Gå til sygdomsliste

Deltagelse i forsøgsbehandling

På disse sider kan du læse om, hvordan man kommer til at deltage i et forsøg. Du kan også læse om, hvad der afgør om man kan deltage, om statens rådgivende panel om eksperimentel behandling og om at finde forsøgsbehandling i udlandet.

Deltagelse i forsøgsbehandling

Din hospitalslæge skal finde ud af, om et bestemt forsøg passer til dig og din sygdom.

Hvordan kommer man med i et forsøg

Her kan du læse om hvad du skal gøre, og hvem du skal tale med, hvis du vil deltage i en forsøgsbehandling, der står i Kræftens Bekæmpelses forsøgsdatabase, eller din læge anbefaler dig en forsøgsbehandling.  

Sådan kommer man med i et forsøg


Hvem kan deltage i hvilke forsøg

Man skal ofte opfylde nogle bestemte adgangskriterier for at deltage i et forsøg. Her kan du læse om de mest almindelige kriterier.

Hvem kan deltage


Rådgivende panel om eksperimentel behandling

Har man en livstruende sygdom, og har lægen vurderet, at der ikke er flere muligheder for behandling af selve sygdommen, kan man få sin sag vurderet af Sundhedsstyrelsens rådgivende panel om eksperimentel behandling - tidligere kaldet second opinion-ordningen.

Rådgivende panel om eksperimentel behandling

Forsøgsbehandling i udlandet

Under vores afsnit om behandling i udlandet kan du læse, hvordan man får behandling i udlandet, hvordan du søger efter forsøgsbehandlinger for din sygdom, og hvad de forskellige kræftsygdomme hedder på engelsk.

Forsøgsbehandling i udlandet

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning