Skip navigation

Mor til Mingus: Det er den bedste dag, siden han blev syg

Alle børn fortjener at få en god jul. Ikke mindst de børn, der er indlagt i juledagene, og som går gennem en svær tid med sygdom. Én af dem er Mingus på tre år, som for 10 dage siden fik konstateret lymfeleukæmi. For at sprede lidt glæde besøgte julemanden børneafdelingen på Skejby Sygehus, og det fik både Mingus og familien til at glemme sygdommen for en stund.

Cecilie Ladehoff sidder med et smil på læben og kroppen fyldt op med taknemmelighed. Det har været et par svære uger, men et lille lys er tændt i mørket.

- Det var en fantastisk oplevelse. Mingus fik lov til bare være den dreng, han altid har været, siger hun.

Hun er mor til lille Mingus på tre år, der d. 12. december i år fik konstateret lymfeleukæmi. Familien fra Aalborg, Cecilie, Dan og datteren Felucca, er naturligvis stadig påvirket af Mingus’ diagnose. Det er stadig meget tæt på. Derfor var det et kærkomment afbræk, da et usædvanligt syn viste sig på den blå himmel over Skejby Sygehus’ børneafdeling. Julemanden og hans nissehjælper svævede nemlig i sit julefly for at dele gaver ud til alle børnene.

- Kemoterapien har gjort, at han har svært ved at gå, men da han fik øje på julemandens fly, så glemte han alt om det og løb mod gaverne. Lige et øjeblik forsvandt den hverdag vi befinder os i. Det var en kæmpe fornøjelse, fortæller Cecilie Ladehoff.

Kemoterapien har gjort, at han har svært ved at gå, men da han fik øje på julemandens fly, så glemte han alt om det og løb mod gaverne. Lige et øjeblik forsvandt den hverdag vi befinder os i. Det var en kæmpe fornøjelse 
Cecilie Ladehoff, Mingus' mor

På julemission
Børnene blev af julemanden sendt på en mission. De skulle iført nissehuer op på helipaden på Skejby Sygehus og vinke til julemanden, så han kunne kaste sine gaver ned til alle dem, der desværre ikke kan være hjemme i julen i år. Mingus og alle de andre børn talte med julemanden undervejs, og viftede med arme, ben og flag, så de var helt sikre på, at han kunne finde vej til dem.

Det var Erik og Christina fra Aarhus Svæveflyveklub, der illuderede julemand og hjælper.

- Julemanden var megasød. Mingus har snakket om oplevelsen her i dagene efter. Om hvordan de hjalp julemanden, og hvordan han smed pakkerne ned til dem. Det var en fortryllende oplevelse. Hospitalsklovnene spillede julemusik, og vi forældre glemte alt om sygdom og var bare sammen med vores børn om oplevelsen. Vi synes også, det var ret fedt at stå oppe på helikopterens landingsplads, griner Cecilie.

Fejrer jul hjemme inden ny behandling
Det kom som et kæmpe chok for hele familien, da Mingus fik sin diagnose. Hverdagen blev vendt på hovedet. Han skulle begynde i børnehave til februar, men det kommer han ikke foreløbig. Heldigvis kan familien fejre juleaften sammen i Aalborg, inden Mingus igen i juledagene skal indlægges for at få taget en ny rygmarvsprøve og kemoterapi under fuld narkose.

- Han har det, som han skal have det lige nu. Han får medicin, så han er sulten hele tiden, og det er godt, for der kommer på et tidspunkt, hvor han skal han have sondemad. Vi lejet nogle bøger med andre børn, der har tabt håret, så når han kigger i spejlet, kan han se, at han taber det, men vi siger til ham, at det kommer igen, forklarer Cecilie og slutter:

- Det er det sværeste som forælder. Hvis vi kunne bære smerterne for vores børn, så ville vi gøre det. Så det var en fantastisk oplevelse for os og Mingus. Det er den bedste dag, vi har haft, siden Mingus blev syg.

Se filmen, hvor børnene på Aarhus Børneafdeling får besøg af julemanden (4:55 min.)