Støttet af

MØD OS

Vi har grupper i København, Næstved, Roskilde, Odense, Vejle, Aabenraa, Esbjerg, Herning, Skive, Århus og Aalborg. KOM OG VÆR MED ♥ Vi har bedt gruppelederne og ildsjælene om at fortælle lidt om dem selv, og hvorfor de brænder for at gøre en forskel i Ung kræft.

UNG KRÆFT SKIVE

PERNILLE. ILDSJÆL. SKIVE

Hvem er du?

Jeg hedder Pernille og er 22 år. Jeg er uddannet kontorassistent, men valgte efterfølgende at tage en HF. Jeg blev student i sommeren 2016 og havde en plan om, at jeg ville læse videre. Men efter dét jeg har været igennem, har jeg fundet ud af, at jeg vil noget andet. Hvad det skal være, ved jeg ikke endnu. 

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

Jeg fik i december 2015 konstateret brystkræft og har været igennem operationer, kemo- og strålebehandlinger. Fordi min knude var hormonfølsom, er jeg nu i anti-hormonbehandling. Inden Skive-gruppen blev til, deltog jeg i Ung Kræft Herning, og det var så livsbekræftende at møde andre unge i samme båd som mig. I Ung Kræft er der plads til det hele. Jeg vil gøre mit for, at Ung Kræft fortsætter med at udvikle sig, så at vi kan få denne fantastiske mulighed udbredt til alle unge med kræft. Ung Kræft er en gruppe, som ingen vil være medlem af, men som man alligevel holder så meget af.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at være med til at gøre en forskel. Jeg brænder for at støtte unge med kræft, lige dér hvor de er i deres forløb og give dem et rum, hvor de kan være sig selv.


Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt, hvad der lige falder dig ind. Det kan være rigtig rart at dele tankerne med én, der har stået i samme situation. Ikke to kræftforløb er ens, men man kan lære meget af at være der for hinanden og udveksle erfaringer.


Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Talent er måske så meget sagt. Men i hvert fald har jeg et stort omsorgsgen og er god til at lytte. Jeg sætter en ære i at kunne hjælpe andre, så du skal ikke holde dig tilbage, hvis du har noget på hjerte, du gerne vil snakke om.
Jeg glæder mig til at møde dig!

*

*

JANNIE. GRUPPELEDER. SKIVE

Hvem er du?

Jeg er 33 år og bor sammen med min mand og to drenge. Jeg læser på psykomotorikuddannelsen og forventer at blive færdig i 2019. Jeg har også arbejdet som bygningsmaler, men måtte droppe det pga. en rygskade.
I 2009 fandt jeg et modermærke på højre læg, som virkede lidt underligt, men lægen syntes, det så helt fint ud. Først efter flere læge- og hudlægebesøg krævede jeg selv at få det fjernet, og først dér viste det sig at være modermærkekræft. Jeg blev opereret, hvor de fik fjernet det hele. Efterfølgende har jeg gået til kontrol i fem år.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

Jeg havde aldrig hørt om Ung Kræft, før gruppen i Skive skulle dannes. Jeg må indrømme, at jeg i starten var lidt betænkelig. Nu var det jo så længe siden, jeg havde haft kræft, og jeg havde aldrig rigtig følt mig syg, fordi jeg kom ”hurtig ind og hurtig ud” og uden kemo og stråler. Jeg følte, at min kræft var sådan lidt ”snyd”, og at andre havde mere brug for gruppen end mig. Men jeg tog alligevel med til det første møde, og det har jeg ikke fortrudt siden. Det er meget givende at være sammen med så fantastiske og seje mennesker, men kan også være hårdt at høre alle de historier, som er en del af dem. Men selvom alle historierne/forløbene er forskellige, har vi alle det til fælles, at vi har hørt ordene: ”Du har kræft.”

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for, den jeg er, og det jeg laver. Og så brænder jeg for mit studie, min familie og min ”nye familie” i Ung Kræft. Jeg vil gerne gøre en forskel for andre unge med kræft, men er også sikker på, at arbejdet i Ung Kræft vil give mig rigtig meget personligt.
Hvad kan man kontakte dig om?
Du kan kontakte mig om ALT. Desværre ved jeg ikke alt, men til gengæld vil jeg gøre alt for at finde frem til den hjælp eller de svar, du søger. Eller mangler du blot én et at snakke med og læsse af på, så er jeg der altid til at lytte.

