Ung kræft i

MØD OS

Vi har grupper i Aabenraa/Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Herning, København, Næstved, Odense, Roskilde, Skive, Vejle og Århus. Vi har bedt gruppelederne og ildsjælene om at fortælle lidt om dem selv, og hvorfor de brænder for at gøre en forskel i Ung kræft.

Har du lige fået beskeden "DU HAR KRÆFT"? Har du netop klaret de første fem år? Eller er det 10 år siden, du fik kræft? Er du uhelbredeligt syg? Du er ALTID velkommen i Ung kræft. Eller, som vi plejer at sige - VELKOMMEN i klubben, ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien!!! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have ♥

Vi spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Her er også plads til dig. DU ER IKKE ALENE! ♥ Kom og vær med!

Tjek vores kalender i menuen øverst på siden. Der finder du altid de kommende aktiviteter i Ung kræft og i vores lokalgrupper. 

AABENRAA/SØNDERBORG   ♥    AALBORG    ♥    ESBJERG  ♥    HERNING    ♥    KØBENHAVN    ♥       ODENSE    ♥    ROSKILDE    ♥    SKIVE    ♥    VEJLE    ♥    ÅRHUS
 

UNG KRÆFT AABENRAA/SØNDERBORG

Christina

CHRISTINA. GRUPPELEDER I AABENRAA/SØNDERBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Christina og er uddannet inden for kontor. Jeg bor i Vojens med min kæreste og vores to børn på tre og fem år.

Min verden ændrede sig pludselig en dag i september 2018, da jeg fik konstateret kræft i endetarmen. I løbet af kort tid skulle jeg gennemgå 28 strålebehandlinger i forbindelse med kemotabletter. For at afvente min krops reaktion på behandlingen skulle der gå 6-8 uger, inden jeg kunne gennemgå en operation. Jeg blev opereret i december 2018, hvor jeg fik fjernet hele endetarmen og fik permanent stomi. Jeg er nu i kontrolforløb.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg blev syg, brugte jeg meget tid på at lede efter andre unge med kræft i endetarmen eller unge med stomi. Jeg opdagede, at der heldigvis ikke findes så mange unge med min diagnose. Men det betød også, at jeg havde utrolig svært ved og finde nogen, der stod i samme situation som mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg havde lyst til og bruge min historie til noget, som måske kunne hjælpe andre unge med kræft.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at skabe et netværk for unge kræftramte. Gerne i form af gode arrangementer hvor der er plads til at være sig selv. Et sted hvor man har lyst til at komme, også selvom man måske ikke har så meget overskud.

Hvad kan man kontakte dig om?
Der er ingen begrænsninger. I må kontakte mig om alt. Jeg står gerne til rådighed, når I har behov – uanset om det er, fordi I har brug for en snak eller et sted, hvor I kan græde ud. Så hold jer ikke tilbage!

FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT AALBORG

Monica 

MONICA. ILDSJÆL I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Monica (f.1992), og jeg bor nord for Aalborg i en landejendom sammen med min kæreste.

Til daglig arbejder jeg som frugt og grønt ansvarlig i Dagrofa S-Engros Frederikshavn, og fritiden bruger jeg på jagt.

I 2011 fik jeg konstateret kræft i Skjoldbruskkirtlen og gennemgik to operationer og to radioaktive jod behandlinger. Jeg blev erklæret rask i 2012 (jubii), men jeg får livsvarig medicin.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg blev syg, blev jeg kastet ud i en verden som jeg ikke anede fandtes for unge mennesker. Jeg var en del af en gruppe, hvor gennemsnitsalderen var omkring 70 år, og hvor jeg aldrig helt følte mig hjemme.

Da jeg så fandt gruppen i Aalborg, gav det hele mening. Lige pludselig var der andre unge mennesker, der også havde oplevet nogle af de ting, som jeg havde. Og som også havde mistet en del af sin ungdom og som forstod, hvordan jeg havde det. Gruppen i Aalborg er det sted, hvor jeg hører til. Hører hjemme.

Hvad brænder du for?
Hvis bare jeg kan få én kræftramt til at smile, er jeg glad. Jeg kan selv huske tiden, da hver dag var en kamp. En kamp om at få et smil eller grin frem i en tid, hvor det hele virkede håbløst. Jeg brænder for at gøre unge mennesker glade og for at hjælpe dem med at få livet igen. Livet er jo herligt!

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt hvad man har lyst til! Jeg stod selv med en sygdom, som unge mennesker normalt ikke får, og derfor føler jeg, at jeg kan relatere til meget. Jeg har gået til stemmetræning og får daglig medicin, og jeg står til rådighed for spørgsmål om det også.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Altså hvis det tæller, at jeg er et kæmpe talent til at skyde forbi på snepper, når jeg er på jagt, så er det helt sikkert det. 

Derudover er jeg bare utrolig god til at være positiv og tage ja-hatten på – selv i utrygge situationer.


