Ung kræft i

MØD OS

Vi har grupper i Aabenraa/Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Herning, København, Næstved, Odense, Roskilde, Skive, Vejle og Århus. Vi har bedt gruppelederne og ildsjælene om at fortælle lidt om dem selv, og hvorfor de brænder for at gøre en forskel i Ung kræft.

Har du lige fået beskeden "DU HAR KRÆFT"? Har du netop klaret de første fem år? Eller er det 10 år siden, du fik kræft? Er du uhelbredeligt syg? Du er ALTID velkommen i Ung kræft. Eller, som vi plejer at sige - VELKOMMEN i klubben, ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien!!! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have ♥

Vi spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Her er også plads til dig. DU ER IKKE ALENE! ♥ Kom og vær med!

Tjek vores kalender i menuen øverst på siden. Der finder du altid de kommende aktiviteter i Ung kræft og i vores lokalgrupper. 

AABENRAA/SØNDERBORG   ♥    AALBORG    ♥    ESBJERG  ♥    HERNING    ♥    KØBENHAVN    ♥    NÆSTVED    ♥    ODENSE    ♥    ROSKILDE    ♥    SKIVE    ♥    VEJLE    ♥    ÅRHUS
 

UNG KRÆFT AABENRAA/SØNDERBORG

Ditte

DITTE. GRUPPELEDER I AABENRAA/SØNDERBORG

Hvem er du?

Jeg hedder Ditte, er 33 år og bor i Sønderborg. Jeg er uddannet materialist og kosmetolog og arbejder i Matas. Jeg fik konstateret modermærkekræft med spredning til lymfen i januar 2014, var igennem to operationer og blev efterfølgende erklæret sygdomsfri. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Det betyder meget for mig at være en del af Ung kræft, da man altid har nogen, man kan snakke med og spørge til råds. Nogen man kan dele sine erfaringer, bekymringer og tanker med. De forstår, hvad man taler om, og hvordan man har det, uden man behøver at sige så meget. Jeg nyder alle de sjove og hyggelige timer, vi har sammen, hvor vi kan dele glæder og sorger med hinanden. Jeg håber, at vi med Ung kræft kan være med til at forhindre, at så mange unge føler sig ensomme, når de bliver ramt af sygdommen. Ung kræft har et helt unikt bånd og sammenhold.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at nyde og leve livet fuldt ud - mere end nogensinde før. Jeg glæder mig over de små ting i hverdagen, ting man nogle gange glemmer at værdsætte. Jeg holder af at hjælpe og være der for andre, så derfor giver det rigtig god mening for mig at være en del af Ung kræft. Jeg elsker at bruge tid sammen med de mennesker, jeg holder af. Min familie og mine venner betyder alt for mig.
Vigtigst af alt brænder jeg for at være i live!

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt, hvis du har brug for at snakke, eller hvis du har spørgsmål om Ung kræft.

Linet

LINET. ILDSJÆL I AABENRAA/SØNDERBORG 

Hvem er du?

Jeg hedder Linet og bor nær Gråsten sammen med min mand og to børn. Jeg arbejder på et psykiatrisk botilbud. Jeg fik konstateret brystkræft med spredning til lymfer i 2015 og modtog 15x kemo, 25x stråler og to støre operationer.

Jeg er kræft fri i dag ♥

Ung kræft blev mit fristed og stedet med forståelse og empati, netværk og grin. Det er blevet et af de steder, hvor jeg kan være 100% mig selv. Ung kræft har givet mig smil, grin og gode venner.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

For mig betyder det sociale liv meget. At mødes med andre i samme båd gav mig bare så meget. Her var jeg ikke mere syg end andre. Vi kunne dele ud af råd og vejledning omkring de ting, der kan være en udfordring/bekymring, og vi kan glæde os over hinandens "tommel op"-historier. Ung kræft gav mig slagkraft, og det var kraft på den fede måde.

Hvad brænder du for?

Jeg holder meget af at være noget for andre, så det at være en del af Ung kræft har stor betydning for mig. Jeg brænder for livet, for det er ikke givet. Jeg tror på lykken og drømmer om håbet. Jeg brænder for at give min familie og jeg de bedste minder med på vores vej. Ingen skal stå alene eller mærke ensomheden i en svær situation som cancer er. Lige så brænder jeg for god energi og lækker mad. 

Hvad kan man kontakte dig om? 

Alt hvad du har på hjerte. Intet er for stort eller for småt. Jeg er ikke berøringsangst over for emner, der kan virke tunge, og samtidig har jeg let til latter. Pårørende er også velkomne til at kontakte mig.


KONTAKT UNG KRÆFT AABENRAA/SØNDERBORG
Find os på Facebook

UNG KRÆFT AALBORG

Monica 

MONICA. ILDSJÆL I AALBORG

Hvem er du?
Jeg hedder Monica (f.1992), og jeg bor nord for Aalborg i en landejendom sammen med min kæreste.

Til daglig arbejder jeg som frugt og grønt ansvarlig i Dagrofa S-Engros Frederikshavn, og fritiden bruger jeg på jagt.