Har du et særligt talent? –hvis ja, hvad er det?

Ha ha… Nu ved jeg ikke, om man kan kalde det et talent, men jeg har for nyligt fundet ud af, at jeg kan nogle tricks med mine tæer. Derudover er jeg meget omsorgsfuld og god til at lytte.

Pernille. Ildsjæl i Skive

Jannie. Gruppeleder i Skive

Kontakt os: ungkraeftskive@gmail.com 

FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT HERNING

•••••••••••••••••••••••••

JAKOB. GRUPPELEDER. HERNING 

Hvem er du?

Jeg hedder Jakob Bach Hermann. Jeg er 23 år. Jeg fik konstateret lymfekræft i august 2013. Jeg var 21 år, og lymfekræften var på stadie ét. Jeg blev opereret to gange. Anden gang, fordi der gik betændelse i mit sår. Jeg fik tre kemobehandlinger og 15 strålebehandlinger. Jeg fik nedfrosset sæd, da der er en risiko for, at kemoen gør mig steril.

Jeg har mistet min far på grund af kræft i 2009, så jeg har sygdommen tæt inde på livet.

Jeg er faglært landmand, men efter alt det, jeg har været igennem, har jeg fundet ud af, at jeg vil noget andet. Hvad det lige skal være, ved jeg ikke endnu. Men det skal nok komme.  

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

En dag mærkede jeg en knude på halsen. Det var kræft og var ikke lige det, jeg havde brug for. Jeg følte mig virkelig som "Jakob alene i verden." 

Jeg har gået til Krop og Kræft i Herning og til psykolog, og det var dér, jeg hørte om Ung kræft. Jeg har brugt gruppen i Århus lige indtil, vi fik oprettet gruppen her i Herning.

Det har været helt fantastisk at møde så mange skønne mennesker, som virkelig forstår én i alle nedturene og de problemer, som vennerne ikke forstår.

Jeg vil gerne hjælpe andre unge, som er i samme båd som mig. Den oplevelse, jeg har fået, vil jeg dele med andre, der også er ramt, så vi i fællesskab kan "vinde" på at have været syg.

Hvad brænder du for?

Jeg har et omsorgsgen og kan godt lide at hjælpe andre. Jeg vil arbejde for, at vi i Ung kræft Herning når ud til en masse unge kræftramte, så de ikke føler sig alene. De skal vide, vi er her.

Jeg er også blevet helt vildt glad for at træne, efter jeg begyndte i Krop og Kræft. Det styrker selvtilliden og giver et frirum. Og så brænder jeg for fodbold.

Hvad kan man kontakte dig om?

Alt. Der er ikke noget, der er for stort eller småt. Hvis jeg ikke kan hjælpe, skal jeg nok finde frem til en anden, som kan.

Johan og Jakob

Jakob i Etiopien

Har du er særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Jeg er god til at lytte og vil gerne hjælpe andre. Og så er jeg altid klar på en snak om fodbold!

KONTAKT UNG KRÆFT HERNING ungkraeftherning@gmail.com 

FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT KØBENHAVN


Simone


SIMONE. GRUPPELEDER I KØBENHAVN.


Hvem er du?

Jeg hedder Simone, jeg er 26 år gammel og læser jura på KU. Derudover arbejder jeg på et advokatkontor. Jeg er ret vild med mit studie, men når det bliver lidt for kedeligt, elsker jeg at se fodboldkampe (helst live), spise god mad og ikke mindst at rejse langt væk til spændende destinationer.

Mit sygdomsforløb kan opsummeres ret kort: Jeg fik konstateret tarmkræft i foråret 2012. Jeg var både heldig og uheldig, idet knuden desværre sad så langt nede, at jeg fik anlagt en permanent stomi, men fordi kræften ikke havde spredt sig, blev jeg ikke yderligere behandlet. Mit sygdomsforløb har således været relativt kort, men min krop bliver ikke den samme igen, hvilket jeg nu har sluttet helt fred med.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

På landsmødet oplevede jeg et meget unikt fællesskab, åbenhed og ærlighed, som gav mig lyst til at have mest muligt med alle Ung Kræfts skønne mennesker at gøre. Og derfor er jeg blevet gruppeleder. Ung kræft er i mine øjne et helt fantastisk tiltag, hvor der er plads til alle tanker og følelser, og hvor der bliver sat lidt ekstra pris på livet – det er virkelig fantastisk!


