Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder og rammer hvert år op mod 5.000 personer i Danmark. Det har Andrea Rudolph selv erfaret. Derfor tager hun del i Expedition Pink Ribbon, som krydser indlandsisen på Grønland, for at sætte fokus på brystkræft og indsamle bidrag til brystkræftforskning. Andrea deltager selv i den sidste del af expeditionen i Grønland.

Vær med til at støtte Andreas indsamling til brystkræft forskning - Din støtte kan gøre en stor forskel for brystkræftramte og deres pårørende.

Støt med betalingskort og SMS

Andrea har startet en online indsamling til fordel for brystkræftsagen. Støt indsamlingen med et valgfrit beløb via betalingskort eller med 150 kr. via SMS. Når du støtter indsamling, støtter du brystkræftforskning.

Støt via MobilePay

Støt Andreas Expedition Pink Ribbon og brystkræftforskning med et valgfrit beløb via MobilePay på 306090.

Støt Andreas indsamling via Facebook

Andrea har også startet en Facebook indsamling. Støt indsamlingen med et valgfrit beløb. Når du støtter indsamlingen, støtter du brystkræft forskning.

Bryd tavsheden

Andrea opfordrer til at bryde den tavshed, som man kan opleve som kræftfri. Det bedste er, at omgivelserne bliver ved med at stille spørgsmål.

Lyt til din krop

Kan man lære noget af at have kræft? Andrea fortæller, hvad hun har lært af sit sygdomsforløb og om kunsten at lytte til sin krop.

Kræftfri, men ikke rask

Andrea mener, at vi skal være gode til at tale om senfølger og alle de usynlige ting, der kan fylde, når man er kræftfri.

Expedition Pink Ribbon

I maj starter Expedition Pink Ribbon, hvor fire tidligere brystkræftramte kvinder, sammen med tre guider, krydser indlandsisen på Grønland. Målsætningen er at sætte fokus på brystkræft og indsamle bidrag til brystkræftforskning. 2. maj afgår flyet fra København til Grønland og 5. maj begynder teamet at gå. Udover at indsamle bidrag, så ønsker ekspeditionens Pink Ribbon-team, med denne ekstreme udfordring, at sætte fokus på vigtigheden af at være fysisk aktiv og minde både mænd og kvinder om, at fysisk aktivitet er forebyggende i flere sygdomshenseender. Ligeledes ønsker teamet, at inspirerer alle til at huske at tjekke sig selv for brystkræft og gå til lægen hvis noget er mistænkeligt. Jo tidligere du opdager forandringer, jo bedre står du stillet i kampen mod brystkræft. 

Ekspedition Pink Ribbon er fast besluttet på at gøre, hvad de kan for at støtte kampen mod brystkræft og har sat et samlet mål om at indsamle ikke mindre end 2,5 millioner kroner, som skal gå ubeskåret til brystkræftforskning.  Netop forskning står disse kvinder meget nært, når det gælder indsamling. Det skyldes at en af de primære grunde til, at de overhovedet er i stand til at udføre denne mission, er, at de har modtaget den nyeste og bedste behandling for deres specifikke type brystkræft, takket være forskning. Nu vil de gerne være med til at give tilbage, så den positive udvikling, inden for området, kan forsætte så behandlingen kan blive yderligere forbedret.

Expedition Pink Ribbon deltagere:

Silje Løkeng, Projektleder og initiativtager. Andrea Elisabeth Rudolph, Inequ Maja Holm, Lisa Sund, team members.  Liv Arnesen, Cecilie Skog, Kjersti Buaas, Mentors.

Læs mere om Expedition Pink Ribbon 

Følg deltagerne på Instagram: @expeditionpinkribbon, @andrearudolph, @inequmajaholm og @sundlisa

Andrea Elisabeth Rudolph

Andrea Elisabeth Rudolph født 1. juli i 1976.

Andrea er dansk tv- og radiovært og stifter og administrerende direktør for Rudolph Care. Hun er gift med Claus Møller Jakobsen og til sammen har de 5 børn. Under sin graviditet med sit ældste barn blev Andrea i 2006 testet som led i en greenpeace-kampagne mod skadelige stoffer i hverdagen. Testresultaterne viste, at hun var den af ​​testpersonerne, der havde de mest skadelige kemikalier i blodet, på trods af at hun var den næstyngste af testpersonerne. Det skræmte hende, og dette blev udgangspunktet for hendes hudplejeserie Rudolph Care. I 2009 lancerede Andrea verdens første Svanemærkede og Ecocert-certificerede skønhedsprodukter, som er designet, udviklet og produceret i Danmark i samarbejde med danske eksperter. Siden da har produkterne høstet mange priser og anerkendelse.