I 2011 fik jeg konstateret kræft i Skjoldbruskkirtlen og gennemgik to operationer og to radioaktive jod behandlinger. Jeg blev erklæret rask i 2012 (jubii), men jeg får livsvarig medicin.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg blev syg, blev jeg kastet ud i en verden som jeg ikke anede fandtes for unge mennesker. Jeg var en del af en gruppe, hvor gennemsnitsalderen var omkring 70 år, og hvor jeg aldrig helt følte mig hjemme.

Da jeg så fandt gruppen i Aalborg, gav det hele mening. Lige pludselig var der andre unge mennesker, der også havde oplevet nogle af de ting, som jeg havde. Og som også havde mistet en del af sin ungdom og som forstod, hvordan jeg havde det. Gruppen i Aalborg er det sted, hvor jeg hører til. Hører hjemme.

Hvad brænder du for?
Hvis bare jeg kan få én kræftramt til at smile, er jeg glad. Jeg kan selv huske tiden, da hver dag var en kamp. En kamp om at få et smil eller grin frem i en tid, hvor det hele virkede håbløst. Jeg brænder for at gøre unge mennesker glade og for at hjælpe dem med at få livet igen. Livet er jo herligt!

Hvad kan man kontakte dig om?
Alt hvad man har lyst til! Jeg stod selv med en sygdom, som unge mennesker normalt ikke får, og derfor føler jeg, at jeg kan relatere til meget. Jeg har gået til stemmetræning og får daglig medicin, og jeg står til rådighed for spørgsmål om det også.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Altså hvis det tæller, at jeg er et kæmpe talent til at skyde forbi på snepper, når jeg er på jagt, så er det helt sikkert det. 

Derudover er jeg bare utrolig god til at være positiv og tage ja-hatten på – selv i utrygge situationer.


JULIE. ILDSJÆL I AALBORG

Hvem er du?

Jeg hedder Julie og er 26 år gammel. Jeg bor i Aalborg sammen med min kæreste, og arbejder som kemiingeniør i Frederikshavn. Jeg er forhenværende fitness-tosse, og holder mig i dag aktiv med svømning og lange gåture. I min fritid elsker jeg at være kreativ, og jeg er konstant på udkig efter nye og spændende projekter.

I 2015 opdagede min kæreste en knude i mit højre skulderled, som efter 7 måneder og et utal af lægesamtaler, blev diagnosticeret til stadie 2 bløddelssarkom kræft. Min behandling omfattede 2 operationer efterfulgt af 30 strålebehandlinger, 12 kemobehandlinger som forbehandling.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Hele mit behandlingsforløb fandt sted i Aarhus langt væk fra Aalborg og alt hvad jeg kender. Da jeg på intet tidspunkt var tilknyttet et socialt fællesskab i Aarhus, med andre unge i samme situation, blev mit sygdomsforløb meget isoleret. Jeg har ikke kunne bearbejde min sorg og det liv jeg sagde farvel til, før jeg blev sat over for ”ligesindede” med tilsvarende livserfaringer som mig selv.

Fællesskabet i Ung kræft hjælper mig med at bekæmpe kræftens psykologiske magt, og min frygt for tilbagefald erstattes af et håb om at alt nok skal gå. Det fællesskab vil jeg gerne være en del af og ikke mindst bidrage til.

Hvad brænder du for?

Jeg elsker at udfordre mig selv og skubbe lidt til mine egne grænser. Jeg har altid dyrket meget sport, men de seneste to år har jeg måttet finde nye interesseområder og mål. Det har resulteret i at jeg kan kalde mig selv bjergbestiger – en kæmpe oplevelse.

Jeg er selvudnævnt hyggespreder og det er vigtigt at folk omkring mig har det godt. Jeg hjælper til hvor jeg kan. Om det er med en kage, et kram eller et klap på skulderen, så er jeg klar.

Hvad kan man kontakte dig om?

Man kan kontakte mig om Ung kæft, alting eller ingenting. Jeg lytter gerne og råder hvis det står i min magt.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Jeg ser ikke mig selv som specielt talentfuld, men jeg er god til at holde hovedet højt! Jeg er udstyret med et sæt bredde skuldre som kan bære en del. Jeg god til at se det positive i selv de mest negative situationer, og få folk til at føle sig godt tilpas.


KONTAKT UNG KRÆFT AALBORG
ungkraeftaalborg@hotmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ESBJERG

Shannon

SHANNON. ILDSJÆL I ESBJERG.

Hvem er du:
Jeg hedder Shannon og kommer fra landet midt imellem Kolding og Esbjerg. Jeg er uddannet revisor og arbejder til daglig hos den lokale revisor i Bramming. Jeg bor i mit eget hus sammen med min hund Baloo. Derudover har jeg en hest og går til dans.

Hvorfor er jeg engageret i Ung kræft:
Jeg har fået lavet en gentest for nogle år siden og i den forbindelse har jeg gået til kontrol årligt. Derigennem blev det i oktober 2017 opdaget, at jeg havde brystkræft, som resulterede i kemobehandling, operation og derefter strålebehandling. Jeg er i dag kræftfri og har det godt. Jeg har i mit forløb været forskånet for bivirkninger af behandlingen. Jeg vil rigtigt gerne hjælpe andre, og jeg havde selv stor glæde af at møde andre, da jeg var syg. Vi forstår hinanden og kan snakke om nogle ting, som venner og familie ikke kan sætte sig ind i.

