Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Frivillige samlede 32,4 millioner kroner ind til kræftsagen

08-04-2018
Danskerne var igen yderst gavmilde over for Kræftens Bekæmpelse under Landsindsamlingen i går. Over 25.000 frivillige gik fra dør til dør og samlede 32,4 mio. kr. ind til arbejdet med at bekæmpe kræft. Det store engagement og den folkelige opbakning gør et kæmpe indtryk.
Foto af Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen glæder sig over det flotte indsamlingsresultat. FOTO: Tomas Bertelsen

Søndag den 8. april var en fantastisk dag. Solen skinnede, og tusinder af frivillige besøgte danskerne for at samle ind. Direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, er imponeret over danskernes støtte.

- Vi er dybt taknemmelige og rørte over den enorme folkelige opbakning. Det gør et kæmpe indtryk, at så mange danskere valgte at bruge deres søndag på at samle ind til kræftsagen, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

Over 25.000 frivillige var på gaden med indsamlingsbøtter. De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel. Hver gang, der samles 100 kroner ind, går 61 kroner til forskning, 20 kroner til patientstøtte, 16 kroner til forebyggelse og tre kroner til administration.

Få flere facts om dagens indsamling

Om landsindsamlingen

Dybt taknemmelig 

- Det er en imponerende indsats, der blev ydet.. Både blandt de mange indsamlere og dem, som har givet et bidrag. Med den støtte, vi får fra befolkningen, kan vi hjælpe de, der rammes af kræft, og vi kan støtte forskningen mod kræft. Det er med til at bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og har et godt liv efter sygdommen, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

Ind til videre er pengene fra indsamlingsbøtterne, sms, MobilePay og donerede beløb fra erhvervslivet talt op. Oveni kommer det beløb, danskerne har givet via girokort, bankoverførsel og sms. Det tælles op senere.

Sidste år blev der på dagen optalt 34,1 millioner kroner, mens det samlede resultat løb op på næsten 35,7 millioner kroner.

Læs hvordan pengene bliver brugt:

Det går din støtte til

Selv om resultatet ligger lidt under sidste år indsamling, er der kun glæde at spore hos Kræftens Bekæmpelse.

-  Vi ved fra tidligere år, at danskerne ikke er så meget hjemme, når det gode forårsvej sætter ind. Samtidig har vi heller ikke hørt fra så mange indsamlere i år. Så det er altså et meget, meget flot resultat alt i alt, og de mange millioner kommer til at gøre nytte. Det er fantastisk godt gået, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

Liveshow på Facebook

For andet år i træk dækkede Kræftens Bekæmpelse landsindsamlingen på Facebook, hvor de to kendte tv-navne Lene Beier og Thomas Skov ledte danskerne gennem et stort liveshow, der kørte hele eftermiddagen. De to værter talte med nogle af de mange indsamlere, og de interviewede forskere, patienter og pårørende. Der blev stillet om til frivillige flere stedet i landet. 

- Det har været helt fantastisk at være rundt i hele Danmark og møde nogle af de fantastiske frivillige. Og det har været dejligt at mærke, at danskerne, trods det gode vejr, har fulgt med på Facebook og delt, liket og kommenterer vores indslag i stor stil, siger Jannick Blaksmark, der er chef for sociale medier i Kræftens Bekæmpelse.

Her forklarer de to værter, hvorfor de støtter kræftsagen:

Lene Beier og Thomas Skov hylder danskerne