Gå til sygdomsliste

Forårsruller med asian slaw

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Hjemmelavede forårsruller er lækker fingermad og en nem måde at få en god portion kål og grønt! De er bagt i ovnen, så de er ikke så fedtdryppende, som de købte udgaver kan være. Her er serveret sød chilisauce til forårsrullerne. Det fås i større supermarkeder, hos asiatiske købmænd eller på nettet.


Sådan gør du:

Brun kødet let i en smule olie i en stor, varm gryde. Kom kål, gulerødder, champignoner, løg, hvidløg, koriander og ingefær i gryden, og lad det hele stege i 6-7 minutter. Smag til med sukker, soja, fiskesauce og limesaft, og lad det hele stege videre i yderligere et par minutter, til kødet er gennemstegt. Kom fyldet i en si, og lad det dryppe godt af.

Tip:

Du kan sagtens lave rullerne vegetariske. Tilføj ekstra kål i stedet for kødet, gerne revet rosenkål, snittet savoykål eller hvad du nu har liggende.

Tænd ovnen på 200˚. Tag et stykke forårsrulledej, og læg det så det ene hjørne peger ind mod dig selv. Nu skal fyldet på – det må endelig ikke være for varmt. Placér 1-2 spiseskefulde fyld på det hjørne af dejen, som vender ned mod dig, og fold så spidsen af hjørnet henover dejen. Tril 'pølsen' en gang mere rundt. Fold så de to hjørner til siderne ind over fyldet. Rul forårsrullen færdig, og brug lidt sammenrørt mel og vand til at klistre det sidste hjørne af dejen fast på rullen.

Fortsæt på samme måde, til alt fyldet er brugt. Læg rullerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med olie. Bag dem i den varme ovn. De skal have 15-20 minutter i alt, vend dem gerne undervejs.

Snit kålen fint, skær gulerødderne i meget tynde strimler eller riv dem groft. Vend begge dele med lime og agavesirup, og anret salaten toppet med peanuts, korianderblade og lidt chili.

Servér straks forårsrullerne med soja, tamari eller sød chilisauce, samt asian slaw og evt. ris. 

Tip:

Lav gerne rigeligt forårsruller, for de kan fryses, inden du steger dem i ovnen. Så er der hjemmelavet fastfood! Sæt dem i ovnen direkte fra frost, tænd ovnen på 200˚ grader, og steg dem gyldne og varme i ca. 30-40 minutter.

Ingredienser

forårsrulledej
3 spsk mel
3 spsk vand
lidt olie til pensling


Fyld

400 g hakket kyllingekød
lidt olie til stegning
300 g hvidkål, snittet
200 g gulerødder, revne
250 g champignoner, hakkede
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakkede
1 håndfuld koriander, hakket
1 spsk ingefær, fintrevet
2 tsk sukker
1/4 dl fiskesauce
1/2 dl sojasauce
1/4 dl limesaft


Asian slaw

300 g hvidkål
200 g gulerødder
1/4 dl limesaft
1 spsk agavesirup eller sukker
50 g saltede peanuts
1 håndfuld koriander, plukket
1-2 tsk chili, finthakket


Tilbehør

sød chilisauce, sojasauce eller tamari-sojasauce
evt. fuldkornsris