Hvad brænder du for:
At vise andre sygdomsramte at de ikke er alene, og at der er plads til alle. Sammen er vi stærkere, og vi kan hjælpe hinanden.

Hvad kan man kontakte dig om:
Man kan kontakte mig om alt, hvad man har på hjerte. Så vil jeg hjælpe så godt, jeg kan.

Har du et særligt talent:
Positivt syn på livet, min sygdom er en periode i mit liv, som har gjort mig stærkere og mere bevidst om de ting, der i virkeligheden er vigtige.

Kontakt Ung kræft Esbjerg: ungkraeftesbjerg@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT HERNING

ANNE. ILDSJÆL I HERNING


Hvem er du?

Jeg hedder Anne (f.1989) og er uddannet salgsassistent. Jeg fik I 2016 konstateret livmorhalskræft i stadie 2B. Min behandling bestod af ind -og udvendige stråler kombineret med kemo. Jeg er i dag kræftfri, - yes!! og går selvfølgelig til mine planlagte kontrolbesøg.

Jeg elsker at være social og har fra min families side arvet/udviklet mig et godt omsorgsgen. Jeg er opvokset med en syg tvillingbror og har i en tidlig alder mistet både ham og min far. Det har gjort mig til en stærk person, og i familien forsøger vi altid at anskue livet fra den positive side. Jeg kan lide at skabe glæde, god stemning og holde fast i traditioner. Jeg elsker desuden at være vært for en hyggelig sammenkomst. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg har valgt at blive ildsjæl i Ung kræft Herning, fordi det giver mening! Det bliver en god udfordring for mig personligt. Jeg er klar på at udvikle mig. Samtidig er det jo et utrolig givende "arbejde", så for mig er det win win.  

Når nu man er blevet medlem af den "klub", ingen ønsker at være en del af, så kan man lige så godt få det bedste ud af det. Så hvis jeg på nogen måde kan hjælpe andre med et lyttende øre eller mødes til snak og hygge i eT frirum, hvorfor så ik? Ingen skal føle sig alene.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at gøre en forskel, at hjælpe der hvor jeg kan og for at være den bedste udgave af mig selv. Jeg vil ikke lade sygdom slå mig ud. Jeg drømmer endnu om at blive gift og starte min egen familie. (Hurra for at adoption er en mulighed, nu hvor min egen er sat ud). Jeg tror på, at gud deroppe er med mig, og at der er en mening med det hele, selvom det kan lyde lidt underligt. Jeg var stærk, men nu er jeg endnu stærkere!! 

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt, intet er for stort eller for småt, rigtigt eller forkert. Jeg skal gøre, hvad jeg kan for at hjælpe, hvad end det er spørgsmål om Ung kræft, sygdom, livet eller andet, så skyd bare løs :-)

Har du et særligt talent?

Desværre har jeg endnu ikke opdaget, hvad mit særlige talent er. 
Det gemmer sig stadig i mig, men forhåbentlig kigger det frem i fremtiden.. 
Måske Ung kræft kan hjælpe mig med at fremme og udvikle dét, der nu bliver det særlige i mig :-)


KONTAKT UNG KRÆFT HERNING 
ungkraeftherning@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT KØBENHAVN

Christine

CHRISTINE. GRUPPELEDER I KØBENHAVN.

Hvem er du?

Jeg hedder Christine (f. 1981) og læser en kandidat i Generel pædagogik. Jeg er oprindeligt læreruddannet og har i mange år arbejdet i fritids- og ungdomsklub. Jeg er gift og har to drenge. Elsker friluftsliv og kreativ udfoldelse med skøre og skæve materialer.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Jeg fik brystkræft i 2015 samtidig med, at jeg var gravid med mit andet barn. Der var nedslående få tilbud til kræftramte under 40 år. Jeg fandt dog frem til Ung kræft og meldte mig ind med det samme. Selvom jeg ikke kunne overskue at møde op til arrangementerne i starten, var det dejligt at vide, at jeg havde muligheden. Da jeg endelig kastede mig ud i det, var det skønt at opleve fællesskabet og tilhørsforholdet uanset, om man var i starten af sit sygdomsforløb, midt i det hele eller var kommet ud på den anden side. Det er rart at have et netværk, der VED, hvordan man har det, og hvor man ikke altid behøver forklare eller snakke om sygdom, men hvor der også er plads til ikke kun at være patient, men bare at være menneske.

Hvad brænder du for?

At give unge et frirum i et liv hvor sygdom har sat dagsordenen, for ingen skal føle sig alene eller ensomme.

Hvad kan man kontakte dig om?

Stort og småt. Det behøver ikke nødvendigvis omhandle noget presserende eller sygdomsrelateret, men kan være en ventil, hvis man har brug for et sted at læsse af.

Har du et særligt talent?

Jeg har i mange år arbejdet med børn, unge og voksne i mange sammenhænge og føler mig ret godt kørende, når det handler om at skabe relationer mellem mennesker. Derudover kan jeg sy en taske i cykelslanger og tale 10 ord på tegnsprog.

Anna

ANNA. ILDSJÆL I KØBENHAVN.

Hvem er du?
Jeg hedder Anna (f. 1982), og jeg har i mange år arbejdet med at lave kostumer på forskellige teatre. Jeg er uddannet skrædder, men jeg har også taget en uddannelse som smykkedesigner.

