Brænder du for at synge og spille - og vil du samtidig hjælpe børn og unge ramt af kræft, er Musik For Livet lige noget for dig.

Sportsstjerner bakker op om Bamselotteriet. Sælg lodder og tjen penge til klassen, foreningen eller sportsklubben

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 380 børn og unge under 25 år konstateret kræft. Heldigvis overlever 6 ud af 7 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de næsten 50.000 børn, som lever med en kræftsyg mor eller far.

Mød børnene og de unge

Et donormatch var Hugos eneste chance for at overleve kræften

Hugo er en lille elskelig charmebøf på 3 år. Han er også smaskforkælet, fordi han har kræft og skal bo på hospitalet. Det sørger hans to mødre og storesøster Hanna for. Altså lige bortset fra de dage, hvor Hanna VIRKELIG har fået nok af ham, fordi han er så… forkælet! Hans to mødre er ikke kærester mere, men de bor stadig sammen. Også selv om hans ene mor har fået en ny kæreste for et par år siden, og hans anden mor dater en sød mand, hun lige har mødt på Tinder. Lyder det lidt indviklet… ikke, hvis du spørger Hugo.

Da Oscar tissede blod, kom Manchester United til undsætning

Wilms tumor er navnet på en kræftform i nyrerne, som ramte Oscar, da han var 5 år. For at blive rask har han gennemgået en hård kemokur og fået fjernet en nyre. På én gang har han været indlagt og indespærret, for han var syg, da corona var værst. Selvom det begynder med en alvorlig kræftsygdom, handler Oscars historie ikke om, hvor galt det kan gå. Den handler om, hvor heldig du kan være. Især når du har Ronaldo og de røde djævle fra Manchester United på din side.

”Dino-ægget” kaldte Albertes papfar hende, da hun tabte håret

Da 9-årige Alberte får sin kræftdiagnose, forklarer lægerne hende, at det er hendes blod, der er sygt. Noget i blodet får hende til at have det rigtig dårligt. Hendes mor, Kirstine, lytter med. Hvid i ansigtet af angst og bekymring. Lægens velmente forklaring er nok det mest uhyggelige, hun nogensinde har hørt, og mod sin vilje begynder hun at græde. Alberte sidder grå, udmattet og med kvalme ved siden af. Kigger på hende, aer hende blidt på kinden og siger: - Nåårhh mor, du skal ikke være ked af det. Jeg har i det mindste ikke brækket et ben.

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

Vis alle nyheder

Tak til vores samarbejdspartnere