Støt Kræft er ikke for børn og vind en rejse til Mauritius

Deltag i konkurrencen om en rejse med Discovery Travel til Mauritius for 2 voksne og 2 børn til 68.000 kr.

Din støtte går til børn ramt af kræft. For kræft er ikke for børn.

3.400 børn og unge under 24 år har kræft lige nu

Få en gastronomisk madoplevelse og støt børn og unge ramt af kræft

Spis & Støt er en årlig tilbagevendende restaurantfestival, hvor du fra d. 30. maj til d. 8. juni kan nyde en 3-retters menu på nogle af landets bedste restauranter. Når du køber en menu, går en del af billetprisen til Kræft er ikke for børn, hvor du støtter vores arbejde med børn, unge og kræft.

Læs mere om Spis & Støt

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 200 børn i Danmark kræft. Heldigvis overlever 4 ud af 5 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de 24.000 børn, som har en far eller mor, der har kræft.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke er klar til at håndtere alvorlig sygdom og død

Støt via betalingskort

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver ramt af kræft.

Hver en krone gør en forskel.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 27 60 29 39.

For 375 kr. giver du fx. en test af et nyt kræftlægemiddel i et celleeksperiment.

Støt via SMS

SMS BARN til 1422 og støt med 50 kr.

En let og hurtig måde at give de berørte børn håb.

Det går din støtte blandt andet til

Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til forskning, forebyggelse og patientstøtte

Forskning: Sociale konsekvenser af børnekræft

Hvad betyder en kræftsygdom for børns relationer og fysiske formåen senere i livet? Forskningsprojektet skal løse de sociale konsekvenser, som mange børn oplever efter kræft.

Patient- og pårørendestøtte: OmSorg

OmSorg arbejder for at hjælpe børn i sorg. Det gælder både børn, der selv har kræft, og børn, der oplever, at en i deres familie bliver alvorligt syge eller dør. Sorggrupper i skoler er et af indsatsområderne.

Forskning: Senfølger efter børnekræft

I dag overlever 4 ud af 5 børnekræftpatienter, men mange af dem lider desværre af senfølger efter deres kræftbehandling. I øjeblikket forskes der i fysiske senfølger efter børnekræft.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke selv har nogen indflydelse på risikofaktorerne

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

  • En nordisk forskergruppe har som de første i verden lavet en dybdegående undersøgelse af senfølger efter tre typer af børneleukæmi.

  • Børn, der bliver behandlet for kræft, kan resten af deres liv have bivirkninger af kræftbehandlingen. Målet for fremtiden bør derfor ikke alene være, at børnene overlever, men også at de får en normal tilværelse. Sådan lød det, da Kræftens Bekæmpelse inviterede tidligere patienter og førende eksperter i børnekræft til et internationalt symposium om psykosociale senfølger hos børnekræftoverlevere.

  • Behandling af børnekræft omfatter ofte høje doser af stråler og kemoterapi. Mange børn bliver heldigvis helbredt. I dag overlever mere end 80 procent af de børn, der får kræft, men for mange betyder det også forskellige sygdomme og gener som følge af behandlingen. Faktisk er det mere end 50 procent af alle børnekræftoverlevere, der får senfølger, som bl.a. kan være sygdomme i nervesystemet, fordøjelsessystemet eller i luftvejene.

  • Det var en rørt familie, der i går, torsdag 22. november, var med, da femårige Pálina blev fejret efter alle kunstens regler på Statens Museum for Kunst i København. Med tre andre børn har hun vundet Kræftens Bekæmpelses store tegnekonkurrence. Hendes tegning forestiller mormor Sigrún Pálina, der er fighter fra Stafet for Livet i Gribskov.

  • Børn, der mister en forælder, har i nogle tilfælde brug for professionel hjælp til at bearbejde deres sorg. For tabet kan give mén, som påvirker deres voksenliv. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse viser, at børnene senere i livet har øget risiko for at blive skilt, og at færre blandt dem gennemfører en uddannelse. Resultaterne understreger vigtigheden af, at de voksne omkring børnene er klædt på til at hjælpe dem gennem sorgen.

  • Kræftsyge børn er siden 2014 blevet behandlet med forsøgsmedicin på Rigshospitalets enhed, ’Ny medicin til børn med kræft’. Flere af de børn, som ellers ikke stod til at redde, er i dag blevet raske på grund af behandlingen, som er støttet af midler fra Knæk Cancer.

  • Leukæmi er den hyppigste kræftform hos børn, selv om den heldigvis stadig er sjælden. I dag ved man imidlertid kun lidt om årsagerne. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse peger nu på en statistisk sammenhæng mellem morens brug af hormoner op til eller under graviditeten og forekomst af sygdommen. Resultaterne er netop offentliggjort i etaf verdens førende medicinske tidsskrifter, Lancet Oncology.

  • Øger magnetiske felter fra højspændingsledninger risikoen for leukæmi hos børn? Det har videnskaben længe søgt svar på. I en ny stor international undersøgelse, der samler alle hidtil gennemførte undersøgelser, finder forskerne en let øget risiko for leukæmi for børn, der bor tæt ved ledningerne – og de viser, at sammenhængen ikke kan forklares med de elektromagnetiske felter.

  • Flere børn overlever kræftsygdommen neuroblastom, og derfor er der også flere, der oplever senfølger efter kræftbehandlingen. Forskere i Kræftens Bekæmpelse har nu kortlagt de senfølger, som børnekræftoverleverne risikerer at udvikle. Den nye viden kan bane vejen for, at senfølgerne bliver opdaget tidligere, og at de tidligere børnekræftpatienter får bedre hjælp.

Vis alle nyheder

Støt Kræft er ikke for børn

Et sjovt familiespil

Mangler du en gave til et barn i 6-års-alderen?
Så køb det sjove familiespil Rummikub og støt samtidig vores arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte - målrettet børn og unge.

Til et barn du har kær

Den lækre bløde Maileg Fluffy Buffy Bunny er en rigtig god krammeven. En god gaveide til fødselsdag, barselsgave eller bare lidt ekstra omsorg til et barn du har kær.

Kræft er ikke for børn,

fordi kræft kan ødelægge en tryg og glad opvækst

Kræft er ikke for børn Støt nu