Lige nu er jeg i en udredning mhp. fleksjob, da mine senfølger desværre har halet ind på mig med årerne, og jeg ikke længere kan arbejde på fuld tid. Men humøret og livsglæden fejler ingenting.

Noget af min fritid bruger jeg på at være frivillig. Både her hos Ung kræft men også i Senfølgerforeningens bestyrelse og som tovholder for en gruppe for voksne børnekræftoverlevere.

Jeg elsker at bruge tid på det kreative i alle mulige sammenhænge og afskygninger. Og når det ikke lige er symaskinen og smykkerne, jeg kaster mig over, så elsker jeg at lave mad.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg var selv barn, da jeg havde kræft. Jeg havde et Neuroblastom som 2-årig, så jeg husker ikke så meget fra mit forløb. Men jeg har alligevel en forståelse for, hvilke spor et kræftforløb kan sætte.

Jeg finder det vigtigt at have et netværk eller bare et sikkerhedsnet af andre, der kender til, hvad det vil sige at have haft kræft – andre, der er ”i samme båd”. Et sted med ligesindede, hvor der er forståelse og omfavnelse.

Et sted, hvor man ikke bare bliver set som ”den syge” men kan være sig selv, med det hele.

Det er lige præcis det, jeg selv har oplevet at Ung kræft kan.

Og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel og hjælpe andre unge.

Hvad brænder du for?
At skabe et rum for unge, hvor de kan komme uforpligtende, lige som de er, og dele deres historie. Et sted, hvor de ikke er patienter men ligesindede og bliver mødt i tryghed og med forståelse. Og et sted, hvor der er plads til både tårer men også masser af grin og gode stunder.

Jeg har et ønske om at hjælpe generelt, men jeg ønsker også at skabe mere fokus og forståelse omkring senfølger i det kommunale og i sundhedssystemet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Men intet er for stort eller for småt! På grund af mit arbejde i Senfølgerforeningen, ved jeg en masse om senfølger, men jeg vil gøre, hvad jeg kan for at finde svar på det, du søger. Har du brug for en snak med en ligesindet, så er jeg klar til at lytte.

Har du et særligt talent?
Jeg elsker mennesker og møder dem i øjenhøjde og ligeværdigt. Udover det ligger mit talent meget i det kreative og kunstneriske. At lave alt ud af ingenting.


KONTAKT UNG KRÆFT KØBENHAVN
ungkraeft.kbh@gmail.com  
FIND OS PÅ FACEBOOK

 

UNG KRÆFT NÆSTVED

Amalie og Gry 

AMALIE. GRUPPELEDER I NÆSTVED


Hvem er du?

Jeg hedder Amalie Pi Westerby (f. 1990) og bor i Fensmark - en lille flække udenfor fra Næstved. Her bor jeg med min kæreste Mads. Jeg læser til social- og specialpædagog på Slagelse seminarium.

December 2012 fik jeg konstateret æggestokkræft med spredning til lymferne. Jeg gennemgik to operationer med få komplikationer. Fik fjernet begge mine æggestokke og alle lymfer i overkroppen. Jeg er i daglig og livslang hormonmedicin, da jeg er gået i overgangsalderen.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Fordi Ung kræft er det, alle unge kræft patienter mangler. Vi gør en forskel og sætter små, men betydelige fodspor. Selv havde jeg lige efter min sygdomsperiode utrolig mange spørgsmål, som læger og sygeplejersker ikke kunne svare på, og jeg havde et stort behov for at snakke med nogle unge med kræft. Her gjorde Ung kræft en forskel for mig. At møde andre ligesom mig, hvor jeg ikke skulle komme med forklaringer i øst og vest. Så fedt. Alt det, jeg har fået og stadig får ud af Ung kræft, ønsker jeg at give videre til andre og vise dem, at de ikke er alene!

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at være med til at gøre en forskel for andre mennesker gennem min uddannelse og Ung kræft. Jeg vil være med til at skabe mere fokus på unge med kræft.
I Næstved vil jeg være med til at skabe et sted, hvor du kan være dig selv både med og uden hår, kan grine og græde og bare mærke det fantastiske sammenhold vi har.

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig, hvis du har brug for en snak eller gerne vil høre mere om Ung kræft.

Har du et særligt talent?

Jeg ser muligheder frem for begrænsninger. Jeg vil nok sige, at jeg har et stort talent for at være social og udadvendt. Og så er mit skjulte talent, at jeg er en pokkers god lytter med stort engagement.

GRY. ILDSJÆL I NÆSTVED


Hvem er du?

