Mød børnene og de unge

Silas og hans mor var blevet væk fra hinanden, da kræften ramte

Silas er tretten og træt af sin mor, Heidi. Hun arbejder for meget og er ikke nok til stede. Heidi har for kort tid siden overtaget jobbet som skoleleder på en friskole, der er i økonomisk krise. Kombinationen af teenagedreng og fortravlet alenemor slår gnister. Skænderierne fylder mere og mere i det lille hus på landet, hvor heste, høns og fri natur egentlig burde danne de perfekte rammer for det gode liv. Pludselig bliver Silas ramt af kræft - en aggressiv form for leukæmi, der ikke alene sidder i blodet, men også i hans bryst. Det er mere end kritisk, men hvor svært bliver det for mor og søn at finde hinanden igen?

Den bedste dag i Nohrs liv var også en af de værste

Forestil dig en dreng, der lige knap er fem år. Drengen har kræft. De næste 758 dage ved han præcis, hvor meget kemo han skal have, og hvornår det skal ske. Han ved, hvor mange piller han skal spise, og hvor mange undersøgelser han skal igennem. Han er syg, så det gør ondt i hele hans lille krop. Medicinen giver ham kvalme døgnet rundt. Drengen er på hospitalet, hvor han næsten er isoleret. Han må kun være sammen med én voksen ad gangen. Ingen lillebror, ingen venner, ingen familie, for corona har lige lagt landet øde. Forestil dig så, at han siger: Mor, den her dag har bare været den bedste dag i mit liv!”

Robot bygger bro mellem børn med kræft og deres klassekammerater

Børn med kræft kan bevare tilknytningen til deres skoleklasse ved hjælp af en robot, som står i klassen, og som de kan logge på hjemmefra. Det viser de foreløbige resultater af et forskningsprojekt på Rigshospitalet, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 11-årige Tirsah er et af de børn, der er med i projektet.

At spille er at leve, hvis du spørger Oliver

”Sid dog ikke der og hæng foran skærmen. Gå ud og leg med dine venner.” En klassisk kommentar, men hvad siger du, når din 7-årige har fået kræft og ikke kan gå ud? Pludselig er Fortnite, CS:GO og Minecraft den livline til venner og omverden, der gør en svær sygdom til at komme igennem. Måske den eneste chance for at være del af et fællesskab, hvor kemo, kitler og kirurgi ikke dominerer hverdagen. Siger du stadig nej?

Professionel stjerne fra esport tjekker ind i kampen mod kræft

Han er kendt som dupreeh. Hans game name, som en af verdens bedste pro’s i Counter-Strike nogensinde. I ti år har danskeren været i den absolutte top af en sportsgren, der vokset eksplosivt. I dag er han en af stjernerne på det franske esportshold Team Vitality – men han er mere end det: Mød den første faste ambassadør for kampagnen ’Kræft er ikke for børn’ - og hør, hvorfor hans fars lange kamp mod kræft inspirerer Peter Rothmann Rasmussen til at tage den udfordring op. Blot få måneder, inden han selv skal være far for første gang.

Pink power på en skræddersyet Kawasaki ZXR 400

Anna-Maria Barse var to år, da hun fik konstateret kræftsygdommen neuroblastom, som hun overlevede mod alle odds. Hun har siden levet med utallige skavanker og senfølger. Men trods dét og en højde på blot 150 centimeter giver den i dag 40-årige skrædder den stadig gas – særligt når hun suser af sted på sin sænkede Kawasaki ZXR 400.

At dele Johans sygdom handler ikke om at få likes

”Måske skulle du hellere tage og passe dit syge barn end at jagte likes på Instagram.” Gry vidste godt, at det ville være en af reaktionerne, da hun valgte at fortælle om sin søn Johans kræftforløb på nettet. Når hun - lige som mange andre forældre - alligevel gør det, er det ikke i en jagt på popularitet. Det handler derimod om lige dele terapi og praktik. Men mange dømmer hurtigt, selv om de ikke har prøvet at holde deres syge barn i hånden gennem en kemobehandling.

Søstrene Løvehjerte kommer fra Bornholm

Ingrid er en robust lille 5-årig pige, der aldrig er syg. Alligevel får hun det skidt en dag i oktober. Efter 7 dramatiske døgn er diagnosen klar: Leukæmi. Ingrid kommer i behandling langt fra Bornholm, hvor hun bor med far, mor og lillesøster Edith. Et hårdt år senere kommer hun hjem. Kræftfri og på vej tilbage til et normalt liv. Alle er samlet, og om lidt er det jul. Så bliver lillesøster Edith syg, og det gør hendes mor bekymret. Meget bekymret. Men hendes bange anelser er naturligvis helt hen i vejret, ikke?

”Jeg tvinger mig selv til at se alt det positive”

14-årige Catharina har haft kræft det meste af sin barndom. Det er en barsk omgang – men alligevel skriver hun hver aften en liste med alt det gode, der sker i hendes liv. Og den er heldigvis lang.

Sorgen over Lærkes død er blevet en del af livet

Lærke var kun 8 år, da hun selv var med til at beslutte, hvem der skulle bære hendes kiste. Hun vidste, hvad der skulle ske den dag, hun døde af en kræftsvulst i hjernen og efterlod et dybt savn hos alle omkring sig. Hendes søster, der kun er et år ældre. Hendes bror, selv om han først blev født et år efter hendes død. Hendes forældre, Thomas og Line, der på én gang skal sørge og være stærke. Og hendes veninde, der har sit eget hjørne til blomster på Lærkes grav. Både sorgen og kærligheden lever, men med mange forskellige udtryk.

Om det sjældne hepatoblastom og den modige Vitus

På forhånd lignede den obligatoriske 2-års lægeundersøgelse ren rutine. Lille Vitus havde lidt mere mave end de fleste og svedte, når han sov, men virkede ellers glad og frisk. Få dage efter var han i kemoterapi og på vej mod en operation, der fjernede 65 % af hans lever. Hepatoblastom er en kræftsygdom hos børn, der kun rammer ganske få. Derfor var det ikke uden grund, at Vitus og hans forældre følte sig næsten alene i verden, da de fik diagnosen.

Støt via betalingskort

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver ramt af kræft.

Hver en krone gør en forskel.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 33 24 53.

For 375 kr. giver du fx. en test af et nyt kræftlægemiddel i et celleeksperiment.

Støt via sms

Sms BARN til 1422 og støt med 100 kr.

En let og hurtig måde at give de berørte børn håb.

Opret din egen onlineindsamling

Start din egen online indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte børn ramt af kræft.

Kræft er ikke for børn Støt nu