Indsamling for gymnasier og højskoler

Måske har I allerede et band? Måske kender I nogen, der ville elske at stille op? Måske skal alle elever, der har valgt musik på A, B eller C-niveau stille op? Eller måske skal I lave et one-time-only mix af alle de musikalske mennesker, der gemmer deres talenter til hverdag? En Musik For Livet koncert giver en anledning til at se ind bag facaden hos dem, der omgiver jer. 

180 unge mellem 19 og 25 år får hvert år konstateret kræft – og 10.000 børn og unge oplever hvert år, at deres far eller mor får kræft. Måske er der også hos jer nogen, der fortjener, at I stiller op? 

En koncert kan være skoleårets eller højskoleopholdets højdepunkt, hvor livet fejres med fest og farver. Brug anledningen til at hjælpe børn og unge til de bedste overlevelseschancer og et bedre liv under og efter en kræftbehandling.

Inspiration til Musik For Livet koncerter

  • Brug arrangementer, der i forvejen trækker venner og familie til. Fx skolefester, dimission, jul, skolestart og -afslutning, introdage, åbent hus, (høj-)skolens fødselsdag, Grundlovsdag, Skt. Hans Aften og lignende
  • Tilbyd at stille op til koncerter hos lokale arrangører, fx spillesteder, koncerthuse, kirker, forsamlingshuse, skoler, teatre, cafeer, museer, ungdomshuse, ældrecentre og lignende
  • Sammensæt et bredt program, hvor så mange elever som muligt optræder eller deltager i gennemførelsen
  • Send en udfordring til duel på musik til andre skoler
  • Optræd på digitale platforme som fx Twitch
  • Inviter et kor fra en folkeskole til at optræde sammen med jer
  • Er der musikere fra forældrekredsen eller lokalområdet, som kan være med til at øge interessen?
  • Brug evt. arrangementet til at ære eller mindes en eller flere personer med kræft
  • Lav et samarbejde med et eller flere lokale medier, fx ugeavis, lokalradio eller lignende

Fortællerkorpset

Få en ung kræftoverlever på besøg

Få besøg af ”Ung Kræfts” Fortællerkorps af unge (18-39 år), der selv har haft kræft. De vil komme på jeres gymnasie eller højskole og holde et uforglemmeligt oplæg for eleverne. De fortæller bl.a. deres historie og svarer på spørgsmål om alt fra angst, ensomhed og venskaber. Et stærkt og inspirerende oplæg, der giver stof til eftertanke og refleksion.

Kontakt os på barn@cancer.dk eller 35 25 79 55, hvis I vil booke en fra Fortællerkorpset i forbindelse med jeres Musik For Livet koncert.

Læs mere om Ung Kræft og Fortællerkorpset