Jeg hedder Gry (f. 1986). Jeg bor i Næstved med min kæreste og arbejder på Næstved sygehus som bioanalytiker. Jeg fik i sommeren 2014 konstateret modermærkekræft. Jeg blev opereret af to omgange, hvor jeg bla. fik fjernet en lymfeknude i lysken. Kort efter blev jeg erklæret kræftfri, men lever nu med lymfødem fra tæer til lyske og har derfor kompressionsstrømper på hver dag.
Mit liv er mærket af lymfødem, og jeg har derfor nogle udfordringer på min arbejdsplads og i min fritid. Jeg nyder de gode dage uden smerter, og jeg er blevet bedre til at acceptere de dårlige dage.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft

Det var svært at gå igennem mit sygdomsforløb og det efterfølgende år. Men da jeg først trådte ind i "Ung kræft-familien" blev det lidt lettere. Det er en følelse af forståelse og sammenhold. En følelse af ikke at være alene - og den følelse vil jeg gerne give videre til andre unge med en kræftdiagnose. Derudover vil jeg gerne vise andre unge, at på trods af senfølger kan livet efter kræft være godt og meningsfyldt.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at gøre en forskel og hjælpe andre mennesker - dette kald er en af årsagerne til, at jeg arbejder i sundhedsvæsenet, og de egenskaber tager jeg med ind i Ung kræft.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Jeg har udfordret mig selv løbende de sidste par år bla. deltaget i interviews til radio og aviser. Noget jeg aldrig ville have turde før. Jeg vil sige, at jeg er god til at udvikle og udfordre mig selv, og det synes jeg er et talent. Derudover har jeg lært en af vores katte at sige "mad" - haha, dét er da ret sejt!

KONTAKT UNG KRÆFT NÆSTVED 
ungkraeftnaestved@outlook.dk
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ODENSE

Philip

PHILIP. GRUPPELEDER I ODENSE. 

Hvem er du?
Jeg hedder Philip (f. 1990) og læser til lærer. Jeg bor i Odense på et kollegium.

I oktober 2018 fik jeg konstateret lymfekræft og efter en del kemobehandlinger, blev jeg i juni 2018 erklæret rask. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Min oplevelse i mødet med Ung kræft var, at der var plads til mig. Og vigtigst af alt fik jeg her følelsen af ikke at være alene.

Derfor valgte jeg at engagere mig i Ung kræft. Jeg vil gerne hjælpe andre til at opleve det nærvær og den glæde, som jeg selv oplevede og stadig gør, når jeg møder mennesker derigennem.

Jeg ser Ung kræft som en livsgave. Her er der mulighed for at være en del af et netværk, hvor der er plads til alle, plads til grin, tårer og gode og trælse dage. Hvis du, ligesom jeg, har oplevet ensomheden komme snigende, selvom du har familie og venner omkring dig, kan dette ensomheds-tomrum måske blive udfyldt ved at være sammen med andre. Andre som kan nikke genkendende til alle de følelser og de problematikker eller livskriser man gennemgår, når man bliver ramt af en alvorlig sygdom.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at fortælle andre unge i min situation, at de ikke er alene.

Du kender måske det med, at dine pårørende kan have svært ved at vide, hvad de skal sige til dig, når du fortæller om dit kræftforløb. Måske synes de, det er vanskeligt at kapere din situation. De kan være bange for at såre dig, og derfor kommer nogen af dem ubevidst til at tage afstand til dig.

Måske har du oplevet en person, der uventet trådte til under dit kræftforløb, og måske har du også oplevet nogen, der ikke trådte til, da du troede de ville.

Måske føler du, at du har skulle skåne dine pårørende ved at virke stærk eller positiv. Det kræver energi – selvom du måske mest bare har lyst til at skrige eller smide dig i sengen og sove som Tornerose. Du har ret til at være gal og ked af det, for der er ikke noget som helst retfærdigt ved, at du har eller har haft kræft. 

Uanset om du har oplevet positive eller negative oplevelser med dine pårørende, er der mulighed for at være sammen med andre, der måske har oplevet det samme som dig. Jeg håber, du har mod på at komme til et arrangement eller tage kontakt. Det eneste du skal gøre, er at være dig selv og intet andet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Alle spørgsmål og tanker er velkomne, og jeg vil forsøge bedst muligt at besvare dem. Det kan være alt mellem himmel og jord, og behøver slet ikke være sygdomsrelateret.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at lytte :)


Maiken

MAIKEN. ILDSJÆL I ODENSE.


Hvem er du?

Jeg hedder Maiken (f. 1988) jeg blev uddannet sygeplejerske i 2012. Jeg har tidligere arbejdet med kræftpatienter, og nu er jeg opvågningssygeplejerske. Jeg bor sammen med min mand og kat – jeg er crazy cat lady.

I december 2016 fik jeg diagnosen brystkræft. Jeg var igennem 3 operationer på 10 dage og startede herefter på 12 x kemoterapi, 17 x antistof og antihormoner med tilhørende kunstig overgangsalder.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

Fordi det er så vigtigt at vide, at man ikke er alene. Fordi Ung Kræft giver noget, som man ikke kan finde andre steder. Det er en tryghed og et fællesskab der kan være altafgørende for hvordan ens forløb og efterforløb kommer til at være. Et sted hvor man ikke behøver at forklare sig, fordi alle forstår dig.

Ung Kræft gør at man ikke er alene i sin ensomhed. Selv når man sidder til en familiefødselsdag og føler sig ensom og anderledes, så ved man at et sted i Danmark sidder der nogle andre og har det på præcis samme måde som én selv.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?

Jeg kan spise en imponerende mængde bland selv slik uden at skamme mig.


Line


LINE. ILDSJÆL I ODENSE.

Hvem er du?

