Gå til sygdomsliste

16-årige Jacob: Musikterapien hjalp mig, når jeg var trist

03-06-2021
Hvert år er ca. 500-600 børn og unge i behandling for kræft. Sygdommen kræver ofte intensiv behandling med kemoterapi, som giver de unge patienter bivirkninger som kvalme, opkast og generelt ubehag. De kan få medicin mod kvalmen, men det er ikke altid, det virker tilstrækkeligt. Derfor har en musikterapeutforsker fra Aarhus Universitetshospital startet et projekt, hvor musikterapi skal hjælpe kræftramte børn og unge til nemmere at komme gennem deres kræftbehandling. En af dem, som deltager i projektet er 16-årige Jacob Ingemann Christensen.

Jacob Ingemann Christensen og musikterapeut og ph.d. Ilan Sanfi. Foto: Tonny Foghmar.

16-årige Jacob har kræftformen Hodgkins lymfom. Han er snart færdig med sin kemobehandling, og derefter skal han have stråleterapi. Under sin behandling har han deltaget i et forskningsprojekt, som undersøger, hvordan musikterapi kan hjælpe børn og unge nemmere gennem deres kemobehandling.

-Jeg har ikke haft så mange bivirkninger af kemoen. Men musikterapien har hjulpet mig med at komme lidt væk, når det hele har været svært. Afstresse, tænke positive tanker og fokusere på noget andet end min sygdom, fortæller Jacob.

Læs mere om Jacob og om hvordan musikterapi kan hjælpe børn igennem deres behandling