Gratis rådgivning og støtte hos Kræftens Bekæmpelse

Kræftlinjen

Alle med kræft inde på livet kan få gratis rådgivning og støtte i Kræftens Bekæmpelse. 

Har du spørgsmål om kræft eller brug for rådgivning og støtte, kan du kontakte Kræftlinjen.

Her taler eller skriver du med professionelle rådgivere. 

Du kan ringe eller skrive til Kræftlinjen på 80 30 10 30 eller cancer.dk/chat.

Kræftrådgivninger og rådgivningstilbud

Kræftens Bekæmpelse har 12 kræftrådgivninger landet over. I alle kræftrådgivninger og rådgivningstilbud kan du tale med en rådgiver – alene eller med pårørende. Kræftramte familier har også mulighed for at få familierådgivning sammen. Du behøver ikke at bestille tid for at tale med en rådgiver. I kræftrådgivningerne er du er altid velkommen til at kigge forbi. 

I kræftrådgivningerne er der ofte særlige tilbud og samtalegrupper for børn og unge, der oplever, at mor eller far får kræft, eller som har mistet en forælder. Der er også en række faste rådgivningstilbud og mulighed for at deltage i forskellige kurser og aktiviteter for kræftpatienter og pårørende. 

Ud over kræftrådgivningerne har du og din familie mulighed for at få rådgivning på udvalgte åbningsdage i omkring 30 lokale rådgivningstilbud. Her er det en god ide at bestille tid først – det gør du ved at ringe eller skrive til rådgivningen.

Ung kræft

Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge, der har eller har haft kræft, og som er mellem 15-39 år. 

Ung kræft har grupper over hele landet, og de ledes af unge, der selv har haft kræft. Ung kræft giver unge kræftramte nem adgang til at møde hinanden og danne netværk. Der bliver delt viden om det at være ung og få kræft. Du kan få viden om de rettigheder unge med kræft har. Der en række sociale arrangementer, som du kan deltage i. Ung kræft giver unge kræftoverlevere mulighed for at gøre en forskel.

Sorggrupper for børn og unge

600 børn og unge under 18 år mister hvert år en mor eller far til kræft. I alt lever omkring 24.000 børn og unge under 18 år med en kræftsyg forælder. Vores mål er, at ingen børn skal være alene med deres sorg. 

OmSorg i Kræftens Bekæmpelse er til for at inspirere og støtte voksne til at hjælpe børn i sorg. OmSorg er med til at etablere sorggrupper og sorghandleplaner samt uddanne sorggruppeledere på skoler og i institutioner.

Godt tilbage til hverdagen - udviklingsprojekt

Når et barn får kræft, rammer det hele familien. Det er hårdt psykisk at være en familie med et kræftramt barn, og det kræver al familiens energi at komme igennem kræftbehandlingen. 

Udviklingsprojektet Godt tilbage til hverdagen sætter fokus på, hvordan børnefamilier kommer godt tilbage til livet, når kræftramte børn er færdigbehandlede. Familierne skal klædes bedre på til at håndtere de udfordringer, de vil opleve efter kræftbehandlingen. 

Projektet blev startet op med 8 familier i Aalborg i sommeren 2017, og i 2018 er det startet op i Århus. Hvis projektet bliver en succes, er målet, at det bliver et tilbud alle de steder, hvor der er børnekræftbehandling i Danmark.

Kræft er ikke for børn Støt nu