Jeg hedder Line (f. 1981). Er sygeplejerske og bor i Svendborg med mine to børn. I februar 2015 fik jeg konstateret brystkræft og har været igennem kemo, operationer og rekonstruktioner. På et sekund (sådan føltes det i hvert fald), mistede jeg mit job, mit hår, mine bryster, mit underliv og min naive tillid til, at den slags aldrig ville ske for mig. Det er først nu – godt 2 år senere, at jeg er ved at finde mig selv igen. Selvom jeg stadig er Line, så har jeg været igennem en stor identitetskrise, hvor min opfattelse af mig selv og omverdenen har ændret sig markant. Nogle ting i livet sætter jeg mere pris på nu end tidligere. Andre forekommer mig nu ganske ubetydelige. Og selv om jeg gerne havde været min kræftsygdom foruden, så har jeg lært at stå op hver morgen og kysse mit liv.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

Da jeg fik kræft, følte jeg mig fuldstændig alene i verden. Min familie og mine venner gjorde alt, hvad der stod i deres magt for at støtte mig og forstå mig. Alligevel følte jeg mig meget ensom med det kaos af tanker og bekymringer om liv og død, der følger med en livstruende sygdom. Jeg havde læst om Ung kræft, men jeg var sikker på, at det ikke var noget for mig. Jeg skulle i hvert fald ikke gå-til-kræft og sidde i rundkreds og græde sammen med mennesker jeg ikke kendte. Heldigvis gav jeg det en chance og fandt ud af, at Ung kræft er så meget mere og andet end det. Igennem Ung kræft har jeg fundet styrke og inspiration til at rette ryggen og være stolt af mig selv og mine ar – både dem på kroppen og dem på sjælen.

Hvad brænder du for?

Kort fortalt så brænder jeg for at give det tilbage, som jeg selv har modtaget gennem Ung kræft under mit sygdomsforløb. Jeg ønsker at give nye medlemmer en plads i dette unikke fællesskab, og give dem en oplevelse af at selvom ikke to sygdomsforløb er ens, så er vi alle fightere. Vi har alle det tilfælles at have fået tæppet revet væk under os, da vi fik at vide, at en kræftsygdom nu kunne skrives på vores personlige CV.

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om alt. Intet er for stort og intet er for småt. Jeg husker det tankemylder, man oplever i forbindelse med en kræftdiagnose, og jeg selv havde gavn af at tale med min daværende nabo, der selv har været det samme igennem. Så lad endelig mig være din nabo. Jeg vil rigtigt gerne hjælpe, hvor jeg kan.

Har du et særligt talent?

Hmmmmmmm, mit talent må være, at jeg er god til at nyde nuet og være tilstede 100%. Jeg elsker at have mange mennesker omkring mig og at være en del af et større fællesskab.

KONTAKT UNG KRÆFT ODENSE
ungkraeftodense@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT ROSKILDE

Mette, Julie og Carina

METTE. ILDSJÆL I ROSKILDE.

Hvem er du?
Jeg hedder Mette (f.1981), har en søn på ti år og bor sammen med min kæreste og hans datter i et skønt hus i Taastrup. Jeg er uddannet konditor og arbejder i dag på en cafe i Ringsted kommune, hvor vi laver mad, kager og desserter sammen med særlige medarbejdere, det vil sige mennesker med et handicap, (downs, autisme, hjerneskadet mm.).

Jeg fik i maj 2017 konstateret brystkræft med spredning til lymferne. Jeg har været igennem et forløb med kemo, herceptin, to operationer og strålebehandling.

Jeg er i dag kræftfri :)

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Da jeg fik kræft, var min kæreste, min familie og venner der for mig. Men det var alligevel svært, og jeg følte mig alene om mange tanker, som de ikke kunne sætte sig ind i. Jeg var så heldig, at en sød kvinde fra Taastrup skrev en besked til mig om, at hun var i ”samme båd” som mig, samme alder og en måned længere fremme i hendes brystkræft sygdom end jeg. Hun havde allerede været til et arrangement i Ung kræft Roskilde og spurgte, om jeg ville med til det næste arrangement. Det ændrede mit liv, at jeg tog med der. Jeg har mødt så mange andre i samme båd. Der er en forståelse, og tit behøver der ikke så mange ord, folk forstår hinanden. Følelsen er, at man ikke er alene. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at give den følelse og velkomst videre til andre kræftramte unge.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at gøre andre mennesker, min familie og venner glade. Ved at lave kager, mad, hygge om dem og ved at smile, prøver jeg at gøre en forskel. Jeg brænder for at leve livet her og nu, at sige PYT til hverdagens små problemer og at springe ud i ting, som jeg egentlig ikke helt tør. For eksempel at klatre på en forhindringsbane i 12 meters højde på Ung kræft landsmøde 2018.

Hvad kan man kontakte dig om?
Man kan kontakte mig om alt, hvad man har lyst til. Jeg kan ikke svare på alt, men jeg vil hjælpe med at finde et svar. Hvis du har brug for luft, en der lytter eller et godt råd, så står jeg klar til at høre fra dig.

Har du et særligt talent?
Jeg er rigtig god til at lytte og passe på mine kære og være en god ven for dem, jeg holder af. Og så er jeg god til at bage flotte velsmagende kager :)


JULIE. ILDSJÆL I ROSKILDE 
Hvem er du?
Jeg hedder Julie (f. 1992). Jeg er uddannet pædagog, og lige nu er det skole-/fritidsområdet, som interesserer mig mest. Jeg elsker at bruge min fritid på madlavning og bagning.