Hvad brænder du for?

Jeg brænder for stort set alt, hvad jeg laver, og foretrækker at gøre ting, der gør mig glad. Jeg elsker mit studie, mine venner og min familie. Jeg elsker lækker mad, slik og kager. Jeg elsker at rejse og udfordre mig selv. Jeg elsker at grine til tårerne triller ned af mine kinder. Det er den største kliché, men jeg brænder egentlig bare for livet og prøver at få mest muligt ud af det.


Har du et særligt talent?

Jeg kan desværre ikke prale af de store sportslige færdigheder, men jeg synes, at de ting, jeg har været igennem i min relativt unge alder, har gjort, at jeg kan prale af en vis livserfaring, som ikke så mange andre 26-årige besidder. Dét gør, at jeg forstår mig på mange forskellige slags mennesker og situationer, og jeg er god til at lytte og give råd og vejledning.


Lise

LISE. ILDSJÆL I KØBENHAVN.


Hvem er du?

Jeg hedder Lise, er 34 år og er vaske ægte fynbo, som nu leger lidt københavner.
Jeg bor nu på Amager sammen med min kæreste. Og arbejder som restaurantchef på en Jensen's Bøfhus. Udover det er jeg total tosset med teater og musicals. Og elsker at synge og danse :-) 

Her er lidt om mit sygdomsforløb: Jeg blev i december 2012 opereret for forstadier til brystkræft og fik en primær rekonstruktion. Desværre fandt de i det væv, de havde taget ud, at jeg havde brystkræft alligevel. Jeg skulle derfor have kemo, stråler, herceptin og antihormon. Inden alt dette fik jeg fjernet min ene æggestok og frosset den ned - hvis nu mine æggestokke tog skade af kemo. Jeg har siden fået fjernet mit raske bryst forebyggende og venter nu på at blive bygget færdig af de dygtige plastikkirurger. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Fordi det giver mening! Jeg elsker at omgive mig med skønne mennesker, og det må man sige at Ung kræft er fuld af. Det er fuldstændig fantastisk at være med til at give og få oplevelser sammen med jer! Og det at kunne hjælpe til at få disse oplevelser til at lykkedes - det giver mening! :)

Har du et særligt talent?

Jeg er god til at lytte og meget åben omkring mit eget forløb


Rikke

RIKKE, ILDSJÆL I KØBENHAVN.


Hvem er du?

Jeg hedder Rikke og er 26 år, bosat på Nørrebro med min kæreste og læser min kandidat på AAU i København.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg er engageret i Ung kræft, fordi det er en hammer vigtig sag - ikke kun for mit eget vedkommende, men også fordi, vi alle kan have brug for en snak og hygge med folk, vi kan relatere til. Ung Kræft blev min redning ud af en ellers trist hverdag med tanker negative tanker om min kræftsygdom og livet generelt. Men Ung Kræft gav mig modet tilbage.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for fællesskabet og søger det gode smil og latter hos folk. Latter kan ofte bryde den barriere, der kan være mellem folk - og kan samtidig få os til at glemme de bagvedliggende  omstændigheder for. at vi mødes. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at bidrage med god humor og højt humør, så kræften kan lægges lidt på hylden for en stund.

Har du et særligt talent?

Du kan kontakte mig, hvis du har brug for at dele erfaring inden for leukæmi eller modermærkekræft. Og så er jeg altid til rådighed, hvis du har behov for en god snak, hvor emnet kan være hvad som helst.

Herudover synes jeg selv, at jeg er ret kreativ og en humørbombe uden lige.

KONTAKT UNG KRÆFT KØBENHAVN ungkraeft.kbh@gmail.com   

FIND OS PÅ FACEBOOK

 

UNG KRÆFT AALBORG

LINE. GRUPPELEDER. AALBORG


Hvem er du?

