Undervisningsmaterialer til udskoling

Her kan du finde undervisningstilbud til udskolingen og efterskoler.

Udskoling og efterskoler

OM ALKOHOL: Tværfagligt undervisningsmateriale

OM ALKOHOL giver eleverne indsigt i relevante problemstillinger om unge og alkohol. Materialet er bygget op omkring fagtekster, avisartikler, film, quizzer, opgaver og forsøg. Det skaber en ramme for fordybelse og stillingtagen.

Download materialet


Udskoling og efterskoler

”DIT BARN – DIN ALKOHOLDNING"

Inspirationsmateriale til forældremøder i 7.-9. klasse, hvor unge og alkohol er på dagsordenen. Materialet består bl.a. af en film, et færdiglavet oplæg og en skabelon til en fælles alkoholaftale på klasseniveau. Materialet er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne Fuld af liv.

Download materialet

 


Udskoling og efterskoler

Cool Uden Røg fotokonkurrence

Cool Uden Røg er en fotokonkurrence og et undervisningsforløb for elever i 7.-9. klasse. Gennem diskussioner, øvelser og film sætter Cool Uden Røg fokus på, hvorfor nogle unge begynder at ryge. Deadline er fredag inden efterårsferien og de bedste fotos vinder præmier. 
Læs mere om konkurrencen


Udskoling og efterskoler

Gå op i Røg
Et tværfagligt undervisningsmateriale om rygning til 7.-9. klasser. Der er enkelte øvelser målrettet 5.-6. klasse. Eleverne lærer at forklare sociale mekanismer og samfunds- og helbredsmæssige forhold i relation til rygning. De træner kompetencer til at sige fra, reflektere og til at kunne argumentere for eller imod en sag.

Gå til online materiale og øvelser til download


Udskoling og efterskoler

Fra hellig røg til det rene gift: Et historiemateriale om tobak
I dette undervisningshæfte beskrives tobakkens historie og oprindelse. Hæftet handler desuden om holdninger til tobak gennem tiden - lige fra omkring år 1500, hvor tobakken kom til Europa og frem til i dag.

Download hæftet her


Udskoling og efterskoler

Undervisning om sorg 

En række undervisningsmaterialer der har til formål at støtte og give inspiration til lærere, der ønsker at tage hånd om børn i sorg. De forskellige materialer kan bruges direkte i undervisningen, og beskæftiger sig bl.a. med emner som følelser, tro og sorg.

Download og bestil undervisningsmaterialer


Udskoling og efterskoler

Tag fat og hold fast

Bogen rummer både erfaringer og konkrete forslag fra børn og lærere til, hvordan man kan tage fat på sundheden. Bogen er udgivet af Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse.

Download gratis pdf


Udskoling og efterskoler

Klassens Kalender

Kræftens Bekæmpelse udgiver hvert år en flot kalender til væggen. Klassens Kalender er til eleverne i skolen. Skolen støtter Kræftens Bekæmpelses arbejde, når I køber kalenderen.

Bestil en kalender

Besøg udForsk
Billede fra udForsk som er kræftens bekæmpelses interaktive undervisningsforløb for elever om kræft

Hvad er kræft? Og hvordan fungerer kroppens celler? Tag klassen gratis på opdagelse i cellernes og kræftens forunderlige verden med det interaktive undervisningsforløb udForsk.

Læs om udForsk og book besøg


 

Klassens Kalender 2023/24

Bestil en flot kalender med klistermærker til klasseværelset.

Bestil Klassens Kalender

Tilmeld dig nyhedsbrev

Kuvert med et brev med @.

Modtag Kræftens Bekæmpelses nyhedsbrev til skoler, hvor du får ideer til undervisningen og relevante tilbud til lærere og elever. 

Tilmeld dig nyhedsbrev