JULIE. ILDSJÆL I AALBORG

Hvem er du?

Jeg hedder Julie og er 26 år gammel. Jeg bor i Aalborg sammen med min kæreste, og arbejder som kemiingeniør i Frederikshavn. Jeg er forhenværende fitness-tosse, og holder mig i dag aktiv med svømning og lange gåture. I min fritid elsker jeg at være kreativ, og jeg er konstant på udkig efter nye og spændende projekter.

I 2015 opdagede min kæreste en knude i mit højre skulderled, som efter 7 måneder og et utal af lægesamtaler, blev diagnosticeret til stadie 2 bløddelssarkom kræft. Min behandling omfattede 2 operationer efterfulgt af 30 strålebehandlinger, 12 kemobehandlinger som forbehandling.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Hele mit behandlingsforløb fandt sted i Aarhus langt væk fra Aalborg og alt hvad jeg kender. Da jeg på intet tidspunkt var tilknyttet et socialt fællesskab i Aarhus, med andre unge i samme situation, blev mit sygdomsforløb meget isoleret. Jeg har ikke kunne bearbejde min sorg og det liv jeg sagde farvel til, før jeg blev sat over for ”ligesindede” med tilsvarende livserfaringer som mig selv.

Fællesskabet i Ung kræft hjælper mig med at bekæmpe kræftens psykologiske magt, og min frygt for tilbagefald erstattes af et håb om at alt nok skal gå. Det fællesskab vil jeg gerne være en del af og ikke mindst bidrage til.

Hvad brænder du for?

Jeg elsker at udfordre mig selv og skubbe lidt til mine egne grænser. Jeg har altid dyrket meget sport, men de seneste to år har jeg måttet finde nye interesseområder og mål. Det har resulteret i at jeg kan kalde mig selv bjergbestiger – en kæmpe oplevelse.

Jeg er selvudnævnt hyggespreder og det er vigtigt at folk omkring mig har det godt. Jeg hjælper til hvor jeg kan. Om det er med en kage, et kram eller et klap på skulderen, så er jeg klar.

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om Ung kæft, alting eller ingenting. Jeg lytter gerne og råder hvis det står i min magt.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Jeg ser ikke mig selv som specielt talentfuld, men jeg er god til at holde hovedet højt! Jeg er udstyret med et sæt bredde skuldre som kan bære en del. Jeg god til at se det positive i selv de mest negative situationer, og få folk til at føle sig godt tilpas.


KONTAKT UNG KRÆFT AALBORG
ungkraeftaalborg@hotmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ESBJERG

Shannon

SHANNON. ILDSJÆL I ESBJERG.

Hvem er du:
Jeg hedder Shannon og kommer fra landet midt imellem Kolding og Esbjerg. Jeg er uddannet revisor og arbejder til daglig hos den lokale revisor i Bramming. Jeg bor i mit eget hus sammen med min hund Baloo. Derudover har jeg en hest og går til dans.

Hvorfor er jeg engageret i Ung kræft:
Jeg har fået lavet en gentest for nogle år siden og i den forbindelse har jeg gået til kontrol årligt. Derigennem blev det i oktober 2017 opdaget, at jeg havde brystkræft, som resulterede i kemobehandling, operation og derefter strålebehandling. Jeg er i dag kræftfri og har det godt. Jeg har i mit forløb været forskånet for bivirkninger af behandlingen. Jeg vil rigtigt gerne hjælpe andre, og jeg havde selv stor glæde af at møde andre, da jeg var syg. Vi forstår hinanden og kan snakke om nogle ting, som venner og familie ikke kan sætte sig ind i.

Hvad brænder du for:
At vise andre sygdomsramte at de ikke er alene, og at der er plads til alle. Sammen er vi stærkere, og vi kan hjælpe hinanden.

Hvad kan man kontakte dig om:
Man kan kontakte mig om alt, hvad man har på hjerte. Så vil jeg hjælpe så godt, jeg kan.

Har du et særligt talent:
Positivt syn på livet, min sygdom er en periode i mit liv, som har gjort mig stærkere og mere bevidst om de ting, der i virkeligheden er vigtige.

Kontakt Ung kræft Esbjerg: ungkraeftesbjerg@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT HERNING

ANNE. ILDSJÆL I HERNING


Hvem er du?

Jeg hedder Anne (f.1989) og er uddannet salgsassistent. Jeg fik I 2016 konstateret livmorhalskræft i stadie 2B. Min behandling bestod af ind -og udvendige stråler kombineret med kemo. Jeg er i dag kræftfri, - yes!! og går selvfølgelig til mine planlagte kontrolbesøg.