Jeg hedder Line Lykholt og er 27 år. Jeg er Ph.d. studerende på Aalborg Universitet, hvor jeg forsker i, hvordan smerte udvikler sig. Jeg fik i november 2014 konstateret lymfekræft og har fået strålebehandling.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Da jeg blev syg, følte jeg, at jeg var det eneste unge menneske med kræft. Derfor betød det rigtigt meget for mig, da jeg blev introduceret for Ung kræft, hvor jeg igen kunne føle mig normal. Her kunne jeg tale om alt, for de forstod, hvad det var, jeg havde været igennem. Jeg har igennem Ung kræft mødt en hel masse fantastiske mennesker, som altid kan få én i godt humør, hvis man har en dårlig dag. Noget af det mest fantastiske ved Ung kræft er, at man kan komme, som man er, uanset om man er i godt humør, eller om man har en virkelig dårlig dag. Alle har været der selv og ved, hvad det er, man går igennem. Der er ingen, der ser skævt til én, eller siger ”jamen, du er jo rask nu”. 

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at kunne gøre livet bare lidt nemmere for andre unge med kræft, som har stået med de samme tanker og den samme frygt, som jeg selv stod med, da jeg blev syg. Vi kan ikke selv gøre for, at vi er havnet i situationen, men man kan prøve på at være glad og se de lyse sider og positive ting. Ved at hjælpe andre hjælper jeg også mig selv videre.

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om alt angående Ung kræft - det er at høre om Ung kræft, og når man bare har brug for en snak om det at være ung med kræft. Og hvis ikke jeg kan hjælpe, vil jeg gøre mit bedste for at finde én som kan hjælpe.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Jeg kan gøre alt til en fest, og jeg kan altid finde en anledning til at fejre noget. Og så er jeg fantastisk til at bage; bare spørg de andre i min gruppe om, hvem der skal bage til vores stafet for livet!

•••••••••••••••••••KONTAKT UNG KRÆFT AALBORG: ungkraeftaalborg@hotmail.com

FIND OS PÅ FACEBOOK

Line og Tina

UNG KRÆFT ROSKILDE

Carina og Chilie

Carina og Chilie

CARINA. ILDSJÆL I ROSKILDE. 

Hvem er du?

Jeg hedder Carina og er 21 år. Jeg fik konstateret lymfekræft i juni 2013. Diagnosen kom efter otte måneder, hvor jeg var konstant syg, på pencillin og tabte mig 15 kg. Jeg har fået otte omgange kemo og 20 gange stråler. Jeg blev erklæret kræftfri i januar 2014.


Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

En sygeplejerske fortalte mig om Ung kræft, da jeg var indlagt. Men på det tidspunkt var jeg ikke klar til at møde andre unge med kræft, så det var først, da jeg havde én kemobehandling tilbage, at jeg havde overskuddet og ikke mindst turde tage med til et Ung kræft-arrangement. Og for første gang i lang tid slappede jeg af og var mig selv. Jeg blev bidt af det fantastiske fællesskab og har været en del af Ung kræft lige siden.


Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at udvikle mig personligt og fagligt. Jeg elsker at prøve nye ting og rykke mine grænser. Jeg har blandt andet været ude at klatre med de andre i Ung kræft. Jeg skal lige love for, at det var grænseoverskridende. Og så prøver jeg hele tiden at nyde livet og få det bedste ud af det. 


Har du et særligt talent?

Jeg er god til at tænke på andre og lægge et øre til, hvis nogen har brug for det. Og så elsker jeg et godt grin og hjælper gerne med at sætte den gode stemning.

CHILIE. GRUPPELEDER I ROSKILDE.
 

Hvem er du?

Jeg hedder Chilie og er 31 år. Jeg fik konstateret livmoderhalskræft i 2013. Jeg er behandlet operativt gennem to omgange og er nu i et femårs kontrolprogram.

Jeg er uddannet socialrådgiver og arbejder med socialt udsatte børn og unge samt deres familier.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Da jeg fik konstateret kræft og i tiden efter, oplevede jeg ofte en manglende forståelse for, hvorfor det var så svært for mig, da jeg efter operationerne jo var rask - jeg havde ingen synlige symptomer på behandlingen og skulle ikke i efterbehandling. Det var svært for mig at forklare, hvordan en kræftbesked ryster én i sin grundvold og vender op og ned på mange ting i ens liv på godt og ondt.

Da jeg kom til Ung kræft, var min første tanke, at alle andre havde det meget værre end mig. Jeg havde jo ikke været igennem et forløb med kemo og stråler som mange af de andre. Men der var plads til mig. Vi gik alle sammen meget med de samme tanker og følelser uanset behandling og forløb.

Jeg vil gerne være med til at skabe et mødested til unge med forskellige kræfttyper og forskellige behandlingsforløb. Ingen skal stå alene!

