Ung Kræft i

MØD OS

Vi har grupper i Aalborg, Herning, København, Odense, Roskilde, Vejle og Århus. Vi har bedt vores frivillige gruppeledere om at fortælle lidt om dem selv, og hvorfor de brænder for at gøre en forskel i Ung Kræft.

Har du lige fået beskeden "DU HAR KRÆFT"? Har du netop klaret de første fem år? Eller er det 10 år siden, du fik kræft? Er du uhelbredeligt syg? Du er ALTID velkommen i Ung Kræft. Eller, som vi plejer at sige - VELKOMMEN i klubben, ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have ♥

Vi spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Her er også plads til dig. DU ER IKKE ALENE! ♥  Kom og vær med!

    AALBORG   ♥    HERNING   ♥    KØBENHAVN   ♥   ODENSE   ♥    ROSKILDE   ♥   VEJLE   ♥   ÅRHUS  
 

ALLAN. FRIVILLIG GRUPPELEDER I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Allan, (f. 1990) og bor i Sulsted lidt nord for Aalborg. Jeg er ansat ved GLS i Nørresundby, hvor jeg forsøger at sørge for at alle pakker kommer derhen, hvor de skal.
I 2017 fik jeg konstateret testikelkræft og fik opereret den ene væk.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg kan godt lide idéen om at have et frirum, hvor man kan mødes med ligesindede.
Et sted hvor man ikke nødvendigvis behøver at snakke om de svære ting, men at der er plads og forståelse til at gøre det.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at hjælpe, hvor jeg kan, og at dem omkring mig har det godt.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt og intet, jeg vil altid forsøge at hjælpe uanset hvad. Du må også godt spørge, hvor din pakke bliver af :)

Har du et særligt talent?
I Nordjylland er det godt nok ikke et særligt talent, men jeg kan bakke med en trailer.

KONTAKT UNG KRÆFT AALBORG
FIND OS PÅ FACEBOOK

EMIL. FRIVILLIG GRUPPELEDER I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Emil, er 33 år, og har en bachelor i eksport og teknologi. Til daglig bor og arbejder jeg i Aalborg. Jeg har tidligere erfaringer med sygdommen, både som kræftsyg (knoglekræft og lungekræft) men også som pårørende.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg er engageret i Ung Kræft, fordi jeg i 2001, 2003 og 2005 selv blev diagnosticeret med cancer. Jeg ønsker at dele ud af mine erfaringer gennem de sidste 20 år. Efter min sygdom troede jeg jeg skulle sige farvel til masse forskellige ting – sport, sociale arrangementer, kærester.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at gøre en forskel for unge, og håber at min indsigt og erfaringer kan gøre en lille forskel. Jeg har som protesebruger grundet en meget aggressiv knoglekæft en forståelse for de udforinger man som ung oplever.

Har du et særligt talent?
Jeg kan tage mit ben af :D

Karina

KARINA. FRIVILLIG GRUPPELEDER I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Karina, jeg er 39 år (født 1983). Jeg bor i Aalborg og har 2 børn, 1 pige på 12 år (2010) og en dreng på 10 år (2012). Jeg er ansat i en økonomiafdeling, men jeg er delvist sygemeldt pga. min kræftdiagnose. Jeg er stomi-opereret og levertransplanteret i 2020, men med tilbagefald i 2022.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg er engageret i Ung Kræft fordi jeg selv har levet med kræft og de bekymringer og udfordringer det giver, de sidste 4 år. Det er vigtigt som kræftpatient eller tidligere kræftpatient at være sammen med folk, som forstår én og som man kan tale frit med og blive mødt med en forståelse man ikke kan finde andre steder.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være med til at kunne skabe det frirum det er at være sammen med ligestillede. Jeg brænder for, at man bliver bedre til at formidle informationen om at Ung Kræft eksisterer for de unge mennesker, som er/har været ramt af kræft, men som endnu ikke kender til Ung Kræft.

Har du et særligt talent?
Jeg render rundt med en andens lever :D
Jeg behøver ikke forlade biografsalen, hvis et toiletbesøg presser sig på, med mindre det er for at tisse (stor fordel som stomiopereret).

