Sportsstjerner bakker op om Bamselotteriet. Sælg lodder og tjen penge til klassen, foreningen eller sportsklubben

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 380 børn og unge under 25 år konstateret kræft. Heldigvis overlever 6 ud af 7 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de næsten 50.000 børn, som lever med en kræftsyg mor eller far.

Mød børnene og de unge

Silas og hans mor var blevet væk fra hinanden, da kræften ramte

Silas er tretten og træt af sin mor, Heidi. Hun arbejder for meget og er ikke nok til stede. Heidi har for kort tid siden overtaget jobbet som skoleleder på en friskole, der er i økonomisk krise. Kombinationen af teenagedreng og fortravlet alenemor slår gnister. Skænderierne fylder mere og mere i det lille hus på landet, hvor heste, høns og fri natur egentlig burde danne de perfekte rammer for det gode liv. Pludselig bliver Silas ramt af kræft - en aggressiv form for leukæmi, der ikke alene sidder i blodet, men også i hans bryst. Det er mere end kritisk, men hvor svært bliver det for mor og søn at finde hinanden igen?

Den bedste dag i Nohrs liv var også en af de værste

Forestil dig en dreng, der lige knap er fem år. Drengen har kræft. De næste 758 dage ved han præcis, hvor meget kemo han skal have, og hvornår det skal ske. Han ved, hvor mange piller han skal spise, og hvor mange undersøgelser han skal igennem. Han er syg, så det gør ondt i hele hans lille krop. Medicinen giver ham kvalme døgnet rundt. Drengen er på hospitalet, hvor han næsten er isoleret. Han må kun være sammen med én voksen ad gangen. Ingen lillebror, ingen venner, ingen familie, for corona har lige lagt landet øde. Forestil dig så, at han siger: Mor, den her dag har bare været den bedste dag i mit liv!”

Robot bygger bro mellem børn med kræft og deres klassekammerater

Børn med kræft kan bevare tilknytningen til deres skoleklasse ved hjælp af en robot, som står i klassen, og som de kan logge på hjemmefra. Det viser de foreløbige resultater af et forskningsprojekt på Rigshospitalet, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 11-årige Tirsah er et af de børn, der er med i projektet.

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

Vis alle nyheder

Tak til vores samarbejdspartnere