Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Her kan du se tal for, hvor mange der får kræft om året i Danmark, og hvor mange der lever med en kræftdiagnose. Du kan også se, hvor stor en andel af kræftpatienterne der gennemsnitligt overlever deres kræftsygdom mere end 1 eller 5 år, efter de fik diagnosen kræft, og hvor mange der dør af kræft.
Det er en god idé at overveje, om du vil kende risiko og lægens vurdering af et sandsynligt forløb for din kræftform. Nogle finder statistik beroligende, fordi det er noget konkret at forholde sig til. Andre synes, statistik er skræmmende og upersonlig.
Mærk efter, hvordan du har det, inden du læser statistik om kræftsygdomme.
Det er vigtigt at huske, at statistik er baseret på gennemsnit beregnet ud fra store patientgrupper og ikke siger alt om den enkelte. Den enkeltes risiko for at få kræft kan afvige meget fra gennemsnittet, lige som det er forskelligt, hvor længe hver enkelt overlever sin kræftsygdom.
Tal med din læge, hvis du vil vide mere om risikoen ved din egen sygdom. Mulighederne for at blive helbredt afhænger af, hvilken kræftsygdom det drejer sig om, hvor udbredt din sygdom er, hvilken behandling du har fået og af dit almene helbred.
Kræft i Danmark 2020 er en ny form for årsrapport, hvor Kræftens Bekæmpelse har samlet de nyeste tilgængelige fakta og data for store dele af kræftområdet fra de mange forskellige registre, institutioner og organisationer, der beskæftiger sig med kræft.
Formålet med publikationen er at skabe overblik, at gøre status og at gøre opmærksom på de udfordringer, der tegner sig med henblik på dialog om mulige løsninger.
Mænd |
Kvinder |
|
Antal nye tilfælde af kræft pr. år (2018) (a) | 23.078 | 21.196 |
Antal personer som lever med diagnosen kræft ved udgangen af 2018 (a) (b) | 152.585 | 186.303 |
Andel patienter, der gennemsnitligt overlever deres kræftsygdom mere end 1 år efter, at de har fået diagnosen (1-års relativ overlevelse (c) for patienter diagnosticeret 2016-2018) (d) | 82 pct. | 83 pct. |
Andel patienter, der gennemsnitligt overlever deres kræftsygdom mere end 5 år efter, at de har fået diagnosen (5-års relativ overlevelse (c) for patienter diagnosticeret 2016-2018) (d) | 66 pct. | 68 pct. |
Antal personer som døde af kræft i 2018 (e) | 8.484 | 7.562 |
a) Nye kræfttilfælde i Danmark 2018, Cancerregisteret.
b) Omfatter personer som er i behandling eller går til kontrol, og personer som er på så lang afstand af deres sygdom, at de må betragtes som raske.
c) Relativ overlevelse svarer til sandsynligheden for, at en kræftpatient overlever sin sygdom mindst 1 eller 5 år. I beregningerne antager vi, at kræftpatienterne kun kan dø af kræft.
d) Kræftoverlevelse i Danmark 2004-2018, Cancerregisteret.
e) Dødsårsagsregisteret 2018.
Find statistik for din sygdom. Overvej inden, om du vil vide det og forbered dig på, at tallene kan være mere positive eller negative, end du har en forventning om. Tallene er fra NORDCAN og for perioden 2012-2016.
Læs mere under de enkelte kræftformer og klik dig ind på menuen ’Statistik’:
Sidst ændret:10.08.2020
Seniorstatistiker Gerda Engholm, gruppeleder og seniorforsker Lina Mørch samt datamanager Charlotte Wessel Skovlund, Kræftens Bekæmpelse
Tallene på siden her plejer at komme fra den nordiske kræftstatistikdatabase NORDCAN, men da opdatering med 2017- og 2018-tal først er klar efterår 2020, har vi valgt indtil da at vise tal fra Cancerregisterets rapport
I modsætning til tidligere er anden hudkræft, også kaldet ikke-modermærke hudkræft, nu inkluderet i kræfttallet, hvilket forøger antallet med ca. 3600 kræfttilfælde per år.
I international kræftstatistik udelader man ofte tallene for 'anden hud' for at kunne sammenligne kræftstatistik mellem lande. Registreringen af 'anden hudkræft' sker meget forskelligt landene imellem, og der er ofte registreret færre tilfælde, end det antal der i virkeligheden forekommer. Vi har nu valgt at inkludere 'anden hudkræft', da vi anser registreringen af diagnosen i de nordiske lande for at være så pålidelig, at den kan inkluderes.
Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17