Hvilke sociale konsekvenser har kræft for børn senere i livet? Det skal et forskningsprojekt afdække for at hjælpe og støtte de ca. 3.400 børnekræftoverlevere mellem 18-39 år til det bedste liv efter kræft. Forskning er ét af i Kræftens Bekæmpelses tre hovedformål, og du støtter bl.a. dette forskningsprojekt med din støtte til Kræft er ikke for børn.
Projektet består af to undersøgelser:
1. Betydningsfulde relationer: Hvilke relationer er de mest betydningsfulde for børnekræftpatienter og deres familier? Denne undersøgelse skal se på, hvordan familier med børnekræft bruger relationerne for at klare sig igennem de svære forløb med kræftbehandling.
2. Sociale konsekvenser: Hvordan påvirker det børnenes sociale liv, at de har haft kræft tidligt i livet? Undersøgelsen fokuserer både på psykiske og fysiske senfølger, som kan påvirke børnenes sociale liv.
Børnekræftfamiliernes viden skal styrke sundhedsvæsnet.
Den erfaring, som børnekræftpatienters, børnekræftoverlevere og deres familier har kan bruges til at forbedre oplevelsen for de familier, som bliver berørt af kræft.
Den nye viden skal videreformidles til pædagoger, lærere, sundhedspersonale og socialrådgivere mv. for at klæde fagpersonalet bedre på til at støtte familierne.
Samlet skal projektet forbedre vilkårene for de godt 200 børn og familier, der hvert år kæmper med børnekræft.
Læs også: Forskningsprojekt skal skabe mere individuel behandling og sikre et godt liv efter kræft