På 10 år er antallet af danskere, der lever med eller efter kræft, steget med knap 50 pct., viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.
Da Anjas far bliver dødeligt syg, ønsker hun ikke andet end at være ved hans side. Men det er så uendeligt hårdt, og følelserne slås indeni. I dag vil hun gerne være med til at sætte fokus på de tabubelagte følelser, som mange pårørende har svært ved at sige højt.
Da Nikolai Linares fik testikelkræft, købte han øl og håndsæbe og samlede drengevennerne i et omklædningsrum, så de kunne mærke på hans højre testikel.
Nye tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden viser, at næsten halvdelen af forældre er bekymrede over deres teenagers alkoholforbrug. Løbende dialog og aftaler mellem forældre og teenager kan være med til, at barnet drikker mindre.
Befolkningens opbakning til Knæk Cancer har igen været overvældende. Der blev samlet mere end 113 millioner kroner ind i en uge, der viste et kæmpe engagement fra hele landet.
Hvert år dør omkring 30 børn under 17 år af kræft i Danmark. Hver gang står der dybt kriseramte familier tilbage, som skal finde en måde at fortsætte igennem det ubærlige. For et år siden mistede Camilla sin datter, Lilje. Her fortæller hun ærligt, hvordan det overhovedet er muligt at leve videre.
I den landsdækkende filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’ skal elever på 30 gymnasier lave film om, hvilken effekt alkohol kan have til fester og sociale arrangementer. Mange unge har nemlig oplevet, at alkohol kan ende med at forringe festen.
Der er et stort uforløst potentiale i at hjælpe børn, som er pårørende. Selvom problemet er anerkendt og veldokumenteret, får mange børn ikke den nødvendige støtte og hjælp, skriver Kræftens Bekæmpelse i et åbent brev sammen med Børns Vilkår, Det Nationale Sorgcenter og Danske Patienter.
Lærke, Caroline, Frederikke og Caroline på 21 år har fulgtes siden folkeskolen. De er alle fire blevet frisører. Og de har alle haft kræft inde på livet i større eller mindre grad. Derfor har de fire veninder oprettet en indsamling til fordel for dette års Knæk Cancer. De klipper hår i den gode sags tjeneste – og det går over alt forventning.
Anja får som 37-årig konstateret brystkræft. Desværre viser det sig, at sygdommen er gået i knoglerne og er blevet kronisk. Som en del af sin proces har hun planlagt sin egen begravelse, valgt et gravsted og forudbetalt pleje for de næste 20 år. Det giver hende ro til at fokusere på det positive i livet, så hun kan nyde den dyrebare tid med sin sammenbragte familie.
Personer, der er blevet behandlet med højdosis kemoterapi og stamcelletransplantation, har en øget risiko for senere i livet at få leukæmi og hudkræft. Det viser en ny undersøgelse, som Kræftens Bekæmpelse har støttet, og som bidrager med vigtig ny viden om kræftbehandling og senfølger.
Kræftens Bekæmpelse ønsker at knytte de yngre målgrupper tættere på kræftsagen. Med det nyt initiativ, 'OKAY BRAVO', der bliver lanceret 1. september, vil foreningen være i øjenhøjde med de 20-40 årige.