BAMSELOTTERIET

Bamselotteriet er afsluttet for denne gang

Tusinde tak til alle, som har solgt - og tak til alle, som har købt Bamselotteriet. Vi vender tilbage igen 19. april 2021.

GAMING for LIVET

GAMING for LIVET kører nu

Hundredevis af venner og kollegaer spiller CS:GO i uge 39-40 og gør en forskel for børn og unge ramt af kræft. 

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 200 børn i Danmark kræft. Heldigvis overlever 4 ud af 5 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de 24.000 børn, som har en far eller mor, der har kræft.

3.400 børn og unge under 24 år har kræft lige nu

Støt via betalingskort

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver ramt af kræft.

Hver en krone gør en forskel.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 33 24 53.

For 375 kr. giver du fx. en test af et nyt kræftlægemiddel i et celleeksperiment.

Støt via SMS

SMS BARN til 1422 og støt med 50 kr.

En let og hurtig måde at give de berørte børn håb.

Forskningsnyt

Winnie og Martins lille søn fik hjernekræft:  'Lige meget hvad der skete, ville vi blive sammen'

De færreste ved det, men i registre med mange års indsamlede data gemmer der sig en verden af viden. For krydser man – som forskere i Kræftens Bekæmpelse gør – viden på tværs af registre, kan man få livsvigtig viden om børnekræftoverlevere.

Forskere på Rigshospitalets BørneUngeKlinik har fået støtte fra Kræftens Bekæmpelses Psykosociale Forskningsudvalg til et projekt, hvor kræftramte skolebørn kan bevare kontakten med deres skoleklasse ved hjælp af en robot.

Mød børnene og de unge

4-årige Millads er en krudtugle, og i dag er det hans fødselsdag

Det er kun sonden i næsen, der afslører, at Millads er alvorligt syg. Trods dropstativet og kemobehandlingerne tager han gerne en svingom med sygeplejerskerne eller tonser op og ned ad hospitalsgangene på børnekræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Han er med mors egne ord ’en rigtig krudtugle’, og i dag er det hans 4 års fødselsdag.

Kun en til fem børn får årligt den kræftsygdom, som August havde

For 1-årige August og hans familie åbnede sig en ny og uønsket verden af hospitalsindlæggelser og behandlinger, da en meget sjælden kræfttype pludselig vendte op og ned på familiens hverdag. Men med en indædt tro på, at August ville blive rask, kom de igennem sygdommen.

Albert ville tilbage til vennerne i børnehaven

Selv inde i et sygt barn, gemmer sig et legesygt barn. Sådan var det også for 5-årige Albert, der fik leukæmi for et år siden. Flest dage under behandlingen ville han bare tilbage til vennerne i børnehaven for at lege. Heldigvis er han tilbage i dag, selvom han stadig mangler 12 måneder af sin behandling.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke er klar til at håndtere alvorlig sygdom og død

Det går din støtte blandt andet til

Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til forskning, forebyggelse og patientstøtte

Forskning: Sociale konsekvenser af børnekræft

Hvad betyder en kræftsygdom for børns relationer og fysiske formåen senere i livet? Forskningsprojektet skal løse de sociale konsekvenser, som mange børn oplever efter kræft.

Patient- og pårørendestøtte: OmSorg

OmSorg arbejder for at hjælpe børn i sorg. Det gælder både børn, der selv har kræft, og børn, der oplever, at en i deres familie bliver alvorligt syge eller dør. Sorggrupper i skoler er et af indsatsområderne.

Forskning: Senfølger efter børnekræft

I dag overlever 4 ud af 5 børnekræftpatienter, men mange af dem lider desværre af senfølger efter deres kræftbehandling. I øjeblikket forskes der i fysiske senfølger efter børnekræft.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke selv har nogen indflydelse på risikofaktorerne

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

Vis alle nyheder

Tak til vores samarbejdspartnere

Kræft er ikke for børn Støt nu