 

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at udvikle mig personligt og fagligt. Jeg håber min rolle som gruppeleder vil bidrage til det. Derudover brænder jeg for at være sammen med min familie og venner, dyrke motion og læse bøger.Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om det, man har lyst til. Jeg er god til at lytte, spørge ind og komme med råd, hvis det er det, man ønsker. Man kan selvfølgelig også altid kontakte mig, hvis man har spørgsmål om Ung kræft.

Har du et særligt talent, hvis ja, hvad er det?

Talent og talent, hvad skal jeg sige... I hvert fald har jeg et stort omsorgsgen og er god til at lytte.

KONTAKT UNG KRÆFT ROSKILDE

ungkraeftroskilde@gmail.com       

FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT NÆSTVED

Amalie og Gry. AMALIE. GRUPPELEDER. NÆSTED

Hvem er du?

Ohøj! Jeg hedder Amalie Pi Westerby, er 24 år og bor i Fensmark - en lille flække seks kilometer fra Næstved. Jeg er kæreste med Mads på tredje år. Til dagligt læser jeg til pædagog i Slagelse. Ved siden af studiet arbejder jeg i et botilbud for voksne med primært psykiske lidelser og dobbelt diagnoser.  

5. december 2012 fik jeg konstateret æggestokkræft med spredning til lymferne. Jeg gennemgik to operationer med få komplikationer. Fik fjernet begge mine æggestokke og alle lymfer i overkroppen, men beholdt min livmoder. Jeg er afhængig af hormonmedicin resten af mit liv, da jeg ikke selv danner dem og er gået i overgangsalderen. Men hey! Jeg vandt, og i dag er jeg kræftfri og fuld af liv.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Fordi Ung kræft er det, alle unge patienter mangler. Vi gør en forskel og sætter små, men betydelige fodspor. Selv havde jeg lige efter min sygdomsperiode utrolig mange spørgsmål, som læger og sygeplejersker ikke kunne svare på, og jeg havde et stort behov for at snakke med nogle unge med kræft. Her gjorde Ung kræft en forskel for mig – at møde andre ligesom mig, hvor jeg ikke skulle komme med forklaringer i øst og vest. Så fedt. Alt det, jeg har fået – og stadig får ud af Ung kræft – ønsker jeg at give videre til andre og vise dem, at de ikke er alene!

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at være med til at gøre en forskel for andre mennesker både gennem min uddannelse, Ung kræft og Kræftværket, som er Rigshospitalets ungerum hvor jeg er besøgsven. Jeg vil være med til at skabe mere fokus på unge med kræft.

I Næstved vil jeg være med til at skabe et sted, hvor du kan være dig selv både med og uden hår, kan grine og græde og bare mærke det fantastiske sammenhold, vi har.  

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig, hvis du har brug for en snak eller gerne vil høre mere om Ung kræft.

Har du et særligt talent?

Jeg ser muligheder frem for begrænsninger. Jeg vil nok sige, at jeg har et stort talent for at være social og udadvendt. Og så er mit skjulte talent, at jeg er en pokkers god lytter med stort engagement.

GRY. ILDSJÆL. NÆSTVED

Hvem er du?

Jeg hedder Gry og er 30 år. Jeg bor i Næstved med min kæreste og arbejder på Næstved sygehus som bioanalytiker. Jeg fik i sommeren 2014 konstateret modermærkekræft. Jeg blev opereret af to omgange, hvor jeg bla. fik fjernet en lymfeknude i lysken. Kort efter blev jeg erklæret kræftfri, men lever nu med lymfødem fra tæer til lyske og har derfor kompressionsstrømper på hver dag.
Mit liv er mærket af lymfødem, og jeg har derfor nogle udfordringer på min arbejdsplads og i min fritid. Jeg nyder de gode dage uden smerter, og jeg er blevet bedre til at acceptere de dårlige dage.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft

Det var svært at gå igennem mit sygdomsforløb og det efterfølgende år. Men da jeg først trådte ind i "Ung kræft-familien" blev det lidt lettere. Det er en følelse af forståelse og sammenhold. En følelse af ikke at være alene - og den følelse vil jeg gerne give videre til andre unge med en kræftdiagnose. Derudover vil jeg gerne vise andre unge, at på trods af senfølger kan livet efter kræft være godt og meningsfyldt.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at gøre en forskel og hjælpe andre mennesker - dette kald er en af årsagerne til, at jeg arbejder i sundhedsvæsenet, og de egenskaber tager jeg med ind i Ung kræft.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Jeg har udfordret mig selv løbende de sidste par år bla. deltaget i interviews til radio og aviser. Noget jeg aldrig ville have turde før. Jeg vil sige, at jeg er god til at udvikle og udfordre mig selv, og det synes jeg er et talent. Derudover har jeg lært en af vores katte at sige "mad" - haha, dét er da ret sejt!


