Gå til sygdomsliste

Kræftens Bekæmpelse er klar med en ny dato for landsindsamlingen

03-04-2020
Kræftens Bekæmpelse måtte aflyse den planlagte landsindsamling i sidste weekend pga. corona-situationen i Danmark, men er nu klar med en ny dato. Landsindsamlingen 2020 kommer i stedet til at foregå den 16. august.

Kræftens Bekæmpelse er klar med en ny dato for årets landsindsamling. Foto: Nille Gry Klinge

Danmark har befundet sig i en nødsituation ud over det sædvanlige siden coronaepidemien begyndte at sprede sig i samfundet i starten af marts. Det førte en lang række aflysninger med sig – bl.a. af Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling, som skulle have fundet sted den 29. marts 2020.

Nu har Indsamlingsnævnet truffet en afgørelse om en ny dato, og det glæder Kræftens Bekæmpelse at kunne melde den ud – den årlige landsindsamling kommer i år til at foregå den 16. august.

- Vi er rigtig glade for muligheden for at gennemføre landsindsamlingen i år trods de ekstraordinære omstændigheder, siger Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse.

Du kan melde dig som indsamler i sensommeren. Foto: Nille Gry Klinge

Kæmpe opbakning fra frivillige

Landsindsamlingen kan ikke gennemføres uden frivillige kræfter. Hvert år stiller omkring 26.000 danskere op som indsamlere sammen med ca. 3.000 frivillige som indsamlingsledere og hjælpere. Hvervekampagnen for årets indsamlere var godt i gang, da Kræftens Bekæmpelse måtte aflyse og udskyde indsamlingen, som i første omgang var planlagt til den 29. marts.

Heldigvis har der været fuld opbakning blandt de frivillige til at udskyde landsindsamlingen pga. den usædvanlige situation, Danmark lige pludselig befandt sig i.

- Kræftens Bekæmpelses landsindsamling kan ikke gennemføres uden hjælp fra de mange tusinde frivillige. Vi har mødt stor forståelse og masser af opbakning fra vores frivillige til at udsætte indsamlingen, og det vil vi gerne sige en meget stort tak for, siger Helen Bernt Andersen.

- Landsindsamlingen er en stor dag for Kræftens Bekæmpelse. Det er en lejlighed til at vise sin støtte til kræftsagen, som desværre kommer til at berøre de fleste af os på et eller andet tidspunkt i livet. En ud af tre danskere får kræft, før de fylder 75 år – og to ud af tre bliver pårørende, siger Helen Bernt Andersen.

Meld dig som indsamler

Danskerne opfordres fortsat til at melde sig som indsamlere.

Ring på telefon 70242020 eller meld dig som indsamler på hjemmesiden her:

indsamling.dk