Jeg elsker at være social og har fra min families side arvet/udviklet mig et godt omsorgsgen. Jeg er opvokset med en syg tvillingbror og har i en tidlig alder mistet både ham og min far. Det har gjort mig til en stærk person, og i familien forsøger vi altid at anskue livet fra den positive side. Jeg kan lide at skabe glæde, god stemning og holde fast i traditioner. Jeg elsker desuden at være vært for en hyggelig sammenkomst. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg har valgt at blive ildsjæl i Ung kræft Herning, fordi det giver mening! Det bliver en god udfordring for mig personligt. Jeg er klar på at udvikle mig. Samtidig er det jo et utrolig givende "arbejde", så for mig er det win win.  

Når nu man er blevet medlem af den "klub", ingen ønsker at være en del af, så kan man lige så godt få det bedste ud af det. Så hvis jeg på nogen måde kan hjælpe andre med et lyttende øre eller mødes til snak og hygge i eT frirum, hvorfor så ik? Ingen skal føle sig alene.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at gøre en forskel, at hjælpe der hvor jeg kan og for at være den bedste udgave af mig selv. Jeg vil ikke lade sygdom slå mig ud. Jeg drømmer endnu om at blive gift og starte min egen familie. (Hurra for at adoption er en mulighed, nu hvor min egen er sat ud). Jeg tror på, at gud deroppe er med mig, og at der er en mening med det hele, selvom det kan lyde lidt underligt. Jeg var stærk, men nu er jeg endnu stærkere!! 

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt, intet er for stort eller for småt, rigtigt eller forkert. Jeg skal gøre, hvad jeg kan for at hjælpe, hvad end det er spørgsmål om Ung kræft, sygdom, livet eller andet, så skyd bare løs :-)

Har du et særligt talent?

Desværre har jeg endnu ikke opdaget, hvad mit særlige talent er. 
Det gemmer sig stadig i mig, men forhåbentlig kigger det frem i fremtiden.. 
Måske Ung kræft kan hjælpe mig med at fremme og udvikle dét, der nu bliver det særlige i mig :-)


KONTAKT UNG KRÆFT HERNING 
ungkraeftherning@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT KØBENHAVN

Christine

CHRISTINE. GRUPPELEDER I KØBENHAVN.

Hvem er du?

Jeg hedder Christine (f. 1981) og læser en kandidat i Generel pædagogik. Jeg er oprindeligt læreruddannet og har i mange år arbejdet i fritids- og ungdomsklub. Jeg er gift og har to drenge. Elsker friluftsliv og kreativ udfoldelse med skøre og skæve materialer.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg fik brystkræft i 2015 samtidig med, at jeg var gravid med mit andet barn. Der var nedslående få tilbud til kræftramte under 40 år. Jeg fandt dog frem til Ung kræft og meldte mig ind med det samme. Selvom jeg ikke kunne overskue at møde op til arrangementerne i starten, var det dejligt at vide, at jeg havde muligheden. Da jeg endelig kastede mig ud i det, var det skønt at opleve fællesskabet og tilhørsforholdet uanset, om man var i starten af sit sygdomsforløb, midt i det hele eller var kommet ud på den anden side. Det er rart at have et netværk, der VED, hvordan man har det, og hvor man ikke altid behøver forklare eller snakke om sygdom, men hvor der også er plads til ikke kun at være patient, men bare at være menneske.

Hvad brænder du for?

At give unge et frirum i et liv hvor sygdom har sat dagsordenen, for ingen skal føle sig alene eller ensomme.

Hvad kan man kontakte dig om?

Stort og småt. Det behøver ikke nødvendigvis omhandle noget presserende eller sygdomsrelateret, men kan være en ventil, hvis man har brug for et sted at læsse af.

Har du et særligt talent?

Jeg har i mange år arbejdet med børn, unge og voksne i mange sammenhænge og føler mig ret godt kørende, når det handler om at skabe relationer mellem mennesker. Derudover kan jeg sy en taske i cykelslanger og tale 10 ord på tegnsprog.

Anna

ANNA. ILDSJÆL I KØBENHAVN.

Hvem er du?
Jeg hedder Anna (f. 1982), og jeg har i mange år arbejdet med at lave kostumer på forskellige teatre. Jeg er uddannet skrædder, men jeg har også taget en uddannelse som smykkedesigner.

Lige nu er jeg i en udredning mhp. fleksjob, da mine senfølger desværre har halet ind på mig med årerne, og jeg ikke længere kan arbejde på fuld tid. Men humøret og livsglæden fejler ingenting.

Noget af min fritid bruger jeg på at være frivillig. Både her hos Ung kræft men også i Senfølgerforeningens bestyrelse og som tovholder for en gruppe for voksne børnekræftoverlevere.

Jeg elsker at bruge tid på det kreative i alle mulige sammenhænge og afskygninger. Og når det ikke lige er symaskinen og smykkerne, jeg kaster mig over, så elsker jeg at lave mad.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg var selv barn, da jeg havde kræft. Jeg havde et Neuroblastom som 2-årig, så jeg husker ikke så meget fra mit forløb. Men jeg har alligevel en forståelse for, hvilke spor et kræftforløb kan sætte.