Andrea blev diagnosticeret med brystkræft i februar 2021 og har gennemgået kemoterapi, operation og stråling som en del af sin behandling. Andrea har afsluttet sin behandling og er nu i bedring, og skal derfor være forsigtig og mærke efter i forhold til ikke at overdrive fysiske overanstrengelser. 

Andrea har været modig og har været en rollemodel helt fra starten af hendes sygdomsforløb. Hun har inspireret andre gennem sit behandlingsforløb, ved at dele sin historie på Instagram og hun har allerede indsamlet millioner til kræftforskning. 

Andrea modtog i februar 2023, sammen med Esben Dalgaard, Kræftens Bekæmpelses Hæderspris.

For Andrea har det i mange år været en drøm at krydse indlandsisen, som hun nu kan glæde sig over, går i opfyldelse. Andrea vil selv deltage i den sidste del af ekspeditionen på Grønland fra 26. maj til 5. juni.

Læs "Andrea har sat kurs mod Indlandsisen"

Om Silje Løkeng

Silje Løkeng er projektleder og initiativtager til Expedition Pink Ribbon, hvor 4 tidligere brystkræftramte kvinder samme med 3 guider skal krydse indlandsisen på Grønland til fordel for brystkræftsagen. Turen har til formål at sætte fokus på brystkræft og indsamle bidrag til brystkræftforskning, samt skabe opmærksomhed omkring, hvilken indvirkning både fysisk og mental sundhed har både før, under og efter et brystkræftforløb.

Silje arbejder til daglig som HR Wellbeing Manager i en stor global virksomhed og er tidligere officer i hæren. Hun har studeret økonomi, organisationsledelse, administration og HSE (health, safety and environment). Hun har bred erfaring inden for HSE-området og som rådgiver inden for arbejdsmiljø- og HR-relaterede problemstillinger.

Silje spiller mange roller i sit liv, men den vigtigste har været og bliver mor til Martin og Ida.

Da hun i 2019 fik konstateret brystkræft, blev hendes liv meget udfordrende både fysisk og mentalt. Da hun ramte bunden i julen 2020, besluttede hun at udnytte den viden, hun havde fra et helt livs arbejde med forebyggende målinger. Hun ved, at der en stærk sammenhæng mellem fysisk og mental sundhed, så hun udfordrede sig selv til at gå en vandretur hver dag i 365 dage. Det var på en af ​​hendes skiture oppe i bjergene, at drømmen om at krydse indlandsisen på Grønland begyndte at dukke op.

Den drøm har Silje nu fået gjort til virkelighed.

Brystkræft

Et stigende antal rammes af brystkræft i vesten. Hvert år rammes op mod 5.000 mennesker af brystkræft i Danmark. Det er oftest kvinder der rammes- og netop brystkræft er den hyppigste kræftsygdom blandt kvinder i Danmark. Ca. 25% af alle kræfttilfælde blandt kvinder er brystkræft. Danske kvinders ændrede livsstil gennem de senere årtier har øget risikoen for udvikling af brystkræft. Men der er flere væsentlige forhold, der har indflydelse på udviklingen af brystkræft end vores livsstil. Hormoner (østrogen) kan nemlig også spille en afgørende rolle, men også arvelighed, arbejdsforhold og om man får børn, hvor mange og i hvilken alder kan bl.a. også have en betydning for risikoen for at udvikle brystkræft. Derudover stiger risikoen for at få kræft i takt med alderen. Og i takt med at vi generelt bliver ældre og ældre, er tallet for brystkræftpatienter ligeledes stigende.

Forskning kan hjælpe os til at få mere viden om sygdommen og hvordan vi skal behandle den. Men det kan også bidrage til at gøre os klogere på hvordan vi kan forebygge brystkræft. Vi ved, at det er vigtigt at være fysisk aktiv og motionere, at undgå overvægt og begrænse alkoholindtag. Dertil er det altid godt at tjekke sin krop, mærke efter og gå til lægen hvis du mærker en knude eller forandringer.

Læs om Støt Brysterne
Læs om brystkræft
Læs om årsager til brystkræft

Kontakt

Har du spørgsmål i forbindelse med Expedition Pink Ribbon og Andreas indsamling?