KONTAKT UNG KRÆFT NÆSTVED ungkraeftnaestved@outlook.dk

FIND OS PÅ FACEBOOK 

UNG KRÆFT VEJLE

Thea. Ildsjæl. Vejle

Hvem er du?

Jeg hedder Thea, og jeg er 23 år. Jeg bor sammen med min kæreste i Vejle. Jeg er i gang med at uddanne mig til ergoterapeut og skal snart i gang med mit bachelorprojekt. Jeg fik i november 2015 konstateret brystkræft. Jeg startede med at få kemoterapi, derefter operation, så stråleterapi med 33 omgange, og så sluttede jeg af med endnu en kemokur.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg blev introduceret til Ung kræft via en rigtig sød sygeplejerske på sygehuset. Det tog mig et par måneder, før jeg turde at tage til det første møde med de andre fra Ung kræft Vejle, for jeg var jo ikke syg (jo, det var jeg, og med en accept i sneglefart), og det kunne jeg sagtens selv klare. Efter første møde har jeg stort set været med til alt. Jeg fandt et fællesskab, hvor jeg straks fik en følelse af samhørighed, og et fællesskab som jeg følte mig tryg i. Det var ægte, åbent og ærligt. Ung kræft har hjulpet mig og gør det faktisk stadigvæk. Ung kræft er jo klubben, man egentlig ikke ønsker at være med i, men når det nu skal være, så kan man ligeså godt få det allerbedste ud af det! Og når man så endelig er der, så ønsker man ikke IKKE at være med 

Hvad brænder du for?

At larme lidt om Ung kræft og bringe budskabet om Ung kræfts eksistens ud, så unge ved, at tilbuddet er der for alle. Det ligger mit ergoterapeut-hjerte nært, at alle skal kunne finde mening og betydning i deres hverdag, og det mener jeg, at Ung kræft kan være en del af.

Har du et særlig talent? 

Jeg tror ikke, at jeg kan ikke prale med et særlig talent. Men jeg er god til at sige pyt Jeg er positiv af sind, tager en dag af gangen og nyder de små ting i hverdagen.

Thea

KONTAKT UNG KRÆFT VEJLE ungkraeft.vejle@gmail.com 

FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ESBJERG

Alice.

ALICE. GRUPPELEDER I UNG KRÆFT ESBJERG.

Hvem er du? 

Mit navn er Alice. Jeg er 32 år, og bor i en lille by mellem Esbjerg og Kolding sammen med mine kæreste, vores to børn og alle vores dyr. Jeg bruger gerne min fritid udendørs - gerne i skoven eller ved stranden. Er meget social anlagt, så nyder også at invitere venner og familie til spisning og hygge.


Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Ung kræft er en gruppe, man helst ikke vil være medlem af!! Men det er samtidig også et fantastisk sted med mange fantastiske mennesker, god stemning og et helt unikt fællesskab. Er sted hvor man kan sænke sine parader, og bare være den, man er. Og det vil jeg rigtig gerne hjælpe med at føre videre.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for min familie! Og for mig selv! Livet er en gave uden byttemærke, så får du tildelt nogle kort, du ikke er tilfreds med, ja så kan de ikke byttes. Det er op til dig at finde ud af at få de kort til at tælle alligevel! Og det vil jeg rigtig gerne kunne hjælpe med.

Jeg brænder for at gøre en forskel. Jeg har selv oplevet det at få de lorte kort, man ikke ved, hvad man skal stille op med. Og det har netop Ung kræft hjulpet mig med at finde ud af. Og det vil jeg gerne give videre.

Hvad kan man kontakte dig om?

Du må kontakte mig om lige det, du har på hjerte. Og er det uden for mine​ kompetencer, så skal jeg nok gøre mit bedste for at hjælpe dig videre.


Har du et særligt talent?

