÆFT VEJLE 
ungkraeft.vejle@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ÅRHUS


Malene

MALENE. GRUPPELEDER I ÅRHUS

Hvem er du?
Jeg hedder Malene. Jeg arbejder pt. ved hjemmeplejen og starter forhåbentlig på sygeplejerskeuddannelsen til august. Jeg fik konstateret kræft i nyren i 1998 og fik den fjernet. I 2003 fik jeg et tilbagefald. Jeg har fået både kemo og stråler. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg havde kræft som barn og husker derfor ikke særlig meget fra den gang, men da jeg blev ældre og hørte om Ung kræft gennem en veninde, var der ting der pludselig gav mere mening. Der var mennesker, der forstod hvilken betydning, det havde haft trods det, at det var mange år siden. Ung kræft er stedet, hvor man kommer, som man er. Stedet hvor der er plads til grin og hygge, men også det alvorlige. Der er et sammenhold som ingen andre steder.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være den bedste udgave af mig selv, og det er jeg, når jeg ved, at dem omkring mig har det godt. Jeg brænder for at være der for andre og give dem et frirum, hvor der kan snakkes om stort og småt såvel som alvorlige ting.

Hvad kan man kontakte mig om?
Lige det, man har lyst til. Det behøver ikke være sygdoms relateret, og det kan være en snak om alting og ingenting.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at favne mange mennesker, og jeg er god til lytte til dem.

Michelle

MICHELLE. ILDSJÆL I ÅRHUS.

Hvem er du?
Mit navn er Michelle. Jeg er 28 år og bor sammen med min kæreste, vores søn på et år og vores lille hund. Jeg arbejder i socialpsykiatrien og er under uddannelse som SSA. Jeg fik konstateret modermærkekræft i december 2014, og sidenhen er jeg blevet opereret lokalt for det 9 gange.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Fordi Ung kræft har gjort så meget for mig siden, jeg blev syg. Gruppen giver mig et frirum, hvor jeg bare kan være mig med sygdom og alt andet. Der er altid nogle at snakke med, som forstår, hvad sygdommen kan gøre ved en. Og så er det bare en flok helt fantastiske mennesker, som jeg hygger mig rigtig meget med.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at kunne nyde livet. Jeg brænder for, at folk skal have det godt, selvom de står i en ændret livssituation. Jeg brænder for et godt sammenhold og for at skabe nogle oplevelser i livet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Du er hjertens velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for at læsse af. Hvis du har brug for at snakke, eller hvis du bare har brug for en, som lytter. Så vil jeg gøre alt i min magt for at hjælpe dig videre i gruppen.

KONTAKT UNG KRÆFT ÅRHUS
ungkraeftaarhus@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

Gruppe for unge pårørende og efterladte i Århus

Catrine

Catrine

Hvem er du?
Jeg hedder Catrine, er 34 år og bor i Aarhus. Til daglig arbejder jeg med marketing ved Fjällräven.

I foråret 2019 braste hele min verden sammen, da jeg mistede min kæreste Mikael til bugspytkirtelkræft. Vi kæmpede alt, hvad vi kunne og troede lige til det sidste, at han nok skulle overvinde kræften. At han skulle dø var slet ikke en mulighed for os. Han blev 33 år. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg vil rigtig gerne gøre en forskel, for det er så vigtigt at vide, at man ikke er alene. Jeg var selv ulykkelig over ikke at kunne finde andre unge at snakke med. Nogen der kunne forstå min situation, og nogle jeg kunne spejle mig i. Jeg søgte alle steder, men løb hele tiden panden mod en mur. Med gruppen vil jeg gerne være med til at skabe det fællesskab, jeg selv savnede.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at opdage nye drømme, leve livet og ikke mindst, at gøre en forskel for unge pårørende og efterladte.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt mellem himmel og jord.

Intet er for småt/stort.  

KONTAKT
ungkraeftpaaroerendeaarhus@outlook.dk
FIND OS PÅ FACEBOOK