Gå til sygdomsliste

Sådan forløber kurset

Ditliv-kurserne er for dig som kræftpatient og dine pårørende, der tænker "Hvad kan jeg gøre selv?" Kurset er handlingsorienteret og giver dig værktøjer til at arbejde med kost, søvn, motion og tanker.

Vi fokuserer på, hvad der allerede fungerer godt i din hverdag og hvad der fungerer mindre godt, som du kan arbejde videre med. Det er helt op til dig selv, hvad du synes, der er relevant at arbejde med – det kan være inden for et af områderne eller inden for alle fire områder.

Kursist, kræftpatient:

"Jeg har opnået en god viden om de fire områder og er blevet bekræftet i min tro på, at jeg selv kan gøre noget."

Kursernes varighed og indhold varierer alt efter, hvilken rådgivning du tager kurset på. Du kan dog forvente at mødes med den samme gruppe. Kurset forløber over 4-6 dage fordelt over 1-2 måneder. Holdene består af 12-24 kursister. En pårørende kan deltage sammen med dig, og du behøver ikke have den samme pårørende med hver gang.

Kursist, kræftpatient:

"Det var en rigtig god ting at mødes med andre. Man kan dele mange erfaringer og man er ikke alene med sine problemer. Men kan lære fra hinanden. Det har givet motivation og vilje til at kæmpe videre og få det bedre."

Uanset hvilken rådgivning du tager kurset ved, så kan du forvente følgende udbytte:

  • Nye redskaber til hverdagen
  • Ny viden
  • Inspiration og motivation
  • Gode råd
  • Møde ligestillede
  • Få ny energi

Da kurset er handlingsorienteret, vil undervisningen være en kombination af oplæg og øvelser. Du skal udarbejde en handlingsplan, lave madlavnings -og motionsøvelser samt se inspirerende film m.m. Alle aktiviteter bliver tilrettelagt således, at alle har mulighed for at deltage og blive udfordret.

Kursist, pårørende:

"Kurset har gjort, at vi har fået fyldt en værktøjskasse med muligheder. Dvs. i det øjeblik, hvor vi føler os inspireret, går vi i gang med ændringer af det eller det."

 

Hvad kan jeg selv gøre?

Gode råd, hvis du har kræft

Om kost, fysisk aktivitet, samvær med andre og alternativ behandling.

Hvad kan du selv gøre


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter


Mentale ressourcer og kræft

Når den samme negative tanke bliver ved med at komme op til overfladen, og man vender og drejer den igen og igen, kaldes det ruminering. Chris MacDonald fortæller her om, hvad man kan gøre for at komme ud af et negativt tankemønster.

Hvordan har søvn indflydelse på dit velbefindende?

Professor, dr. med.; cand. psych Bobby Zachariae forklarer om søvns indflydelse på fysisk og psykisk velbefindende. Derudover giver han gode råd til, hvordan du opnår en god og sund søvn.