Jeg er et positivt menneske, og kan finde noget godt i de fleste ting. Og så kan jeg tænde en lighter med mine tæer.

Martin.

MARTIN. ILDSJÆL I UNG KRÆFT ESBJERG.

Hvem er du?

Jeg hedder Martin. Jeg er 33 år, har haft lymfekræft og arbejder som maskinmester.


Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Det er jeg, fordi jeg har nydt gruppen og gerne vil hjælpe til.

 

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for min familie, sejlads og mit håndværk.

 

Har du nogen særlige talenter? Hvis ja, hvad er det?

Vil ikke mene jeg har nogle særlige talenter, er bare normalt kedelig :) 


FIND OS PÅ FACEBOOK!

UNG KRÆFT ÅRHUS

Sara og Johan

SARA. GRUPPELEDER I AARHUS

Hvem er du?

Jeg hedder Sara Schou Nielsen. Jeg er 30 år og er uddannet cand. mag. i musikterapi. Jeg fik konstateret brystkræft som 28-årig i december 2012 og fik foretaget en brystbevarende operation. Jeg fik 6 x kemo og 33 x stråler. Jeg har fået nedfrosset min ene æggestok.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

Fordi Ung Kræft virkelig batter! Ung Kræft gør en forskel, og det er jeg stolt over at være en del af. Det er et utrolig rart sted at komme. Man kan møde op, lige som man er - og lige nøjagtigt, som man har det. Vi hygger og griner, men vi taler også om alt det svære. Vi har et helt unikt sammenhold.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at hjælpe unge kræftramte. Jeg brænder for at støtte dem lige dér, hvor de er i deres forløb og give dem et rum, hvor de kan være sig selv med alle deres tanker og følelser. Jeg vil gerne dele ud af mine egne erfaringer. Ikke to kræftforløb er ens, men man kan lære meget af at være der for hinanden.

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om alt, hvad der falder ind! Man kan have så mange tanker, følelser og spørgsmål omkring ens kræftsygdom. Nogle gange kan det føles som en hvirvelvind, der blæser rundt i hovedet på én, uden at man har kontrollen. Det kan være rigtig rart at dele tankerne med én, der har været i samme båd.

Har du et særligt talent, hvis ja, hvad er det?

Mit særlige talent må være at synge. Det elsker jeg. Og jeg er endda så heldig at bruge det i mit arbejde som musikterapeut og sanglærer.

Jeg er SÅ glad for at være en del af Ung Kræft. Jeg glæder mig til at møde dig!

JOHAN. ILDSJÆL. AARHUS

Hvem er du?

Jeg hedder Johan Lange. Jeg er 29 år. Jeg arbejder som flymekaniker på Flyvestation Karup. Jeg har tidligere været udsendt til Afghanistan som soldat. Jeg fik konstateret brystkræft i april 2014. Jeg var igennem tre operationer, før de fik fjernet al kræften. 

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

Jeg opdagede Ung Kræft ved et tilfælde og tilmeldte mig det årlige Landsmøde. Her mødte jeg en masse skønne unge. 

Jeg er engageret i Ung Kræft, fordi jeg vil gøre en forskel for andre unge kræftramte. Med gruppen i Herning ønsker jeg at skabe et mødested med plads til unge med forskellige kræfttyper og behandlingsforløb. Et sted, hvor vi kan hjælpe hinanden, ligesom medlemmerne i Ung Kræft hjalp mig med mine spørgsmål, da jeg havde allermest brug for det.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at hjælpe og støtte unge kræftramte. At kunne skabe et frirum, hvor man kan stille spørgsmål uden at være bange for ikke at blive forstået. Et sted, hvor vi alle er i samme båd. Derudover brænder jeg for dem, jeg holder af og for mit job.

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig, hvis du har brug for en snak, hvis der er noget, du er i tvivl om eller, hvis du bare gerne vil høre om Ung Kræft.

Har du et særligt talent, hvis ja, hvad er det?

Jeg er god til at lytte. Og så er jeg god til at springe faldskærm og har den uofficielle førsteplads i at spise is.

KONTAKT Ung Kræft AARHUS saraschou@hotmail.com 

FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ODENSE

Anette.

ANETTE. GRUPPELEDER. ODENSE.

Hvem er jeg?