SANNE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I HERNING

Hvem er du?
Jeg hedder Sanne. Er født i 1983 og bor i Gjellerup lidt uden for Herning med mine børn og kæreste. Jeg er uddannet pædagog og arbejder på et botilbud for mennesker med autisme.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
I 2008 fik jeg konstateret kræft i en Dermoid cyste på den ene æggestok. Var igennem et par operationer efterfulgt af kemo. I 2020 slog en kontrol blodprøve ud. Her fjernede de det sidste stykke æggestok.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at gøre en forskel for unge der bliver ramt af kræft. Støtte dem og lade dem mærke at de ikke er alene.

KONTAKT UNG KRÆFT HERNING
FIND OS PÅ FACEBOOK

PERNILLE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I HERNING

Hvem er du?
Mit navn er Pernille (f. 1989). Jeg er bosat i udkanten af Silkeborg med min kæreste og vores datter.
Jeg er uddannet grafisk designer, men har fået blandet min uddannelse med min fritidsinteresse, Så jeg nu til dagligt arbejder som portræt fotograf.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
I 2018 blev jeg diagnosticeret med brystkræft, da jeg blot havde været mor i små 6 uger.
Det var en hård og meget meningsløs periode i mit liv og noget jeg stadig arbejder på at komme over. Men jeg har nu en kæk børnehavepige og en hverdag hvor kræften ikke konstant fylder. Så det går den rigtige vej må man konstatere.
Ikke desto mindre, så er det blevet mit livs mål, at få kræften til at have en mening. Skabe min egen mening med det jeg har været igennem. Både med mentale tanker omkring hvad det har rykket i mit sind, men også ved fysisk at hjælpe andre.
Så da jeg fik et virtuelt prik på skulderen, om jeg havde lyst til at være med i Ung Kræft Herning, så jeg det lidt som et kald. Og jeg glæder mig SÅ meget til at være med til at skabe fællesskab.

Hvad brænder du for?
I store grove træk drømmer jeg om at udfylde det tomrum man som kræftramt kan få. Følelsen af at være den absolut eneste selvom venteværelset ved onkologen er fyldt.

Hvad kan man kontakte dig om?
Helt kliché agtig, så er der ingen grænser. Er du skide sur over p-bøden du har fået, eller brug for vejledning i hele den vanvittige verden du er blevet en del af, så er jeg helt klar til at hjælpe ♥️

Har du et særligt talent?
Jeg har løst en rubiksterning på under 1 minut

Bartal

BARTAL. FRIVILLIG GRUPPELEDER I KØBENHAVN

Hvem er du?
Hej mit navn er Bartal. Jeg er 23 år gammel og bor på Amager. Jeg er oprindeligt fra Færøerne, men jeg har boet i Danmark siden jeg var 2 år. Jeg studerer til dagligt til pædagog på Campus Carlsberg i København. Jeg fik konstateret Leukæmi (ALL), som 2 årig og var igennem et 5-årigt langt behandlingsforløb med et tilbagefald. Jeg har været rask lige siden jeg fik min knoglemarvstransplantation. Leukæmien har efter det lange sygdomsforløb sat sine spor. Jeg har taget væksthormoner fra jeg var 7-14 år, og jeg fik opereret begge mine øjne for grå stær som 10-årig, på grund af den strålebehandling jeg havde fået gennem mit kræftforløb. Trods alle disse strabadser, så står jeg her stadig i dag, stærkere end nogensinde før, og det er jeg rigtig taknemmelig for!

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Mit engagement i Ung Kræft, kommer af at jeg efter mit sygdomsforløb aldrig rigtig fik lov til at bearbejde det, som jeg havde været igennem. Efter jeg havde fået min knoglemarv og var blevet konstateret rask, fik min familie og jeg at vide af lægerne at de "aldrig havde set en så velfungerende dreng, i forhold til det, som jeg havde været igennem”. Mit sygdomsforløb står mig sløret og jeg har igennem de seneste par år kunne mærke, at der er nogle ting, som ligger i min krop, som mangler at blive bearbejdet. Derfor tog jeg skridtet til at søge ind i Ung Kræft. Både for at prøve at få bearbejdet nogle af de ting, som min underbevidsthed har gemt væk og samtidig også stifte nogle nye bekendtskaber. Jeg er rigtig glad for at have meldt mig ind i Ung Kræft, fordi man kommer med i et fællesskab hvor folk er super søde, man kan være 100% sig selv og folk accepterer én for den man er. Så det er på en eller anden måde som at have fået en ny "ekstra familie”.

