Temadagen henvender sig til elever i 4-7 klasse.
Samarbejde, tilegne sig viden om mad, smag, sundhed og opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og forskellige råvarer. Undervisningen opfylder kompetencemålet i madkundskab fra Undervisningsministeriet:
Målet er at lave to sammenlignelige produkter - et med fuldkorn og et uden. Se forslag til opskrifter:
Giv eleverne en kort introduktion til, hvad fuldkorn er og hvilke egenskaber, fuldkorn bidrager med. F.eks. indeholder fuldkorn mange gode vitaminer, mineraler og kostfibre. Fuldkorn mætter godt, bidrager med energi og mindsker risikoen for kræft i tyk- og endetarm. Læs mere om fuldkorn:
Herefter følger en kort gennemgang af dagens program.
Klassen deles i fire grupper. Hver gruppe får udleveret en opskrift. To grupper får til opgave at lave et fuldkornsprodukt, mens de to andre grupper skal følge en opskrift uden tilsat fuldkorn.
Eleverne tilbereder med hjælp og vejledning fra deres lærer.
Når maden er tilberedt samles klassen. Her smager hver elev på de fire forskellige produkter. Skab en dialog med eleverne om, hvilke smagsindtryk de får, når de smager de nybagte pizzaer og muffins med og uden fuldkorn.
Brug Cool Uden Røg om rygning og identitet i undervisningen og deltag i en fotokonkurrence for alle elever i 7.-9. klasse.
Tilmeld din klasse på xit-web.dk/cool
Modtag Kræftens Bekæmpelses nyhedsbrev til skoler, hvor du får ideer til undervisningen og relevante tilbud til lærere og elever.