Børn og unge med kræft

Omkring 380 danske børn og unge under 25 år får hvert år konstateret kræft.

De to mest almindelige kræftformer hos børn mellem 0-18 år er leukæmi, også kendt som blodkræft, og kræft i hjernen. De to kræfttyper står tilsammen for over halvdelen af tilfældene. Herudover kommer kræft i bindevæv og nyrekræft.

Læs mere om børn, unge og kræft

Seks ud af syv børn og unge overlever deres kræftsygdom

I dag overlever 6 ud af 7 børn, som diagnosticeres med kræft. Overlevelsen er steget fra 40 pct. fra 1970’erne til 87 pct. i dag.

Mød Frederik, der fik leukæmi som 2,5 årig

Senfølger er konsekvensen af kræftbehandling
Behandlingen for børn og unge er ofte meget intensiv, og afhængig af kræftformen varer behandlingerne mellem et halvt år til 2,5 år. Mange børn lever heldigvis et godt liv efter deres behandling. Alligevel oplever mere end 50 pct. af alle børnekræftoverlevere senfølger, som konsekvens af deres behandlingsforløb. 

Senfølger kan opstå i næsten alle organer. Langt fra alle senfølger er lige alvorlige, men det afhænger af kræftformen, behandlingen og de fysiske faktorer, som alder, køn, generelle helbred, livsstil og genetik. Senfølgerne kan opstå mange år efter behandlingen. 

Senfølgerne kan bl.a. vise sig ved, at barnet har problemer med vækst, udvikling, organfunktion og at få børn, anden kræftform samt at de får psykiske følger.

Læs mere om bivirkninger og senfølger

Det går din støtte blandt andet til

Når du støtter Kræft er ikke for børn, går din støtte til forskning, forebyggelse og patientstøtte i relation til børn, unge og kræft.

Forskning - Sociale konsekvenser af børnekræft

Hvad betyder en kræftsygdom for børns relationer og fysiske formåen senere i livet? Forskningsprojektet skal løse de sociale konsekvenser, som mange børn oplever efter kræft.

Patient- og pårørendestøtte - Et bedre liv til hele familien efter kræft

Når et barn får kræft, er det et chok for hele familien. Vi forsker i, hvordan børnefamilier kommer godt tilbage til livet efter sygdommen.

Forskning - Senfølger efter børnekræft

I dag overlever 4 ud af 5 børnekræftpatienter, men mange af dem lider desværre af senfølger efter deres kræftbehandling. I øjeblikket forskes der i fysiske senfølger efter børnekræft.