Jeg finder det vigtigt at have et netværk eller bare et sikkerhedsnet af andre, der kender til, hvad det vil sige at have haft kræft – andre, der er ”i samme båd”. Et sted med ligesindede, hvor der er forståelse og omfavnelse.

Et sted, hvor man ikke bare bliver set som ”den syge” men kan være sig selv, med det hele.

Det er lige præcis det, jeg selv har oplevet at Ung kræft kan.

Og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og hjælpe andre unge.

Hvad brænder du for?
At skabe et rum for unge, hvor de kan komme uforpligtende, lige som de er, og dele deres historie. Et sted, hvor de ikke er patienter men ligesindede og bliver mødt i tryghed og med forståelse. Og et sted, hvor der er plads til både tårer men også masser af grin og gode stunder.

Jeg har et ønske om at hjælpe generelt, men jeg ønsker også at skabe mere fokus og forståelse omkring senfølger i det kommunale og i sundhedssystemet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Men intet er for stort eller for småt! På grund af mit arbejde i Senfølgerforeningen, ved jeg en masse om senfølger, men jeg vil gøre, hvad jeg kan for at finde svar på det, du søger. Har du brug for en snak med en ligesindet, så er jeg klar til at lytte.

Har du et særligt talent?
Jeg elsker mennesker og møder dem i øjenhøjde og ligeværdigt. Udover det ligger mit talent meget i det kreative og kunstneriske. At lave alt ud af ingenting.


KONTAKT UNG KRÆFT KØBENHAVN
ungkraeft.kbh@gmail.com  
FIND OS PÅ FACEBOOK

 

UNG KRÆFT ODENSE

Billede af Philip og Andreas

Philip og Andreas

PHILIP. GRUPPELEDER I ODENSE. 

Hvem er du?
Jeg hedder Philip (f. 1990) og læser til lærer. Jeg bor i Odense på et kollegium.

I oktober 2018 fik jeg konstateret lymfekræft og efter en del kemobehandlinger, blev jeg i juni 2018 erklæret rask. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Min oplevelse i mødet med Ung kræft var, at der var plads til mig. Og vigtigst af alt fik jeg her følelsen af ikke at være alene.

Derfor valgte jeg at engagere mig i Ung kræft. Jeg vil gerne hjælpe andre til at opleve det nærvær og den glæde, som jeg selv oplevede og stadig gør, når jeg møder mennesker derigennem.

Jeg ser Ung kræft som en livsgave. Her er der mulighed for at være en del af et netværk, hvor der er plads til alle, plads til grin, tårer og gode og trælse dage. Hvis du, ligesom jeg, har oplevet ensomheden komme snigende, selvom du har familie og venner omkring dig, kan dette ensomheds-tomrum måske blive udfyldt ved at være sammen med andre. Andre som kan nikke genkendende til alle de følelser og de problematikker eller livskriser man gennemgår, når man bliver ramt af en alvorlig sygdom.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at fortælle andre unge i min situation, at de ikke er alene.

Du kender måske det med, at dine pårørende kan have svært ved at vide, hvad de skal sige til dig, når du fortæller om dit kræftforløb. Måske synes de, det er vanskeligt at kapere din situation. De kan være bange for at såre dig, og derfor kommer nogen af dem ubevidst til at tage afstand til dig.

Måske har du oplevet en person, der uventet trådte til under dit kræftforløb, og måske har du også oplevet nogen, der ikke trådte til, da du troede de ville.

Måske føler du, at du har skulle skåne dine pårørende ved at virke stærk eller positiv. Det kræver energi – selvom du måske mest bare har lyst til at skrige eller smide dig i sengen og sove som Tornerose. Du har ret til at være gal og ked af det, for der er ikke noget som helst retfærdigt ved, at du har eller har haft kræft. 

Uanset om du har oplevet positive eller negative oplevelser med dine pårørende, er der mulighed for at være sammen med andre, der måske har oplevet det samme som dig. Jeg håber, du har mod på at komme til et arrangement eller tage kontakt. Det eneste du skal gøre, er at være dig selv og intet andet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alle spørgsmål og tanker er velkomne, og jeg vil forsøge bedst muligt at besvare dem. Det kan være alt mellem himmel og jord, og behøver slet ikke være sygdomsrelateret.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at lytte :)


ANDREAS. ILDSJÆL I ODENSE.
 
Hvem er du?
Jeg hedder Andreas og er 20 år. Jeg er i gang med at uddanne mig til tømrer og forventer at blive udlært ultimo september 2020.

I maj 2018 ændrede mit liv sig med et brag. Der fik jeg konstateret lymfekræft, og lægerne sagde, at jeg skulle sygemelde mig det næste halve år. Det var få uger, før min 19-års fødselsdag, og jeg havde aldrig overvejet, at jeg kunne blive ramt af en så alvorlig sygdom.

