Gå til sygdomsliste

Bøger om at have et barn med kræft

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelserne om dem er hentet fra bøgernes forlag. Bøgerne har ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.

Du kan finde de fleste bøger på www.bibliotek.dk


Bøger om at have et barn med kræft

Rikke Folm Berg
Når et barn får kræft - en håndbog til forældre med kræftsyge børn

2018. Forlag: Turbine

Bogen giver et indblik i, hvad det vil sige at være forælder til et kræftsyg barn. Den giver gode råd fra dem, der har prøvet det, til dem der står over for det ud fra interviews med familier, der har prøvet det, samt eksperter, der arbejder i felten. Bogen indeholder desuden praktiske skabeloner til breve, rengøringsplaner, aftaleskemaer mv. 


Bøger om at have et barn med kræft

Fälling, Jakob
Aldrig alene

2015. Forlag: LyLe

Hvad ville du gøre, hvis din søn blev ramt af en uhelbredelig kræftsygdom? Det spørgsmål blev aktuelt for Jørn Meinertsen på Langeland, da hans 19-årige søn fik konstateret lymfekræft i et særligt fremskredent stadie.


Falkenberg Rasmussen, Dorte
Kemoland

2012. Forlag: INDBLIK

Hvad stiller man op, når ens baby pludselig får konstateret kræft? I Kemoland skildrer Dorte sin datters kemoforløb, og hvordan familiens hverdag påvirkes af sygdommen.


Bøger om at have et barn med kræft

Ringdahl, Ola
Kræft på nært hold

2016. Forlag: Karakter

Bogen handler om det at være pårørende til en kræftsyg, samtidigt med at skulle håndtere ens egen uvished, bekymringer, stress og sorg over alt det, der sker. Kræftens Bekæmpelses tidligere formand, Dorthe Crüger, har skrevet bogens forord.


 

Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Sebastian besøger kræftafdelingen

Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.


Hvis du er lærer, pædagog eller sundhedsprofessionel

Find viden og gode råd til, hvordan du kan hjælpe børn, der mister en nær pårørende eller oplever alvorlig sygdom i familien.

Projekt OmSorg