Opgaver om brystkræft

Her finder du eksempler på projektopgaver om brystkræft. Det er elevernes helt egne ord om deres projektforløb.

Brystkræft

Find viden og fakta om brystkræft på sundskole.nu: Brystkræft

De uddrag fra f.eks. opgaver og PowerPoints, du finder her, er også elevernes egne. Derfor tager vi ikke ansvar for, hvis der måske er fejl eller en forældet statistik, der har sneget sig ind.

Tro, håb og kærlighed Thilde, 9. klasse
Delemne Brystkræft
Fremlæggelse Mundtlig af mig. Jeg brugte mit produkt og viste overhead-billeder.
Produkt
Jeg malede 4 kæmpe store tegninger af først et bryst udenpå, derefter indeni, så med en tumor og til sidst 8 små billeder med bryster, som enten blødte, det ene var mindre end det andet, osv.
Respons Jeg fik 11 og rigtig meget ros.
Det vigtigste vi lærte Jeg lærte så meget, at det er svært at sige.
Gode råd til andre
Find en type kræft at fordybe dig i - det kan let tage overhånd og blive uoverskueligt.
I går - i dag - i morgenAnne og Ditte, 8. klasse
Delemne Brystkræft
Problemstilling Hvorfor brystkræft er et problem, hvem der får sygdommen, hvad brystkræft egentlig er, og hvordan man forebygger sygdommen.
Produkt Som vores produkt valgte vi at lave en reklamesøjle med en masse information om sygdommen. Vi lavede også et stort "Støt brysterne"-armbånd (fra 2006), som vi bandt på øverst på reklamesøjlen. Vi interviewede også en tidligere brystkræft-patient, lavede en artikel ud af det, og brugte tv-klip til vores fremlæggelse.
Fremlæggelse Vi havde valgt mange forskellige måder at præsentere vores opgave på, men samtidig skulle det "hænge sammen". Vi sørgede for at have de forskellige under-emner samlet, så det ikke blev blandet sammen og forvirrende at høre på. Vi havde delt de forskellige ting ud, som vi skulle sige, skiftedes til at fortælle og have vores reklamesøjle i baggrunden.
Respons Vi fik rigtig god respons fra vores lærere og klassekammerater. Lærerne syntes, at vi havde lavet et rigtig godt arbejde, holdt os til vores plan, gjort det simpelt og nemt at forstå. Vores endelige karakter blev 10.
Det vigtigste vi lærte
Vi lærte bl.a. hvor udbredt sygdommen i virkeligheden er. Man går altid og tror, at det aldrig bliver en selv, det går ud over, men det kan ske for alle og enhver. Vi blev overraskede over, hvor mange kvinder der bliver ramt af sygdomme, og hvor lang ventetid, der er på de forskellige sygehuse (en god i dé at have med i projektet).
Gode råd til andre Lav en plan og hold jer til den. Hav ikke for mange bolde i luften på en gang, det giver nemt problemer. Sørg for at de valgte produkter passer sammen og holder sig til jeres emne. Vælg et kreativt produkt, - lav noget anderledes i stedet for det samme som veninderne/vennerne. Tro på jer selv, det skal nok blive godt.
 

Se andres projektemner

Se hvad andre elever har arbejdet med i projektopgaven.

Se andres projektemner


Del dine erfaringer

Har du også lavet en spædende projektopgave, og har du lyst til at dele den med andre?

 

Så er du meget velkommen til at sende din opgave til:

skolemail@cancer.dk