Jeg fik i marts måned 2016 konstateret brystkræft og blev få dage efter opereret. Der var spredning til lymferne, og jeg fik kemo- og strålebehandling. Jeg var egentlig rask efter min operation men modtog den efterfølgende behandling som forebyggende. Jeg fik i marts 2018 tilbagefald, og jeg har derfor været igennem operation, stråler og kemo igen. Jeg er nu i kontrolforløb hver tredje måned.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft? 
Kort og godt handler det for mig om, at vi unge kræftramte skaber håb og styrke for hinanden.

Jeg mærkede hurtigt, da jeg endelig fik taget skridtet til at tage til et ung kræft arrangement, hvilken energi og varme, jeg fik ud af det. Jeg opdagede, at andre oplevede samme utryghed og smerte som jeg, men samtidig blev jeg enormt inspireret af alle de små og store sejre, vi alle også opnår i sådan et forløb.

At kunne være ildsjæl for sådant et projekt giver bare så fantastisk god mening for mig og min livssituation nu.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for, at folk omkring mig skal have det godt. Jeg brænder for at være til hjælp og gavn for andre. Personligt brænder jeg for at udvikle mig som menneske og pædagog. Jeg arbejder hele tiden på at skabe indhold og gode oplevelser i mit liv. 

Har du et særligt talent?
Jeg er altid klar med en krammer eller et lyttende øre til dem, som har brug for det. Derudover bager jeg nogle utrolig lækre og desværre alt for vanedannende kager. Og så svinger jeg altså ret så formidabelt til det der madlavning.


CARINA. ILDSJÆL I ROSKILDE. 
Hvem er du?

Jeg hedder Carina (f. 1993). Jeg fik konstateret lymfekræft i juni 2013. Diagnosen kom efter otte måneder, hvor jeg var konstant syg, på pencillin og tabte mig 15 kg. Jeg har fået otte omgange kemo og 20 gange stråler. Jeg blev erklæret kræftfri i januar 2014.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?

En sygeplejerske fortalte mig om Ung kræft, da jeg var indlagt. Men på det tidspunkt var jeg ikke klar til at møde andre unge med kræft, så det var først, da jeg havde én kemobehandling tilbage, at jeg havde overskuddet og ikke mindst turde tage med til et Ung kræft-arrangement. Og for første gang i lang tid slappede jeg af og var mig selv. Jeg blev bidt af det fantastiske fællesskab og har været en del af Ung kræft lige siden.

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for at udvikle mig personligt og fagligt. Jeg elsker at prøve nye ting og rykke mine grænser. Jeg har blandt andet været ude at klatre med de andre i Ung kræft. Jeg skal lige love for, at det var grænseoverskridende. Og så prøver jeg hele tiden at nyde livet og få det bedste ud af det. 

Har du et særligt talent?

Jeg er god til at tænke på andre og lægge et øre til, hvis nogen har brug for det. Og så elsker jeg et godt grin og hjælper gerne med at sætte den gode stemning.

KONTAKT UNG KRÆFT ROSKILDE
ungkraeftroskilde@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT SKIVE


Jannie

JANNIE. GRUPPELEDER I SKIVE

Hvem er du?

Jeg er 33 år og bor sammen med min mand og to drenge. Jeg læser på psykomotorikuddannelsen og forventer at blive færdig i 2019. Jeg har også arbejdet som bygningsmaler, men måtte droppe det pga. en rygskade.
I 2009 fandt jeg et modermærke på højre læg, som virkede lidt underligt, men lægen syntes, det så helt fint ud. Først efter flere læge- og hudlægebesøg krævede jeg selv at få det fjernet, og først dér viste det sig at være modermærkekræft. Jeg blev opereret, hvor de fik fjernet det hele. Efterfølgende har jeg gået til kontrol i fem år.

Hvorfor er du engageret i Ung Kræft?

Jeg havde aldrig hørt om Ung Kræft, før gruppen i Skive skulle dannes. Jeg må indrømme, at jeg i starten var lidt betænkelig. Nu var det jo så længe siden, jeg havde haft kræft, og jeg havde aldrig rigtig følt mig syg, fordi jeg kom ”hurtig ind og hurtig ud” og uden kemo og stråler. Jeg følte, at min kræft var sådan lidt ”snyd”, og at andre havde mere brug for gruppen end mig. Men jeg tog alligevel med til det første møde, og det har jeg ikke fortrudt siden. Det er meget givende at være sammen med så fantastiske og seje mennesker, men kan også være hårdt at høre alle de historier, som er en del af dem. Men selvom alle historierne/forløbene er forskellige, har vi alle det til fælles, at vi har hørt ordene: ”Du har kræft.”

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for, den jeg er, og det jeg laver. Og så brænder jeg for mit studie, min familie og min ”nye familie” i Ung Kræft. Jeg vil gerne gøre en forskel for andre unge med kræft, men er også sikker på, at arbejdet i Ung Kræft vil give mig rigtig meget personligt.

Hvad kan man kontakte dig om?

Du kan kontakte mig om ALT. Desværre ved jeg ikke alt, men til gengæld vil jeg gøre alt for at finde frem til den hjælp eller de svar, du søger. Eller mangler du blot én et at snakke med og læsse af på, så er jeg der altid til at lytte.