Hvad brænder du for?
Jeg vil gerne være med til at skabe et miljø, hvor man kan føle sig tryg og værdsat. Hvor der skal være højt til loftet og plads til alle. Hvor man skal kunne have lov til at grine og græde sammen. Og vigtigst af alt, et sted hvor man kan komme for at afstresse og samtidig også blive genopfyldt med ny energi.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig, hvis man har brug for at snakke eller har spørgsmål og det kan være om alt det, som man brænder inde med & har på hjerte.

KONTAKT UNG KRÆFT KØBENHAVN
FIND OS PÅ FACEBOOK

ungkraeft.kbh@gmail.com

Sylvia

SYLVIA. FRIVILLIG GRUPPELEDER I KØBENHAVN

Hvem er du?
Mit navn er Sylvia (f. 1995). Jeg kommer fra Færøerne, men flyttede til Danmark i 2013. Jeg bor på Amager og læser jura på Københavns Universitet. Dog er jeg nok noget af en atypisk jurastuderende, fordi jeg altid går i meget farverigt tøj. Jeg er med andre ord altid nem at finde i en folkemængde.
I februar 2021 opdagede min læge tilfældigt en klump i min mave, som viste sig at være en tumor, der sad på min ene nyre. I april blev jeg opereret, og fik fjernet både tumor og nyre. Ca. 3 uger efter operationen fik jeg at vide, at det var nyrekræft. Kræften havde ikke spredt sig, og jeg var derfor blevet rask, inden jeg overhovedet havde fået en diagnose. Psykisk ramte det mig hårdt nogle måneder senere, men jeg fik rigtig god hjælp fra en psykolog, og har det godt i dag.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
At have eller have haft kræft som ung påvirker en på måder, man ofte ikke kan sætte ord på. Selv oplevede jeg, at det gav mig en følelse af ensomhed, fordi min familie og venner ikke kunne sætte sig ind i min situation. Denne ensomhed hjalp Ung Kræft mig med. Allerede fra første arrangement jeg var til med Ung Kræft, følte jeg mig hjemme.
Ung Kræft har givet mig meget, og dette vil jeg være med til at give videre. Jeg vil gerne hjælpe andre unge med at komme ind i et netværk hvor man kan relatere til andre, og føle sig forstået, uden at man nødvendigvis behøver sætte en masse ord på ens oplevelser. Et netværk hvor man føler sig tryg, kan snakke om alt og intet og mærker, at man ikke er alene.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at skabe et netværk, der gør en forskel for andre unge. Et netværk hvor alle føler sig inkluderede, set og hørt. Hvor kræft ikke er elefanten i rummet, men noget man frit kan tale om, når man har behov for det. Hvor der er plads til grin og gråd, og mest af alt, hvor man føler sig tryg og ikke alene

Hvad kan man kontakte dig om?
Det kan være stort som småt. Det kan være alt fra snak om sygdomsforløb til om du skal til dit første Ung Kræft arrangement og er nervøs om det. Jeg er altid klar på en snak eller en lytter, og hvis ikke jeg kan hjælpe, så hjælper jeg med at finde en, der kan.

Billede af Philip

ANDREAS. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ODENSE

Hvem er du?
Jeg hedder Andreas (f. 1999). Jeg er uddannet tømrer og brænder for mit håndværk.
I maj 2018 ændrede mit liv sig med et brag. Der fik jeg konstateret lymfekræft, og lægerne sagde, at jeg skulle sygemelde mig det næste halve år. Det var få uger, før min 19-års fødselsdag, og jeg havde aldrig overvejet, at jeg kunne blive ramt af en så alvorlig sygdom.
Jeg valgte med det samme, at jeg ville have ”ja-hatten” på og forsøge at tænke positivt om hele behandlingsforløbet, og så ville jeg have en så normal hverdag som muligt, og derfor ville jeg også fortsætte med at arbejde.
I den sidste del af mit kemoforløb, blev jeg dog nødt til at sygemelde mig, for der blev behandlingen for hård, og det resulterede blandt andet i et par indlæggelser på hospitalet.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Under min sygdom savnede jeg at møde andre unge kræftpatienter på min egen alder. Nogen man kunne tale med om sine bekymringer, oplevelser af behandlingerne, bivirkningerne og alt muligt andet. Jeg følte mig lidt som det ”eneste unge menneske i verden” med en kræftdiagnose. Derfor var jeg glad for at blive en del af Ung kræft og Proof of life, for her fik jeg nogle gode venner, som havde gennemgået det samme som mig.