Jeg valgte med det samme, at jeg ville have ”ja-hatten” på og forsøge at tænke positivt om hele behandlingsforløbet, og så ville jeg have en så normal hverdag som muligt, og derfor ville jeg også fortsætte med at arbejde.

I den sidste del af mit kemoforløb, blev jeg dog nødt til at sygemelde mig, for der blev behandlingen for hård, og det resulterede blandt andet i et par indlæggelser på hospitalet.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Under min sygdom savnede jeg at møde andre unge kræftpatienter på min egen alder. Nogen man kunne tale med om sine bekymringer, oplevelser af behandlingerne, bivirkningerne og alt muligt andet. Jeg følte mig lidt som det ”eneste unge menneske i verden” med en kræftdiagnose. Derfor var jeg glad for at blive en del af Ung kræft og Proof of life, for her fik jeg nogle gode venner, som havde gennemgået det samme som mig.

Hvad brænder du for?
Som frivillig vil jeg være med til, at man får skabt en tættere kontakt mellem unge kræftramte. Ingen skal føle, at de står helt alene med deres sygdom. Der skal ikke være noget tabu forbundet med at have kræft, tværtimod skal der være fokus på, at hvor der er liv, er der også håb, og heldigvis er der flere og flere, der overlever en kræftsygdom.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig om alt, hvad man har lyst til at tale om. 

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at lytte og god til at tale om alt. Derudover er jeg god til at arrangere fælles sammenkoster, hvor jeg også gerne står for en lækker tapasmenu.

KONTAKT UNG KRÆFT ODENSE
ungkraeftodense@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ROSKILDE

Mette, Julie og Carina

METTE. ILDSJÆL I ROSKILDE.

Hvem er du?
Jeg hedder Mette (f.1981), har en søn på ti år og bor sammen med min kæreste og hans datter i et skønt hus i Taastrup. Jeg er uddannet konditor og arbejder i dag på en cafe i Ringsted kommune, hvor vi laver mad, kager og desserter sammen med særlige medarbejdere, det vil sige mennesker med et handicap, (downs, autisme, hjerneskadet mm.).

Jeg fik i maj 2017 konstateret brystkræft med spredning til lymferne. Jeg har været igennem et forløb med kemo, herceptin, to operationer og strålebehandling.

Jeg er i dag kræftfri :)

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg fik kræft, var min kæreste, min familie og venner der for mig. Men det var alligevel svært, og jeg følte mig alene om mange tanker, som de ikke kunne sætte sig ind i. Jeg var så heldig, at en sød kvinde fra Taastrup skrev en besked til mig om, at hun var i ”samme båd” som mig, samme alder og en måned længere fremme i hendes brystkræft sygdom end jeg. Hun havde allerede været til et arrangement i Ung kræft Roskilde og spurgte, om jeg ville med til det næste arrangement. Det ændrede mit liv, at jeg tog med der. Jeg har mødt så mange andre i samme båd. Der er en forståelse, og tit behøver der ikke så mange ord, folk forstår hinanden. Følelsen er, at man ikke er alene. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at give den følelse og velkomst videre til andre kræftramte unge.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at gøre andre mennesker, min familie og venner glade. Ved at lave kager, mad, hygge om dem og ved at smile, prøver jeg at gøre en forskel. Jeg brænder for at leve livet her og nu, at sige PYT til hverdagens små problemer og at springe ud i ting, som jeg egentlig ikke helt tør. For eksempel at klatre på en forhindringsbane i 12 meters højde på Ung kræft landsmøde 2018.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig om alt, hvad man har lyst til. Jeg kan ikke svare på alt, men jeg vil hjælpe med at finde et svar. Hvis du har brug for luft, en der lytter eller et godt råd, så står jeg klar til at høre fra dig.

Har du et særligt talent?
Jeg er rigtig god til at lytte og passe på mine kære og være en god ven for dem, jeg holder af. Og så er jeg god til at bage flotte velsmagende kager :)


JULIE. ILDSJÆL I ROSKILDE 
Hvem er du?
Jeg hedder Julie (f. 1992). Jeg er uddannet pædagog, og lige nu er det skole-/fritidsområdet, som interesserer mig mest. Jeg elsker at bruge min fritid på madlavning og bagning.

Jeg fik i marts måned 2016 konstateret brystkræft og blev få dage efter opereret. Der var spredning til lymferne, og jeg fik kemo- og strålebehandling. Jeg var egentlig rask efter min operation men modtog den efterfølgende behandling som forebyggende. Jeg fik i marts 2018 tilbagefald, og jeg har derfor været igennem operation, stråler og kemo igen. Jeg er nu i kontrolforløb hver tredje måned.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft? 
Kort og godt handler det for mig om, at vi unge kræftramte skaber håb og styrke for hinanden.

