Gå til sygdomsliste

Molekylærbiolog og neurokirurg er årets Juniorforskere i Kræftens Bekæmpelse

27-08-2021
Molekylærbiolog og lektor, ph.d. ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet Lasse Sommer Kristensen, 40, og afdelingslæge, klinisk lektor, ph.d. Anders Rosendal Korshøj, 39, fra Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital er modtagere af årets Juniorforskerpriser fra Kræftens Bekæmpelse. De modtager hver 100.000 kroner for fremragende forskning inden for hvert deres felt.
Juniorforskerprisen 2021

Anders Rosendal Korshøj og Lasse Sommer Kristensen er modtagere af Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpriser 2021. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Lasse Sommer Kristensen er ekspert i epigenetik, som er videnskaben om ændringer, der påvirker, hvordan vores gener kommer til udtryk. Han har blandt andet undersøgt, hvordan man kan få større viden om, hvilke særlige egenskaber kræftcellerne har hos hver enkelt patient. Det er viden, som er vigtig for at kunne give den bedste behandling til hver enkelt patient.

Anders Rosendal Korshøjs forskning handler i høj grad om at finde og udvikle nye teknologier i den kirurgiske behandling af hjernekræft. Hans fokus er særligt på patienter med hjernekræft af typen glioblastom, som er den hyppigste form for hjernetumor med omkring 300 årlige tilfælde i Danmark. Den vokser aggressivt og kan være svær at fjerne, da der omkring svulsten er normalt fungerende hjernevæv, som kan blive beskadiget ved operationen.

Priserne som årets Juniorforskere uddeles hvert år af Kræftens Bekæmpelse til talentfulde yngre forskere, der har ydet en særlig indsats inden for dansk kræftforskning. Med prisen følger 100.000 kr., som kan bruges til konferencer eller forskningsophold i udlandet, eller til indkøb af udstyr til forskningen.

Priserne blev overrakt fredag 27. august 2021 af Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen på konferencen Danske Kræftforskningsdage i Odense.

Læs interview med de to dygtige forskere her:

Kræftens Bekæmpelse tildeler Juniorforskerpris til teknologiglad neurokirurg

Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris går til aarhusiansk molekylærbiolog

Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris:

Juniorforskerprisen