Hvad brænder du for?
Som frivillig vil jeg være med til, at man får skabt en tættere kontakt mellem unge kræftramte. Ingen skal føle, at de står helt alene med deres sygdom. Der skal ikke være noget tabu forbundet med at have kræft, tværtimod skal der være fokus på, at hvor der er liv, er der også håb, og heldigvis er der flere og flere, der overlever en kræftsygdom.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig om alt, hvad man har lyst til at tale om.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at lytte og god til at tale om alt. Derudover er jeg god til at arrangere fælles sammenkomster, hvor jeg også gerne står for en lækker tapasmenu.

KONTAKT UNG KRÆFT ODENSE
FIND OS PÅ FACEBOOK

ungkraeftodense@gmail.com

Charlotte

CHARLOTTE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ODENSE

Hvem er du?
Jeg hedder Charlotte (f. 1990), er uddannet sygeplejerske og bor i Odense med min kæreste og vores fælles søn. I sommeren 2021 fandt jeg en knude i mit bryst under amning af min dengang 5 mdr. gamle søn. Jeg fik konstateret brystkræft, og der fulgte et hamrende hårdt kemoforløb med operationer før og efter. I februar 2022 blev jeg erklæret kræftfri. Jeg elsker at være social, nyder at være i haven og generelt udendørs, og jeg samler på oplevelser og gode minder.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Kort efter jeg fik konstateret brystkræft, blev jeg inviteret ind i Ung Kræfts netværk af en gammel veninde. Jeg oplevede rigtig hurtigt at føle mig mødt og forstået i lige præcis den kæmpe krise, som jeg pludselig befandt mig i, og som jeg oplevede min omgangskreds havde rigtig svært ved at forstå. Fællesskabet i Ung Kræft har givet mig et sted at være mig - på godt og ondt. Både med sygdom og nu uden sygdom. Det vil jeg gerne give videre. For jeg er slet ikke færdig med Ung Kræft.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at mindske ensomheden blandt andre unge, der rammes af kræft. Jeg brænder for at give tilbage til det fællesskab, som reddede mig i min vildelse. Og jeg brænder for at være med til at skabe et fællesskab, som i en eller anden grad kan give mening i en meningsløs tid.

Hvad kan man kontakte dig om?
Du kan kontakte mig om alt. Har du brug for en snak om din kræftsygdom, tvivl og usikkerhed om fremtiden, arbejdslivet, vennerne, familien eller livet generelt - fyr løs! Jeg er god til at lytte, og jeg kan tåle de dybe og svære samtaler.

Har du et særligt talent?
Jeg kan vrikke med ørerne.

NANNA. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ROSKILDE

Hvem er du?
Jeg hedder Nanna (f. 1999) og bor i Køge på Sjælland. Til dagligt arbejder jeg fuldtid i KPMG som Revisor Trainee, og læser HD på deltid om aftenen på CBS. Mine fritidsinteresser er at hygge sammen med venner og veninder, oftest til et koldt glas hvidvin eller en varm kop kakao. Jeg kan godt lide at male og tegne, og bruger meget tid på at have en jordforbindelse gennem meditation og gode energier fra krystaller.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg fik selv konstateret lungekræft som 19-årig i 2019, efter et langt, hårdt og vedvarende sygdomsforløb på 5 år. Jeg havde en carcinoid tumor i min venstre lunge, hvor jeg på Odense Universitetshospital blev opereret, og mangler nu overlappen af min ene lunge (som svarer til lidt over halvdelen af den ene lunge).
Jeg manglede et fællesskab, det var hårdt ikke at møde andre unge mennesker gennem mit sygdomsforløb, selvfølgelig var det positivt da ingen skal gå igennem det jeg har eller få en kræftsygdom, men det var rart at kunne få en følelse af, at man ikke var alene, og have nogen som man kunne snakke med, som faktisk forstod en. Venner og familie har været der, men de kan aldrig forstå det, så det var en kæmpe lettelse, og efter mit førte arrangement, græd jeg af glæde og lettelse hele vejen hjem i bilen.

Hvad brænder du for?
Senfølger har været det hårdeste, både fysisk og psykisk, og jeg mener at vi skal bryde tabuet sammen, da usynlige handicap findes i alle former, aldre og farver! Jeg vil gerne være med til at stå frem og bringe mere lys på det, og bryde tabuet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Lige det man har brug for, jeg har altid to lyttende ører, og hvis jeg ikke er til hjælp, kan vi helt sikkert finde ud af, hvem der kan. Vi er mange forskellige Ildsjæle, der altid står klar. Tøv ikke.

