Skip navigation

Musik For Livet

Musik For Livet er en landsdækkende indsamling, hvor der til alle typer musikarrangementer, koncerter og fællessang samles ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med børn og unge ramt af kræft. Brænder du for musik, kan du også være med.

""
""

Musik for sjælen til gavn for børn og unge

Jeres indsats i Musik For Livet er blandt andet med til at skabe bedre behandlings- og støttetilbud for børn og unge, der bliver ramt af kræft. Læs mere om nogle af de projekter, som er støttet af Kræft er ikke for børn her.

Det går pengene til
""

Er I en musikskole? Få alle jeres talenter frem i lyset

Grib chancen for at vise et større publikum, hvad I kan. En støttekoncert giver jer en perfekt anledning til at invitere familie, venner og andre med - eller til at optræde for et nyt publikum.

Alle kan være med - få inspiration her

Har du spørgsmål om Musik For Livet?

Her har vi samlet svar på nogle af de spørgsmål, der oftest dukker op hos interesserede.

Se flere spørgsmål og svar

I 2023 blev Musik For Livet-koncerter, -fællessang og andre musikinitiativer gennemført hen over hele året - og vi håber, at alle, der har været involveret som udøvere og i planlægning af arrangementer, vil hjælpe os med at udvikle indsamlingsaktiviteten.

Vi vil  derfor gerne høre om jeres erfaringer og håber, at nogen af jer har lyst til at dele jeres oplevelser og medvirke i interviews og billeder til siden her - så vi sammen kan inspirere andre.

I 2024 er målet, at Musik For Livet-koncerterne primært foregår i maj-juni. I denne periode vil vi fra Kræftens Bekæmpelse markedsføre Musik For Livet i en lang række medier. Kig i jeres kalendere allerede nu og overvej, om I skal være med i Musik for Livet i maj-juni 2024. Kan det på ingen måde passe, er I selvfølgelig også velkomne til at gennemføre jeres koncerter uden for Musik For Livet-månederne. 

Læs mere om Musik For Livet her

""

Når I afholder et arrangement, vil det primære og det bærende være musikken – både for de udøvende musikere og sangere og for publikum. Arrangementet er samtidig en oplagt mulighed for at støtte børn og unge ramt af kræft. Så vælger I at lade arrangementet være en del af Musik For Livet, starter I med at sende en mail om arrangementet til barn@cancer.dk og oprette en online-indsamling på hjemmesiden her. Og så er det helt op til jer, hvor meget I vil gøre for at samle penge ind. 

I kan koble Musik For Livet på en allerede planlagt koncert eller en ny koncert, og hvor indsamlingen er et supplement til koncertens program, eller indsamlingen kan være hovedformålet. I afgør helt selv, hvor meget indsamlingen skal fylde før, under og efter koncerten. 

Få inspiration og tips til jeres indsamling her

KODA-musiklicens

Når I er arrangører af en koncert eller på anden måde afholder offentlige arrangementer med musik, skal I bruge en musiklicens hos Koda. Når I afholder en Musik For Livet-koncert, har I altså pligt til at indhente den rette licens hos Koda.

I skal være opmærksomme på, at uddannelsesinstitutioner (f.eks. kommuneskoler, privatskoler, musikskoler, gymnasier mv.), som har en abonnementsordning med Koda, der indeholder koncerter, allerede har en gyldig licens til arrangementerne.

Spillesteder, arrangører, musikforeninger og lignende skal blot indberette arrangementerne på normal vis.

I er velkomne til at kontakte Kodas Kundeservice på tlf.: 3330 6380 eller e-mail: kunde@koda.dk for yderligere info om, hvilken licens I skal bruge. 

I er omfattet af Kræftens Bekæmpelses indsamlingstilladelse

Når I afholder Musik For Livet-koncerter, er I omfattet af Kræftens Bekæmpelses indsamlingstilladelse i forhold til at indsamle penge til børn og unge ramt af kræft.

Musik For Livet er en ny indsamlingsaktivitet, der samler glæden ved at udøve og opleve musik og (fælles-)sang og ønsket om at deltage og bidrage i kampen mod kræft som fundament.

Læs mere om Musik For Livet her

""