Den er til dig, far!

Her kan du se fire små film om teenageres erfaringer med at miste en forælder. 

I filmene fortæller de unge deres historier -  om tiden før og efter deres forælders dødsfald. De beskriver hver især forskellige udfordringer, som de har oplevet i forbindelse med deres forælders død, og viser et sted, som har betydet meget for dem. 

Læs mere om børn og unge i sorg

Find sorggrupper for børn og unge


Mathias, 15 år

Mathias mistede sin far til muskelsvindsygdommen ALS.

"Når jeg savner min far allermest er nok, når jeg skal spille fodbold lige inden en kamp, for så tænker jeg meget på ham. Jeg savner bare, at han er på sidelinjen eller siger: "Mathias, kom nu! Det savner jeg".

00:03:27

Karoline, 15 år

Karolines mistede sin far til selvmord.

"Det er svært at rumme alle følelser, men samtidig har jeg også haft den tanke, at jeg ikke gider at gå rundt og græde hele tiden. Så får jeg ikke noget godt ud af livet. Jeg vil hellere lægge ham på hylden lidt og ikke rigtig tænke på ham - så det ikke er hver dag, at jeg tænker på, hvor meget jeg savner min far".

00:03:37

Marcus, 15 år

Marcus mistede sin far til selvmord.

"I tiden efter min far var død, var der ikke særligt mange af min kammerater eller familie, der var gode til at hjælpe mig med at få det bedre. På min skole var de meget nervøse for at tale om det, fordi de var bange for at såre mig mere. De kiggede bare på mig og tænkte: Han er nok bare lidt ked af det, jeg tror bare, jeg skal lade ham være".

00:03:39


Janice, 15 år

Janice mistede sin far til lungekræft. 

"Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg ikke tror jeg kommer videre. Jeg tror bare jeg lærer at leve med det. Jeg tror bare jeg lærer, at han stadig er der. Han er her bare ikke fysisk. Han er ikke foran mig."

00.03.46

Filmene er produceret af Made By Us og er støttet af Egmont Fonden.