3.400 børn og unge under 24 år har kræft lige nu

Kræft er ikke for børn

Kræft kan ramme alle, store som små, unge som ældre. Børn kan både blive pårørende og kræftpatienter. Uanset hvad er kræft ikke for børn.

Hvert år får 170 børn under 15 år - og 280 unge mellem 15-24 år kræft. Heldigvis overlever 4 ud af 5 børn. Det er en medicinsk succeshistorie, at behandlingen redder livet for så mange. Men de høje doser af stråler og kemoterapi, som behandlingen ofte består af, betyder desværre også, at 50 procent af børnekræftoverlevere oplever senfølgesygdomme senere i livet.

Kræft er ikke for børn og unge. Vi arbejder for en bedre og mere effektiv behandling for børn og unge, et godt liv efter sygdommen med færre senfølger og for at støtte og hjælpe de 24.000 børn, som har en far eller mor, der har kræft.

Når morfar er superhelt Batman

Siden Noah fik leukæmi som 3-årig, har morfar og hans autoværksted været et fristed. Et sted, hvor Noah kan komme og være en almindelig dreng, der leger og bliver beskidt, og hvor der ikke er fokus på, at han er syg. Familien og de nærmeste pårørende har været en fast og trofast støtte, der har betydet utrolig meget for den lille familie.

Kræft er ikke for børn,

fordi de ikke er klar til at håndtere alvorlig sygdom og død

Støt Kræft er ikke for børn

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver ramt af kræft.

Hver en krone gør en forskel.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 27 60 29 39.

For 375 kr. giver du fx. en test af et nyt kræftlægemiddel i et celleeksperiment.

Støt via SMS

SMS BARN til 1422 og støt med 50 kr.

En let og hurtig måde at give de berørte børn håb.

Start din egen indsamling

Det er nemt og hurtigt at starte din egen indsamling.

Brug dit netværk, så kan I sammen hjælpe os med at støtte Kræft er ikke for børn. 

Mød børnene

Kristian og hans mor har et helt specielt bånd efter hans sygdom

Kristian fik konstateret leukæmi som bare 3-årig og skulle igennem 2,5 år med behandlinger. Det var en hård tid, men den har også betydet, at Kristian og hans mor Helle har knyttet et særligt bånd. Familien vil gerne give videre til andre, hvor vigtigt det er at tale om tingene og være åben omkring, at ens barn er syg.

Freja er fuld af livsglæde og drømmer om fremtiden

Freja Ernsholt fik som 7-årig konstateret leukæmi, og desværre skulle der to kemoforløb til, før Freja kunne kalde sig kræftfri. Men Freja er stadig hårdt ramt, da hun i dag lider af alvorlige senfølger. Freja og hendes mor ser tilbage på det hårde forløb.

Det går din støtte blandt andet til

Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til forskning, forebyggelse og patientstøtte

Sociale konsekvenser af børnekræft

Hvad betyder en kræftsygdom for børns relationer og fysiske formåen senere i livet? Forskningsprojektet skal løse de sociale konsekvenser, som mange børn oplever efter kræft.

Godt tilbage til hverdagen

Når et barn får kræft, er det et chok for hele familien.

Vi forsker i, hvordan børnefamilier kommer godt tilbage til livet efter sygdommen.

Senfølger efter børnekræft

I dag overlever 4 ud af 5 børnekræftpatienter, men mange af dem lider desværre af senfølger efter deres kræftbehandling. I øjeblikket forskes der i fysiske senfølger efter børnekræft.

Kræft er ikke for børn,

fordi kræft kan ødelægge en tryg og glad opvækst

Spil med i Julelotteriet

I Julelotteriet kan du vinde 1.000.000 kr. eller en af mere end 1.500 andre gevinster. Med din støtte hjælper du blandt andet børn og unge berørt af kræft. Overskuddet fra lotterierne går til Kræftens Bekæmpelses tre hovedområder – forskning, forebyggelse og patientstøtte. Spil med fra 50 kr.

En god krammekanin

Køb den søde og dejlig bløde Jellycat kanin og spred glæde og tryghed hos et barn du har kært.

Julens dejligste pepperkakor

Pepparkakor - den svenske version af brunkager - perfekte til små slikmunde. Bag julens dejligste pepperkakor. En skøn aktivitet for hele familien.

Nyheder

Læs sidste nyt om forskning, forebyggelse og patientstøtte på børnekræftområdet.

  • Børn, der mister en forælder, har i nogle tilfælde brug for professionel hjælp til at bearbejde deres sorg. For tabet kan give mén, som påvirker deres voksenliv. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse viser, at børnene senere i livet har øget risiko for at blive skilt, og at færre blandt dem gennemfører en uddannelse. Resultaterne understreger vigtigheden af, at de voksne omkring børnene er klædt på til at hjælpe dem gennem sorgen.

  • Kræftsyge børn er siden 2014 blevet behandlet med forsøgsmedicin på Rigshospitalets enhed, ’Ny medicin til børn med kræft’. Flere af de børn, som ellers ikke stod til at redde, er i dag blevet raske på grund af behandlingen, som er støttet af midler fra Knæk Cancer.

  • Leukæmi er den hyppigste kræftform hos børn, selv om den heldigvis stadig er sjælden. I dag ved man imidlertid kun lidt om årsagerne. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse peger nu på en statistisk sammenhæng mellem morens brug af hormoner op til eller under graviditeten og forekomst af sygdommen. Resultaterne er netop offentliggjort i etaf verdens førende medicinske tidsskrifter, Lancet Oncology.

  • Øger magnetiske felter fra højspændingsledninger risikoen for leukæmi hos børn? Det har videnskaben længe søgt svar på. I en ny stor international undersøgelse, der samler alle hidtil gennemførte undersøgelser, finder forskerne en let øget risiko for leukæmi for børn, der bor tæt ved ledningerne – og de viser, at sammenhængen ikke kan forklares med de elektromagnetiske felter.

  • Flere børn overlever kræftsygdommen neuroblastom, og derfor er der også flere, der oplever senfølger efter kræftbehandlingen. Forskere i Kræftens Bekæmpelse har nu kortlagt de senfølger, som børnekræftoverleverne risikerer at udvikle. Den nye viden kan bane vejen for, at senfølgerne bliver opdaget tidligere, og at de tidligere børnekræftpatienter får bedre hjælp.

Vis alle nyheder
Kræft er ikke for børn Støt nu