Find den perfekte julegave til dig selv og dine nærmeste i årets Store Julesalg

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 380 børn og unge under 25 år konstateret kræft. Heldigvis overlever 6 ud af 7 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de næsten 50.000 børn, som lever med en kræftsyg mor eller far.

Bliv klar til VM med årets topaktuelle julefigurer og støt samtidig børn og unge ramt af kræft

Den bedste gave: 365 nye sjove og finurlige børnecitater, som giver smil på læben hver dag

Mød børnene og de unge

At spille er at leve, hvis du spørger Oliver

”Sid dog ikke der og hæng foran skærmen. Gå ud og leg med dine venner.” En klassisk kommentar, men hvad siger du, når din 7-årige har fået kræft og ikke kan gå ud? Pludselig er Fortnite, CS:GO og Minecraft den livline til venner og omverden, der gør en svær sygdom til at komme igennem. Måske den eneste chance for at være del af et fællesskab, hvor kemo, kitler og kirurgi ikke dominerer hverdagen. Siger du stadig nej?

Professionel stjerne fra esport tjekker ind i kampen mod kræft

Han er kendt som dupreeh. Hans game name, som en af verdens bedste pro’s i Counter-Strike nogensinde. I ti år har danskeren været i den absolutte top af en sportsgren, der vokset eksplosivt. I dag er han en af stjernerne på det franske esportshold Team Vitality – men han er mere end det: Mød den første faste ambassadør for kampagnen ’Kræft er ikke for børn’–– og hør, hvorfor hans fars lange kamp mod kræft inspirerer Peter Rothmann Rasmussen til at tage den udfordring op. Blot få måneder, inden han selv skal være far for første gang.

Pink power på en skræddersyet Kawasaki ZXR 400

Anna-Maria Barse var to år, da hun fik konstateret kræftsygdommen neuroblastom, som hun overlevede mod alle odds. Hun har siden levet med utallige skavanker og senfølger. Men trods dét og en højde på blot 150 centimeter giver den i dag 40-årige skrædder den stadig gas – særligt når hun suser af sted på sin sænkede Kawasaki ZXR 400.

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

Vis alle nyheder

Tak til vores samarbejdspartnere