Skoler og efterskoler - sådan kan I samle ind
At være sammen om et projekt baner ofte vejen til fællesskab. En støttekoncert forener dem, der spiller og synger, men giver også alle andre på skolen noget at samles om og være stolte af. Og så støtter I og jeres publikum med indsamlingen børn og unge, der har kræft inde på livet.
Indsamling for skoler og efterskoler
Nogle gange er det en lærer eller en skoleinspektør, der tager initiativ til en Musik For Livet koncert. Andre gange er det eleverne. Desværre vil mange på en skole blive berørt af kræft. Der er flere elever, der har bedsteforældre med kræft. Nogle oplever også, at en af deres forældre får kræft. Og er det en lærer eller en elev, der får kræft, berører det alle på skolen.
Musik og indsamling skaber sammenhold og fællesskab
Musik og indsamling skaber sammenhold og giver eleverne chancen for at gøre en indsats og bakke aktivt op om kræftsagen. Derfor kan en skolekoncert afholdt som en Musik For Livet koncert både være smuk, festlig og ekstra meningsfuld. Og eleverne – både dem, som elsker musiktimerne og dem, som er knap så musikvante – får en ny forståelse for musikkens værdi.
Med et fælles projekt sætter I samtidig scenen for en diskussion om værdien af en frivillig indsats og skaber gode minder om et stærkt fællesskab blandt eleverne.
Inspiration til Musik For Livet koncerter
- Brug arrangementer, der i forvejen trækker venner og familie til. Fx skolefester, dimission, jul, skolestart eller -afslutning, skolens fødselsdag, forårs- og sommerfester, emnedage
- Overvej koncerter, korsang og fællessange uden for skolen. Fx i kirker, museer, slotsparker, restauranter, cafeer, biblioteker, teatre, biografer, indkøbscentre eller i virksomheder. Det kan også være til større events i idrætsforeninger, spejderklubber og til byfester
- Spil eller syng særlige sange - og giv jeres publikum en ekstra oplevelse til denne særlige koncert
Sammensæt et bredt program, hvor så mange elever som muligt optræder. Måske spiller musiklærerne sammen med de lettere øvede elever, mens resten af klassen synger med eller synger for på fællessange - Inviter kendte eller lokale musikere fra jeres netværk til at optræde med jer
- Brug evt. arrangementet til at ære eller mindes en eller flere personer med kræft
- Brug historien om Musik For Livet aktivt til at skabe omtale - lav et samarbejde med et eller flere lokale medier, fx ugeavis, lokalradio eller lignende
Tilmeld jer Musik For Livet
Tilmeld jer Musik For Livet og skab glæde med jeres musik - samtidigt med at I og publikum samler ind til fordel for børn og unge ramt af kræft.
Tilmeld jer Musik For LivetKræft på skoleskemaet
Vil I sætte kræftrelaterede emner på agendaen i forbindelse med Musik For Livet, tilbyder vi information og undervisningsmaterialer om fx solbeskyttelse, fuldkorn, kroppens anatomi, rygning, alkohol og sorg. I kan også besøge vores nye udstilling udForsk og blive klogere på kræftforskning gennem et lærerigt og interaktivt undervisningsforløb.
Læs mereBørn i sorg
Hvert år mister 1.700 børn fra 6 til 16 år en far eller mor – og 23.000 skolebørn oplever, at deres far eller mor bliver indlagt med en livstruende sygdom. Det svarer til 12-16 børn på hver skole. Alle børn har i forbindelse med tab eller dybe forandringer i deres liv brug for ekstra opmærksomhed og omsorg. Som skole og lærer kan I hjælpe og støtte dem.
Læs mere
Skolen som frirum fra en hverdag med kræft
Skolen kan være et frirum for børn, hvis forældre eller søskende er ramt af kræft, og hvor sygdommen sætter sit præg på dagligdagen i hjemmet. Vær derfor særligt opmærksomme på disse børn og tag dialog med børnene og forældrene om, hvorfor I afholder en Musik For Livet koncert. For nogle børn vil det give stor værdi at deltage i netop sådan et arrangement og aktivt gøre noget. For andre er det ikke en god ide at være med.