Mød børnene og de unge

Et donormatch var Hugos eneste chance for at overleve kræften

Hugo er en lille elskelig charmebøf på 3 år. Han er også smaskforkælet, fordi han har kræft og skal bo på hospitalet. Det sørger hans to mødre og storesøster Hanna for. Altså lige bortset fra de dage, hvor Hanna VIRKELIG har fået nok af ham, fordi han er så… forkælet! Hans to mødre er ikke kærester mere, men de bor stadig sammen. Også selv om hans ene mor har fået en ny kæreste for et par år siden, og hans anden mor dater en sød mand, hun lige har mødt på Tinder. Lyder det lidt indviklet… ikke, hvis du spørger Hugo.

Da Oscar tissede blod, kom Manchester United til undsætning

Wilms tumor er navnet på en kræftform i nyrerne, som ramte Oscar, da han var 5 år. For at blive rask har han gennemgået en hård kemokur og fået fjernet en nyre. På én gang har han været indlagt og indespærret, for han var syg, da corona var værst. Selvom det begynder med en alvorlig kræftsygdom, handler Oscars historie ikke om, hvor galt det kan gå. Den handler om, hvor heldig du kan være. Især når du har Ronaldo og de røde djævle fra Manchester United på din side.

”Dino-ægget” kaldte Albertes papfar hende, da hun tabte håret

Da 9-årige Alberte får sin kræftdiagnose, forklarer lægerne hende, at det er hendes blod, der er sygt. Noget i blodet får hende til at have det rigtig dårligt. Hendes mor, Kirstine, lytter med. Hvid i ansigtet af angst og bekymring. Lægens velmente forklaring er nok det mest uhyggelige, hun nogensinde har hørt, og mod sin vilje begynder hun at græde. Alberte sidder grå, udmattet og med kvalme ved siden af. Kigger på hende, aer hende blidt på kinden og siger: - Nåårhh mor, du skal ikke være ked af det. Jeg har i det mindste ikke brækket et ben.

Silas og hans mor var blevet væk fra hinanden, da kræften ramte

Silas er tretten og træt af sin mor, Heidi. Hun arbejder for meget og er ikke nok til stede. Heidi har for kort tid siden overtaget jobbet som skoleleder på en friskole, der er i økonomisk krise. Kombinationen af teenagedreng og fortravlet alenemor slår gnister. Skænderierne fylder mere og mere i det lille hus på landet, hvor heste, høns og fri natur egentlig burde danne de perfekte rammer for det gode liv. Pludselig bliver Silas ramt af kræft - en aggressiv form for leukæmi, der ikke alene sidder i blodet, men også i hans bryst. Det er mere end kritisk, men hvor svært bliver det for mor og søn at finde hinanden igen?

Den bedste dag i Nohrs liv var også en af de værste

Forestil dig en dreng, der lige knap er fem år. Drengen har kræft. De næste 758 dage ved han præcis, hvor meget kemo han skal have, og hvornår det skal ske. Han ved, hvor mange piller han skal spise, og hvor mange undersøgelser han skal igennem. Han er syg, så det gør ondt i hele hans lille krop. Medicinen giver ham kvalme døgnet rundt. Drengen er på hospitalet, hvor han næsten er isoleret. Han må kun være sammen med én voksen ad gangen. Ingen lillebror, ingen venner, ingen familie, for corona har lige lagt landet øde. Forestil dig så, at han siger: Mor, den her dag har bare været den bedste dag i mit liv!”

Robot bygger bro mellem børn med kræft og deres klassekammerater

Børn med kræft kan bevare tilknytningen til deres skoleklasse ved hjælp af en robot, som står i klassen, og som de kan logge på hjemmefra. Det viser de foreløbige resultater af et forskningsprojekt på Rigshospitalet, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 11-årige Tirsah er et af de børn, der er med i projektet.

At spille er at leve, hvis du spørger Oliver

”Sid dog ikke der og hæng foran skærmen. Gå ud og leg med dine venner.” En klassisk kommentar, men hvad siger du, når din 7-årige har fået kræft og ikke kan gå ud? Pludselig er Fortnite, CS:GO og Minecraft den livline til venner og omverden, der gør en svær sygdom til at komme igennem. Måske den eneste chance for at være del af et fællesskab, hvor kemo, kitler og kirurgi ikke dominerer hverdagen. Siger du stadig nej?

Professionel stjerne fra esport tjekker ind i kampen mod kræft

Han er kendt som dupreeh. Hans game name, som en af verdens bedste pro’s i Counter-Strike nogensinde. I ti år har danskeren været i den absolutte top af en sportsgren, der vokset eksplosivt. I dag er han en af stjernerne på det franske esportshold Team Vitality – men han er mere end det: Mød den første faste ambassadør for kampagnen ’Kræft er ikke for børn’ - og hør, hvorfor hans fars lange kamp mod kræft inspirerer Peter Rothmann Rasmussen til at tage den udfordring op. Blot få måneder, inden han selv skal være far for første gang.

Pink power på en skræddersyet Kawasaki ZXR 400

Anna-Maria Barse var to år, da hun fik konstateret kræftsygdommen neuroblastom, som hun overlevede mod alle odds. Hun har siden levet med utallige skavanker og senfølger. Men trods dét og en højde på blot 150 centimeter giver den i dag 40-årige skrædder den stadig gas – særligt når hun suser af sted på sin sænkede Kawasaki ZXR 400.

At dele Johans sygdom handler ikke om at få likes

”Måske skulle du hellere tage og passe dit syge barn end at jagte likes på Instagram.” Gry vidste godt, at det ville være en af reaktionerne, da hun valgte at fortælle om sin søn Johans kræftforløb på nettet. Når hun - lige som mange andre forældre - alligevel gør det, er det ikke i en jagt på popularitet. Det handler derimod om lige dele terapi og praktik. Men mange dømmer hurtigt, selv om de ikke har prøvet at holde deres syge barn i hånden gennem en kemobehandling.

Støt via betalingskort

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver ramt af kræft.

Hver en krone gør en forskel.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 33 24 53.

For 375 kr. giver du fx. en test af et nyt kræftlægemiddel i et celleeksperiment.

Støt via sms

Sms BARN til 1422 og støt med 100 kr.

En let og hurtig måde at give de berørte børn håb.

Opret din egen onlineindsamling

Start din egen online indsamling og bed dit netværk om hjælp til at støtte børn ramt af kræft.

Kræft er ikke for børn Støt nu