Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Som patient i Danmark har du ret til at blive behandlet for din sygdom. Men du har ikke en tilsvarende ret til at få forsøgsbehandling. Hvis du deltager i et forsøg, gælder dine almindelige patientrettigheder stadig.
Dine rettigheder
- Om dine almene rettigheder som patient
Undgå fejl og komplikationer under dit kræftforløb
- Om hvad du selv kan gøre for at øge patientsikkerheden
Om forsøgspersoners rettigheder
- Den Nationale Videnskabsetiske Komités hjemmeside
Du bestemmer selv, om du vil deltage i et forsøg, og selvom du har skrevet under på at deltage i forsøget, kan du på et hvilket som helst tidspunkt i forløbet træde ud af forsøget - også uden at give en begrundelse.
Der gælder samme tavshedspligt for personlige data i forsøg som ved al anden behandling hos læge eller på hospital. Patientoplysninger, der indsamles i forbindelse med et forsøg, registreres anonymt i en speciel database.
Forsøgsdeltagere har krav på at få fyldestgørende information om selve forsøget, om den forventede effekt af behandlingen samt de forventede bivirkninger. Du har ret til at have en bisidder med til samtalen med lægen, ligesom du har krav på betænkningstid, inden du beslutter dig. Læs mere:
Hvad du skal have at vide, inden du vælger at deltage
Hvis du beslutter dig for at deltage i et forsøg, skal du skrive under på, at du har fået tilstrækkelig information om forsøget og gerne vil deltage. Informeret samtykke betyder desuden, at du har krav på at blive orienteret, hvis forsøget ændrer karakter, eller hvis der kommer nye oplysninger frem om f.eks. effekt, risiko og bivirkninger.
Du kan til hver en tid trække dig ud af et forsøg uden at det får betydning for dit forhold til sundhedsvæsenet i øvrigt.
Du har ret til aktindsigt. Det vil sige, at du kan få adgang til at se papirer vedrørende forsøget, bortset fra de dele, der indeholder forretningshemmeligheder eller private oplysninger om andre deltagere.
Du kan klage og søge erstatning, hvis du er utilfreds med behandlingen, eller hvis der opstår skader i forbindelse med forsøget. Yderligere information og de nødvendige blanketter fås hos de læger, der er ansvarlige for forsøget. I tvivlstilfælde kan du henvende dig til den regionale videnskabsetiske komité.
Læs mere hos: Den Nationale videnskabsetiske komite
Du skal følge de anvisninger, som lægen giver under forsøget. Det indebærer blandt andet at møde op til de planlagte behandlinger og undersøgelser, at fortælle lægen om eventuel anden medicinsk behandling og andre forhold, der kan have betydning for forsøget.
Sidst ændret:20.05.2019
Overlæge Morten Mau-Sørensen
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17