Patrick gennemfører ironman for at bekæmpe kræft

Patrick træner til og gennemfører flere ironman løb for at samle ind til Kræft er ikke for børn.

Patrick Harboe er 29 år gammel, og han har igennem tre år samlet ind til ’Kræft er ikke for børn’ ved at træne og gennemføre flere ironman. Motivationen er klar. Ved den første ironman i 2019 var træningen et frirum, mens Patricks far var dødelig syg af kræft. Samtidig løb Patrick også  for sin far.
’Det var hårdt at se familiemedlemmer være så kede af det, så hvis jeg kunne gøre en forskel – måske bare en lille - så andre kunne smile lidt af det, så var det godt ’, siger Patrick og fortsætter; ’Min far fik lov at opleve det - jeg gjorde det for ham. Min far var lidt med på elcykel på nogle af træningsturene.’ 

Patricks far gik desværre bort tre uger efter Patricks første ironman. ’Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på ham. Jeg havde et nært forhold til ham. Anden gang jeg gennemførte, var det hårdt. For sidste gang jeg stod der, var min far der’, fortæller Patrick. Patrick har trænet og gennemført ironman med både sin nære ven Nabil og siden sammen med sin onkel. I år skal Patrick gennemføre med fire kammerater, og samler fortsat ind til kræftsagen.

Patrick har også nogle gode indsamlingstips:  ’Da Nabil og jeg startede med ironman i 2019, lavede vi en facebookside, hvor vi bad om støttebeløb. Siden har vi fået virksomheder til at sponsere beløb mod at få logoer på dragten til både træningen og selve løbet, eller de har doneret penge for hver kilometer, vi cykler til weekendens træning,’ fortæller Patrick. 

Kræftens Bekæmpelse ønsker Patrick held og lykke med ironman og træningen fremover og er taknemmelig for de store indsamlinger, Patrick og hans kammerater har doneret til sagen gennem årene.