Skip navigation

Donalds vals berører hele Danmark

Donald La Verne Smiths rørende og inspirerende dansevideo har taget Danmark med storm. På lidt over et døgn har videoen fået tusindvis af likes, kommentarer og er nået ud til 1.4 mio. danskere.

Foto: Kræftens Bekæmpelse

Det Kongelige Teater i København skulle have haft fornøjelsen af Donalds valsetrin fredag aften, da 'Vild Med Dans' var rykket ind på den ikoniske Gamle Scene for at samle ind til Knæk Cancer.

Desværre blev Donald op til showet for syg til at deltage. Men danser Karina Frimodt foreslog, at Donald skulle have sin vals. Hun foreslog, at de i stedet dansede den på hans stue på hospitalet, naturligvis klædt på i flot tøj og med den helt rigtige musik, så det kunne blive en mindst lige så fin oplevelse, som hvis de havde stået på scenen på Det Kongelige Teater. Den plan var Donald naturligvis klar på, så de sammen kunne danse deres vals dedikeret til hans hustru Helle.

Se det smukke øjeblik her

I skrivende stund har videoen fået 63.000 likes, 5000 kommentarer, 4000 delinger og nået ud til 1.4 mio. danskere. Alene på Kræftens Bekæmepelses Facebook-side.

Den stålsatte jernmand fra Nordsjælland havde et formål med at stille op i dansekonkurrencen: At samle ind til kræftsagen. Og når det ikke kunne være på scenen i Det Kongelige Teater, var det hans ønske at oprette en indsamling til Knæk Cancer.

Oplevelsen med Donald gennem ugerne op til showet har gjort stort indtryk på dansepartneren Karina Frimodt.

- Jeg er rigtig glad for, at Donald fik en lille brøkdel af sin dans og en god oplevelse trods alt. Men jeg ville sådan ønske, at han havde fået lov til at danse på scenen i Det Kongelige Teater for sin familie. For det er en meget speciel oplevelse. Men det var den bedste løsning at danse på hospitalet, og det blev en uforglemmelig og rørende oplevelse for mig og uden tvivl også for Donald og Helle, siger Karina Frimodt.

Team Christoffer
For et år siden blev Donald ramt af bugspytkirtelkræft. Tidligere har han haft testikelkræft, som han blev helbredt for. Bugspytkirtelkræften er uhelbredelig, men Donald er i fuldt vigør og er - lige som før han blev syg - en meget dedikeret sportsmand. 

Tidligere på efteråret løb han Københavns Halvmaraton med sin voksne søn Christoffer, der er handicappet og sidder i en løbevogn foran. Far og søn dyrker sport sammen under navnet Team Christoffer.

Donald bruger kræfterne på at få det bedste ud af livet. Han fokuserer på at udfordre sig selv og samle så mange gode oplevelser med sin familie som muligt. 

Læs hele Donalds historie. En mand med en jernvilje og fightergen udover det sædvanlige, der lever efter mottoet: Få det bedste ud af den tid, du har!

Donald har uhelbredelig kræft: - Jeg håber, at nogen vil træde til for min søn