Ironman for en kræftfri fremtid

De to venner Patrick Harboe og Nabil Mahallati satte sig for at træne op til og gennemføre en ironman i 2019. Det er ikke bare for deres egen skyld, at de har brugt timevis på at cykle, løbe og svømme, men for at gøre en forskel. De ville vise deres respekt og sætte fokus på alle kræftramte og deres pårørende samtidig med, at de samlede ind til Kræft er ikke for børn.

26-årige Patrick og 24-årige Nabil ved begge, hvordan det er at have kræft tæt inde på livet. Patricks far har fået konstateret uhelbredelig kræft i hjernen. Nabil har mistet sin mormor og farmor til kræft, og hans mor har været til undersøgelse for en knude i brystartet. Knuden viste sig heldigvis at være godartet. For både Patrick og Nabil har der været mange nye tanker og følelser at forholde sig til som pårørende. 

”Jeg har tre yngre brødre, min mor og min far, og selvom jeg er 26 år, så er det meget svært at forklare, hvor ked af det jeg egentligt bliver, når jeg kommer til at tænke på, at min far har kræft,” siger Patrick. 

”Den ventetid, der er, når man venter på svar fra lægen, er utrolig hård. Når man aldrig har tænkt på, at man skulle miste en person tæt på sig - sin mor - og når ens idol bliver dødelig, så er den følelse, der rammer en, helt ubeskrivelig, derfor vil vi gerne skabe mere opmærksomhed omkring kræftramte og pårørende,” fortæller Nabil. 

I forbindelse med Patrick og Nabils benhårde træning op til IRONMAN Copenhagen 2019 den 18. august startede de en indsamling ”Kampen for en kræftfri fremtid”, hvor pengene går til Kræft er ikke for børn. Seje Patrick og Nabil gennemførte begge IRONMAN Copenhagen 2019.