Jeg mærkede hurtigt, da jeg endelig fik taget skridtet til at tage til et ung kræft arrangement, hvilken energi og varme, jeg fik ud af det. Jeg opdagede, at andre oplevede samme utryghed og smerte som jeg, men samtidig blev jeg enormt inspireret af alle de små og store sejre, vi alle også opnår i sådan et forløb.

At kunne være ildsjæl for sådant et projekt giver bare så fantastisk god mening for mig og min livssituation nu.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for, at folk omkring mig skal have det godt. Jeg brænder for at være til hjælp og gavn for andre. Personligt brænder jeg for at udvikle mig som menneske og pædagog. Jeg arbejder hele tiden på at skabe indhold og gode oplevelser i mit liv. 

Har du et særligt talent?
Jeg er altid klar med en krammer eller et lyttende øre til dem, som har brug for det. Derudover bager jeg nogle utrolig lækre og desværre alt for vanedannende kager. Og så svinger jeg altså ret så formidabelt til det der madlavning.


CARINA. ILDSJÆL I ROSKILDE. 
Hvem er du?

Jeg hedder Carina (f. 1993). Jeg fik konstateret lymfekræft i juni 2013. Diagnosen kom efter otte måneder, hvor jeg var konstant syg, på pencillin og tabte mig 15 kg. Jeg har fået otte omgange kemo og 20 gange stråler. Jeg blev erklæret kræftfri i januar 2014.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

En sygeplejerske fortalte mig om Ung kræft, da jeg var indlagt. Men på det tidspunkt var jeg ikke klar til at møde andre unge med kræft, så det var først, da jeg havde én kemobehandling tilbage, at jeg havde overskuddet og ikke mindst turde tage med til et Ung kræft-arrangement. Og for første gang i lang tid slappede jeg af og var mig selv. Jeg blev bidt af det fantastiske fællesskab og har været en del af Ung kræft lige siden.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at udvikle mig personligt og fagligt. Jeg elsker at prøve nye ting og rykke mine grænser. Jeg har blandt andet været ude at klatre med de andre i Ung kræft. Jeg skal lige love for, at det var grænseoverskridende. Og så prøver jeg hele tiden at nyde livet og få det bedste ud af det. 

Har du et særligt talent?

Jeg er god til at tænke på andre og lægge et øre til, hvis nogen har brug for det. Og så elsker jeg et godt grin og hjælper gerne med at sætte den gode stemning.

KONTAKT UNG KRÆFT ROSKILDE
ungkraeftroskilde@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT SKIVE


Jannie

JANNIE. GRUPPELEDER I SKIVE

Hvem er du?

Jeg er 33 år og bor sammen med min mand og to drenge. Jeg læser på psykomotorikuddannelsen og forventer at blive færdig i 2019. Jeg har også arbejdet som bygningsmaler, men måtte droppe det pga. en rygskade.
I 2009 fandt jeg et modermærke på højre læg, som virkede lidt underligt, men lægen syntes, det så helt fint ud. Først efter flere læge- og hudlægebesøg krævede jeg selv at få det fjernet, og først dér viste det sig at være modermærkekræft. Jeg blev opereret, hvor de fik fjernet det hele. Efterfølgende har jeg gået til kontrol i fem år.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

Jeg havde aldrig hørt om Ung Kræft, før gruppen i Skive skulle dannes. Jeg må indrømme, at jeg i starten var lidt betænkelig. Nu var det jo så længe siden, jeg havde haft kræft, og jeg havde aldrig rigtig følt mig syg, fordi jeg kom ”hurtig ind og hurtig ud” og uden kemo og stråler. Jeg følte, at min kræft var sådan lidt ”snyd”, og at andre havde mere brug for gruppen end mig. Men jeg tog alligevel med til det første møde, og det har jeg ikke fortrudt siden. Det er meget givende at være sammen med så fantastiske og seje mennesker, men kan også være hårdt at høre alle de historier, som er en del af dem. Men selvom alle historierne/forløbene er forskellige, har vi alle det til fælles, at vi har hørt ordene: ”Du har kræft.”

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for, den jeg er, og det jeg laver. Og så brænder jeg for mit studie, min familie og min ”nye familie” i Ung Kræft. Jeg vil gerne gøre en forskel for andre unge med kræft, men er også sikker på, at arbejdet i Ung Kræft vil give mig rigtig meget personligt.

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om ALT. Desværre ved jeg ikke alt, men til gengæld vil jeg gøre alt for at finde frem til den hjælp eller de svar, du søger. Eller mangler du blot én et at snakke med og læsse af på, så er jeg der altid til at lytte.

Har du et særligt talent? –hvis ja, hvad er det?
Ha ha… Nu ved jeg ikke, om man kan kalde det et talent, men jeg har for nyligt fundet ud af, at jeg kan nogle tricks med mine tæer. Derudover er jeg meget omsorgsfuld og god til at lytte.


