Da Gry får kræft, bliver det umuligt at overskue en hverdag med små børn, kemo og frygten for aldrig at blive rask. Ikke engang sig selv kan hun rumme. Men hun møder hjælp i et omfang, hun slet ikke havde set komme.
Tidligere var kronisk leukæmi en meget dyster diagnose. Men for et par årtier skete der noget, der betyder hele verden for en lille familie i Bjerringbro.
En stor, blomstrende vagina pryder under modeugen Kongens Nytorv. Installationen skal minde kvinder om at blive screenet for livmoderhalskræft. Kun halvdelen af unge kvinder deltager i screening, og det er alt for få.
Camilla vil gøre alt for at få så meget tid med sin lille søn. Behandlingsmulighederne bliver færre og færre, men et nyt lægemiddel kan måske holde kræften nede og forlænge hendes liv. Det er bare ikke godkendt i Danmark.
Kun hver anden kvinde mellem 23 og 29 år i Danmark bliver screenet for livmoderhalskræft inden for et år efter invitationen, og færre kvinder bliver screenet sammenlignet med tidligere. Det lave tal bekymrer Kræftens Bekæmpelse.
Det kan være rigtig svært at håndtere små børns komplekse sorg i daginstitutionerne. Det skal ny grundbog fra Kræftens Bekæmpelse og Pædagoguddannelsen UCN råde bod på.
Lili, Lea, Niclas, Emma og Viktor fra Nørre Gymnasium løber med sejren i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’, der skal få unge til at reflektere over den danske alkoholkultur.
26-årige Denise Andersen blev som teenager diagnosticeret med knoglekræft og kun spået ringe chancer for helbredelse. Hun var ikke forberedt på, hvordan hun ville reagere, da hun alligevel kunne blive rask.
I denne uge ryddede nyheden om en ny revolutionerende kræftbehandling avisernes forsider: En 13-årig britisk pige har modtaget en avanceret DNA-behandling mod uhelbredelig leukæmi. Behandlingen giver nyt håb for patienter, der ikke findes effektive behandlinger til i dag.
Efter et opslidende brystkræftforløb er Mette endelig kræftfri, men hun lider af voldsomme senfølger. Det er svært at forstå for hendes børn, og derfor spørger hun nu eksperterne til råds.
I den landsdækkende filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’ skal 1.g-elever lave små film med deres bud på, hvordan man skaber en festkultur, hvor høje promiller ikke er omdrejningspunktet. Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag konkurrencen.
Unge under 18 år skal ikke kunne købe alkohol. Det mener knap to ud af tre vælgere ifølge ny meningsmåling. Kræftens Bekæmpelse opfordrer politikerne til at bruge valgkampen til en debat om unges høje alkoholforbrug.