Har du et særligt talent? –hvis ja, hvad er det?
Ha ha… Nu ved jeg ikke, om man kan kalde det et talent, men jeg har for nyligt fundet ud af, at jeg kan nogle tricks med mine tæer. Derudover er jeg meget omsorgsfuld og god til at lytte.


Pernille

PERNILLE. ILDSJÆL I SKIVE

Hvem er du?
Jeg hedder Pernille (f. 1994). Jeg er uddannet kontorassistent, men valgte efterfølgende at tage en HF. Jeg blev student i sommeren 2016 og havde en plan om, at jeg ville læse videre. Men efter dét jeg har været igennem, har jeg fundet ud af, at jeg vil noget andet. Hvad det skal være, ved jeg ikke endnu. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg fik i december 2015 konstateret brystkræft og har været igennem operationer, kemo- og strålebehandlinger. Fordi min knude var hormonfølsom, er jeg nu i anti-hormonbehandling. Inden Skive-gruppen blev til, deltog jeg i Ung Kræft Herning, og det var så livsbekræftende at møde andre unge i samme båd som mig. I Ung Kræft er der plads til det hele. Jeg vil gøre mit for, at Ung Kræft fortsætter med at udvikle sig, så at vi kan få denne fantastiske mulighed udbredt til alle unge med kræft. Ung Kræft er en gruppe, som ingen vil være medlem af, men som man alligevel holder så meget af.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være med til at gøre en forskel. Jeg brænder for at støtte unge med kræft, lige dér hvor de er i deres forløb og give dem et rum, hvor de kan være sig selv.

Hvad kan man kontakte dig om?
Du kan kontakte mig om alt, hvad der lige falder dig ind. Det kan være rigtig rart at dele tankerne med én, der har stået i samme situation. Ikke to kræftforløb er ens, men man kan lære meget af at være der for hinanden og udveksle erfaringer.

Har du et særligt talent? Hvis ja, hvad er det?
Talent er måske så meget sagt. Men i hvert fald har jeg et stort omsorgsgen og er god til at lytte. Jeg sætter en ære i at kunne hjælpe andre, så du skal ikke holde dig tilbage, hvis du har noget på hjerte, du gerne vil snakke om.
Jeg glæder mig til at møde dig!

KONTAKT UNG KRÆFT SKIVE
ungkraeftskive@gmail.com 
FIND OS PÅ FACEBOOK

UNG KRÆFT VEJLE

UNG KRÆFT ÅRHUS


Malene

MALENE. GRUPPELEDER I ÅRHUS

Hvem er du?
Jeg hedder Malene. Jeg arbejder pt. ved hjemmeplejen og starter forhåbentlig på sygeplejerskeuddannelsen til august. Jeg fik konstateret kræft i nyren i 1998 og fik den fjernet. I 2003 fik jeg et tilbagefald. Jeg har fået både kemo og stråler. 

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Jeg havde kræft som barn og husker derfor ikke særlig meget fra den gang, men da jeg blev ældre og hørte om Ung kræft gennem en veninde, var der ting der pludselig gav mere mening. Der var mennesker, der forstod hvilken betydning, det havde haft trods det, at det var mange år siden. Ung kræft er stedet, hvor man kommer, som man er. Stedet hvor der er plads til grin og hygge, men også det alvorlige. Der er et sammenhold som ingen andre steder.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at være den bedste udgave af mig selv, og det er jeg, når jeg ved, at dem omkring mig har det godt. Jeg brænder for at være der for andre og give dem et frirum, hvor der kan snakkes om stort og småt såvel som alvorlige ting.

Hvad kan man kontakte mig om?
Lige det, man har lyst til. Det behøver ikke være sygdoms relateret, og det kan være en snak om alting og ingenting.

Har du et særligt talent?
Jeg er god til at favne mange mennesker, og jeg er god til lytte til dem.

Michelle

MICHELLE. ILDSJÆL I ÅRHUS.

Hvem er du?
Mit navn er Michelle. Jeg er 28 år og bor sammen med min kæreste, vores søn på et år og vores lille hund. Jeg arbejder i socialpsykiatrien og er under uddannelse som SSA. Jeg fik konstateret modermærkekræft i december 2014, og sidenhen er jeg blevet opereret lokalt for det 9 gange.

Hvorfor er du engageret i Ung kræft?
Fordi Ung kræft har gjort så meget for mig siden, jeg blev syg. Gruppen giver mig et frirum, hvor jeg bare kan være mig med sygdom og alt andet. Der er altid nogle at snakke med, som forstår, hvad sygdommen kan gøre ved en. Og så er det bare en flok helt fantastiske mennesker, som jeg hygger mig rigtig meget med.

Hvad brænder du for?
Jeg brænder for at kunne nyde livet. Jeg brænder for, at folk skal have det godt, selvom de står i en ændret livssituation. Jeg brænder for et godt sammenhold og for at skabe nogle oplevelser i livet.

Hvad kan man kontakte dig om?
Du er hjertens velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for at læsse af. Hvis du har brug for at snakke, eller hvis du bare har brug for en, som lytter. Så vil jeg gøre alt i min magt for at hjælpe dig videre i gruppen.

KONTAKT UNG KRÆFT ÅRHUS
ungkraeftaarhus@gmail.com
FIND OS PÅ FACEBOOK