Indsend sjove citater fra børn og vind 4 billetter til BonBon-land

Vi gentager succesen med en humørkalender i 2021 og har derfor brug for nye finurlige og skønne børnecitater

Få et nyt sjovt, skørt og finurligt børnecitat i hele 2020 med humørkalenderen

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 200 børn i Danmark kræft. Heldigvis overlever 4 ud af 5 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de 24.000 børn, som har en far eller mor, der har kræft.

3.400 børn og unge under 24 år har kræft lige nu

Støt via betalingskort

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver ramt af kræft.

Hver en krone gør en forskel.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 33 24 53.

For 375 kr. giver du fx. en test af et nyt kræftlægemiddel i et celleeksperiment.

Støt via SMS

SMS BARN til 1422 og støt med 50 kr.

En let og hurtig måde at give de berørte børn håb.

Forskningsnyt

De færreste ved det, men i registre med mange års indsamlede data gemmer der sig en verden af viden. For krydser man – som forskere i Kræftens Bekæmpelse gør – viden på tværs af registre, kan man få livsvigtig viden om børnekræftoverlevere.

Forskere på Rigshospitalets BørneUngeKlinik har fået støtte fra Kræftens Bekæmpelses Psykosociale Forskningsudvalg til et projekt, hvor kræftramte skolebørn kan bevare kontakten med deres skoleklasse ved hjælp af en robot.

Mød børnene og de unge

Ida største ønske til jul er en magisk vaccine mod kræft

Der blev ikke sagt mange ord eller gået ret meget rundt om juletræet den jul. Det var lige op til jul – kun to dage inden juleaften - at otteårige Ida fik konstateret kræft. Nu er der gået præcist to år, og i år skal familien for første gang siden da fejre julen uden, at kræften puster dem i nakken.

Jeg har lovet min mor at leve livet

”Min datter kommer til at blive opkaldt efter dig”. Sådan skrev 22-årige Sofie i sit brev, som hun læste op for sin kræftsyge mor, få uger inden hun døde. I dag er der gået lige over tre år, og selvom Sofie stadig kæmper med at forstå, hvorfor hun skulle tage afsked, forsøger hun at finde sin vej igennem sorgen.

Med leg, dans og sang forbereder Liam sig på at blive rask igen

Med sine knap 100 cm rager Liam ikke højt op i landskabet, men hans livsglæde er kæmpestor. Han er snart fire år og midt i sit behandlingsforløb for leukæmi, som han fik konstateret for 10 måneder siden.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke er klar til at håndtere alvorlig sygdom og død

Børnelogik giver smil på læben

Finurlige tanker er for børn. Kræft er ikke for børn – hverken som patienter eller pårørende. Køb humørkalenderen og få et nyt sødt, sjovt eller skørt børnecitat hver dag i 2020 og støt samtidig børn ramt af kræft.

Det går din støtte blandt andet til

Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til forskning, forebyggelse og patientstøtte

Forskning: Sociale konsekvenser af børnekræft

Hvad betyder en kræftsygdom for børns relationer og fysiske formåen senere i livet? Forskningsprojektet skal løse de sociale konsekvenser, som mange børn oplever efter kræft.

Patient- og pårørendestøtte: OmSorg

OmSorg arbejder for at hjælpe børn i sorg. Det gælder både børn, der selv har kræft, og børn, der oplever, at en i deres familie bliver alvorligt syge eller dør. Sorggrupper i skoler er et af indsatsområderne.

Forskning: Senfølger efter børnekræft

I dag overlever 4 ud af 5 børnekræftpatienter, men mange af dem lider desværre af senfølger efter deres kræftbehandling. I øjeblikket forskes der i fysiske senfølger efter børnekræft.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke selv har nogen indflydelse på risikofaktorerne

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

Vis alle nyheder

Tak til vores samarbejdspartnere

Kræft er ikke for børn Støt nu