Pernille

PERNILLE. ILDSJÆL I SKIVE

Hvem er du?
Jeg hedder Pernille (f. 1994). Jeg er uddannet kontorassistent, men valgte efterfølgende at tage en HF. Jeg blev student i sommeren 2016 og havde en plan om, at jeg ville læse videre. Men efter dét jeg har været igennem, har jeg fundet ud af, at jeg vil noget andet. Hvad det skal være, ved jeg ikke endnu. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg fik i december 2015 konstateret brystkræft og har været igennem operationer, kemo- og strålebehandlinger. Fordi min knude var hormonfølsom, er jeg nu i anti-hormonbehandling. Inden Skive-gruppen blev til, deltog jeg i Ung Kræft Herning, og det var så livsbekræftende at møde andre unge i samme båd som mig. I Ung Kræft er der plads til det hele. Jeg vil gøre mit for, at Ung Kræft fortsætter med at udvikle sig, så at vi kan få denne fantastiske mulighed udbredt til alle unge med kræft. Ung Kræft er en gruppe, som ingen vil være medlem af, men som man alligevel holder så meget af.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være med til at gøre en forskel. Jeg brænder for at støtte unge med kræft, lige dér hvor de er i deres forløb og give dem et rum, hvor de kan være sig selv.

Hvad kan man kontakte dig om?
Du kan kontakte mig om alt, hvad der lige falder dig ind. Det kan være rigtig rart at dele tankerne med én, der har stået i samme situation. Ikke to kræftforløb er ens, men man kan lære meget af at være der for hinanden og udveksle erfaringer.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Talent er måske så meget sagt. Men i hvert fald har jeg et stort omsorgsgen og er god til at lytte. Jeg sætter en ære i at kunne hjælpe andre, så du skal ikke holde dig tilbage, hvis du har noget på hjerte, du gerne vil snakke om.
Jeg glæder mig til at møde dig!

KONTAKT UNG KRÆFT SKIVE
ungkraeftskive@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT VEJLE

 

ROSEANNA. GRUPPELEDER I VEJLE.

Hvem er du?
Jeg hedder Roseanna og er 37 år. Jeg bor i Fredericia og er gift med Morten, som er skolelærer, og så er jeg mor til 3 børn i alderen 14-7 år. Jeg er uddannet SSA og har arbejdet med mennesker i mange år. Pt. læser jeg videre og er snart uddannet socialrådgiver.

Jeg fik konstateret brystkræft i august 2019 og blev erklæret kræftfri i marts 2020. Jeg får stadig antistof - og antihormonbehandling som en del af min efterbehandling, og sidstnævnte skal jeg have de næste 10 år.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Fordi ingen skal føle sig alene, når de står i en så livsindgribende situation. Jeg har igennem flere år været aktiv i Kræftens Bekæmpelse og vist flaget, når der var indsamlinger, og i år gik jeg min første fighterrunde i Stafet For Livet. Det var stort.

Efter jeg selv blev ramt af kræft, er min min lyst til at gøre en forskel blevet endnu større. Jeg manglede selv nogen at kunne spejle mig i, og derfor er mit engagement i Ung kræft blevet en hjertesag for mig. 

Hvad brænder du for?
Mit motto er: "Livet er nu!" Jeg brænder for at gøre en forskel for andre, for at samle mennesker, for at skabe rum og frihed til at være lige den, man er og få det allerbedste ud af det liv, man lever - også når noget så livsindgribende som kræft rammer ens liv. De pårørende har også en særlig plads i mit hjerte.

Hvad kan man kontakte dig om?

Jeg kan både kontaktes om stort og småt. Gennem ærlighed og åbenhed om selv de mest følsomme emner, så tror jeg på, man kan skabe en tillid og tryghed, der fører til de bedste samtaler. 

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Jeg er kreativ og elsker at arrangere fester/sammenkomster, male, tegne, dekorere, indrette, sætte i stand, optimere og skabe noget. Jeg er meget struktureret, løsningsorienteret og god til at skabe et overblik. 

 

BIRGITTE. ILDSJÆL I VEJLE.

Hvem er du?
Jeg hedder Birgitte og er 37 år. Jeg er mor til et hold tvillingepiger på 13 år og er gift med Lasse.

Vi bor i Vejle,med skoven som baghave, hvor vi nyder livet med vores to hunde.

Jeg er uddannet pædagog, men er fuldtidssygemeldt, da jeg i oktober 2019 fik diagnosen kronisk brystkræft. Det betyder, at jeg er i livslang kemobehandling.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg har engageret mig i Ung kræft, fordi jeg selv havde brug for at finde andre unge med kræft, da jeg fik min diagnose.

Jeg ønsker at skabe et fællesskab for unge i mit nærområde, så de har et sted at mødes med nogen, som kender den følelse, de står med, når de hører ordene: ”Du har kræft.”

