Støt børn og unge ramt af kræft. Send en SMS med teksten BARN til 1422 og støt med 100 kr.

Bamselotteriet

Camilla, Hans og Sanne bakker op om Bamselotteriet

Skal dit barns klub, klasse eller forening være med? I tjener 16 kr. pr. solgt lod samtidig med, at I støtter børn og unge ramt af kræft.

Tour de France starter for første gang nogensinde i Danmark 1. juli – og det skal selvfølgelig fejres. Derfor kan du nu glæde børn og familier med den helt særlige perlegaveæske med søde hjælperyttere og andre mønstre fra det store cykelløb.

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 380 børn og unge under 25 år konstateret kræft. Heldigvis overlever 6 ud af 7 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de næsten 50.000 børn, som lever med en kræftsyg mor eller far.

Mød børnene og de unge

To år efter kræften så alt godt ud. Men så ringede hans mors mobil

Som 3-årig fik August konstateret akut leukæmi. Hans infektionstal var uden for skala, og der var ingen tid at spilde. Behandlingen var intensiv kemoterapi, der gjorde ham sårbar over for infektioner og vira. Det blev en mørk tid, men efter et halvt år med angst og kemoposer så alt lyst ud igen. Lige indtil den dag, hvor August og hans mor havde været til den regelmæssige kontrol på Skejby Sygehus. De var næsten hjemme i Herning, da mobilen ringede. Det var fra hospitalet. Noget var helt galt.

En dag var Bedstefar Fisk væk

Kræft er ikke for børn. Alligevel var Maya Paysen kun 8 år gammel, da hun begyndte at samle penge ind til kampen mod den sygdom, der tog Bedstefar Fisk fra hende. Tabet satte dybe spor. Så dybe, at hun i dag, hvor hun går i 8. klasse, bruger mange timer hver uge på at samle penge ind i stedet for at have det sjovt med vennerne. Hvorfor betød hendes bedstefar så meget for Maya? Og hvorfor havde han sådan et mærkeligt navn?

My var kun tre måneder gammel, da hun fik leukæmi: ’Vi havde så svært ved at forstå, hvordan en så uskyldig lille krop kunne nå at blive så syg’

Mange kalder hende for ’Super My’, og det er der en grund til: 6-årige My var kun tre måneder gammel, da hun fik konstateret en sjælden spædbarnsleukæmi. Lægerne gav hende 50 pct. chance for at overleve, fordi Mys lille krop både skulle igennem kemobehandlinger og en kompliceret knoglemarvstransplantation. Det var et voldsomt forløb, men My klarede den.

Det går din støtte blandt andet til

Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til forskning, forebyggelse og patientstøtte

Forskning: Sociale konsekvenser af børnekræft

Hvad betyder en kræftsygdom for børns relationer og fysiske formåen senere i livet? Forskningsprojektet skal løse de sociale konsekvenser, som mange børn oplever efter kræft.

Patient- og pårørendestøtte: OmSorg

OmSorg arbejder for at hjælpe børn i sorg. Det gælder både børn, der selv har kræft, og børn, der oplever, at en i deres familie bliver alvorligt syge eller dør. Sorggrupper i skoler er et af indsatsområderne.

Forskning: Senfølger efter børnekræft

I dag overlever 4 ud af 5 børnekræftpatienter, men mange af dem lider desværre af senfølger efter deres kræftbehandling. I øjeblikket forskes der i fysiske senfølger efter børnekræft.

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

Vis alle nyheder

Tak til vores samarbejdspartnere

Kræft er ikke for børn Støt nu