Grundlæggende sorggruppelederkursus
Kurset er særligt målrettet ansatte i skoler, SFO’er, sundhedspleje samt frivillige, der vil gøre en forskel for børn i sorg. Undervisningen vil være relevant for dig, der i forvejen er sorggruppeleder, men også for dig, der fremtidigt skal arbejde som gruppeleder.
Kursussteder og tilmelding
KØBENHAVN, 29.-31. OKTOBER 2024, afholdes hos Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevarden 49, 2100 KBH Ø
Tilmeld dig her
KØBENHAVN, 29. APRIL - 1. MAJ 2025, afholdes hos Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevarden 49, 2100 KBH Ø
Tilmeld dig her
Kurset giver dig redskaber til at gennemføre samtaler med børn i sorg og til at starte en børnesorggruppe
Sorggruppelederkurset forløber med tre dages undervisning, hvor der lægges vægt på både tilegnelse af viden og faglig opkvalificering omkring sorgramte børn, praksisøvelser og samtidig inspirerer kurset og giver dig de første byggesten til at overføre den tilegnede viden til praksis.
Du vil på kurset få viden om sorgteori, børn som pårørende og børn der har mistet en nærtstående, grundlæggende samtaleteknikker, rollen som sorggruppeleder og viden om gruppedynamikker. Herudover vil du lære om de organisatoriske og praktiske aspekter, det kræver at oprette og drive en sorggruppe. Du vil blive introduceret til, hvordan du kan sikre et godt forældresamarbejde og afholde forsamtaler. Desuden vil vi i løbet af kurset komme ind på børns forskellige sorgreaktioner samt hvilke temaer, der ofte tales om i en børnesorggruppe.
Du vil blandt andet få redskaber til at
- stille cirkulære spørgsmål
- arbejde med gruppedynamikker
- erfaringsudveksle med kollegaer og ledelse om sorggruppearbejde (i skoleregi)
- samarbejde med forældre
- fordele roller og ansvar samt samarbejde med sorggruppemakker
Kursusform
Undervisningsformen er proces- og oplevelsesorienteret med stor vægt på deltageraktivitet. Kursusdagene er tilrettelagt med variation af oplæg fra undervisere, refleksionsøvelser såvel i gruppe som i plenum og det vil være muligt at bidrage med egne erfaringer. Alle øvelser er opbygget således, at de kan omsættes til praksis, både til individuelle samtaler og gruppeforløb.
Sorggruppelederkurserne tager udgangspunkt i Line Thoft Carlsens mange erfaringer som sorggruppeleder for børn samt hendes erfaring med børne- og familiesamtaler. Line trækker på egne erfaringer og cases, og hun inddrager ligeledes relevant teori og litteratur, særligt fra narrativ og systemisk tænkning. Line Thoft Carlsen er uddannet socialrådgiver, cand.soc. i socialt arbejde, systemisk og narrativ familieterapeut, hun har en ph.d.-grad, og så er hun ansat hos Kræftens Bekæmpelse. Line har i over 20 år arbejdet med børnegrupper samt børne- og familiesamtaler.
Implementering understøttes allerede på kursusdagene ved en praksisorienteret lærings- proces. Kurset supplerer din eksisterende erfaring med at arbejde med børn og unge og kvalificerer dig til at tale om sorg med sorgramte børn, deres forældre og dine kollegaer samt at etablere og facilitere en sorggruppe. Vi ved, at forandringer i arbejdsgange kan være svære og vække modstand, og at det er en løbende læringsproces, og derfor er det muligt at tilkøbe online supervision, der understøtter den viden, du har tilegnet dig på kurset.
Hvorfor vælge dette kursus - udsagn fra deltagere:
- "Jeg har simpelthen lært SÅ meget! Både i forhold til grupper men også bare i forhold til hvordan man griber døden an og tør tale om den.” (Lærer)
- "Fordi det er ambitiøst og med en tydelighed omkring emnet, hvor der er fokus på de enkle værktøjer via erfaring og teori.” (AKT-vejleder og lærer)
- "Alle, der har med børn at gøre, burde have kendskab til dette emne.” (Pædagog)
- "Et helt igennem livsbekræftende kursus.” (Sygeplejerske)
OmSorgs mål med kurset er, at du efterfølgende bl.a. er i stand til at:
- genkende de problematikker, som børn i sorg står i
- omsætte de grundlæggende sorgteorier til praksis i en børnesorggruppe
- planlægge og gennemføre en børnesorggruppe
- anvende grundlæggende spørgeteknikker i en børnesorggruppe og i samtaler med børn og unge i sorg
Program
De overordnede rammer for alle tre dage er:
Kl. 08.45 – 9.00 Kaffe, te og morgenbrød i undervisningslokalet
Kl. 09.00 – 12.00 Kursus
Kl. 12.00 – 13.00 Frokost efterfulgt af kaffe og kage
Kl. 13.00 – 15.30 Kursus
Praktisk
Pris: 7.500 kr.
Eksternat-kursus med fuld forplejning for de tre dage.
Kursusmateriale udleveres på kurset.
Ved tre deltagere fra samme enhed betales halv pris for deltager nr. tre.
Deltagelse på vores kurser kan afmeldes omkostningsfrit indtil fire uger før kursusstart, men herefter er der ingen refusion.
Såfremt en deltager er forhindret, er der mulighed for at deltage i et af de kommende kurser i stedet, hvis der er ledig plads på disse.
OmSorg forbeholder sig ret til at aflyse kurset i op til fire uger før kursus start ved færre end 10 tilmeldte. Tilmeldte kursister får et eventuelt indbetalt beløb refunderet.
Spørgsmål til kursets indhold
Hvis du har spørgsmål til kursets faglige indhold eller lignende er du velkommen til at kontakte underviser Line Thoft Carlsen, tlf. 53 19 08 07 mail: ltc@cancer.dk eller Maria Hartmann, tlf. 35 25 75 07, mail mariaha@cancer.dk
Gratis rådgivning
Arbejder du med børn og har brug for rådgivning eller sparring vedrørende et barn i sorg? Send os en mail, så sætter vi dig i kontakt med en af vores rådgivere.