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for arbejdet med mennesker. Jeg ønsker at inspirere andre og vise, at livet ikke går i stå, selv om man får kræft. Livet skal leves, og hver dag skal nydes!

Hvad kan man kontakte dig om?
Stort set alt. Jeg lytter gerne og får tit at vide, at jeg er nem at snakke med. Du vil helt sikkert møde mig i døren, når der er arrangementer i Ung kræft Vejle, hvor jeg vil gøre mit for, at alle føler sig velkomne.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Jeg er en glad, positiv, brætspillende ja-hats pædagog, som til tider kan være ret tosset og spontan. Så en sangleg, samarbejdsøvelse eller andet, der kan få os til at grine vil typisk være mit indslag.

 


KONTAKT UNG KRÆFT VEJLE 
ungkraeft.vejle@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ÅRHUS


Malene

MALENE. GRUPPELEDER I ÅRHUS

Hvem er du?
Jeg hedder Malene. Jeg arbejder pt. ved hjemmeplejen og starter forhåbentlig på sygeplejerskeuddannelsen til august. Jeg fik konstateret kræft i nyren i 1998 og fik den fjernet. I 2003 fik jeg et tilbagefald. Jeg har fået både kemo og stråler. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg havde kræft som barn og husker derfor ikke særlig meget fra den gang, men da jeg blev ældre og hørte om Ung kræft gennem en veninde, var der ting der pludselig gav mere mening. Der var mennesker, der forstod hvilken betydning, det havde haft trods det, at det var mange år siden. Ung kræft er stedet, hvor man kommer, som man er. Stedet hvor der er plads til grin og hygge, men også det alvorlige. Der er et sammenhold som ingen andre steder.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være den bedste udgave af mig selv, og det er jeg, når jeg ved, at dem omkring mig har det godt. Jeg brænder for at være der for andre og give dem et frirum, hvor der kan snakkes om stort og småt såvel som alvorlige ting.

Hvad kan man kontakte mig om?
Lige det, man har lyst til. Det behøver ikke være sygdoms relateret, og det kan være en snak om alting og ingenting.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at favne mange mennesker, og jeg er god til lytte til dem.

Michelle

MICHELLE. ILDSJÆL I ÅRHUS.

Hvem er du?
Mit navn er Michelle. Jeg er 28 år og bor sammen med min kæreste, vores søn på et år og vores lille hund. Jeg arbejder i socialpsykiatrien og er under uddannelse som SSA. Jeg fik konstateret modermærkekræft i december 2014, og sidenhen er jeg blevet opereret lokalt for det 9 gange.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Fordi Ung kræft har gjort så meget for mig siden, jeg blev syg. Gruppen giver mig et frirum, hvor jeg bare kan være mig med sygdom og alt andet. Der er altid nogle at snakke med, som forstår, hvad sygdommen kan gøre ved en. Og så er det bare en flok helt fantastiske mennesker, som jeg hygger mig rigtig meget med.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at kunne nyde livet. Jeg brænder for, at folk skal have det godt, selvom de står i en ændret livssituation. Jeg brænder for et godt sammenhold og for at skabe nogle oplevelser i livet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Du er hjertens velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for at læsse af. Hvis du har brug for at snakke, eller hvis du bare har brug for en, som lytter. Så vil jeg gøre alt i min magt for at hjælpe dig videre i gruppen.

KONTAKT UNG KRÆFT ÅRHUS
ungkraeftaarhus@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

Gruppe for unge pårørende og efterladte i Århus

Catrine

Catrine

Hvem er du?
Jeg hedder Catrine, er 33 år og bor i Aarhus. Til daglig arbejder jeg med marketing ved Fjällräven. Det har jeg gjort siden, jeg afsluttede min uddannelse som markedsføringsøkonom for snart 9 år siden, så det er efterhånden blevet til nogle år i rævehulen.

I foråret 2019 braste hele min verden sammen, da jeg mistede min kæreste Mikael til bugspytkirtelkræft. Vi kæmpede alt, hvad vi kunne og troede lige til det sidste, at han nok skulle overvinde kræften. At han skulle dø var slet ikke en mulighed for os. Han blev 33 år. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg vil rigtig gerne gøre en forskel, for det er så vigtigt at vide, at man ikke er alene. Jeg var selv ulykkelig over ikke at kunne finde andre unge at snakke med. Nogen der kunne forstå min situation, og nogle jeg kunne spejle mig i. Jeg søgte alle steder, men løb hele tiden panden mod en mur. Med gruppen vil jeg gerne være med til at skabe det fællesskab, jeg selv savnede.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at finde fodfæste og opdage nye drømme. Og for at gøre en forskel for unge pårørende og efterladte.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt mellem himmel og jord. 

 

KONTAKT
ungkraeftpaaroerendeaarhus@outlook.dk
FIND OS PÅ FACEBOOK