Skip navigation

At være patient

Mødet med hospitalet og det at være kræftpatient kan virke overvældende. Her kan du læse om dine rettigheder som patient, om ventetider, om praktisk hjælp i hverdagen og blive klædt på til mødet med sundhedsvæsenet.

""

Ældre kvinde og mand ser fornøjet på computerskærn

Få overblik over dine sundhedsdata

Sundhed.dk har lavet et webinar, der kan hjælpe dig med at få styr på dine sundhedsdata på nettet. Det kan være, hvor du kan se, hvad sygehuset har skrevet i din journal. Om du kan forny dine recepter på nettet. Eller hvordan du tjekker svaret på din blodprøve.

Tilmeld dig webinar om sundhed.dk
""

Kend dine rettigheder som patient

Som kræftpatient har du ret til at vælge mellem alle offentlige sygehuse i landet. Der er maksimale ventetider for både undersøgelser, behandling og efterbehandling. Få viden om alle dine rettigheder her.

Patientrettigheder
""

Praktisk hjælp til hverdagen under kræftforløbet

Hvordan klarer du det praktiske i hverdagen under et kræftforløb? Ofte vil familie og venner gerne hjælpe og støtte, og nogle får i perioder også brug for hjælp fra det offentlige. Læs om dine muligheder.

Praktisk hjælp
""

Inspiration til hvad du kan gøre for dig selv

At gøre noget aktivt for sig selv kan give håb og ekstra styrke, når man er i behandling for kræft. Læs om kost, søvn, motion, alternativ behandling - og find gode øvelser og opskrifter.

Hvad kan du selv gøre
""

Er du pårørende?

Når et familiemedlem, en ven eller bekendt får kræft, vil det ofte påvirke dig. Få gode råd til hvordan du bedst kan hjælpe den syge og passe på dig selv.

Til pårørende