NYHED:

Køb skrabelodder online og vind

Få de helt nye skrabelodder i Bamselotteriet sendt direkte til din postkasse, vind en af de mere end 100 skønne gevinster og støt børn og unge ramt af kræft

Sælg Bamselotteriet og tjen penge til jeres forening eller klasse

Foreninger, skoleklasser, sportsklubber og andre interesserede kan som noget nyt sælge skrabelodder til fordel for børn og unge ramt af kræft samtidig med, at I tjener op til 14 kr. pr. solgt lod.

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 200 børn i Danmark kræft. Heldigvis overlever 4 ud af 5 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de 24.000 børn, som har en far eller mor, der har kræft.

3.400 børn og unge under 24 år har kræft lige nu

Støt via betalingskort

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver ramt af kræft.

Hver en krone gør en forskel.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 33 24 53.

For 375 kr. giver du fx. en test af et nyt kræftlægemiddel i et celleeksperiment.

Støt via SMS

SMS BARN til 1422 og støt med 50 kr.

En let og hurtig måde at give de berørte børn håb.

Forskningsnyt

De færreste ved det, men i registre med mange års indsamlede data gemmer der sig en verden af viden. For krydser man – som forskere i Kræftens Bekæmpelse gør – viden på tværs af registre, kan man få livsvigtig viden om børnekræftoverlevere.

Forskere på Rigshospitalets BørneUngeKlinik har fået støtte fra Kræftens Bekæmpelses Psykosociale Forskningsudvalg til et projekt, hvor kræftramte skolebørn kan bevare kontakten med deres skoleklasse ved hjælp af en robot.

Mød børnene og de unge

Sorg er kærlighedens pris

’Kærlighedens pris’ hedder bloggen, hvor de to søskende Ida og Signe ærligt deler deres tanker og erfaringer som unge efterladte i håbet om, at det kan vise ligesindede, de ikke er alene. De skriver om og til deres mor, som de har mistet for knap et år siden. For på den måde kan de stadig dele deres glæder og frustrationer med hende, som de plejede.

’Luna efter sygdommen’ er en anden end før

Heldigvis overlever flere og flere børn kræft i dag. Men for en stor del af børnekræftoverleverne er livet et andet end før sygdommen. Sådan er det også for 12-årige Luna, der med et ukueligt livsmod stadig skal lære at acceptere, at ’Luna efter sygdommen’ er en anden.

Computerspil og virtuelle fællesskaber hjalp Mikkel gennem sygdommen

Coronakrisen har bragt nye virtuelle måder at være sammen på med sig. Den følelse er ikke ny for 21-årige Mikkel. Som bare fireårig fik han konstateret leukæmi. Og især under behandlingen - som varede fem år - betød de virtuelle spillemøder med andre børn meget for ham. For i det univers forsvandt sygdommen.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke er klar til at håndtere alvorlig sygdom og død

Børns skønne venskaber

Alle børn har de seneste måneder oplevet, at de pga. corona ikke har kunne lege med deres venner eller gå i skole, som de plejer. De har været isoleret med deres familier. Den situation kender børn og unge, der er ramt af kræft, kun alt for godt. Du kan hjælpe børn og unge ramt af kræft ved at købe skrabelodder til Bamselotteriet.

Det går din støtte blandt andet til

Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til forskning, forebyggelse og patientstøtte

Forskning: Sociale konsekvenser af børnekræft

Hvad betyder en kræftsygdom for børns relationer og fysiske formåen senere i livet? Forskningsprojektet skal løse de sociale konsekvenser, som mange børn oplever efter kræft.

Patient- og pårørendestøtte: OmSorg

OmSorg arbejder for at hjælpe børn i sorg. Det gælder både børn, der selv har kræft, og børn, der oplever, at en i deres familie bliver alvorligt syge eller dør. Sorggrupper i skoler er et af indsatsområderne.

Forskning: Senfølger efter børnekræft

I dag overlever 4 ud af 5 børnekræftpatienter, men mange af dem lider desværre af senfølger efter deres kræftbehandling. I øjeblikket forskes der i fysiske senfølger efter børnekræft.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke selv har nogen indflydelse på risikofaktorerne

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

Vis alle nyheder

Tak til vores samarbejdspartnere

Kræft er ikke for børn Støt nu