Anette 31 år, gift med Kristian og sammen har vi 2 drenge på 6 og 3 år. Anæstesisygeplejerske på Odense universitetshospital. Træner pt til en fitnesskonkurrence. I starten var det mest for igen at mærke at have kontrollen over min egen krop, nu er det selvfølgelig for at vinde også. Fik i sommeren '14 konstateret livmoderhalskræft med spredning til lymfer og kunne ikke opereres. Fik derfor 6 kemobehandlinger, 30 udvendige strålebehandlinger og 2 indvendige. Blev erklæret rask i dec 14!


Hvorfor er jeg engageret i Ung kræft?

Var virkelig alene, da jeg blev syg! Har masser af venner og familie, men ingen der helt præcis vidste, hvordan det føltes indeni at være dødssyg. En god bekendt præsenterede mig for Ung kræft, og da jeg fik modet til at deltage, følte jeg mig for første gang længe, hjemme! Den følelse vil jeg gerne hjælpe andre unge kræftramte med at opleve - bare langt tidligere i deres sygdomsforløb.


Hvad brænder jeg for?

Jeg brænder for at gøre verden til et bedre sted at være for os alle sammen! Jeg VIL gøre Ung kræft mere synlig - ikke kun for den kræftramte, men også for pårørende, behandlere osv!


Et særligt talent?

Ikke specielt tror jeg, men jeg elsker mennesker, at tale og lytte og engagere mig i andre. Jeg elsker at samle folk og at stå bag nogle og noget!

KONTAKT UNG KRÆFT ODENSE

ungkraeftodense@gmail.com

FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT AABENRAA/SØNDERBORG

Ditte

 

Rikke

DITTE. GRUPPELEDER

Hvem er du?

Jeg hedder Ditte, er 33 år og bor i Sønderborg. Jeg er uddannet materialist og kosmetolog og arbejder til dagligt i Matas. Jeg fik konstateret modermærkekræft med spredning til lymfen i januar 2014, var igennem to operationer og blev efterfølgende erklæret sygdomsfri. Jeg havde på det tidspunkt ikke noget kendskab til Ung kræft, men vidste hvor vigtigt det var at have nogen ligesindede at tale med. Så jeg kontaktede Kræftens Bekæmpelse og kom via dem i forbindelse med Ung kræft Aabenraa/Sønderborg.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Det betyder meget for mig at være en del af Ung kræft, da man altid har nogen, man kan snakke med og spørge til råds. Nogen man kan dele sine erfaringer, bekymringer og tanker med. De forstår, hvad man taler om, og hvordan man har det, uden man behøver at sige så meget. Jeg nyder alle de sjove og hyggelige timer, vi har sammen, hvor vi kan dele glæder og sorger med hinanden. Jeg håber, at vi med Ung kræft kan være med til at forhindre, at så mange unge føler sig alene og ensomme, når de bliver ramt af sygdommen. Ung kræft har et helt unikt bånd og sammenhold.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at nyde og leve livet fuldt ud, mere end nogensinde før. Jeg glæder mig over de små ting hverdagen, ting man nogle gange glemmer at værdsætte. Jeg holder af at hjælpe og være der for andre, så derfor giver det rigtig god mening for mig at være en del af Ung kræft.
Jeg elsker at bruge tid sammen med de mennesker, jeg holder af. Min familie og mine venner betyder alt for mig.
Vigtigst af alt, brænder jeg for at være i live <3

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt, hvis du har brug for at snakke, eller hvis du har spørgsmål om Ung kræft.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

RIKKE. ILDSJÆL

Hvem er du?

Jeg hedder Rikke og er 29 år. Jeg er uddannet pædagog og er født og opvokset i Sønderborg.
Jeg fik konstateret brystkræft med spredning til lymferne, da jeg var 26 år. Jeg var efterfølgende igennem tre operationer, kemo, strålebehandling, og nu er jeg i pillebehandling.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg er engageret i Ung kræft, fordi jeg gerne vil give den støtte og de gode oplevelser, som jeg selv modtog, da jeg havde allermest brug for det, videre til andre. Det giver mig rigtig meget at have mulighed for at hjælpe andre unge kræftramte.

Jeg interesserer mig rigtig meget for psykologi, kommunikation og pædagogik – man kan godt sige, at jeg nørder det ret meget 

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Mit særlige talent er, at jeg er en okay habil sanger, og så er jeg god til at sprede glæde.

Kontakt os på ungkraeft.soenderborg@hotmail.com 

FIND OS PÅ FACEBOOK