Har du et særligt talent?
Jeg kan byde på den mest lækre kop barista kaffe med latteart, og lægge en omgang tarotoplæg med mine englekort. Ellers kan jeg vrikke med ørerne og få mine øjenbryn til at danse.

KONTAKT UNG KRÆFT ROSKILDE
FIND OS PÅ FACEBOOK

ungkraeftroskilde@gmail.com

JENNIFER. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ROSKILDE

Pernille

PERNILLE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I VEJLE

Hvem er du?
Jeg hedder Pernille (f.1992) og bor i Fredericia. I maj 2019 fik jeg konstateret brystkræft. Jeg fik kemo, brystbevarende operation og stråler, hvorefter jeg blev erklæret kræftfri.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg oplevede, specielt efter at være blevet erklæret kræftfri, at folk omkring mig havde svært ved at forstå hvordan jeg havde det, ovenpå sådan et hårdt forløb. For mig har det været sværere at håndtere livet efter kræft end med kræft, og derfor har det været meget givende at komme til at snakke med nogle som har været igennem det samme.

Hvad kan man kontakte dig om?
Jeg kan kontaktes om alt. Det kan f.eks. være hvis man er nervøs for at møde op til første arrangement eller hvis man bare har brug for at snakke med en.

KONTAKT UNG KRÆFT VEJLE 
FIND OS PÅ FACEBOOK

ungkraeft.vejle@gmail.com

MICHELLE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ÅRHUS

Hvem er du?
Jeg hedder Michelle (f. 1990) og bor i en forstad til Århus med min kæreste Thomas og vores to små børn og vores hund Asta.
Jeg har haft modermærkekræft flere gange, og går stadig til kontrol. Jeg var 24 år første gang, jeg blev syg.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg elsker vores Ung Kræft gruppe og hvad den er med til at give mig. Og hvad den gav mig, da jeg blev syg. Jeg håber at kunne give noget af den gode energi jeg blev mødt af videre til vores medlemmer i gruppen. Det er det skønneste selskab, og det frirum som bliver skabt sammen er med til at jeg kan være i sygdommen sammen med andre.

Hvad brænder du for?
Jeg vil så gerne nyde livet, og hvad det kan udfolde sig til. Jeg håber at kunne gøre en forskel for andre i samme situation, så de kan komme gennem deres forløb en anelse nemmere. Udover det elsker jeg at være med til at planlægge aktiviteter og hyggelige sammenkomster.

Hvad kan man kontakte dig om?
Du er velkommen til at kontakte mig om alt, og jeg lover at gøre mit allerbedste for at hjælpe dig eller kunne sætte dig i kontakt med den du har brug for. Hvad enten det er en snak, et kram eller en videreformidling til en anden syg, en psykolog eller nogle i Kræftens Bekæmpelse.

KONTAKT UNG KRÆFT ÅRHUS
FIND OS PÅ FACEBOOK

ungkraeftaarhus@gmail.comMALENE. FRIVILLIG GRUPPELEDER I ÅRHUS

Hvem er du?
Jeg hedder Malene (f. 1993). Jeg arbejder pt. ved hjemmeplejen og starter forhåbentlig på sygeplejerskeuddannelsen til august. Jeg fik konstateret kræft i nyren i 1998 og fik den fjernet. I 2003 fik jeg et tilbagefald. Jeg har fået både kemo og stråler. 

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?
Jeg havde kræft som barn og husker derfor ikke særlig meget fra den gang, men da jeg blev ældre og hørte om Ung Kræft gennem en veninde, var der ting der pludselig gav mere mening. Der var mennesker, der forstod hvilken betydning, det havde haft trods det, at det var mange år siden. Ung Kræft er stedet, hvor man kommer, som man er. Stedet hvor der er plads til grin og hygge, men også det alvorlige. Der er et sammenhold som ingen andre steder.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være den bedste udgave af mig selv, og det er jeg, når jeg ved, at dem omkring mig har det godt. Jeg brænder for at være der for andre og give dem et frirum, hvor der kan snakkes om stort og småt såvel som alvorlige ting.

Hvad kan man kontakte dig om?
Lige det, man har lyst til. Det behøver ikke være sygdoms relateret, og det kan være en snak om alting og ingenting.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at favne mange mennesker, og jeg er god til lytte til dem.